Cnm mamaya dr bilgisinde mi basladin ek gidaya baslamadiniz mi aslinda bebegin yakalamis ortalamayi mamayi vermenin bir sebebi var mi gida alerjisi filan ...MasaAllah2400 kilosu 46 cm boyu.20 gun kuvezde kaldi.6 aylikken 66 cm boy 7400 kilo.6 ay anne sutu aldi simdi mamaya basladim.
Ben 4. ayda kayisi ile basladim doktor tavsiyesi ile kabizlik sorunu yasiyorduk.5. Ayda yogurda basladim.6. Ayda da sebzelerden yedirdim.sutum 6. Aya dogru azaldi.mecbur mama almaya basladi.ilk aylarda kilo alimi daha fazlaydi bu ay sadece 300 gr almisti.kucuk bebekler daha cabuk toparliyor sanirim.siz basladiniz mi mamaya anne sutu mu aliyorCnm mamaya dr bilgisinde mi basladin ek gidaya baslamadiniz mi aslinda bebegin yakalamis ortalamayi mamayi vermenin bir sebebi var mi gida alerjisi filan ...MasaAllah
Cnm o kristal susuz kaldigi icin. Bol bol su verirsen gecer bu de cok terliyo mu vücut su kaybediyor
Ay maşallah ya.İnanamadım,nasıl duruyor öyle,çok tatlı :)) Tişörtüde pek bir anlamlı olmuş...
canm bazen bebeğin boğazında doğumdan kalan balgam oluyo diye biliyorum biz 1.5 ayda yaşadık onu ama zeytinyağı verdk diye yazmıştım buraya hatta acile zor yetiştikArkadaslar kardesim yeni dogum yapti sezeryanla. Bebek 3 kilo dogdu 300 3 gun sonra verdi. Tek gogusten emzirebiliyor sadece. Mamaya da baslamak zorunda kaldi. Bebek bugun mama icerken bir anda tukanmis sanirim soluk borusuna gitmis ve bebek mosmor olmus dakikalarca nefes almamis. Emzirirken de oluyo ayni sey. Bebeklerde bu olurmu.aranizda yasayan varmi. Cocuk dr una goturmek icin pazartesiyi bekliyorz ama cok da korkuyoruz
Bugün bende farkettim bizim yediklerimiz çok ilgisini çekiyor. Yemeklerin suyundan tattırsam mı. Doktorumuz bir yaşına kadar tuz şeker yok dedi ama yemeklerden tattırmış arkadaşlarım var. Onlar herşeyden ver alışsın diyor. Annen nasıl yapıyorcanm bnmki de daha önce yediği şeyleri reddediyor ama annem farklı şeyler tattırıyo onları istiyo hele sofra kuruluyken nasıl atılıyor tabaklara vermeyince ağlıyo verince de devamını istiyo garip bi dönem
Valla ben de anlamadim. Bir bikdikleri vardır zaar..Niye oyle farklii yapiyorlar anlamadım bizim iki bacak bi kol ni agiz
Ayni sey surekli tekrarladi.cok korktuk.dr a goturduk.herhangi bir problem yok dediler. Fakat anne emzirmekten korktugu icin onlarn gozetiminde emzirme adina bebegi kuveze aldilar. Amac anneyi cesaretlendirme..canm bazen bebeğin boğazında doğumdan kalan balgam oluyo diye biliyorum biz 1.5 ayda yaşadık onu ama zeytinyağı verdk diye yazmıştım buraya hatta acile zor yetiştik
Slm cnm ben mama vermiyorum anne sutu aliyor iki haftadir da ek gidaya gectik mama ver kilo alir diyenler oluyo ama ben pek yanasmiyorum.Bu ayki kilo alim durumuna gore bakacagim.Sen mama olarak ne kullaniyorsun?Ben 4. ayda kayisi ile basladim doktor tavsiyesi ile kabizlik sorunu yasiyorduk.5. Ayda yogurda basladim.6. Ayda da sebzelerden yedirdim.sutum 6. Aya dogru azaldi.mecbur mama almaya basladi.ilk aylarda kilo alimi daha fazlaydi bu ay sadece 300 gr almisti.kucuk bebekler daha cabuk toparliyor sanirim.siz basladiniz mi mamaya anne sutu mu aliyor
Cok gecmis olsun anne sutune gore mama daha hizli ve fazla geldigi icin emmeye yetisemediginde oldugunu duymustum.Ayrica bize dr uc bucuk kg altindaki cocuklarin emme ve midede sindirme arasi zamanda midenin sutu yada mamayi geri itebilecegini yattigi yerin bas kismini yukselterek(hastanelerdeki bebek kuvozlerindeki gibi)yatirmami soylemisti bu bebek reflusunu de engelliyormus cnm.Ben cok faydasini gordum bunun.Arkadaslar kardesim yeni dogum yapti sezeryanla. Bebek 3 kilo dogdu 300 3 gun sonra verdi. Tek gogusten emzirebiliyor sadece. Mamaya da baslamak zorunda kaldi. Bebek bugun mama icerken bir anda tukanmis sanirim soluk borusuna gitmis ve bebek mosmor olmus dakikalarca nefes almamis. Emzirirken de oluyo ayni sey. Bebeklerde bu olurmu.aranizda yasayan varmi. Cocuk dr una goturmek icin pazartesiyi bekliyorz ama cok da korkuyoruz
Ek gidaya gectiysen mamaya gerek yok ki.tabi sutun yeterliyse.ben gunde 2 ogun ek gida veriyorum.bu gSlm cnm ben mama vermiyorum anne sutu aliyor iki haftadir da ek gidaya gectik mama ver kilo alir diyenler oluyo ama ben pek yanasmiyorum.Bu ayki kilo alim durumuna gore bakacagim.Sen mama olarak ne kullaniyorsun?
Ek gidaya gectiysen mamaya gerek yokki.tabi sutun yeterliyse.ben gunde 2 ogun ek gida veriyorum.bu kahvalti ve corba oluyor genellikle.ya da yogurt.mama olarak evolvia kullaniyorum.kabizlik ya da gaz yapmiyor oglumda.Slm cnm ben mama vermiyorum anne sutu aliyor iki haftadir da ek gidaya gectik mama ver kilo alir diyenler oluyo ama ben pek yanasmiyorum.Bu ayki kilo alim durumuna gore bakacagim.Sen mama olarak ne kullaniyorsun?
geçmiş olsun cok uzucu bır durum.hıç duymadım boyle bırsey .ınş kotu bırşey yokturArkadaslar kardesim yeni dogum yapti sezeryanla. Bebek 3 kilo dogdu 300 3 gun sonra verdi. Tek gogusten emzirebiliyor sadece. Mamaya da baslamak zorunda kaldi. Bebek bugun mama icerken bir anda tukanmis sanirim soluk borusuna gitmis ve bebek mosmor olmus dakikalarca nefes almamis. Emzirirken de oluyo ayni sey. Bebeklerde bu olurmu.aranizda yasayan varmi. Cocuk dr una goturmek icin pazartesiyi bekliyorz ama cok da korkuyoruz
Çok geçmiş olsun umarım bir sıkıntı yoktur benim Kızımın da emzirirken süt tazyikli geldiği için genzine kaçıyordu büyüyünce atlattı.Arkadaslar kardesim yeni dogum yapti sezeryanla. Bebek 3 kilo dogdu 300 3 gun sonra verdi. Tek gogusten emzirebiliyor sadece. Mamaya da baslamak zorunda kaldi. Bebek bugun mama icerken bir anda tukanmis sanirim soluk borusuna gitmis ve bebek mosmor olmus dakikalarca nefes almamis. Emzirirken de oluyo ayni sey. Bebeklerde bu olurmu.aranizda yasayan varmi. Cocuk dr una goturmek icin pazartesiyi bekliyorz ama cok da korkuyoruz
Allah daha guzel gelismelerini de yasatsin cnm :) biz emekliyoruz oturuyoruz ve bi yerden tutulunca ayakta duruyoruz. Yeni yeni tutup kalkmaya calisiyo bugun uyaninca yatağa yanima aldim beni tuta tuta kalkti oturdu :) darisi butun bebislerimize. Ayyy kelek elinden oraya buraya gidiyo o da pesinden gidiyo zavallim :) emeklediginden beri cok az donuyo eskiden döne döne tum odayi turlardi simdi nadir dönüyo
canım akşam başlama, ben ilk meyvelerle başladım her 3 gün 1 meyve verdim, çorbayı öğlenleri ver ilk etapta, akşaam verirsen tok olabilir.
Yok cnm kerem ilklerin adami degil :) ama emekleme konusunda ilk. Konusma konusunda ilk sayilir cokkk uzun zamandir inga kelimesini soyluyo :) baba diyen birsuru kisi var kerem ilk degil o konuda :) oturma da belki bizimkinden once yapan vardir onu bilmiyorum. Ama ben destekli hic oturtmadim sayilir emekledikten sonra oturmasini kuvvetlendirdi
Slmlar ben kizimi 6 Martta plasenta yaslanmasi nedeni ile 36.hafta 2kg olarak dogum yaptim.Altinci ay kontrolunda 7kg idi.Bugunlerde kilosu disinda kafama taktigim yeni bir durum var.Benim kizim henuz destekli yada desteksiz oturamiyor.Denedigimde one dusuyor bende zorlamiyorum ama burda sizlerin bebislerini okudukca(hepsine MasaAllah) acaba bir sikinti mi var diye dusunmeden edemiyorum.BEnim gibi brbegi halen oturmaya jic yanasmayan var mi dr gostermelimiyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?