MaalKızlar merhaba. Benim doğum parasıyla ilgili daha doğrusu analık sebebiyle geçici iş görmezlik ödeneğiyle ilgili bir sorum olacak. Konuyla ilgili bilgisi olan, Personel işleri ya da İnsan kaynakları departmanlarında çalışanlar varsa aranızda cevaplamanızı rica edicem benim için çok önemli. Doğum parası alabilmek için 5510 sayılı kanunun 18. maddesinde doğumdan önceki bir yıl içinde minimum 90 gün sigorta primi ödenmiş olmalı diyor. İfade aynen bu şekilde . Acaba doğum yaptığımız günden başlayarak bir yıl mı yoksa doğum için izne ayrıldığımız tarihten önceki bir yıl mı 90 günlük prim lazım? benim için o kadar mühim ki eğer ikincisi gibiyse 9 günle kaçırıyor olucamayrıca genel sağlık sigortası prim borcu da olmamalıymış. bilen varsa aydınlatır mı lütfen?
maalesef yapcak bisey yok canim 91, gun raporu alman lazim odeme alabilmen icin doktorunla konus bikac gunse fark raporunu gec acsin doktorlar bikac gunu sorun etmez calisabilir alsanda kurtarmiyomu onceden hicmi calisman yokCok tesekkur ederim cevabin icin canim kanun maddesinde "dogumdan onceki bir yil" ibaresi var da kafama takildi o yyzden sordum. Peki eger 3-5 gunle kaciriyor olursam bunun icin yapilabilicek bisi olur mu acaba ya kamu kurumunda yeni goreve basladim sozlesmeli olarak.
Burcu da 3 hafta önce aynı şeyi söylemiştikizlar bugun komsularim vardi bizde karnimin asagida oldugunu soylediler banada onceden oyle geliyordu zaten gobegim asagi dogru bskiyo anlamadim
yaa canim kotu dusunmiyim ben yinede o kacinci haftsindaydiki ben yarin 33. haftama giricemBurcu da 3 hafta önce aynı şeyi söylemişti
36 haftanın içinde doğum yaptı. Onu söylediğinde de ya 32 yada 33 haftalık idi. Ben bilmem ama tecrübeli olanlar öyle söylüyoryaa canim kotu dusunmiyim ben yinede o kacinci haftsindaydiki ben yarin 33. haftama giricem
yok ya olsun koyun ben aliskinim 2. geliyor benim.. annem hevesli biraz ama iste icraat yok zamani yok çalışıyor diger taraf herşey var ama ince dusunce yokresim ekleseydin bakardık
ay canım üzüldüm sen böylediyince eklemeseydim keşke dedim
Annmlr birsru sey aldi. Kv aylrdr anca bi battaniye ormus. Onu da soyleye soyleye bitiremeyeyazdine guzel boyle biseyler alan olanlari kiskaniyorum... bizim her iki taraftan da bisey alan yok... bi heves olur yani dimi
Sibel hanima mi gidiysn cnm hala ? Izmire ne zamn gidiysnz ?bende bugun kontrole gittim 32+3deyiz oğlum 2211gr olmuş 2 haftada 465gr almış maşallah :) nst ye girdim sıkıntı yok dedi. ama hala baş yukardayız. sizin bebişler kaçıncı haftada döndü aşağıya merak ettim
kizim 38 de falan dönmüştu oglum dondu 2 hafta once yani 33 de son hafta bile donuyorlar..bende bugun kontrole gittim 32+3deyiz oğlum 2211gr olmuş 2 haftada 465gr almış maşallah :) nst ye girdim sıkıntı yok dedi. ama hala baş yukardayız. sizin bebişler kaçıncı haftada döndü aşağıya merak ettim
Valla bebikler sabırsız 37. Haftadan sonra heran gelebilirler. Sende hazırla. Ben daha çanta yapmadım ama goturecekkerim hazırKızlar takip ediyorum sürekli ama yazmaya üşendimbebegimin çantasını hazırlamıştım şimdi de kendi çantamı hazırladım piskolojikmi bilmem sancılanıyorum ama ay sancısu heralde
Az once durdk yere agldm. Esim soruyo nedenini dogumdn korkuyrm diyrm. Allhm yardmcmz ol. Stres yapiyrm bn yaaHerkesi bi panik sardi ya..
Kızlar hayırlı geceler
Bugün hastaneye haftaya randevu almak için gittim. Dr izinde dediler. Ne zaman döner dedim süresi yok kendisi hamile dediler. Asistanı da bugün izinliymis. Yani doğum öncesi doktorsuzum anlayacağınız.[/QU
ne sıkıntı yaa benim de drlarim hep başka hastaneye geçti
Bende de gereksiz bi sinirAz once durdk yere agldm. Esim soruyo nedenini dogumdn korkuyrm diyrm. Allhm yardmcmz ol. Stres yapiyrm bn yaa
hayir korkma sakin bak o zaman sancin bile gelse kaciverir... sanciyi bile mutlulukla karsilicagini dusun... her sancibebegine kavusmaya bir adim... oyle dusunursen kolay doğum yaparsin. benim ilkinde oyleyaptim. sikma canini pozitif hep pozitifAz once durdk yere agldm. Esim soruyo nedenini dogumdn korkuyrm diyrm. Allhm yardmcmz ol. Stres yapiyrm bn yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?