2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Bunda kötü etkilenilecek birşey yok, olumsuz durumlardan da ders almamız lazım. Uyarı mahiyetinde birkaç olay söylemek istiyordum ne zamandır ama insan nedense çekiniyor halbuki söyleme niyetimiz önlem amaçlı, faydalı olmak için

Aşure günü

23 Ekim 2015 Cuma

Yapılacak Ameller

️ oruc tutmak

1~ Her kim Aşure gününde: Eli ile bir yetimin başını okşarsa;
Allah-u Teala bu yaptığı iş vesilesiyle o yetimin başındaki herbir saç tanesine karşılık o kişiye cennette bir derece verir
2 ~ Aşure günü 70 kere;
"Hasbiyellahu ve niğmel vekil, niğmel mevla ve niğmennasiyr."
Duasını okuyanı Allahu Teala mağfiret eder ❤

3 ~ RAHMAN suresi okuyana; Cennet vacip olur

4 ~ VÂKİA suresi okuyan; fakirlik görmez

5 ~ YÂSÎN suresi okuyanın; kalbi her türlü kötülükten temizlenir ❤

6 ~ ALAK suresi okuyanın; şanı şerefi artar...

7 ~ TEVBE suresinin son iki ayetini 7 defa okuyan; o sene ölmez

8 ~ 786 Besmele çekenin; ne muradı varsa olur ✈

9 ~ 1000 İHLÂS suresi okuyana; Allahu Teala Rahmet nazarı ile bakar... ❤

10 ~ Bol bol istiğfar çekilir استغفر الله ، استغفر الله

11 ~ 303 YA RAZZAK çekilir ... يا رزاق ❤

12 ~ 10 Müslümana selâm veren ; Dünya müslümanlarına selam vermiş olur

13 ~ Sadaka veren ; Uhud büyüklüğünde mükafat kazanır

14 ~ Bir saat ilim meclisinde bulunana; Cennet vacip olur

15 ~ Akraba ziyareti yapanlar ; Yahya as'a ve İsa as'a komşu olur...

16 ~ Bir hastayı ziyaret eden bütün hastaları ziyaret etmiş gibi sevaba nail olur

17 ~ Eve erzak alınırsa; bütün sene bereket olur

17 ~ Gusul abdesti alınırsa ; Bedene şifa olur...
İki kere gusul alırsa ömrü bilah göz hastalığı

18 ~ 313 kere "LÂİLAHE İLLÂ ENTE SUBHÂNEKE İNNİ KUNTU MİNEZZÂLİMİN "
duası okunur ...

Rabbim cümlemize amel etmeyi nasip etsin

Senden bunu bekliyordum @beyazpatik artık çöp kovası alma bak ama
Ben de bekliyordum kendimden :) Kendim kendime karşı da hep kendime yeniliyorum
Yok , onu almayacağım.Sonradan ben de gereksiz masraf olduğuna karar verdim.
Zaten artık başka bir şey daha alırsam eşim kesecek , eşime de daha söylemedim.Eve gelince görecek :)))
Son aldıklarımı da söylemedim , kargo gelince fark ediyor

Canim biliyorum o hastane oyle, gece dogum yaparsan muhakkak uyar herkesi birden karnima bastirmayin de. Arkadasim fatma kasapogluna gidiyordu gece dogumu beklemedigi icin kotu bir normal dogum yasadi.
Karına neden bastırıyorlar ki Ya ben de dua ediyorum ki doktorum hastanedeyken olsun doğumum diye, onca zaman tek bir doktora git ondan sonra git başka doktorda doğum yap tamamen hayal kırıklığı olur heralde. Bir de benim normal olursa sezeryan sonrası normal doğum olacak doktorumla da konuştum bu konuyu bi kaç kez ama başka doktor olursa önceki sezeryan diyip hmen ameliyata almaya çalışır diye korkuyorum açıkçası

Hahah evet erkekler için böyle şeyler pek önemli olmuyor, bende sevmiyorum dağınıklık kirlilik falan ama bazen kendimi düşünüyorum hiçbirşey yapmadığım oluyor, bazen de bir enerji geliyor hepsini bir anda yapıveriyorum Bir de benim koltuğumun bir sürü minderi var eşim her akşam gelir gelmez ilk işi oturduğu kısımdaki minderleri birini sağa birini sola birini arkaya fırlatmak oluyordu artık hamile hamile baş edemeyince hepsini kaldırdım sadece 3 tane bıraktım. Ne akla hizmet o kadar minderli birşey aldıysam halbuki hiç de sevmezdim ama almış bulunduk işte, asıl çocuk olunca napıcam bilmiyorum

İste oranin oyle bir sacmaligi var insallah gunduz olur dogumun ama gece de olsa eger hersey normal gidiyorsa doktorla konusursun. Zorunlu olmadikca sezeryana alacak hali yok. Dogumhane de dogum yaparken sen ikinirken basindaki ebeler karnini sivazliyorlar nazikce dogumu kolaylastirmak icin. Birden karnina abanmamalarini soyle sen. Yavas yavas yapsinlar.

Bunu öğrendiğim iyi oldu canım teşekkür ederim. İnşaAllah insaflı nazik ebelere denk geliriz hepimiz, doktordan daha da önemli aslında ebe, sonuçta doktor son anda bebeği çıkarmaya geliyor. O ana kadar herşeyle ebe hemşire ilgileniyor.

Kizlar sanirim azar azar suyum geliyor dun de farkettim camasirimda ama idrar kaciriyor olabilirim diye pek ustune dusmedim bugun de iki kez oldu. Pazartesi kontrolum var tabi o zamana kadar dogurmazsam.
Nasıl anlıyorsun ?
Benim de suyum az , doktor sormuştu hiç fark ettin mi diye . Hiçbir şey de fark ettim gerçekten de.Bayağı ıslaklık mı oluyor ?

Kızlar,
Lohusalığın 40 gün olması , hamilelikte geçirilen her hafta için 1 gün verilmesindenmiş. ( Hamilelik genel olarak 40 hafta dersek ) Hiç duydunuz mu böyle bir şey ? Ben ilk kez duyuyorum.

Yarin sabah 07.00de yatisim yapiliyo kizlar insallahh.. 09.00 gibi de doguma alacak sanirim.. dualarinizi esirgemeyin biraz gerginim malum. Dogumdan sonra yazarim insallah size tecrubelerimii
ayy hadi hayırlısı ile kucağıniza alırsıniz yavrunuzu inşallah dualarımız seninle kürk mantolu Madonna

Yni benim adam. Yat sen dinlen diyor ama kendinde de icraat yok:) eee sen yat ben yat evde 1 cocuk daha var. Hepimiz kakanin icinde yuzelim o zaman :) yat /yapma demek kolay da heyyy gulum heyyy

Ben bir uzman dr sordum sezeryan sonrasi normal dogum olabilirmi diye dr kesinlikle cok riskli dedi rahmin yirtilabilir dedi ne geregi varki zateen kesilmis orasi yani bide normal dogumun cilesi var hic.cekemem.ben agrim olursa alsinlar yapsinlar sezeryani zaten gunumude aldim.bence normal diye diretme rabbim buyuk yardimci olur bize ins.

Nasıl anlıyorsun ?
Benim de suyum az , doktor sormuştu hiç fark ettin mi diye . Hiçbir şey de fark ettim gerçekten de.Bayağı ıslaklık mı oluyor ?

Canim sadece islaklik oluyor islakligin icinde de bir kac beyaz yogurt kesigi gibi seyler goruluyor. Yani olsa akintiyla ikisini ayirt edebiliyorsun. Cunku islakligin boyutu daha fazla oluyor.

Yni benim adam. Yat sen dinlen diyor ama kendinde de icraat yok:) eee sen yat ben yat evde 1 cocuk daha var. Hepimiz kakanin icinde yuzelim o zaman :) yat /yapma demek kolay da heyyy gulum heyyy

Ayni benim esim ben sadece yemek yapiyorum ve camasir yikiyorum bunlari yaptigim halde cok yoruluyorum ki evde kucuk cocukta var yemesi icmesi yikamasi giydirmesi bitmiyor. Yapma yat demek kolay geliyor ya kendin yap ya da tut gunluk birini ben de yatiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…