- 5 Mayıs 2014
- 542
- 834
- 303
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #40.501
Kizlarrr bir arkadaşım doğum yapti yeni normal doğum düşünenlere moral olsun diye anlatayimm ki ben de normal doğum çok isteyip korkanlardanim da :)
Arkadasim tam 35 haftalik ikenAksam eşiyle film izliyormus derken akıntı geldiğini farketmis ..Allah allah altima mi kaciriyorum acaba diye utanmis kendinden ama yok tutamiyormus..3.4 tane çamaşır degistirmis.. Hastane bayagi uzak diye onemsememis sancim da yok bosuna gitmeyeyim demis.. Derken 1 saat sonra kan gelmiş ve baya kirmizi kan!! Ozaman anlamis ki bu nişan !! Bir yandan sancilanmaya baslamis ama adet sancisi gibi yani öyle abartılı biseu deilmis.. Hastanr çantasını apar topar hazirlamislar ve saat 23.00 yola koyulmuslar.. Yolda sancıları artmış hemsireler sakin dogurma ikinma filan demisler... 1.5 saat yol sürmüş. .Hastaneye vardiklarinda acilma 8cm ve dogumhaneye almislar sancıları doğum yaklastikca artmis ve saat 02.00 bebis dünyaya gelmis.. Kesi atilmamis dikis atilirken hissetmemis bile uyusturmuslar.. 2 dikis atilmis:) Ve hiç de dayanilmycak gibi bir sey değil çok kolay geçti dedi.Doğum sancisini 2 saat çekmis ve derin nefes almanin kuvvetli ikinmanin çok onemli olduğunu vurguladi :) Ve ekledi inşallah herkezin doğumu benimki gibi kolay olur. BEBEK nasil derseniz ilk doğduğunda annesine verilmis emzirmis fln derken bebek kizarmis kuvoze almislar solunumdan dolayi..1 gün kuvozde kalmis ve cikmislar hastaneden ..2.800 gr.doğmuş ve dunyalar tatlisi bebegi:) Eve gittim hemen ayaga kalktim bebeğimle kendim ilgilendim sanki dün dogumu yapan ben degilmisim gibi dedi :))))
Uzun oldu hakkinizi helal edin :) Ve inşallah hepimiz böyle güzel doğum anisina sahip oluruzzz :)
Bebek için riskli bir durum oluşacaksa , sezaryen olmayı düşün bence de canım.Dünden beri çok değişik duygular içindeyim.
Oğlum 37.haftaya girdi, 2900 görünen kilosu, kordonla ilgili sorun saptandı, hatta dun sezeryanla almayı düşünüp sonra vazgeçti doktor.
Çarşamba kontrol var, bebegin hareketlerini net hissedebiliyorum.
Haftaya da sezeryan derse kabul etmeli miyim?
Kafam çok karışık.
Acaba oğlumu riske mi atıyorum?
Kizlarrr bir arkadaşım doğum yapti yeni normal doğum düşünenlere moral olsun diye anlatayimm ki ben de normal doğum çok isteyip korkanlardanim da :)
Arkadasim tam 35 haftalik ikenAksam eşiyle film izliyormus derken akıntı geldiğini farketmis ..Allah allah altima mi kaciriyorum acaba diye utanmis kendinden ama yok tutamiyormus..3.4 tane çamaşır degistirmis.. Hastane bayagi uzak diye onemsememis sancim da yok bosuna gitmeyeyim demis.. Derken 1 saat sonra kan gelmiş ve baya kirmizi kan!! Ozaman anlamis ki bu nişan !! Bir yandan sancilanmaya baslamis ama adet sancisi gibi yani öyle abartılı biseu deilmis.. Hastanr çantasını apar topar hazirlamislar ve saat 23.00 yola koyulmuslar.. Yolda sancıları artmış hemsireler sakin dogurma ikinma filan demisler... 1.5 saat yol sürmüş. .Hastaneye vardiklarinda acilma 8cm ve dogumhaneye almislar sancıları doğum yaklastikca artmis ve saat 02.00 bebis dünyaya gelmis.. Kesi atilmamis dikis atilirken hissetmemis bile uyusturmuslar.. 2 dikis atilmis:) Ve hiç de dayanilmycak gibi bir sey değil çok kolay geçti dedi.Doğum sancisini 2 saat çekmis ve derin nefes almanin kuvvetli ikinmanin çok onemli olduğunu vurguladi :) Ve ekledi inşallah herkezin doğumu benimki gibi kolay olur. BEBEK nasil derseniz ilk doğduğunda annesine verilmis emzirmis fln derken bebek kizarmis kuvoze almislar solunumdan dolayi..1 gün kuvozde kalmis ve cikmislar hastaneden ..2.800 gr.doğmuş ve dunyalar tatlisi bebegi:) Eve gittim hemen ayaga kalktim bebeğimle kendim ilgilendim sanki dün dogumu yapan ben degilmisim gibi dedi :))))
Uzun oldu hakkinizi helal edin :) Ve inşallah hepimiz böyle güzel doğum anisina sahip oluruzzz :)
Ben de seninle aynı durumdayım canım , erken doğum riskim var .Doktor 38 ya da 40 'ı beklemez diyor zaten. 37 haftaya kadar gelsem çok mutlu olacağım.Benim dün kontrolde 1870 gr dı ( 1 hafta geriden geliyor ) , minyon bir bebekmiş , genetik dedi doktor.En fazla 2600 civarı bekliyoruz , dedi.Yarın 34.haftam bitiyor ve erken doğum riskim var. Bebeğin sadece bir gün kövez de kalması bana acayip moral oldu. Gerci benimki 2 buçugu geçmez kilosu 35. Haftada da olsa. Ama olsun çok büyük moral oldu. Teşekkür ederim hepimiz kolayca ve sağ salim kucagimiza alalım inş kuzularimizi
Şu Dalan Roxy ' yi bir ben bulamadım.Selam kızlar. Bebişimin kıyafetlerini yıkıyorum. Dalan roxy ile yıkadım mis gibi oldular.
Size sormak istediğim; oğlumdan kalan kıyafetleri çıkardım. Sararan ve lekelenenler var onları nasıl ve neyle yıkasam. Önceden sabun tozunamı yatırsam ılık su mu soğuk su mu yapsam. Yoksa onlarıda direk makineye mi atsam nasıl çıkar acep
Canim ihmal etme doktoruna görün geçmiş olsun umarım bir sorun yoktur yalancı belirtilerdir.Sirtim cok agriyor dayanamiyorum artik napcam yaa
Bende hiç bir yerde bulamamistim arkadaşım civilden almış bende ordan aldimŞu Dalan Roxy ' yi bir ben bulamadım.
e-Bebek ' te yok , Migros'a bakmıştım orada da yok.Bim'de görmedim.Denk gelirsem ben de alacağım ama hiç rastlamıyorum marketlerde.
üzülme canım sağlığıyla zamanında gelir inşallah dinlen bol bol suyu ihmal etmeKızlar konu açtım ama burayada da yazmak istiyorum.Bir kaç gündür ağrım var 33.haftadayım nst de yüzde 25 ağrı çıktı ciğer geliştirici iğne adalat yazdı doktor bugüne kadar herşey çok yolunda ve erken doğum riskim yoktu ben de bu doktora güvenmedim iğneyi yaptırmadım.Nstyi kendi doktoruma gönderdim doğum sancısına benzemiyor dedi adalatı kullanabilirsin dedi .Ama kendimi daha da sıkıntıya soktuğum için sancılarım biraz daha arttı.Bu aralar normal mi bu ağrılar bebek erken gelecek korkusu sarmaya başladı üzülmeye başladım
Canim arkadasinin gozu aydin aynen bu anlattigi gibi en fazla 2 saat sanci agrili oluyor onada katlanilir. Allah hepimize kolay dogumlar nasip etsin.
Yarın 34.haftam bitiyor ve erken doğum riskim var. Bebeğin sadece bir gün kövez de kalması bana acayip moral oldu. Gerci benimki 2 buçugu geçmez kilosu 35. Haftada da olsa. Ama olsun çok büyük moral oldu. Teşekkür ederim hepimiz kolayca ve sağ salim kucagimiza alalım inş kuzularimizi
Ayyy bende boyatsammı acabaBana biyatablrsn bebek zaten 9. Ayinda 6. Aydan itibaren sorun yok demsti
Ben pehlivanoğlundan aldım canım. Nette de var sanırımŞu Dalan Roxy ' yi bir ben bulamadım.
e-Bebek ' te yok , Migros'a bakmıştım orada da yok.Bim'de görmedim.Denk gelirsem ben de alacağım ama hiç rastlamıyorum marketlerde.
Allah analı babalı büyütsün inşallah cesaret verici bir doğum ama ben çok korkak olduğum için sezerciğe karar verdim allah yardımcımız olsunKizlarrr bir arkadaşım doğum yapti yeni normal doğum düşünenlere moral olsun diye anlatayimm ki ben de normal doğum çok isteyip korkanlardanim da :)
Ağrılar beline kasiklarina da vuruyor mu pekiSirtim cok agriyor dayanamiyorum artik napcam yaa
Ben de seninle aynı durumdayım canım , erken doğum riskim var .Doktor 38 ya da 40 'ı beklemez diyor zaten. 37 haftaya kadar gelsem çok mutlu olacağım.Benim dün kontrolde 1870 gr dı ( 1 hafta geriden geliyor ) , minyon bir bebekmiş , genetik dedi doktor.En fazla 2600 civarı bekliyoruz , dedi.
Hatta 0 beden Prima bez alayım diyorum artık , muhtemelen ilk zamanlar sadece o olacak.
Sağol canm çok teşekkür ederim yardımcı oldn içinBenim 2 tanidigim orda dogurdu. Ikisi de normal gorunuyordu ve normal dogum oldu. Hatta ikisi de ikiser kez dogum yapti. Ama dr.larinin adini bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?