2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Merhabalar anneler nasılsınız :) bende 28 yaşındayım:) ya bu mide ekşimesi çekilmez bir hal aldı su bile içsem midem yanıyor reflü gibi oldu iyice tecrübeli anneler bi bilginiz varmı hamilelikten sonra geçiyor mu

Ben göbeğime koyuyorum çerez tabağı, kumanda, meyve tabağı falan çok pratik oluyor bazen tombiko bir tekme atıyor tabak sallanıyor ama portatif tepsi gibi göbeğim şimdilik

ben de çayımın yarısını falan içtiysem çay tabağını koyuyorum, konforlu oluyor ama sadece evde yaşayabiliyorum o konforu. dün akşam da çorbayı dayadım göbeğimin üstüne onda da göğsüme damlatmayı başardım. evde sorun değil de işteyken tüm gün lekeli kıyafetlerle dolanıyorum çocuk gibi.

Yalniz degilsin. Eskiden hep esime gulerdim gobeginden yanasamiyosun herseyii leke yapiyosun diye. Simdi ben ona benzedim.

ben şişman insanlara artık daha fazla saygı duyuyorum. eğilip ayakkabı giymek falan ne zor işlermiş bunlar. hele yere düşen şeyleri kaldırmak artık hiç harcım değil. bazen düşen şey 1 hafta kalıyor yerde. eşimle iş bölümü yaptım en sonunda, yerdekiler senin masanın tezgahın üstündekiler benim diye ama çok etkili olmadı :)

Dogumdan sonra butun agri sanci eksime ne rahatsizlik varsa hepsi geciyor canim merak etme.

benim de gelişimi on gün kadar ilerde ama bence iç organlar boy kilo ile orantılı değildir yani sadece hacim olarak iri dir çünkü bende eşimde uzun insanlarız zateb doktor en başından demişti ufak bir bebek beklemiyoruz diye 2542 gr 47 cm çıktı ama doktor en azından 37 ye kadar bekletmeliyiz dedi Allahın izniyle inşallah beklerler canım

Ben Ankara'dayım ama internetten sipariş oluyormuş sanıyorum. Çok fazla araştıramadım henüz ama kullananlar gayet memnun gibi görünüyor, kullanılan bebek bazı sayısını düşününce insan ister istemez bu yollara başvuırmayı düşünüyor, çünkü bu bebek bezleri senelerce doğada kaybolmuyormuş. Hazır bebek bezi kullansam bile bu bezleri toplayan firmalar var mı araştırmayı düşünüyorum. Bir kere bir yerde duyduğumu hatırlıyorum, bebek bezlerinin de şişe, cam gibi toplandığına dair...Eğer böyle bir şeyler varsa belediyelere baskı kurup mahallelere getirtmek lazım, nihayetinde biz ölsek de bizim çocuklarımız yaşayacak bu ülkede.

Bu konuda bazı yabancılar çok bilinçli. Mutfaktaki sebze meyve kabuklarını bile toplayıp toprakta bekletip gübre yapıyorlar. Toprağın havalanması, bitkilerin doğal sisteminde gelişmesi için hususi solucan üretiyorlar. Atık diye bir şey yok neredeyse. Bizde her şey çöpte; kartonlar, camlar, plastikler...İnanın üzülmemek elde değil.

masum34 ün de bahsettiği gibi nüfus artışına kasten çeşitli girişimleri de olabilir tabii ki firmaların. Bana bunlar komplo teorisi gibi gelmiyor. Son zamanlarda her şey sözde kolaylık ama kolaylık uğruna resmen sağlığımızı mahvettik. Artık çoğumuz hayat şartlarının hızlanmasını bahane ediyoruz, hazır gıdalar tüketiyoruz ama farkında değiliz ki bütün bu kolaylıklar aslında bizim hayat sevincimizi de aldı. Çoğu şeyi artık hazır almamıza rağmen yine mutsuzuız, yine de zamanımız yok hiçbir şey için.

Neyse işte böyle...

Dünden beri çok değişik duygular içindeyim.
Oğlum 37.haftaya girdi, 2900 görünen kilosu, kordonla ilgili sorun saptandı, hatta dun sezeryanla almayı düşünüp sonra vazgeçti doktor.
Çarşamba kontrol var, bebegin hareketlerini net hissedebiliyorum.
Haftaya da sezeryan derse kabul etmeli miyim?
Kafam çok karışık.
Acaba oğlumu riske mi atıyorum?

kilosu haftası falan iyi canım ama ben sezeryanda olsa bir bebeğin hayatını tehlikeye atacak yada kendi hayatımı tehlikeye atacak bir durum oluşmadıktan sonra zamanından önce alınmasına sıcak bakmıyorum..

sende bu kritere göre hareket edebilirsin bence

Bu arada renkli ultrasonla bakıldı. Kordon tam olarak dolanmamış, sadece yeteri kadar nefes alamadığını düşündü doktor. Sebebi de nst de hareketlerinin güçsüz çıkması.
3 kere nst ye girdim ve 7 saat hastanede kaldım kontrol amaçlı.
38. Haftayı doldurup gelişimini tamamlamasını çok istiyorum ama dedigim gibi acaba risk mi alıyorum?

Canim oncelikle gecmis olsun. Doktoruna guveniyorsan haftaya aldirman en sagliklisi olacaktir. Sonucta doktorlar riske atmak istemezler. Zaten gelisimi tamamlanmis oluyor 38. Haftaya girmis oluyorsun. Hakkimizdan hayirlisi olsun.

Arkadaşım başkasının saçlarını boyarken hastaneye kaldırmışlardı doktor kızmış boya kokusu keskin olduğu için bebeği zehirlemeye başlamıştı arkadaş baya bir hastanede yatmıştı bende boyatmayı düşünüyorum ama diğer yandanda korkuyorum

Haklısın cnm organ gelişimi haftayla bağlantılı kilodan çok. Ama yine de iri bebeklerin erken doğumda kendini daha çabuk topladığı söyleniyor. Benimki de bi 2 buçugu geçse içim daha rahat edecek.
Psikolojik olarak cok yiprandim şu 4 günde. Ne zaman ne olacak hiç bilmiyorum. Dr alalım dese itiraz etmem. Kövezde kalması karnimda başı kanalda olmasından daha güvenli gibi geliyor. Hareketleri çok değişti çünkü yavrumun hiç rahat değil sürekli karnim taş gibi. Bi yere sivrilip kaliyor

Canim gecmis olsun, bencede doktorunu dinle hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin insallah

Bana biyatablrsn bebek zaten 9. Ayinda 6. Aydan itibaren sorun yok demsti

Doktorunuzla guveniyorsaniz dediğini yapın bence . zaten haftaya 38 . hftada olmuş oluyorsunuz . çok geçmiş olsun bu arada

Canim haftaya 2700 2900 arasi dogdugunu dusunursek kendni kurtarablck bi kiloda 38. Haftada oluosn zaten gelisimi tamamlanio o yuzden eger riskli bi durumun varsa doktoruna birak karari itiraz etme

Çok tesekkur edrim kızlar yorumlariniz için. Evet, riske atmayacağım, pişman olmamak için doktoru dinleyeceğim, ben 2150 gr doğmuşum, gerçi kilo bir şeyin göstergesi sayılmaz ama oğlum da birkaç hafta erken doğsa bir sorunu olmaz inşallah.
Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.

Canim sıkma canını hayırlısı ile hersey cok güzel olacak doktorunu dinlemen bencede en dogrusu.

sıkma canını lütfen bekleyecek bizim yaramazlarimiz bol bol dinlen hiç kalkma temizlik yemek hak getirsin vallahi dokunmuyorum birde bende yalnizim annem abime bakmak zorunda gecen hafta ameliyat oldu bekar. Bende kendi kendime bakiyom işte. Söylediğin şeyler bende de aynı canım sertlik oluyor sol yanına yat dinlen en azından 2 litre suyu ihmal etme kilo aldırmak için muz ve tatlı şeyler diyorlar ama ben şekeri 27. Haftada kesmistim muz da çok dokunuyor bir lokması bile midemi yaktığı için yiyemiyorum ama sık sık incik le haşlama yapıp içiyorum içine biraz çekme biber ve pirinçle onu bir arkadaşıma daha söylemiştim bir haftada bebeği 400 gram aldı dene istersen sende hersey güzel olacak

Kızlar ben hala pijama&gecelik olayını halledemedim yaaa istediğim gibi bişey bulamadım hiç, ya aşırı dantelli ya da ayıcıklı falan çıkıyo karşıma öylede istemiyorum kii daha sade olsun istiyorum.. Var mı bildiğiniz bi site falan bakıyım ordan?

Sağol canım inş bakalım. Keşke annen gelebilse. Ben wc dışında hiç kalkmiyorum iştahım da eskisi kadar yok ama zorluyorum kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…