2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Kizlar dun instagramda bisi gordum, kapakli emzige kapagina sut veya baska bir sey doldurup , emzigi takip buzluga atiyorlar.
Sonra donunca bebise verip dislerini falan kasiyor soguk soguk.
Aslinda cok guzel fikir ama hasta olursa veya koparip bogazina kacarsa diye tereddut ettim.

Varmi bunu yapan

Meyve suyu için olan emzik mi? Burası çok sıcak ben sütü muhallebisi hatta suyunu bile soğuk verdiğim oldu.

Sogutarak kullanilan dis kasiyicilar var onlar daha saglikli bence, senin dediginde buz emiyor cocuk o da bogazlarini usutur zaten

Atesi 38.8 cikti pedifen verdim. Sukur suan yok. Artik yarim olcek degil tam olcek verebilirsin dedi bana dr.

Bu arada dayanamadim whatsaptan sordum denizi. Girebilir hicbir sakincasi yok dedi.

Eger ki ayakta uyumazsa gece ve atesi bu kadar yuksek olmazsa giderim. Zaten burun temizleyicisini gordugu an aglamaya basliyor . Belki tuzlu su genzine iyi gelir.
Annem de git suya sok cocugu diyor.
Beni gecesi korkutuyor baska bisi degil oglumu taniyorm cunku olan bana olck :)

Meyve suyu için olan emzik mi? Burası çok sıcak ben sütü muhallebisi hatta suyunu bile soğuk verdiğim oldu.

Yok normal emzik, aventin mesela kapagi var emzigin ona dolduruyorlar sutu falan.
Ama iste arkadasin dedigi gibi buz oluyor resmen bogazlari acisindan korkuyorum.

karman dis kasiyicilarla pek aramiz yok, o yuzden belki denerim .
Orda hastaligin soguk yemekle olmadigi, bagisiklik sisteminin dusuk olmasiyla alakali oldugu yaziyor.
Ama bana mantiksiz geliyor sonucta direk bogazina gidiyor haliyle al sana bogaz agrisi

Geçmiş olsun ins yarına bişey kalmaz da gidersin ctesi

Bogaz ateş yapiyomus gece de sık sık bak canim bizim ki 1 hafta oldu 3 gün ateş oldu ama hala burun akıntısı öksürük devam ediyo mızmızlık hat safhada benimde bunalimdayim

Aslında haklılar. Bakteri ya da virüs yoksa hastalık da yok.
Ama sen de haklısın. Sonuçta vücut virüs ve bakteri dolu. Soğukla vücut direnci düşerse hasta olabilir bence.

DonukPudra bebişine acil şifalar diliyorum. Hasta olan başka bebeklere de diliyorum.
Bi menü de ben atayım;
Sabah
Bebek ekmeği tereyağ reçel ıhlamur suyu
Beyaz peynir
Öğlen
Köfte haşlanmış ıspanak
İkindi
Yoğurt(bunu yemedi)
Akşam
Sebze suyuna şehriye çorbası(salçasız)
aralarda meyve: çekirdeksiz sarı üzüm, şeftali, erik

Geçmiş olsun ins yarına bişey kalmaz da gidersin ctesi

Bogaz ateş yapiyomus gece de sık sık bak canim bizim ki 1 hafta oldu 3 gün ateş oldu ama hala burun akıntısı öksürük devam ediyo mızmızlık hat safhada benimde bunalimdayim
Sorma ya 3 oldu ayagimdan indiriyorum 10dk gecmeden agliyor. Belli oldu yani ayagimdan inmicek 2-3gun boyle gider bizim.

Hasta ilcagindan degi huy degisceginden derler ya dogru. Allah sabir versin.

DonukPudra bebişine acil şifalar diliyorum. Hasta olan başka bebeklere de diliyorum.
Sagol cok tesekkur ederim..insallah

Bizim de demir baya düşük çıkmış kızlar ya bende vermiyordum kan damlasını
Artık vermeliyim sanırım
D vit onuda son bir aydır nerdeyse hiç vermedim offf hiç düzenli bir şey kullanmıyorum

Aslında haklılar. Bakteri ya da virüs yoksa hastalık da yok.
Ama sen de haklısın. Sonuçta vücut virüs ve bakteri dolu. Soğukla vücut direnci düşerse hasta olabilir bence.

En iyisi riske atmamak..parmakla kasimaya devam..

Canim tereyagini kendinmi yapiyorsun,kahvaltida vermissin ya.
Nasil yapildigini tam olarak bi tutturamadim

En iyisi riske atmamak..parmakla kasimaya devam..

Canim tereyagini kendinmi yapiyorsun,kahvaltida vermissin ya.
Nasil yapildigini tam olarak bi tutturamadim
Burda yakın köklerden gelen ürünleri satan bi yer var ordan alıyorduk. Bizim köyden de geldi. Onları veriyoruz. Tereyağı yapmayı hiç denemedim. Anneanneme sorayım yarın belki faydam dokunur sana canım.

Bizim de demir baya düşük çıkmış kızlar ya bende vermiyordum kan damlasını
Artık vermeliyim sanırım
D vit onuda son bir aydır nerdeyse hiç vermedim offf hiç düzenli bir şey kullanmıyorum
D vit veriyorum ben bıngıldağı kapandı biraz. Ama demiri ben de vermiyorum artık. Kırmızı et yiyor sonuçta. Demirin miğdeden emiliminin çok zor olduğunu duymuştum. Dişlere de iyi gelmediğini biliyorum. Doktorum da sormadı hiç veriyo musun diye. Ay ne biliyim işte. Hamile kalmadan önce tıp mı okusaydık arkadaş. Bu ne bilinmezlik.

Burda yakın köklerden gelen ürünleri satan bi yer var ordan alıyorduk. Bizim köyden de geldi. Onları veriyoruz. Tereyağı yapmayı hiç denemedim. Anneanneme sorayım yarın belki faydam dokunur sana canım.

Hiim ne guzel varmis koy urunleri satan.
Aslinda annem yapiyor , eskiden yaparken bakiyordum ama nedense hic sormak aklimin ucundan gecmedi tam olarak nasil yapildigi

Kizlar D vitamini dediginiz bu gunes seysi vitamini oluyor degilmi? Kemikleri,bingildagi icin faln?
Bizim burda saglik ocagindakiler yazin vermeyin Eylul gibi baslarsiniz havalar serinleyince diyor. Simdi zaten sicak ya vitamini gunesten almaliymis, yoksa D vitaminide verilirse fazla geliyormus vucuda.

Bende 1,2 aydir vermiyorum, nasipse baslarim havalar serinleyince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…