- 28 Temmuz 2015
- 637
- 1.116
- 43
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.941
Ben de bugun yikadim.beyazlar,beyazli az renkli karisik,ve cok renkli olarak uce ayirdim.30 derecde baby me sivi sabunla yikadim.ne renk atti ne de kuculdu.Kızlar oğlumun kıyafetlerini yıkıyacam da hepsi farklı renklerde artı beyaz olanlarda var hepsini makineye düşük dereceye atsam bisey olurmu acaba renk karışımı falan
Canım ne sürersen sür ne yaparsan yap illaki göğüs uçları yıpranıcak benim ilk doğumda göğüs uçlarıma hiç bir şey kullanmadım sadece kendi sütümü sürmüştüm çok iyi geliyo acımaya ve yüzülmeye başlamıştı ama ebe arkdaşım söylemişti çok iyi gelmişti.şimdiden kullanmak saçma belki senin hiç yara olmıcakMerhaba anneler,
Benim de bugün doktor kontrolüm vardı. 31 haftamızı bitirdik, 32 nin içindeyiz. Bebeğim 2 kilo 88 gr olmuş, 45 cm de boyu. İlk defa nst ye girdim, karnına bir şey bağlayıp, eline de bir düğme veriyorlar, bebek hareket ettiğinde bas diye.
Bugün eczaneye gittiğimde eczacı 8.ayına girdiysen kesinlikle göğüs ucu kremi kullan dedi, mustelayı önerdi. Sözde bir kadının memesi yara olmuş (kadın krem kullanmıyormuş), bebek de memeden süt emdikten sonra kan kusmuş, bana bu örneği verdi.Hamilelikten önce başlamak gerekiyormuş. Ben bu eczacı kozmetikçi tavsiyelerine biraz tereddütle yaklaşıyorum, acaba satış amaçlı mı diye? Siz ne dersiniz?
Yahu sizleri gordukce benim oglandan korkmaya basladim.bende iki gun once gittim 32 +1 de 2160 gr 45.5 cm.tosun mu bu acabahım benimde 31+0 da salı günü gittim işte 1614 gr boyunu 42 cm dedi
BenKizlar gunaydin
Bikacgundur kabizlik var bende ve sonunda kanamada oldu. Ins.tekrar etmez ederse dr.a gitmem gerekecek. Bi de bu hemoroid derdi canimi cok yakiyor. Kabiz olmamaya calisiyorum ama yine de oluyor.
kaç saattir oku oku bitiremedim, epeydir giremiyorum ailem geldi memleketten ancak fırsat buldum, merak ettiklerin arasındayımdır belki diye düşünerek buraya yazdımBu arada kızlar , ben foruma başta daha sık uğrayan arkadaşları merak ediyorum.
Ne yapıyorlar , iyiler mi , bazıları tam kayboldular.
Ben herkesi merak ediyorum.
Hoşgeldin canim aramizaMerhaba ben yeni üye oldm arkadaşlar 33 haftalık hamileyim hastane çantama ne koyacağımı tam olarak bilmiyorum siz hazırladınız mı çantanızı kaç haftalıksızınız benim ilk hamileliğm çok heycanlıyım
Ay çok kötü bir yazı olmuş bu ara zaten gerginim okuyunca iyice sıkıntı bastı. Umarım hiçbirimiz bunu yaşamayız. Zor olacaktır mutlaka ama güzelliği zorluğunu bastırsın inşallahh.Kizlar nasilsiniz stresiniz var mi benim gibi? Bu benim ikinci bebegim olacak ins.ilkinde lohusa sendromuna girmistim belki 3-4 ay onu kabullenememistim. Cok sukur su an onu cok seviyorum ama ilk gunlerimizi hatirlamak dahi istemiyorum. Bu hamileligimde malum doguma az kaldi sanki yeni bebekte de ayni seyleri yasayacam psikolojisinden kurtulamiyorum. Sinirlerim bozuluyor dogum stresi hastanede yatma stresi kafam allak bullak. Ilk heyecanini yasayan annelerin kafasini bozmak istemem. Bebegimi kucagima aldim dunyalar benim oldu diyen anneleri hic anlayamamis biriyim. Ben ogluma garip garip bakiyordum. Ins sizler bu tur sıkıntılar yasamazsiniz
Aynı şeyleri düşünüyoruz canım ama sonra diyorumki 1 saat içinde bitecek, çevremde herkese oluyo ,normal bişey bir ben değilimki deyip sakinleştiriyorum kendimiNe yalan soyliyim benide sikinti basmiyo degil 21 gun sonra kesilicemi bilmek beni cok korkutuyobide spinal uffff yaa acaba dayanabilcekmiyimki ben cok panikliyimdir
Çok teşekkür ederim ne götürmem gerektiği konusnda çok kararszdm gerçekten çok yardmcı oldz bide benim kasıklarımda ağrı oluyor bi kaç gündür sanki adet olacakmış gibi sizin bi bilginiz var mı bu konudaHoşgeldin canim aramiza
Bebeğiniz için
Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…
En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
Zıbın (3 adet)
Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
Başlık (2 adet)
Patik (2 çift)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
Bebek battaniyesi (1-2 adet)
Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
Bebek mendili (Bol miktarda)
Mama önlüğü (3-4 adet)
Kirli çamaşır torbası (1 adet)
bebe şampuanı
süt sağma cihazı
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…
Her ihtimale karşı
Emzik ve koruyucu kutusu
Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)
Pişik kremi
Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.
Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor. Ins bu isine yarar
Ah canim nerdeyse cogumuzda var o sıkıntı enfeksiyon var mi idararda.Çok teşekkür ederim ne götürmem gerektiği konusnda çok kararszdm gerçekten çok yardmcı oldz bide benim kasıklarımda ağrı oluyor bi kaç gündür sanki adet olacakmış gibi sizin bi bilginiz var mı bu konuda
Bu depend hasta bezi kanama icinmi kullaniliyo acaba orkid yerine.yoksa yataktan kalkip tuvalete gidemedigimiz icin o islevi mi goruyoKizlarr size sorum olacak hastane çantami hazırladım ..Büyük boy orkid koydum ama depend hasta bezi şart diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz??
hamileliğmin ilk aylarnda enfeksiyon vardı ama şimdi yok allah şükür bi hafta sonra kontrolüm var bakalm ne diyck doktor bu arada sizin bebişiniz nasl cinsiyeti ne..?Ah canim nerdeyse cogumuzda var o sıkıntı enfeksiyon var mi idararda.
Canım ne sürersen sür ne yaparsan yap illaki göğüs uçları yıpranıcak benim ilk doğumda göğüs uçlarıma hiç bir şey kullanmadım sadece kendi sütümü sürmüştüm çok iyi geliyo acımaya ve yüzülmeye başlamıştı ama ebe arkdaşım söylemişti çok iyi gelmişti.şimdiden kullanmak saçma belki senin hiç yara olmıcak
Göğüslerime ben zeytinyağı sürüyorum kızlar. Bakalım emzirince ne olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?