- 25 Ocak 2013
- 644
- 822
- 303
- 39
günaydın kızlar,
galiba dün emeklemeye başladık biz tam manasıyla :) maşallah sübhanallah zaten çok hareketli ve istekliydi oğluş, 3,5 aylıkken yüzüstü dönmeye bir başladı sırtı yere gelmez olduyduhatta ayalta sallıyorduk bazen, yüzüstü dönmeye başladıktan sonra sallatmadı. sürünerek ilerliyordu, kurbağalama attırıyordu kendini ileri doğru :) ama dün baya baya söktü, bakalım bundan sonraki günlerde neler bekliyor evde bizi. artık gözümüzü üzerinden ayırmamalıyız, gerekli güvenlik önlemlerini almalıyız. çekmece-dolap kilidi, priz kapağı, köşe ve kenar koruyucu almıştık. kullanma zamanı geldi işte. bir de şu çitlerden alalım istiyoruz, özellikle tv ünitesinin önüne koymak için.
kullananlar var mı? nereden aldınız, markası vs?
Aynısını almıştım ben de, ama dediğin gibi oynayıp duruyo Ağzına götürüyo Kafayı eğerek ona bakıyo zor oluyo tabi öyle yedirmek :) bunu düşünmeliler bence, renk desen ilgisini çekiyo bebeğin :) alttan bağlamalı, giysi gibi olanlardan bulmak lazım
Evet . Alismalari lazim yavas yavas. O nedenle tecrubeli annelerden ozellikle destek bekliyoruzBen de ayni durumdayim. Kizim sebze puresini hic sevmiyo. Oguruyo. Yogurt yiyor ama cok az. Ekmek cok seviyo. Ben de panik oldum yemeyecek diye. Yediklerimizden tattirayim dedim. Esimde olayi abartti. Nutellanin bile tadina baktirdi. Calismaya basladim.oglenleri eve geliyorum. Ben gidene kadar annem hicbir sey yediremiyormus. Biraktigim sutu bile icmiyor.mama sevmiyor zaten. Annem de uzuluyo. Ne yapsak bilemedim.
Senin eşin de fenaymis. O kadar karismasin sana. Sonucta ortada bilimsel olan bazi seyler var. Bunlari aciklamaya calismalisinbu arada eşlerinizle çocuk yetiştirme konusunda aranız nasıl? ben eşimle cebelleşiyorum resmen! tv izlemesin diyorum o sanki inadınaymış gibi "yaa biz tv ile büyüdük" diyor. hatta bazen playstation oynarken çocuğu kucağına alıyor. çocuk faltaşı gibi açıyor gözlerini ekrana kitleniyoryemek konusunda da herşeyi ama herşeyi ağzına tıkıyor çocuğun.. tutturmuş bi bizim zamanımızda mama mı vardı.. yok biz böyle büyüdük falan.. çocuk uyumadığı zaman terasta salıncakta uyutuyordu çocuğu mesela şimdi hava soğuk diye terasa çıkaramıyor ama elinde battaniye ile yada ayağında sallıyor. çocuğu sallamaya alıştırdı uyuz oluyooooorrruuum!!!!
Bizimki uzun zamandır geri geri emekliyor. Tuttugumda adim atiyor masallah subhanallah. Demek ki yakinda ayaklanirbizimkide öyleydi, gören herkes bu hemen ayaklancak dedi. geri geri giden bebe, emeklemeden ayaklanırmış ki bizimki ayaklandı. biryerden tutunarak kol gücüyde kendini yukarı çekip ayaga kalkıyor :) yürüme heveslisi ama şimdilik düşüp duruyoruz daha öyle adım atma falan olmadı. günde en az 4 kez düşüyor kendi kendine. o start hareketini benimki de çok yapıyor, bizde o harekete "misafir getirtme" denir
o ünite için çitlerden bende istiyorum, biz chicco'dan güvenlik kiti aldık ama içinden çıkmadı öyle bişi. tv dekoder ve playstation var rafta, velet devamlı gidip tuşlarına basıyor :)
biz merdiven için güvenlik kapısı almış ve takmıştık. ama bizimki tutunup tutunup ayaga kalkıyor çok tedirgin oluyorum. peşi sıra dolanıyorum evde. güya işten ayrıldım ama böyle daha çok yoruluyorum valla.
bu arada eşlerinizle çocuk yetiştirme konusunda aranız nasıl? ben eşimle cebelleşiyorum resmen! tv izlemesin diyorum o sanki inadınaymış gibi "yaa biz tv ile büyüdük" diyor. hatta bazen playstation oynarken çocuğu kucağına alıyor. çocuk faltaşı gibi açıyor gözlerini ekrana kitleniyoryemek konusunda da herşeyi ama herşeyi ağzına tıkıyor çocuğun.. tutturmuş bi bizim zamanımızda mama mı vardı.. yok biz böyle büyüdük falan.. çocuk uyumadığı zaman terasta salıncakta uyutuyordu çocuğu mesela şimdi hava soğuk diye terasa çıkaramıyor ama elinde battaniye ile yada ayağında sallıyor. çocuğu sallamaya alıştırdı uyuz oluyooooorrruuum!!!!
Bu erkeklerin hepsi boyle mi ya...bizde durum okadar vahim degil. Esim de annemde benden korktuklarini dile getiriyorlar sakadan. Gennelikle bana herseyi soruyorlar. Ammma babam var bayramdan once gelmislerdi, ona kizimi teslim ettigimizde hep kontrol ediyoruz ve hep sucustu yakaliyoruz...tv acik, reklam arasi en kotusu, kizim terlik kemiriyor, masanin altina surunup yer supuruyor daha nEler...hep uyariyorum ama gulup aynisini yapiyor. El mahkum sadece cok kisa sure icin birakiyoruz baksin o yuzdenbu arada eşlerinizle çocuk yetiştirme konusunda aranız nasıl? ben eşimle cebelleşiyorum resmen! tv izlemesin diyorum o sanki inadınaymış gibi "yaa biz tv ile büyüdük" diyor. hatta bazen playstation oynarken çocuğu kucağına alıyor. çocuk faltaşı gibi açıyor gözlerini ekrana kitleniyoryemek konusunda da herşeyi ama herşeyi ağzına tıkıyor çocuğun.. tutturmuş bi bizim zamanımızda mama mı vardı.. yok biz böyle büyüdük falan.. çocuk uyumadığı zaman terasta salıncakta uyutuyordu çocuğu mesela şimdi hava soğuk diye terasa çıkaramıyor ama elinde battaniye ile yada ayağında sallıyor. çocuğu sallamaya alıştırdı uyuz oluyooooorrruuum!!!!
Bugun pek ilgisini crkmedi cunku önüne koydum tabagi kendi yesin diye. Finger food diye bi yöntem varmis. Parmak seklinde kesiyorsun. Muz kestim biraz da havuc hasladim arada yutma sesi geliyordu ama çoğu nereye gitti hic anlamadim :) muzlar ezildi tabi :) yüzünü elini it yalasa doyardi yani :)Aynısını almıştım ben de, ama dediğin gibi oynayıp duruyo Ağzına götürüyo Kafayı eğerek ona bakıyo zor oluyo tabi öyle yedirmek :) bunu düşünmeliler bence, renk desen ilgisini çekiyo bebeğin :) alttan bağlamalı, giysi gibi olanlardan bulmak lazım
Lcwda vardi giysi seklinde olan 15 idi esim tabi her zamanki gibi ne geregi var dedi :) bunla da kollarini siyiriyorumAynısını almıştım ben de, ama dediğin gibi oynayıp duruyo Ağzına götürüyo Kafayı eğerek ona bakıyo zor oluyo tabi öyle yedirmek :) bunu düşünmeliler bence, renk desen ilgisini çekiyo bebeğin :) alttan bağlamalı, giysi gibi olanlardan bulmak lazım
Cnm bir mama onlugu bile o kadar dikkat cekiyor ki ben ikisini de tavsiye etmiyorum :)Eki Görüntüle 1648801 Eki Görüntüle 1648802 kızlar sizce hangisi , biri dönüyor , oyunda oynayabilir,diğeri sabit ve mama koltuğu yıkanabilir.
Cnm bir mama onlugu bile o kadar dikkat cekiyor ki ben ikisini de tavsiye etmiyorum :)
Senin attigin resimler cok oyuncakli cnm onlarla oynamaktan yemek istemeyebilirama bizimki önlük taktırmıyorrçok sıkılıyor, protatif olması açısından buna oturtup mama yediririm diye düşünmüştüm
Senin attigin resimler cok oyuncakli cnm onlarla oynamaktan yemek istemeyebilir
Bu sekilde ben de yapiyorum. Ekmek, tuzsuz peynir, meyve, kabuklu salatalik. Bir sure kizim pureleri hic yemek istemedi caresiszlikten belki bisiler kemirir diye verdim. Sonra onlari agzina sokmak icin acarken ben hoop hemen kasigi sokuyordum :))) bi baktim puturlu ve parcali seyleri daha cok seviyor bildigin cigniyor ona gore hazirlamaya basladim. Biz 7 aylik olduk cok sukur. Daha az takmaya basladim bizim yemeklerden de tattirmaya basladim tuzsuz olarak. Yakinda kiymaya baslariz. Yumurta sarisi a da basladik sukur birsey olmadi. Benim size sorum su: bezini baglarken kiyafetini giydiriken nasil yapiyorsunuz? Benimki hic durmuyor, yuzustuyken bagliyorum normalde hatta basi farkli yonlere bakarken. Timsahla savasiyorum sanki, bir bebek bukadar guclu mu yaaa :)Bugun pek ilgisini crkmedi cunku önüne koydum tabagi kendi yesin diye. Finger food diye bi yöntem varmis. Parmak seklinde kesiyorsun. Muz kestim biraz da havuc hasladim arada yutma sesi geliyordu ama çoğu nereye gitti hic anlamadim :) muzlar ezildi tabi :) yüzünü elini it yalasa doyardi yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?