Cevap icin sgl cnm aslinda dosdugundan bi yana asiri hareketli bi bebek ama yuzustu durmayi hic sevmiyor agliyor hemen sirt ustune gecmek istiyor.Cnm her bebek bir degil ki Bebwgine bagli hareketli ise yakindir. Ben keremi cok yüzüstü koydum parasutle atlamis gibi kollar bacaklar öyle hareketli ki iyice gelistiriyo kendini. Bjzimki de 10mart dogumlu bi haftadir fln tam oturuyo öncesinde egri oturup düşüyordu
Evet benim annemde ayni fikirde ama bende oturtmadim.Ayrica yuzustu yatmayada daha yeni yeni alisiyor onceleri istemiyordu.Bakalim bu ay nasil gelismeler olacak.cevap icin tesk ederim.Canim bence bu bir sorun degil benim oglumda 1 hafta kadar var 6 yi bitirmesine oturtuyorum hemen ya saga ya sola ya da one dusuyor, annem bebegi oturta oturta alistirin once diyor hatta kizdi siz bu cocugu hic alistirmamissiniz simdi bir anda otursun istiyorsunuz diye once destekle sag sol on sonra desdeksiz oturabilirmis doktorlar zaten 6 aydan once oturtmayin diyor
Cnm yüzüstü dursa cok rahat gelisir. Kurbaga gibi kol bacak hrp hareket halinde keremde :)Cevap icin sgl cnm aslinda dosdugundan bi yana asiri hareketli bi bebek ama yuzustu durmayi hic sevmiyor agliyor hemen sirt ustune gecmek istiyor.
kızlar internetten sleepy marka bebek bezi numunesi istemiştim. dün geldi, 3 adet bez birde alt değiştirme örtüsü göndermişler. hemen denedim. üzerindeki sarı çizginin bez doldukça mavileşmesi çok hoşuma gitti. ama çocuğun poposunda kristaller gördüm, anlam veremedim. bezden geldi sanırım. 3 bezi de peşpeşe denedim pişik yada kızarıklık falan herhangi bir tahriş olmadı ama poposunda kristaller oluşuyor :) bu yüzden bez konusunda kararsız kaldım.
fotosunu çekmek için sırtını koltuğa dayayıp ayakta durdurttum Attila'mı. baya bi devrilmeden kaldı, hepimiz şok olduk
Evet canim benim kiz da bu hafta basindan beri cogunlukla yemeyi red ediyor. Verdigim seylere bagladim ilk once ama sanirim sadece bir donem yasiyoruz. Gecen hafta tatildeydik cok guzel bir sekilde 3 ogun-meyve, sebze, muhallebi- yedi. Eve geldik sadece yogurdu yiyiyor. Gecenlerde emmesi sorunluydu artik bu sorunu atlattik ek gidaya naz yapiyor. Ben zorlamiyorum. Ama hep teklif rdiyorum. Atlatiriz insallah. Sadece sunu soylemek istedim. Ek gidaya baslamis bebegin sut alimi azalmamasi lazim, adi ustunde ek olarak verilmeli. Senin sutun azalirsa devam sutu ile diger ogunlerini tamamnalan lazim diye biliyorum. Her ogunun temeli sut olmali, sut ihtiyaci azalmiyor, ama buyuyen midesi ve enerji ihtiyacina destek olarak ek gida veriyoruz.Kızlar günaydın. Kızım 3 gün önce 6 ayını doldurdu. 5. Ayda doktorunun tavsiyesiyle katı gıda denemelerine başlamıştık. Son aşamada bir fincan muhallebi tarhana çorbası severek yiyordu. Kaşığı gördümü ağzını açıyordu. Hatta beni daha az emer olmuştu. 3 gündür kaşık görse ağzını kitliyor. Zorla verdiğimde öğürüyor sanki çok kötü bişey vermişim gibi yüzünü buruşturuyor. Sevdiği şeyler yapmayı denedim. Oyun yaparak yedirmeyi denedim. Tefondan çocuk şarkıları açtım onu izletirken yedirmeyi denedim yok. Çalışıyorum günde bir öğün sağdığım sütü veriyorlar. Ama artık süt sağlamıyorum bir hafta on güne buzluktaki süt stoğum biter hiç değilse bir öğün katı gıda alsa çok rahat edecektim. Tam şükür ne güzel yiyor derken beni üzecek bişey buldu yine. Bu durumu yaşayan çözen var mı aranızda(
teşekkür ederim canım. İçim rahatladı. Bende neyi yanlış yaptımda yemeyi bıraktı diyordum. Günde 5 - 6 kere emiyor bir kerede sağılmış süt içiyor. Ama sağılmış süt stoğum bitmek üzere mecburen bir öğün devam sütü vericem. Devam sütü yerine çorba vereyim diyordum ama haklısın ikisinin yeri ayrı. Ek gıda yerken beni emme sayısını değilde süresini azaltmıştı. 5-10 dk emip bırakıyordu. Bu seferde sütüm azalacak diye korkuyordum. Annelik işte endişe hiç bitmiyorEvet canim benim kiz da bu hafta basindan beri cogunlukla yemeyi red ediyor. Verdigim seylere bagladim ilk once ama sanirim sadece bir donem yasiyoruz. Gecen hafta tatildeydik cok guzel bir sekilde 3 ogun-meyve, sebze, muhallebi- yedi. Eve geldik sadece yogurdu yiyiyor. Gecenlerde emmesi sorunluydu artik bu sorunu atlattik ek gidaya naz yapiyor. Ben zorlamiyorum. Ama hep teklif rdiyorum. Atlatiriz insallah. Sadece sunu soylemek istedim. Ek gidaya baslamis bebegin sut alimi azalmamasi lazim, adi ustunde ek olarak verilmeli. Senin sutun azalirsa devam sutu ile diger ogunlerini tamamnalan lazim diye biliyorum. Her ogunun temeli sut olmali, sut ihtiyaci azalmiyor, ama buyuyen midesi ve enerji ihtiyacina destek olarak ek gida veriyoruz.
saol canm inş hepsi rahatça atlatrGecmis olsun canim sen kurtuldun darısı bizimkilerin başına ins :)
ya kilo alımı iyi bence bnm oğlum bu ay kilo bile vermişNabersiniz kizlar? Bugun 6ay asisi olduk. 3 bacaktan 1 agizdan damla. Hafif ates yapti. Ilac verdim. Simdi iyi sukur. Kilo 7.800 boy 70 2ayda 700 gr almis sadece. Zaten 3 gunde bir kaka yapiyordu. Doymadigindan mi acepek gidaya 2gundur basladim. Dun havuc patates biraz da kirmizi biber hasladim. Sevdi baya. Bugun de armut verdim bayildi. Biz de durumlar boyle. Herkese selam olsun..
di mi ya uykusu vardı ben de öyle dedm anneme anlamış gibi masumlaştıyavrum yaaa nasılda bakmış öyle, sünnet olacağını anlamış gibi
ben ıslak mendilini kullanıyorum memnunumkızlar internetten sleepy marka bebek bezi numunesi istemiştim. dün geldi, 3 adet bez birde alt değiştirme örtüsü göndermişler. hemen denedim. üzerindeki sarı çizginin bez doldukça mavileşmesi çok hoşuma gitti. ama çocuğun poposunda kristaller gördüm, anlam veremedim. bezden geldi sanırım. 3 bezi de peşpeşe denedim pişik yada kızarıklık falan herhangi bir tahriş olmadı ama poposunda kristaller oluşuyor :) bu yüzden bez konusunda kararsız kaldım.
maşallah paşaya yaaaa :)fotosunu çekmek için sırtını koltuğa dayayıp ayakta durdurttum Attila'mı. baya bi devrilmeden kaldı, hepimiz şok olduk
masaallah fıstıga,yiyormu bu ikiliyi,benimki sevmediEki Görüntüle 1636354 Yaren in ek gıda ile tanışması :) eller kollar ağız burun hepsi girdi :) ek gıda tam gıda oldu ... ( patates /havuç )
bizde aldık,denedik o bezi,iyiydi,kristallesme derken cnm,pamukcuk gibi bişeylermisaol canm inş hepsi rahatça atlatr
ya kilo alımı iyi bence bnm oğlum bu ay kilo bile vermiş
di mi ya uykusu vardı ben de öyle dedm anneme anlamış gibi masumlaştı
ben ıslak mendilini kullanıyorum memnunum
maşallah paşaya yaaaa :)
canm bnmki de daha önce yediği şeyleri reddediyor ama annem farklı şeyler tattırıyo onları istiyo hele sofra kuruluyken nasıl atılıyor tabaklara vermeyince ağlıyo verince de devamını istiyo garip bi dönemKızlar günaydın. Kızım 3 gün önce 6 ayını doldurdu. 5. Ayda doktorunun tavsiyesiyle katı gıda denemelerine başlamıştık. Son aşamada bir fincan muhallebi tarhana çorbası severek yiyordu. Kaşığı gördümü ağzını açıyordu. Hatta beni daha az emer olmuştu. 3 gündür kaşık görse ağzını kitliyor. Zorla verdiğimde öğürüyor sanki çok kötü bişey vermişim gibi yüzünü buruşturuyor. Sevdiği şeyler yapmayı denedim. Oyun yaparak yedirmeyi denedim. Tefondan çocuk şarkıları açtım onu izletirken yedirmeyi denedim yok. Çalışıyorum günde bir öğün sağdığım sütü veriyorlar. Ama artık süt sağlamıyorum bir hafta on güne buzluktaki süt stoğum biter hiç değilse bir öğün katı gıda alsa çok rahat edecektim. Tam şükür ne güzel yiyor derken beni üzecek bişey buldu yine. Bu durumu yaşayan çözen var mı aranızda(
Oyunla filan biraz yedi .. O kase bitmedi ,, küçük reçel kasesi zaten :)masaallah fıstıga,yiyormu bu ikiliyi,benimki sevmedi
Ay maşallah ya.İnanamadım,nasıl duruyor öyle,çok tatlı :)) Tişörtüde pek bir anlamlı olmuş...fotosunu çekmek için sırtını koltuğa dayayıp ayakta durdurttum Attila'mı. baya bi devrilmeden kaldı, hepimiz şok olduk
Slm cnm oglusun kac kilo kac cm dogdu su anda kilosu boyu nasil?Butun bebekler saglikla buyusun insBenim oglum da 35 haftalik dogdu.6. aya kadar hic oturtmadim.erken oturtmak durus bozuklukluguna sebeb oldugu icin.6. Ay kontrolunde doktorumuz bu aydan sonra oturtmaya tesvik edin dedi.7 aylik olmamiza 1 hafta var daha tam oturamiyor ilk zamanlar destekli de oturamiyordu ama yavas yavas ogrenmeye basladi. O yuzden kafana takma.oturtmaya calis hep.
2400 kilosu 46 cm boyu.20 gun kuvezde kaldi.6 aylikken 66 cm boy 7400 kilo.6 ay anne sutu aldi simdi mamaya basladim.Slm cnm oglusun kac kilo kac cm dogdu su anda kilosu boyu nasil?Butun bebekler saglikla buyusun ins
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?