- 19 Mayıs 2015
- 778
- 847
- 103
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #41.181
Hey gidi hey. İlk doktora gittiğimizde reglim gecikti acaba kist mi var diye gitmiştik eşimle. Doktor "kese görünüyor" diyince, eşim" hamilelik falan yok di mi" demişti. E ne anlasın adam keseden falan.Mide bulantılarından, ikili testlerden, detaylı ultrasonlardan çanta hazırlamaya kadar geldik. Ah akıp gidiyor zaman
Sağol canım başka bir yerde de bulamayacağım gibi görünüyor zaten bakalım kendimi yormadan gidip gezip alayım bariCanim bende tesetturluyum, uzun kollu uzun bir gecelik ve sabahlik takim aldim. Eminonunden almistim ben markasi artiş. Hurriyet carsina bakabilirsin.
canım bende 5 yıl sonra hamile kaldım çok şükür doğal yolla ama ilk 3 ay lekem vardı sonrasında da doktora bile sormadık eşime bir kaç kere söyledim ama bebeğe birşey olur diye yaklaşmadı...açıkçası bende korktum tabiki eşime demedimdr yasaklamadi zaten canim... ben tedavi ile hamile kaldim... tedavi sureci bitip beklemeye baslayinca esim hamile kalirsam bebise bisey olursa diye yanasmadi sobra sukurler olsun hamile kaldim kiyamam dedi 13. haftadan 20. haftaya kadar kanamam oldu bu surede dr yasakladi20 den sonra yasak kalkti ama o kadar zaman yapmamisiz karnimda buyumus artik hic dokunamadi.. bazen mirin kirin ettim beni istemiyorsun artik diye sadece sizi onemsiyorum dedi... birbirimizi ozledik ama en azindan benim de kafam rahatti.. Çünkü ilk kanama iliski sirasinda olsaydi vicdan azabi cekerdim canim
aynen canım genital bölgem ve koltuk altım görünce şok oldum umarım doğumdan sonra geçer yaBen çantayı hazirladim hatta arabaya bile indirdik.bekliyoruz artık :) sabunlarıy yapamadım.epilasyon yaptik bugün.simdide eşim sagolsun temizlik yapiveriyor :) canim sıkıldı ama genitalb olgem acayip olmuş rengi koyulasmis.şok oldum.kahverengi gibi.gececekmi acaba.sizinde mi öyle yoksa mantar gibi biseymu oldum kasiklarimda acayip kahverengikarnim çok kasiliyo ve vajinamda arada bir batma oluyor egilip kalktikca iki gündür.
Valla ne çabuk geçti zaman :)Mide bulantılarından, ikili testlerden, detaylı ultrasonlardan çanta hazırlamaya kadar geldik. Ah akıp gidiyor zaman
Selam kızlar bi kaç gündür bakamıyodum düğünümüz vardı çok yormadık kendimizi kızımla amaBende bu hafta hastane çantamı hazırlayacağım nolur nolmaz diye. Hastanede giymek için bir pijama takımım var kendimin. Bir de ablam sabahlıklı gecelik takımı vermişti penye, daha sonradan fazla kullanılmıyor diye yenisini alıp masraf etmek istemedim. Ama geçen gün kayınvalidem yeni bi takım olmasını istediğini söyledi. Onların ilk torunu olacak diye herşey yeni olsun istiyorlar. Doğuma diye geldiğinde bakarız belki dedi ama hem geldiğinde benim son günlerim olacak hatta belki doğuma yetişemez bile hem de zaten baya masraf yaptı onu da aldırmak istemiyorum. Bir de ben tesettürlüyüm özellikle sabahlığı uzun bir takım arıyorum. İnternettekiler hep yarım boy oluyor sizler biliyor musunuz nerelere baksam acaba ?
sanmıyorum canım bende ekşi ve acıyı çok yedim hala da yiyorum sadece doğumdan sonra dikkat etmemiz lazım yediklerimiz sütten bebeğe geçeceği için acı yiyemeyeceğizTam yemek saati aklima takildi kizlar ben bu gebeligimde aci aserdim sabah oglen aksam aci biberler tursular yedim dun bir arkadasim aci yersem bebegimin gazli olacagini soyledi siz duydunuzmu boyle bisey
Aslinda yazarken mecburi sezeryan olacaklari dusunmedim degil. Her iki dogumunda kendine gore kolay ve zor yanlari var. Zorlugu olmasaydi dogumda vefat eden imanli anne sehitlik mertebesine yukselir miydi. Benim demek istedigim normal dogum zor diye sezeryani keyfi olarak tercih etmek kesinlikle buyuk sacmalik olur.Bence böyle genellemeler pek hoş değil. Burda mecburen sezeryan olacak bir çok arkadaş var. Bu tür yazılar onların psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Benim sezeryan olmuş bi haftada ayağa kalkıp sıkıntı yaşamamış çok arkadaşım akrabam var.
Ben de mesela normal yapmak isterim ama dr. Alttan muayene ederken bile kalp atışlarım hızlanıyor nefes darlığı çekiyorum. Dr.da farkında bunun. Çatı muayenesi denen şeyi yaptırabilir miyim onu da bilmiyorum. Tek istediğim bebeğime sapasağlam kavuşmak
Tedaviyle olduysa bisey diyemeyecegim canim. Elbette doktorun en dogru karari verecektir. İnşallah sag salim kavusursunBilmiyorum canımya hem bel fıtığım var hemde doktorum bana sana güvenmiyorum dediği için çok korktum hem ilk bebeğim olacak hemde tedaviyle oldu risk almayalım demişti kafam karıştı benimde yaa
Aslinda yazarken mecburi sezeryan olacaklari dusunmedim degil. Her iki dogumunda kendine gore kolay ve zor yanlari var. Zorlugu olmasaydi dogumda vefat eden imanli anne sehitlik mertebesine yukselir miydi. Benim demek istedigim normal dogum zor diye sezeryani keyfi olarak tercih etmek kesinlikle buyuk sacmalik olur.
Hurmanın faydali olduğunu geçen TV'de de özledim cnm.hatta emzirirken bile yemeliymisiz .günde 10-15 tane yenilebilirmis. Herkes söylediğine göre mutlaka bir faydası vardır. Y3m3ge devam et bence...Tecrubeli anneler ya bir sey sormak istiyorum hurma yiyip faydasini gören varmi gunde 5 tane yiyorum.ama yedikten sonra midemde yanma yapiyor eger işe yariyorsa biraz daha katlanip doguma kadar yiym diyorum
aynen katılıyorum canım tam ilişkiye giremeden hamile kalan çok.....bende çok tedavi gördüm tüp bebek yaptıracaktık ki hamile olduğumu öğrendim normal doğum olsa iyi olur ama bel fıtığım var doktorum ne derse o doğum şeklini seçeceğim hatta çevremdekiler sancıyı çekip çekip normal olmazsa zor buldun bebeğini riske atma sezeryan ol diyorlar....bakalım kısmet artık hepimiz yavrularımızı sağsalim kucağımza alalım inşallah...İşte bu sizin için böyle. Siz anlattığım şeyi anlamak istemiyorsunuz bence. Vajinismus olup yarım yamalak ilişkiyle hamile kalan varmış. Bunu dr bi arkadaşım söylemese inanmazdim . Şimdi bu kadın eşiyle ilişkiye bile zor giriyor dr.un alttan bakması, çatı muayenesi, açılma var mı sürekli onun kontrolü vs.nasil yaptirsin bunları?
İsteğiyle sezeryan olan anne olmuyor mu? O makamı kazanmiyor mu Allah katında?
Ben normal için kendimi hep motive ettim . Epidural normal yapacağım diye. Ama şu hastanede yattigim süreçte bunu kolay yapamayacagimi anladım. Dr.um bile seni başka hekim alttan muayene etmek isterse ben Vajinismusum de dedi. Yani herkesin durumu aynı değil
Ozman tam gaz devam saol canimHurmanın faydali olduğunu geçen TV'de de özledim cnm.hatta emzirirken bile yemeliymisiz .günde 10-15 tane yenilebilirmis. Herkes söylediğine göre mutlaka bir faydası vardır. Y3m3ge devam et bence...
Bu da benim yaptığım lohusa terligim[/QUO
Sağol canım. Allah annemden razı olsun ben hastaneye yatınca eve koştu çamaşırları yıkayıp utuledi cantayi hazırladı. Ben de eve geldikten sonra bebeğin hediyeliklerini yattigim yerden tamamladım. Lohusa terligi ve tacimi da kendim yaptım
tekrar gecmis olsun sana canim. annelerimizin hakkini odeyemeyiz Allah hepsinden razi olsun!!!
eksigin kalmamis iste ne guzel, benim hediyeliklerim hazir degil meselaa:) lohusa terligin cok guzel olmus gule gule kullan:)
Ben de bi tuhaflik seziyorum o bolgede ama iyice göremediğim icin tam emin olamiyordum.. ama bi renk koyulasmasi oldugu kesin inşallah geçici biseydir
İyi olmana sevindim doktorun bikgilendirmeside iyi olmus.bende yoruluyorum arada misafirler geliyor hazirlik felan yorucu oluyor.1 hafta sonra dogum icin memlekete gidicem ondan hazir degil cantam.ama hersey hazir sukur
Osmsngazi canim nevjsdarBende bursadayım iki kere gittim ne arıyorlar ne soruyorlar idrarda alınmıyor sadece kan...demekki bursaya özel.birde bursanın neresindesin ben niluferdeyim.
Anlamadim bende ne is. Beni arayiyor gitmezsem sukur o da ceza aliyorlarmis onlara zorunlu imis gebe takibi ondan yoksa umursadiklarondan degil. Ben mesela seker yukleme testi yapmadim kadim dogumcum gerek duymadi. Ona bile saglik ocagi imza istedi kendi rizam ile yaptirmiyorum diye.Bende bursadayım iki kere gittim ne arıyorlar ne soruyorlar idrarda alınmıyor sadece kan...demekki bursaya özel.birde bursanın neresindesin ben niluferdeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?