Hastabakiciya ilk etapta bebek icin hastane cikisi (zaten icinde corabi zibini herseyi var) ve bez vericez sadece di mi?Ben ıskak mendil,alt açma,süt pompası ve hastanede h.bakıcıya verilecek eşyaları,bebek çantama koydum.
İçine giydirmek için çıtçıtlı body,patikli ince alt da varsa evet.birde battaniye vericez sarmaları içinHastabakiciya ilk etapta bebek icin hastane cikisi (zaten icinde corabi zibini herseyi var) ve bez vericez sadece di mi?
Canim yatak ve nevresimi annem halletti biz yun yatak yaptirdik ince. Besigide magazada begendim 330 tl heryerde ama n11 de cekimiz vardi 270 e aldik ordan mavisi cok tatli bebis erkekse tavsiye ederim mutlaka :)))Ayy çok güzel ne Kadara aldın ? Nerden aldın. Siteden mi? Yatak ve nevresim de aldın mi ? 70x120 demi ...
Aynen ya bende hazirlicam uns;(Hazır olması en azından içimizi rahatatacak..
Aaaaaa hatırlıyorum onu hayırlı olsun ne güzel bir haberGiz normalde gebeler kısmına takılmıyorum şimdilik ama çekirgeden dolayı 2 gündür burdayımeskiden çok yazışmıştık onunla, yaramaz bir kızımızdı şimdik anne oldu
Listen çok güzel bende göğüs kremi lansinoh var ama mustela da önerilen markaBen de 1 kendim,1 de oğlum için çanta hazırlamıştım
KENDİME:
1 sabahlıklı pijama takımı
1 gecelik
3 alt iç çamaşır
2 emzirme sutyeni
2 atlet
1 bant (pijama takımının setinde vardı)
1 taç
1 kırmızı kurdele
1 pamuklu havlu
1 terlik
2 çift çorap
1 tayt ve tunik (hastane çıkışı için)
5 tane ped (paketin devamı arabada olacak)
makyaj çantam (ayna,kalem,rimel,ruj,fırça,parfüm,saç lastiği,bir de küpelerim,onlarsız olmaz)
10 göğüs pedi
göğüs kremi (bunu henüz almadım,marka verirseniz sevinirim)
OĞLUMA:
hemşireye verilmek üzere,doğar doğmaz giydirmesi için
1 bebek bezi,1 iç takım-1 üst takım(eldiven ve şapkasıyla)-içinden giydirilmesi için ekstra çorap-1 penye battaniye-1 peluş battaniye
(Bunları penye battaniyesinin içine,içten dışa giydirme sırasına göre yerleştirdim ve mavi,enli bir kurdeleyle fiyonk yaptım)
10 bebek bezi (paketin devamı arabada olacak)
2 iç takım
2 üst takım (eldiven ve şapkalarıyla)
1 kadife tulum
2 çıtçıtlı uzun kollu body
2 önlük
2 çift ekstra çorap (içten giydirilmesi için)
5 tane ağız mendili (yer kaplamadıkları için fazladan koydum)
5 tane pamuklu bez (havlu gibi omza konanlardan-kusar diye)
1 yelek
1 hırka
yenidoğan ıslak mendili (su+pamuk)
30 ml.lik biberonu ve emziği (kaynattım,kuruladım)
portbebesi
tülbent (portbebesinin ve hastanedeki yatağının üstüne örtmek için)
alt açma (nivea setinin içindeki inceyi aldım)
DİĞER:
fotoğraf makinesi
oda süsleri(tül,balon,banner,kapı süsü)
ikramlıklar ve hediyelikler
kağıt havlu
ıslak havlu
karton bardak
küçük kahve makinesi (su kaynatmak için)
nescafe+sallama çay+şeker
ıhlamur (sallama olanlarından,arkadaşımın dr.u sütün daha hızlı ve kolayca gelmesini sağlar demişti)
ağzını açmak için hurma bekletilmiş zemzem suyu
az bir pamuk ve gülsuyu
oğlumun hastane dosyası (en son eklenecek unutmazsak)
NOT :
*Aklımda kaldığı kadarıyla yazdım,unuttuklarım da olabilir.
*Doğduğunda pişik kremine gerek olmuyormuş,o yüzden koymadım.Tavsiye eder misiniz?
*Burun aspiratörü ve tırnak makası da aklıma takılanlardan..
*Bir de göğüs kalkanı? O güne kadar çatlama olmasa da almalı mıyım?
Ve eksik gördüğünüz bir şey varsa bilgilendirirseniz sevinirim...
Benim ablam yeni doğan hemşire emziğe karşı değiller hatta çocuğun çenesinin gelişme sine yardımcı diyor ben oğluma kullandım kurtarıcı idi kızım alırsa ona da aldımKurtarıcımız oldu diyen çok duydum, hemşirede ilk dönemler de önermiyoruz dedi ama perişan olmaktansa denemekte fayda var
Kızım olacak benim kırmızı düşünüyorum benimde annemler alacak :) onlar şehir dışında hafta sonu gelecekler inşallah onlar gelene kadar netten sipariş verim diyorum burdaki mağazalarda yok çünkü .. Kraft 505 var oda 389 deniliyor .. Cibinlik ile tente Arasında kalmıştım .. Cibinlik kullananlar çıkarıyormuş hep ondan calipso yakın geldi almak içinCanim yatak ve nevresimi annem halletti biz yun yatak yaptirdik ince. Besigide magazada begendim 330 tl heryerde ama n11 de cekimiz vardi 270 e aldik ordan mavisi cok tatli bebis erkekse tavsiye ederim mutlaka :)))
Çok sevindimm gelsede anlatsa biran önceKızlar çekirge doğurmuş,ikra bebek gelmiş haberiniz olsun.detayları bilmiyorum...bir iki güne bize yazacaktır...
Benm kv dikti bi takımda diktirdi annemde uyku seti almış ablamda bitane maviş nevresim takımı almış ben hiç almadımselam kizlar.. bebek nevresim takimini nerelerden aldiniz genelde?
canım ihml etme kontrpllerini sağlıkla doğsun bebişlerimiz hepimizinİyi akşamlar kızlar bizim bugün randevumuz vardı dr kan ve idrar istedi yine ve idrarda yine protein çıktı doktor gebelik zehirlenmesinden şüphelendi en korktuğumuz şey dedi gebelik zehirlenmesine.Sonra yeniden idrar testi ve 1 saat süren tansiyon testi sonunda çok şükür protein çıkmadı ve tansiyonum düştü doktor yatırmadı yoksa bu gece hastanede kalacaktık. Bebişimizi çok özlemiştim iyi çok şükür kilosu 2500 civarındaartık haftada bir nts,3 günde bir bebişin kalp atışlarını takip edicez ve hergün tansiyon takibi bzide durumlar böyle sizler napıyorsunuz ?
bende sitesine baktım baya beğendimkızlar çikoaltasını almayan arkadaşlar varsa ocak annelerinden görmüştüm hacı şerif sitesinden bebek ürünleri alanından sipariş verebilirsiniz fiyatları çok uygun mayıs annelerine çok reklamını yaptım ama cidden bizi boşa kazıklıyorlar en azından uygunu varken öyle alman mantıklıca
Canım ben biberonu haftada bir falan kaynatiyordum emzigi daha sık kaynatiyordum zaten daha öncede yazmistim ben yedek emzik bulunduruyordum temiz olarak mutlaka. Ama ben kaynayan suya atıp kaynatiyordum 5 dk.kadar altını kapatmadan.Her zaman bu şekilde mi yapıyoruz? yoksa ilk kullanımda mi?
Ben ocak annelerinden gördüm çoğu ordan almıştı tavsiye ettiler hemde uygunÇok sevindimm gelsede anlatsa biran önce
Benm kv dikti bi takımda diktirdi annemde uyku seti almış ablamda bitane maviş nevresim takımı almış ben hiç almadım
canım ihml etme kontrpllerini sağlıkla doğsun bebişlerimiz hepimizin
bende sitesine baktım baya beğendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?