- 23 Mart 2008
- 199
- 171
- 628
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.601
Ben de öyleyim ama artık eşimden çekindiğim için almıyorum bir şey . En son mama sandalyesi aldım. Oyun halısı , oyuncaklar vs , çok detaylı alışveriş yaptım , saldırdım resmen her şeye şimdi düşünüyorum da. Amaaan iyi yaptım diyorum.Bu heyecanı ilk bebekte yaşamayacağız da nerede yaşayacağız ? Gerçi biz oda yapmadık ama şöyle söyleyeyim gelecek kış giyeceği giysilerden bile var.Alınacak olsa daha çok şey çıkar da ( sonu yok ) artık almayacağım gerçekten de :) En azından aklımda şunu da alayım diye bir şey kalmadı artık.Sanırım eksik bir şey de kalmadı.Doğunca gelecek hediyeler vs olur . Bebek bezi , ıslak mendil alırız doğumdan sonra :)Hala ne görsem almak istiyorum Allah gözümü doyursun
Geçmiş olsun canım , şekerli bir şeyler ye evde varsa , hareket eder muhtemelen.İçin rahat etmeyecekse aile hekimliğinde kalp atışını dinlemeye gidebilirsin.su hamilelikte basima gelmeyen kalmadi...Rabbim sagliklisi hayirlisi ile kucagimiza almayi nasip eder insallah bebislerimizi... biraz once cekyatta oturuyordum yanima başka biri geldi oturdu ve hooop cekyat kayiverdi arkaya dogru acildi su anda bisey hissetmiyorum aci sizi vs bi tek belim ağrıyor... ama kordon da dolanmisti ya acaba cocuk korkmusmudur dr a gitsem mi bilemedim cunku bebekte su anda hareket etmiyor ne yapayim sizce kizlar
2 kg ne ki benim verdigimin yaninda ☺ama sonradan duzenli kilo aldim hamilelik oncesi simitlerim vardi simdi yok ☺yalniz dikkat et hafta ilerledikce daha cok kilo aliyorsun sen suan tam kilo alacagin haftadasinben de ilk 4,5 ay bulantı kusma ile geçti, 2 kilo vermiştim ve onu 5. ayda geri aldım. sonrası ise bağımsızlığını ilan etti karnım birden
Benım bldıgım gobek buyur catlar bnmde basen kalca catlıo artk bnmde artık moralm bozuluo bugun backlarma dogru ındıgnı fark ettım dogurmazsam gerckten catlıycamaynen cnm katılıyorum sana milletin göbeği cıkıyo doguruyo sonra aynı benim ilk basenlerim sisti göbeğim yok daha o kadar moralim bozuluyor iştahımda iyi ne kadar frenlesem de kendimi olmuyor yiyorum.ayaklarımda şişiyo fıçı gibi hissediyorum kendimi moralim bozuluyo(((
Steteskopla duyulacagini sanmiyorum biz kalpdinleme cihazi almistik 12.haftada halen dinliyoruzolmadi steteskop alirim o zaman
Okurken cok duygulandm ınsan hareket etmeyınce cok korkuo . Bnde ne zaman dursa dua edıorum hmen baslıorum tek hareket et heryerıme wur dıorumgüzel anneler bunu anlatmazsam rahat etmezdimdün gece sabah namazına kalktım ayıptır söylemesi lavabaoya girdim peçeteye kan lekesi geldi ama hani akıntıdan gelen değilde sanki bi yer kesilir blirli bi noktadan gelir ya aynen öyle neyse Allahım ne yapıcağımı şaşırdım aynayı aldım bakmak için koca göbeğim yüzünden bişey göremiyorum ama o an aklımdan bin bir türlü şey geçiyor 36. haftadayız ya ee bebeişte tamamlandı Allahın izniyle doğarsa yaşar burdaki milllette karnın aşağı kaymış doğum yakın diyince psikolojik olarak bende bende her an bekleme modundayım eşimi uyandırdım baktık ettik yok bişeycik kan gelen şeyde sivilce çıkmış ayıptır söylemesi ondan gelmiş ama sabah ezandan sonra uyuyamadım benim sıpada hareket etmeyince dua edip durdum Allahım istediği kadar ayağını kaburgalara göğüs kafesine nereme sokuyorsa soksun istediği kadar canımı acıtsın ama hareket etsin die dua ettim beş dakika sonra sonra duam kabul oldu elini ayağını her yere soktu saolsun oğluşum neyse biraz uzun oldu ama paylaşmaak istedim hayırlısıyla bi doğursaydık iyiydi faranjitim de geçmiyor bi türlü zorlanıyorum
sagol canim amin hepimiz kazasiz belasiz hayirlisi ile tamamlayalim vaktimizi... bizim saglik ocaginda öyle bi imkan yokmuş canim bi kere ebeye sormustum kalp atisina bakabiliyor muyuz diyeCanım en yakın sağlık ocagına gidip kalp atışını dinle bence.
Çok geçmiş olsun
Allah başka kaza beladan korusun.
cikolata tatli yedim uzandim biraz hareket etti bu sayilir mi ki acabaBiliyorsundur belki ama yinede söylim hemşire bana demisti bebek hareket etmedigi zaman sekerli bisey ic sol tarafina yat uzan bekle öyle hareket etmeye başlarmış
Hahhahaaa canim benim cok guldurdun beni Allah razi olsun ama dr uma laf soyletmemStres yapma diyecegim ama ben de olsam yapardim ne yalan diyeyim. Kordon her bebekte neredeyse dolaniyor ama her doktor daha ilk turda soyleyip anneyi germiyor.
Benim kaynana gibi ne gevsek agizli doktormus o.
Cekyatta cocugun korkmasina takilma, ben 2 metrelik duvardan atladim, gecen balkona nerdeyse simsek dustugunde ciglik atarak yataktan kalktim, kapi ziliyle sicrayip yataktan yarim tur düştüm, kedim camdan düştü sanıp aklım çıktı, daha neler..Stres yapıp sancı tetikleme.
Bir paket çiko ye, sola uzan, parmaklarınla hafifce pıt pıt yap göbeğine, inşallah hemen cevap verecektir.
Rabbim tüm kuzularımızı korusun.
Ben de öyleyim ama artık eşimden çekindiğim için almıyorum bir şey . En son mama sandalyesi aldım. Oyun halısı , oyuncaklar vs , çok detaylı alışveriş yaptım , saldırdım resmen her şeye şimdi düşünüyorum da. Amaaan iyi yaptım diyorum.Bu heyecanı ilk bebekte yaşamayacağız da nerede yaşayacağız ? Gerçi biz oda yapmadık ama şöyle söyleyeyim gelecek kış giyeceği giysilerden bile var.Alınacak olsa daha çok şey çıkar da ( sonu yok ) artık almayacağım gerçekten de :) En azından aklımda şunu da alayım diye bir şey kalmadı artık.Sanırım eksik bir şey de kalmadı.Doğunca gelecek hediyeler vs olur . Bebek bezi , ıslak mendil alırız doğumdan sonra :)
Geçmiş olsun canım , şekerli bir şeyler ye evde varsa , hareket eder muhtemelen.İçin rahat etmeyecekse aile hekimliğinde kalp atışını dinlemeye gidebilirsin.
Kizlar ben bu yataktan aldim baska alan var mi ?
canim hadi gozunaydin yatisa geciyorsun sen deKızlar bugün TSH için endokrin uzmanına gittim.Kadın da beni bir güzel azarladı.Gebelikte TSH değer aralığı 2.00-2.50 diye aklımda kalmış.
Kadın da 0.5 ile 2.5 arası , dedi .Bizim uzmanlık alanımız , bırakın da biz karar verelim gibi bir şeyler söyledi.Eşim de yanımdaydı, o da durumu toparlamaya çalıştı.Ben aklımda kalanı söyledim.Kadın zaten 1 saat 15 dakika geç geldi , sonra bir hışımla azarlayınca sinir oldum . Doğru düzgün neden cevap veremiyor bu doktorlardan bazıları anlamak mümkün değil . Eşim " senin ukalalık yaptığını düşündü " dedi.Aslında hiç öyle bir durum yoktu.Benim TSH ' da 1.93 e inmiş.Bıktım bu TSH'dan , boşuna içiyormuşum gibi geliyor bu ilacı.
Bugün son kez okula da gittim.Neyse ki yarın doğum izni için hastaneye gidip izne ayrılacağım.Artık yoruluyorum dışarıda koşturmaktan.
Haftaya da bebek giysilerini yıkama , ütüleme, hastane çantası hazırlama gibi işleri hallederim artık.
Halıları yıkmaya vereceğim ve evin de temizlenmesi lazım.Yazınca ne çok iş varmış gibi geldi.
Bu arada kalmasın içimde yazayım , babaannemizden " kızım hiç eksik bir şey var mı , ben de bir şey alayım " ya da ne bileyim bir merak , ilgilenme vs gibi hiçbir yaklaşım olmadıBuna çok bozuldum açıkcası . İhtiyaçların bir kısmını biz aldık , bir kısmını da annem aldı sağolsun.
Kayınvalidemin ikinci torunu , ama sonuçta bizim ilk çocuğumuz .
Ben ilk dogumumda dua okuyarak sıcak suya koymuştum. Bir etkisi var mıydı hicbir fikrim yok. Ama dedigi gibi dua oldugu için işin içinde bunda da unutmazsam yapayım diyorum. Ilk dogumdaki otu hala saklıyorum, onu kullanacağım.Kızlar normal doğum düşünenler Meryem ana eli otunu hic duydu mu? Çok merak ettim gerçekten kolaylık sağlıyor mu acaba doğumda?
Güle güle kullan canım , bebek alışverişi hamileyken yapılacak en güzel şeylerden biri :) İnsan mutlu oluyor.Mama sandalyesini ne aldın canım?
Ben de ikeadan almayı planlıyorum doğum sonrası ama.
Ben de aldım oyun halısı ve oyuncaklar
Aldığım şeylerden sadece ana kucağı-ev tipi- emin olamıyorum.
Aldıktan sonra bir yotum okudum, bizim aldığımızn oturma yeri çok çukur değil, bebek tam içine çökmediği için sevmemiş, durmamış, bakalım bizimki babası gibi gömülmeyi mi sevecek yoksa annesi gibi daha dik durmayı mı
Çok heyecanlıyım çok çooookkokoko
Sağol canım , işten kafa olarak uzaklaşmak da ne büyük psikolojik rahatlamaymış.Ben bundan sonra çalışmasam , böyle takılsam :) Çocuk doğurup büyütsem , onlarla ilgilensem hep :))))canim hadi gozunaydin yatisa geciyorsun sen dekayinvalide icin bisey diyemeyecegim benim esimin ailesinin durumu yok olsa canini verir.. gecenlerde bi 5 li takim almis 2 renk sec hangisinu istersen dedi ben de birini sectim... az once aradi annemlerde kalmama ragmen su yemegi yaptim size getiriyorum dedi Allah razi olsun... elinden is geliyor bebwgin dikim vs seylerini ondan istiyorum sagolsun kirmiyor...ama imkani olup da yapmayan insanlara kiziyorum... aileden maddi manevi destek olmayinca olmuyor bana göre
Canim ya ayni durum bizdede var 10 yillik gelinleriyim ilk torun olacak allah nasip ederse, yahu insan bi emzik, bi tsort alir ya onemsedigini hissetmek istiyorum cokmu yani. Kostu gitti tatile burda bile degil, ama annem dogum icin gelicek yanima o zamanda ilgilenecegi tutar. Cok sinir oluyorum bu durumaSağol canım , işten kafa olarak uzaklaşmak da ne büyük psikolojik rahatlamaymış.Ben bundan sonra çalışmasam , böyle takılsam :) Çocuk doğurup büyütsem , onlarla ilgilensem hep :))))
Ne güzel şanslısın , o his yeter sana zaten, benim kayınvalidem ve kayınpederim çok iyi insanlardır. O konuda çok şanslıyım ; ama insan babaanneden de bekliyor. Buruk kaldı içim bu konuda , şimdi geçmez ki bu his. Ne bileyim ufak da olsa , bugün denk geldi gördüm , aldım dese . Gözüm öyle büyük şeylerde de değil , oğlumu düşünüyorlar diyeceğim. Minik bir şey , gönül alma amaç. Bir tane emzik ya da bir tane tulum ; amaç sadece aaaa oğlumu düşünüyorlar , onlar için de önemli hissini yaşamam ; ama yok yani.En azından 32.hafta bitiyor bugün , bu zamana kadar bir şey yok :)
Haklısın , çok sinir bir durum.Canim ya ayni durum bizdede var 10 yillik gelinleriyim ilk torun olacak allah nasip ederse, yahu insan bi emzik, bi tsort alir ya onemsedigini hissetmek istiyorum cokmu yani. Kostu gitti tatile burda bile degil, ama annem dogum icin gelicek yanima o zamanda ilgilenecegi tutar. Cok sinir oluyorum bu duruma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?