- 30 Eylül 2015
- 295
- 249
- 33
- 42
Ben 2. Ayından itibaren yanlış yıkıyorum küvete biraz su dolduruyorum yatırıyorum yanına kova ya durulama suyu hazırlıyorum havlum herşey hazır oluyor hızlıca heryerini güzelce yıkıyorum basını da yatarken şampuanlıyorum hazırladığım su ile durulayıp çıkartıyorum kolay oluyorKonulari karistirmayayim diye ayri yaziyorum. Bebeklerini tek basina yikayan anneler, nasil yikiyorsunuz bir anlatir misiniz? Banyo mat'i gordum de buyuk kuvete koyulur bebegin onunde arkasinda destek var orda oturtulur. Esim is seyahatine ciktiginda nasil yikayacagim derdi basladi :)
Aynen canım bizimkinde hiç durmuyor 3,5 aylıktan beri dönüveriyor ve tersten soyup giydiriyorum çoğunluk eline bişi verip. Bez, banyo, giyim zor gerçekten. Köprü kurmak, o şekilde yaslanmak istiyordu son zamanlarda hep. Şimdi bide emekleme başladı tutabilene aşkolsun yani :)Bu sekilde ben de yapiyorum. Ekmek, tuzsuz peynir, meyve, kabuklu salatalik. Bir sure kizim pureleri hic yemek istemedi caresiszlikten belki bisiler kemirir diye verdim. Sonra onlari agzina sokmak icin acarken ben hoop hemen kasigi sokuyordum :))) bi baktim puturlu ve parcali seyleri daha cok seviyor bildigin cigniyor ona gore hazirlamaya basladim. Biz 7 aylik olduk cok sukur. Daha az takmaya basladim bizim yemeklerden de tattirmaya basladim tuzsuz olarak. Yakinda kiymaya baslariz. Yumurta sarisi a da basladik sukur birsey olmadi. Benim size sorum su: bezini baglarken kiyafetini giydiriken nasil yapiyorsunuz? Benimki hic durmuyor, yuzustuyken bagliyorum normalde hatta basi farkli yonlere bakarken. Timsahla savasiyorum sanki, bir bebek bukadar guclu mu yaaa :)
Hareketten küvette durmaz ki canım, biz Çoktandır kucakta yıkıyoruz duşun içinde. Benim kucağımda oluyo eşim de ara ara yardım ediyo, çıkınca da hemen bi bornoz geçiriyorum üzerime giydiriyorum hemen. Artık havalar serin, sık yıkamıyorum ben.Konulari karistirmayayim diye ayri yaziyorum. Bebeklerini tek basina yikayan anneler, nasil yikiyorsunuz bir anlatir misiniz? Banyo mat'i gordum de buyuk kuvete koyulur bebegin onunde arkasinda destek var orda oturtulur. Esim is seyahatine ciktiginda nasil yikayacagim derdi basladi :)
Konulari karistirmayayim diye ayri yaziyorum. Bebeklerini tek basina yikayan anneler, nasil yikiyorsunuz bir anlatir misiniz? Banyo mat'i gordum de buyuk kuvete koyulur bebegin onunde arkasinda destek var orda oturtulur. Esim is seyahatine ciktiginda nasil yikayacagim derdi basladi :)
Ben 4 ay 20 gün sonra ilk defa regli oldum, sonrada düzenli devam etti. Hala emzirmeye de devam ediyorumKızlar bebislerle ilgili deil ama bi sorun olcak regl olma zamanlarınız duzenlimi
Ben her gün yıkıyordum bu hafta bir gün durup bir gün yıkamaya başladım, havalar çok soğudu inşallah üşütmem. Banyoyu çok seviyor benim kiAynen canım bizimkinde hiç durmuyor 3,5 aylıktan beri dönüveriyor ve tersten soyup giydiriyorum çoğunluk eline bişi verip. Bez, banyo, giyim zor gerçekten. Köprü kurmak, o şekilde yaslanmak istiyordu son zamanlarda hep. Şimdi bide emekleme başladı tutabilene aşkolsun yani :)
Hareketten küvette durmaz ki canım, biz Çoktandır kucakta yıkıyoruz duşun içinde. Benim kucağımda oluyo eşim de ara ara yardım ediyo, çıkınca da hemen bi bornoz geçiriyorum üzerime giydiriyorum hemen. Artık havalar serin, sık yıkamıyorum ben.
Sizler ne sıklıkta yıkıyorsunuz?
Bende çok özeniyorum, kolaylık olur gibide geliyor ama herkes zararlı olduğunu söylüyor. Hatta geçen alışveriş merkezinde bir oturtayım da denesin dedim, mağazada müşteriler bile doktorlar yürüteci kullanmayın diyor dediKizlar yurutec konusunda kararsizim. Kizim hep ayakta dolasmak istiyor elinden tutup gezdiriyoruz. Bir arkadasim cok onerdi erkek bebek degil sonucta dedi cok rahat edersin dedi. Siz ne dusunuyorsunuz?
Bende çok özeniyorum, kolaylık olur gibide geliyor ama herkes zararlı olduğunu söylüyor. Hatta geçen alışveriş merkezinde bir oturtayım da denesin dedim, mağazada müşteriler bile doktorlar yürüteci kullanmayın diyor dedi( utanıp deneyemedim. Önerilmiyor ama maşallah her yerde satışı var 150 -200 tl ye yürüteç var
Bende oyle diyorum esime onune bi engel koyalim tutunsun bakalim napcak:))bizde de adim atma yok biz kanguru gibi zipliyoruZ:))nereye gidecekse artikk:)))bizimkide öyleydi, gören herkes bu hemen ayaklancak dedi. geri geri giden bebe, emeklemeden ayaklanırmış ki bizimki ayaklandı. biryerden tutunarak kol gücüyde kendini yukarı çekip ayaga kalkıyor :) yürüme heveslisi ama şimdilik düşüp duruyoruz daha öyle adım atma falan olmadı. günde en az 4 kez düşüyor kendi kendine. o start hareketini benimki de çok yapıyor, bizde o harekete "misafir getirtme" denir
iyiymiş ben de deneyeyim ama genelde uyumaya yakın uzun kollu giydiriyorum hava serin diye o haldeyken dikkatini çekmez uyanıkken olabilir altını açarken de aynı eline kitabını veriyorum o oyalıyo ancak en sevdiği oyuncağı kitabı:)Benim kizim cikartmayi seviyo giyinmeyi sevmiyo, banyodan sonra giyinme savasi veriyoruz resmen. Ama bugun bir cozum buldum sakiz cigniyodum cok tuhafina gitti ben sakiz cignerken butun kiyafetlerini hic hareket etmeden giydibirkac sefer idare eder bizi
bnmki de yemiyo hep bizim yediklerimize atılıyo vermeyince bağırıyor bayağı ben her gün değiştiriyorum tariflerimi bşyler ekleyip çıkarıyorum bazen seviyo bazen sevmiyorAaa çok güzel ya, nasıl yaptın ? Bizimkide bugün artık aynı şeyi yemekten isyan etmiş :))
giydirmem zaten cnm öyle bi battaniyesi vardı bebekken terletiyodu ama kıyafetleri varken sarıyodum bunu kullanırsam içine ince giydirrim ya da bacaklarına bşy giydirmem çok sıcak olursa en güzeli çocuğunla ilgilenebilmen canmTerletirse hic giydirme cnm onu hasta olur. Ben de bi deniycem eve gecince. O polar cok aklima yatti da esim almadi atansaydim iyidi gerci boyle de iyi onun bana cok ihtiyaci var cok baglandim kuzuya
çook geçmiş olsun cnm ya neden olmuş oIyi geceler bayanlar. Oglum bagirsak dugumlenmesinden ameliyat oldu. Minicik yavrum neler yasadi cok uzgunum sizinle paylasmak istedim.
amiin cnm seninkine de bi an önceDua edin tekrarlamasin. Allah kimseye yasatmasin. Evlatlarimiza saglik iyilik versin.
ben de avokadoya başladım muzla verdm dediğin gibi çok sevdi muza bayılıyo zaten et de verdm yavaştan azcık baya sevdi cevizi meyve pürelerine ekliyorum her gün yarım tane kadr ..sebzeleri çok sevdiremiyorum amaBen dogal olan herseyi veriyorum once bi tattiriyorum baktim bi sikinti yok daya gitsin
Mesela dunde bugday dovmesi verdim cok sevdi hem cok saglikli
di mi ya bildiğin ağzını oynatıyor ben yerken zaten odaya elimde tabakla bardakla geleyim hemen emziğini atıp bekliyo vermezsem bağırıyoYaaa hiç sorma birde ağzını şapırtadıyor ,yalanıyor ,insanın Boğazı'na düğümleniyor :))
canm yaa ne güzel tutunmuş o öyle bnm ev de bundan farksızya evin halini paylaşmak istiyorum sizinle kızlar...ben bıktım artık devamlı yerden bişiler toplamaktan..
sehpadaki örtüyü çektiği gibi meyvesuları dökülünce, halıları yıkamaya vermek durumunda kaldım :) 5 gün geçti hala halılar gelmedi
maşallah çook tatlı bunlar amaa:)En sevdiği yer balkon.Artık kendi oturuyor ama dengesiz her an düşebilir şekilde.
aynen aynen çok şey öğreniyorum burdan kardeşim dün çocuğu bilgisayarla büyüttün diyo :)Ya kızlar hepiniz Sağolun , okadar çokşey öğreniyorum ki burdan, Kafayı yiyordum ne versem ? Nasıl davransam ? Oturtsammı vs vs internette bin türlü şey var ve iyice karışıyordu kafam, Kv desen o en son 34 sene olmuş çocuk bakalı hiç bişey hatırlamıyor , ama burası bana ilaç gibi geliyor hemen okuduklarımı uyguluyorum , yazmayanlarıda cesaret Alıp uyguluyorum çok ama çok Sağolun
bnmki emeklemeden yere bırakıca yatağının çekmecesini açmaya başladı artık koymuyorum oraya ama dünden beri öne doğru gitmeye başladı bi kaç güne tam emeklerBen sivri kenarlari yumusatan seffaf seyler var ondan almistim cnm daha kullanmadim konyadayim elaziga gecince insallah. Bizimki 5 ay 3 haftalikken emekledi simdi cekmecenin icine bakiyo elini kistircak diye korkuyorum valla
pütürlü veriyorum uzun zamandr ağzında çevirmeyi öğrendi artık dişi olsa çiğneyecekKizlar mama onlugu kullaniyorsunuzdur herhalde. Bizimki şu Eki Görüntüle 1648016
Eee biraz zorluklari var oynamak istiyo. Sizlerden sadesinj kullanan var mi yine de kuzucuklar oynuyor mu onu merak ediyorum.
Bu arada az once muzun bi kismini yarim bezelyeden az kucuk dogradim gerisini seftali ile cam rendede rendeledim. Yutamayan bi Cocuk olsun istemiyorum. Siz neler yapiyorsunuz puturlu veriyor musunuz
4. yü olcam hep düzensizdiKızlar bebislerle ilgili deil ama bi sorun olcak regl olma zamanlarınız duzenlimi
oğluma babası bakıyo hiç bi problem yok araştırarak yaptığım için her şeyi güveniyo bana bazen o bana kızıyo onu yedrmeseydn diye hattabu arada eşlerinizle çocuk yetiştirme konusunda aranız nasıl? ben eşimle cebelleşiyorum resmen! tv izlemesin diyorum o sanki inadınaymış gibi "yaa biz tv ile büyüdük" diyor. hatta bazen playstation oynarken çocuğu kucağına alıyor. çocuk faltaşı gibi açıyor gözlerini ekrana kitleniyoryemek konusunda da herşeyi ama herşeyi ağzına tıkıyor çocuğun.. tutturmuş bi bizim zamanımızda mama mı vardı.. yok biz böyle büyüdük falan.. çocuk uyumadığı zaman terasta salıncakta uyutuyordu çocuğu mesela şimdi hava soğuk diye terasa çıkaramıyor ama elinde battaniye ile yada ayağında sallıyor. çocuğu sallamaya alıştırdı uyuz oluyooooorrruuum!!!!
ben yaklaşık 3 aydan beri kendim yıkıyorum banyoya giriyoruz beraber kucağıma yatırıp önce göbüşünü koltuk altlarını kollarını bacaklarını yıkıyorum sonra dizime karnını yaslayıp sırtını başını yıkıyorum çok rahatız bizKonulari karistirmayayim diye ayri yaziyorum. Bebeklerini tek basina yikayan anneler, nasil yikiyorsunuz bir anlatir misiniz? Banyo mat'i gordum de buyuk kuvete koyulur bebegin onunde arkasinda destek var orda oturtulur. Esim is seyahatine ciktiginda nasil yikayacagim derdi basladi :)
ben kanguru da aldm yürüteç de ikisini de pek sevmedi kanguruyu pek kullanamadım bi kaç kere martkete giderken işime yaradı yürüteçte de çok sıkılıyo ilerlemiyor beyfendiya bnde bu konuda kararsız olanlardanım, eskiden her çocuğun bir yürüteçi mutlaka olurdubende kanguru alacağım zaman satıcı çocuk demişti, almayın fıtık yapıyor diye,ondan vazgeçmiştim, ama yürüteç istiyorum ya onun keyfi başka olur, ne yapacağım bende bilmiyrum
hahahahhaha ay birde keyifleri ne isterlerse onu yapıyorlar ya bitiriyorlar benii :))ben kanguru da aldm yürüteç de ikisini de pek sevmedi kanguruyu pek kullanamadım bi kaç kere martkete giderken işime yaradı yürüteçte de çok sıkılıyo ilerlemiyor beyfendi
bu arada eşlerinizle çocuk yetiştirme konusunda aranız nasıl? ben eşimle cebelleşiyorum resmen! tv izlemesin diyorum o sanki inadınaymış gibi "yaa biz tv ile büyüdük" diyor. hatta bazen playstation oynarken çocuğu kucağına alıyor. çocuk faltaşı gibi açıyor gözlerini ekrana kitleniyoryemek konusunda da herşeyi ama herşeyi ağzına tıkıyor çocuğun.. tutturmuş bi bizim zamanımızda mama mı vardı.. yok biz böyle büyüdük falan.. çocuk uyumadığı zaman terasta salıncakta uyutuyordu çocuğu mesela şimdi hava soğuk diye terasa çıkaramıyor ama elinde battaniye ile yada ayağında sallıyor. çocuğu sallamaya alıştırdı uyuz oluyooooorrruuum!!!!
ben kollu olanlardan aldım ama baktım da daha fotosu yokmuş onla, çekince burada paylaşacağım. kollu olması çok güzel çünkü bizimki yemek yerken eli ayagı durmuyor kolunu agzına götürüyor falan. o yüzden tavsiye ederim. mama önlüğü değilde aktivite önlüğü diye geçiyor o kollular
Konulari karistirmayayim diye ayri yaziyorum. Bebeklerini tek basina yikayan anneler, nasil yikiyorsunuz bir anlatir misiniz? Banyo mat'i gordum de buyuk kuvete koyulur bebegin onunde arkasinda destek var orda oturtulur. Esim is seyahatine ciktiginda nasil yikayacagim derdi basladi :)
Canim senin kizin sakin galiba. Biz iki kisi zor tutuyoruz ayaga kalkmaya ugrasiyor sabunlu ellerini agizina sokuyor, ayaklarini durularken bile ohooooo sag sol su sicriyor...nasil yapicam ben yaa...Ben 2. Ayından itibaren yanlış yıkıyorum küvete biraz su dolduruyorum yatırıyorum yanına kova ya durulama suyu hazırlıyorum havlum herşey hazır oluyor hızlıca heryerini güzelce yıkıyorum basını da yatarken şampuanlıyorum hazırladığım su ile durulayıp çıkartıyorum kolay oluyor
O videoyu ben de gordum canim ayaklarin uzerinde yuzu koyun resmen citiliyorlardi siralanip :) biz aman birsey olmasin diye tirsiyoruz...sagol canim muhtemelen ben de oyle yaparim...Canım haraketli ise küvet zor olabilir, oturana kadar bir çare olması açısından örnek vermek gerekirse, Ben kucağıma alıyorum, yıkıyorum, çıkıncada onu yatağa atıp , bornoz giyiyorum üzerime, önce onu giydiriyor sonra kendim giyiniyorum , bu arada geçen bir yerde afrikalı idi tam hatırlamıyorum kadınlar ayaklarını uzatıp bebişleri yatırıp yıkıyorlardı bende ordan sonra cesaretlendim , ben ayağıma yatırmıyorum ama kucağıma oturtur vaziyette yıkıyorum.
Her gun, aksam 7 banyo saatimiz. Gelen giden o saatten once gelir gider herkes rutinimizi bilir :) sadece her gun basini yikamam diye dusunuyorum ama suya bi sokup cikaririm uyku saatini bilsin diye. Kucak deneyecem ben de bakalim nasil olacak..Aynen canım bizimkinde hiç durmuyor 3,5 aylıktan beri dönüveriyor ve tersten soyup giydiriyorum çoğunluk eline bişi verip. Bez, banyo, giyim zor gerçekten. Köprü kurmak, o şekilde yaslanmak istiyordu son zamanlarda hep. Şimdi bide emekleme başladı tutabilene aşkolsun yani :)
Hareketten küvette durmaz ki canım, biz Çoktandır kucakta yıkıyoruz duşun içinde. Benim kucağımda oluyo eşim de ara ara yardım ediyo, çıkınca da hemen bi bornoz geçiriyorum üzerime giydiriyorum hemen. Artık havalar serin, sık yıkamıyorum ben.
Sizler ne sıklıkta yıkıyorsunuz?
Sasiriyor insan gercekten...ben 3 aylik iken kanguru almistik hic te sevmemisti. Sonra kucagin guzelligini bir ogrendi artik kucak istiyor kanguru da buyuk kolaylik oluyor simdilerde cok kullaniyorum, bebek arabanin bagjindan eksik olmuyor. 10-15 dk kangurudA sonra tekrar arabaya. 10 dk kucakta tasisam sirtim cok agrir bence fitik yapar diyen cocuk henuz baba olmamistir :)ya bnde bu konuda kararsız olanlardanım, eskiden her çocuğun bir yürüteçi mutlaka olurdubende kanguru alacağım zaman satıcı çocuk demişti, almayın fıtık yapıyor diye,ondan vazgeçmiştim, ama yürüteç istiyorum ya onun keyfi başka olur, ne yapacağım bende bilmiyrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?