Çok zor kararlar bende bilmiorum nasıl korunucaz ama anne için çok ağır hem emzirme hem khamilelik maddi manevi yipratir seni allah yardimcin olsun bizim ailede kadınlarda kemik erimesi çok yaygın sebebini şimdi anlıyorum hep arası kısa çocuk sahibi olmuşlar sen ekstra kalsiyum takviyesi yap kendineTeşekkürler canım.Valla biz başaramadık.Günlük hap mı dersin iğne mi hepsini denedim.Hatta bu hamileliğimde hem haplakorunup hem kızımı emziriyordum.Yavrum 7 aylıktı bu bebeğe hamile kaldım.Kürtaja karar verdik eşimle tüm işlemleri yaptırdık tam alacaklarken ''hayır ben bebeğimi istiyorum, buna hakkım yok!'' dedim.Aldırsaydım ömür billah vicdanımın sesinden kurtulamazdım.Yavrum da Allah da beni affetsin,öyle bir şeye kalkıştığım için.Ama annelik güdülerim beni yanlıştan çevirdi.Pişman da değilim.Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin inşallah
Yaa iyiki sonanda vazgeçmişin oda kısmetiyle doğacak inşallah, kalabalık aile güzeldir biz 5 kardeşiz :) bi aksilik olmazda Allah nasip ederse 2. için fazla beklemeyi düşünmüyorum :)Teşekkürler canım.Valla biz başaramadık.Günlük hap mı dersin iğne mi hepsini denedim.Hatta bu hamileliğimde hem haplakorunup hem kızımı emziriyordum.Yavrum 7 aylıktı bu bebeğe hamile kaldım.Kürtaja karar verdik eşimle tüm işlemleri yaptırdık tam alacaklarken ''hayır ben bebeğimi istiyorum, buna hakkım yok!'' dedim.Aldırsaydım ömür billah vicdanımın sesinden kurtulamazdım.Yavrum da Allah da beni affetsin,öyle bir şeye kalkıştığım için.Ama annelik güdülerim beni yanlıştan çevirdi.Pişman da değilim.Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin inşallah
Üç çocuktan önce tüplerin bağlanmasını yapmıyorlar bildiğim kadarıyla. Birde caiz değil deniliyordu ilk zamanlarda. Hem daha ilkini kucağınıza almadan bunları düşmeyin derim bir abla olarak. Dua saatine denk gelir yazdiklariniz ama sonra farklı şeyler isteyebilirsiniz.
Ben hiç düşünemediğim bir zamanda anne oldum, ciddi anlamda bunalıma girmiştim neredeyse. ama şuan yavrunun eline diken batsa sanki benim elim kopuyor. Ha bu arada tek çocuk yeter diyen ben ikinci için baya bir uğraştım, çok şükür cevapsız kalmadı inş. epimiz sağlıcakla kucağınıza alabiliriz.
Siz bir kucağınıza alın hele bi alışın ona, sonra düşünüzsünüz bağlamayı.
Canım 31 yaşındayım bu 3. allah ızın verırse, bende dogum kontrol hapı kullanmak ıstemıyorum oburlerıde cok guvenlı degıl, cocuk faslını kapatıp işimi yapmak ıstıyorumKaç yaşındasın canım? 28 den sonra bağlıyorlarmış bir sorun yoksa ama sağlık sorunlarından dolayı bağlanacaksa daha erken bağlanabiliyor.Ama bebeğin tekse bence bağlatman için erken.
en azından yarımcıların var merak etme hallolur
bizde boya yaptık 3 gündür ev kalkık durumda yavaş yavaş düzenlyrz her şeye de gücüm yetmyr çok çabuk yoruluyorum
korkuyorumda ama mecbur yapıyorum
ayyyyy aynı sorunlar hepimizde , düşün düşün kafayı yiycem , herkez ben kalayım diyecek , biz bu halimizle günlerce temizlik yapacağız 1 günde sen başında olmadığın için düzenin bozulcak , kimseyi kırmak da istemiyorum , nasıl sağlıycam gelmemelerini bilmiyorum ,çok şükür de sinir olduğum bişey var annem bizde kalıcak
sanırım 1 gün yetişmeyebilir çünkü
kv de gelmek istiycekk + görümcem ve çocuklarıı ne anladık o iştenn
Hemen arkandan geliyorum 18 olmusben 20 kilo adlım maalesef
Kemik,kas,lif,deri erimesi,ilikler hepsi erimiştir bence benimÇok zor kararlar bende bilmiorum nasıl korunucaz ama anne için çok ağır hem emzirme hem khamilelik maddi manevi yipratir seni allah yardimcin olsun bizim ailede kadınlarda kemik erimesi çok yaygın sebebini şimdi anlıyorum hep arası kısa çocuk sahibi olmuşlar sen ekstra kalsiyum takviyesi yap kendine
Yaa iyiki sonanda vazgeçmişin oda kısmetiyle doğacak inşallah, kalabalık aile güzeldir biz 5 kardeşiz :) bi aksilik olmazda Allah nasip ederse 2. için fazla beklemeyi düşünmüyorum :)
Hemen yanındayım canım.Ben de 18Hemen arkandan geliyorum 18 olmus
ayyyyy aynı sorunlar hepimizde , düşün düşün kafayı yiycem , herkez ben kalayım diyecek , biz bu halimizle günlerce temizlik yapacağız 1 günde sen başında olmadığın için düzenin bozulcak , kimseyi kırmak da istemiyorum , nasıl sağlıycam gelmemelerini bilmiyorum ,
Caizmı degılmı bılmıyorum ama sonuçta butun koruma yontemlertı cocuk olmasın dıye uygulanıyor nıyet aynı oyle degılmı,
Evet canım.Zaten haplar pek güvenli değil yani sonuçta hormon içeriyorlar.Spiral desen o ayrı bir dert.En iyisi dediğin gibi tüpleri bağlatmak.Doğurup da bakamamak daha da günah.Bu zamanda çocuğa sahip olmak okutmak çok zor gerçekten de.2 kişi çalışıyoruz hala da eksikleri bitmek bilmiyor.Canım 31 yaşındayım bu 3. allah ızın verırse, bende dogum kontrol hapı kullanmak ıstemıyorum oburlerıde cok guvenlı degıl, cocuk faslını kapatıp işimi yapmak ıstıyorum
o zamn çok zor işte hadi kv görümce yine anlarmda çocuklarla o iş mümkünatı yok olmaz..çok şükür de sinir olduğum bişey var annem bizde kalıcak
sanırım 1 gün yetişmeyebilir çünkü
kv de gelmek istiycekk + görümcem ve çocuklarıı ne anladık o iştenn
annemler temizliğimi yapsın siz de başka gün oturmaya falan gelrsnz desen ?annem yarın gelicek kızkardeşimle işler yetişmez mecbur birgün kalıcaklar
tek kv olsa yine tamam ama iki toruna bakıyor onlarıda alıp geliyoor çocukları parka vs götürüyor
heryer yine batıyoorr
akşamına da görümcem gelir yemek bilmem neee
kaldıramıycam yanii işe yarasalar tamam da oda yook sadece yemek ve çay için geliyorlar
ne yapsam bilemedimmm
ay canım ya allah yardımcın olsun zor iş , benimkiler doğumdan sonra gelecekler , şimdi zaten kimseyi kabul etmiyorum , gelme desen olmaz , aslında burda iş eşlerimize düşüyor , onlar durumumuzu anlatıp gelme deseler ,annem yarın gelicek kızkardeşimle işler yetişmez mecbur birgün kalıcaklar
tek kv olsa yine tamam ama iki toruna bakıyor onlarıda alıp geliyoor çocukları parka vs götürüyor
heryer yine batıyoorr
akşamına da görümcem gelir yemek bilmem neee
kaldıramıycam yanii işe yarasalar tamam da oda yook sadece yemek ve çay için geliyorlar
ne yapsam bilemedimmm
Normal doğumda rahmin normal boyutuna dönmesi bekleniyor lakin sezeryan doğum yapmışsanız bir kaç ay bekletiliyor diye biliyorum.Doğumdan sonra rahim gevşek olduğu için her doğum yapan kadına 40 çıkınca spiral takmıyorlar kayma riski çok oluyormuş.korunma yöntemine gelince bende spiral düşünüyorum
ve sanırım kırk çıkmadan takıyorlar özel hastaneler de neredeyse 1 kira parası istiyorlar diye duydum
devlettekiler ne kadar güvenli onuda bilmiyoruumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?