Gunaydin cnm bizim icin de gun biraz gec aydi. Saat 12 de kalkarsak:))Günaydın güzel anne arkadaşlarım..
Masallah cznim isimlerde bulunmus kararlastirilmis, allahim kucagimiza alip buyutmeyide nasip etsin insallh.Aynen aynen :) bizim netleşti isimler artık :)Atlas ve Nefes 'e karar verdik
Canim seninkilerin cinsiyeti belli oldumu dun doktora gitmissin yaHayirlisi olsun cnm, Allah kucagina almayi nasip etsin.
Evet yaa sadece ben kendimi öyle zannediyordum kendimden birini buldum :)))))Gunaydin cnm bizim icin de gun biraz gec aydi. Saat 12 de kalkarsak:))
Sanırım bebek bizden beslendiği için daha yorgun hissediyoruz artik..ben 1 haftadır sut içemedim mesela bu hafta larda bebegin dişleri kemikleri saçları oluşuyormuş herhalde oda yorgunluk yapıyor gerçekten kemiklerin ağrıyor özellikle sırtım çift yastıkla yatıyorum belimi yada karnımı destekliyorum..kolumda uyuşuyor geceleri burda belirtiymis kalsiyum ve magnezyum ihtiyacından oluyormuş..Hepinize günaydın arkadaslar. Sanirim bugün bizler icin uyku gercekten cok tatlı geldiii
Canim biz 15 haftalik oldukmu? 14+2 degilmiyiz,nyada 15 mi sayiliyor yani demek15. Hafta da Siz.
Hamilelik hormonları sizi oldukça zorluyor olmalı, bulantılarınız geçmiş fakat dişleriniz sizi tedirgin edebilir. Çünkü bebeğinizin kasları gelişmekte ve kemikleri güçlenmektedir. Bu durumda daha çok kalsiyuma ihtiyaç olacağı için tüm depolarınız boşalıyor ve bebeğe aktarım gerçekleşiyor.
Burun tıkanıklığı da sizi bu dönemde zorluyor olabilir. Artan gebelik hormonu ile şişlikleriniz arttı ve ödemleriniz oluştu, bu durumda burun tıkanıklığı yaşıyor olmanız normal fakat nemli ortamlarda bulunarak ufak önlemler almanız gerekebilir.
Hayat ne âlemde?
Gebeliğinin 15. Haftasına ulaşmış olan bayanlar genellikle 3 kilo kadar almış olmalıdırlar. Bu kilolardan dolayı rahatsız olmamalısınız. Çünkü hayatta en özel olan bu değişkenlik belki yaşamınızda bir kere elde edebileceğiniz bir mucizedir ve keyfini çıkarmaya çalışın…
Uykusuz her gece;
Uykuda idrara kalkmak, bacak krampları, uykuya güç dalmak sizi olumsuz etkiliyor olabilir. Bu dönemde uyku sorunlarınız arttı ise gebe yastıkları almakta fayda olabilir. Aynı zamanda stresten uzak kalmak ve çok yorulmamak gereklidir. Mevsimine göre rahat pijamalar giymek, yatmadan duş almak, odayı sık havalandırmak, geç saatte yemek yememek ve süt içmek uyku probleminizi gidermeye yardım edebilir.
15. haftada kramplar;
Bu dönemde artan kalsiyum ve magnezyum ihtiyacı ile kemikleriniz güçsüz kalmış ve tepki olarak kramplar yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle gece uyanmalar ve anlık kasılmalar sizi zorluyor olabilir. Bu durumu doktorunuzla konuşarak uygun ilaçlardan kullanabilirsiniz.
Bayılma;
Eğer baş dönmesi şikayetleriniz artmışsa daha sakin kalkışlar yapmalısınız. Aniden ayağa kalkmak dengenizi bozarak bayılma hissi yaşatabilecektir. Uzun süre aç kalmamaya dikkat ederek tansiyon probleminiz varsa doktorunuzla görüşmelisiniz.
15. haftada alt karın ağrısı;
Rahminiz büyüdükçe baskı artıyor ve alt karın ağrısı şikayetleriniz büyüyor olabilir. Yapmanız gereken çok kendinizi yormamak ve yaptığınız egzersiz hareketlerine dikkat etmektir. Çok hızlı yürümek ve çok ağır işler yapmak sizi ziyadesiyle yoracaktır. Daha temkinli olmalı ve çok yoğunlaşırsa hekime görünmelisiniz.
Varis damarları;
Eğer vücudunuz çok mavi- mor damarlarla dolduysa panik yapmayın, gebelikte kan akışı yoğunlaşmış ve damarlarınız daha çok çalışmak zorunda kalmıştır. Doğumdan sonra bu belirtiler gidecek ve normal yaşantınıza döneceksiniz. Aşırı bacak ağrınız varsa ayaklarınızı yükseltip dinlenmelisiniz.
Sutun yerine dordurma yesek olurmu?Sanırım bebek bizden beslendiği için daha yorgun hissediyoruz artik..ben 1 haftadır sut içemedim mesela bu hafta larda bebegin dişleri kemikleri saçları oluşuyormuş herhalde oda yorgunluk yapıyor gerçekten kemiklerin ağrıyor özellikle sırtım çift yastıkla yatıyorum belimi yada karnımı destekliyorum..kolumda uyuşuyor geceleri burda belirtiymis kalsiyum ve magnezyum ihtiyacından oluyormuş..
Ben internetten bir şey indirdim doldurduğun hafta değil bir sonraki haftaya gore bildirim geliyor..otomatik günün dolunca uyari veriyor program ona gore bu hafta içinde olanlari bildiriyor..tabi adet tarihime gore girmistim artik 14 dolu dolu bitti 15 ten gün aldık diye herhalde..birde dun doktor da bana ilerde bebek 15+4 gelişimine gore demişti..zaten sitelerde de 14+2 iseniz 15.hafta bilgilerini okuyunuz diyor..Canim biz 15 haftalik oldukmu? 14+2 degilmiyiz,nyada 15 mi sayiliyor yani demek
Çok yağlı yiyemiyorum ben yaa..bugün de kaygana ya gitcez birazdan annem leri iftara çağırdı..bende çıkmışken 4 kat inmeyecekmisim aksam bi kaç gün kalacakmışım kaygana ile esim in kararı..evime gidicem yeter diyorum..yok kiz hic anlayan yok....oda yağlı yemek yapar hep te sen kızartma deyince aklıma geldi..Sutun yerine dordurma yesek olurmu?sahsen sutu bi haftadir icmiorum, ama tekrr icmeye basliyacam. Cevizde aldiracam esime. Dondurmayi hergun tuketiyorum. Soguk ve eksi seyler hosuma gidenler arasinda. Dun gece yatarken yada yatisa gecmek icin yatakta beklerken esim bisey anlatiyordu, birden canim kizartma cekmez mi, esime sen konusurken aklima kizartma geldi ddm, ne alaka ddi bn ne anlatiyorum sen ne anliyorsun ddi, canim bi cekti saat gece 2 de. Bugun yapip yiyecem ins
Bu sefer sira ksynanada desene, bi kac gun onda da kal sonra evine gecersin, yagli seviyorum bn ya. Yemegin yaninda yesillik bol limonlu olsun daha iyi yersin canim. Afiyet olsun simdiden canimÇok yağlı yiyemiyorum ben yaa..bugün de kaygana ya gitcez birazdan annem leri iftara çağırdı..bende çıkmışken 4 kat inmeyecekmisim aksam bi kaç gün kalacakmışım kaygana ile esim in kararı..evime gidicem yeter diyorum..yok kiz hic anlayan yok....oda yağlı yemek yapar hep te sen kızartma deyince aklıma geldi..
gEcmis olsun canimm, portkal gibi sismismiydi seninkide ?bnm bugun gene oldu sakin sakin korkmamaya calisiyorum. Ruyanda pek guxel mis masallh hayirdir ins, bnde bebegimle ilgili bi ruya gordugumde sabah hala etkisinde olurum, sanki bebegim bnden alinmis gibi olur, halbuki ruya sadece ama cok guzel hislere kapiliyor insan. Cinsiyeti bnde daha ogrenemedim anlasilan gec ogrencz, bakalim seninki ne olcak oglan mi kiz mi:))acelyacicegi canım bugün gece ve sabah alt karında kramplar oldu uyandığım zaman bi dokundum yuvarlaklaşmış ve sert tam göbek deliğinin yan tarafında helen dahada tam geçmedi demekki normal. Bu rada dopler konusunda kızlar almaktan vazgeçtim ben ilk gördüğüm zaman o cihazı dedimki birgün hamile kalırsam mutlaka alırım. Şimdide düşündüm ve dedimki tam bir paranoyaklık bu, ne gerek var kafayı ona takıcam gece gündüz dinlemeye çalışıcam hamileliğin tadını çıkarmak dururken ne gerek var dedim ve vazgeçtim. Bu arada benimde canım ara ara kızartma istiyor evelsi gün yaptım yedim ama pişman oldum şekerimi çok yükseltti sabaha kadar ben insülin aldım o yükseldi ölçtüm durdum bu ara şekerimde pek iyi gitmiyor onun için biraz daha sağlıklı beslenmeye kadar verdim bebişim için. Dün gece bebeğimi gördüm rüyamda kocaman doğmuş konuşuyordu eşime diyorum cinsiyeti ne bilmiyorum diyor hadi öğren yada ben bakıcam şimdi diyorum bi bakıyorum kız eşim üzülüyor biraz sonra ben bebeği kızım kızım diye sevmeye başlıyorum. Acaba kızmı ay çok merak içindeyim bizde öğrensek artık nolur.
Yok cnm ya, kendi druma gitmedim, bu drun ultrasonda bayagi eskiydi:) sormadim da ya, pisman oldum sonradan. Ama gorse soylemezmiydiCanim seninkilerin cinsiyeti belli oldumu dun doktora gitmissin ya
Yaa şimdiden gideyim kadın tutayım diyorum obur hafta bulamam ev 3 aydır kapalı havasız kalmıştır..yerler filan toz olmuştur..hem bayram temizliği gibi yaptırmış olurum..Bu sefer sira ksynanada desene, bi kac gun onda da kal sonra evine gecersin, yagli seviyorum bn ya. Yemegin yaninda yesillik bol limonlu olsun daha iyi yersin canim. Afiyet olsun simdiden canim
gEcmis olsun canimm, portkal gibi sismismiydi seninkide ?bnm bugun gene oldu sakin sakin korkmamaya calisiyorum. Ruyanda pek guxel mis masallh hayirdir ins, bnde bebegimle ilgili bi ruya gordugumde sabah hala etkisinde olurum, sanki bebegim bnden alinmis gibi olur, halbuki ruya sadece ama cok guzel hislere kapiliyor insan. Cinsiyeti bnde daha ogrenemedim anlasilan gec ogrencz, bakalim seninki ne olcak oglan mi kiz mi:))
Merhaba canim bn sevmem pek icmemde bi fikrim yok yani.İnanılmaz merak ediyorum evet canım böyle yuvarlak bi şişkinlikti büyük bir portakal gibi ama yarım şekilde düşün. Ya ben ne sorucam kızlar bu hazır poset çaylar varya nane limon olanından içsem bi zararı olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?