2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...


aynen aynen! bide o durum var evet. niyeyse bizimki de babasıyla çok eğleniyor. babası bişiler saçmalıyor mesela "paaa" diyor bizimki katıla katıla gülüyor. eşimde uzattıkça uzatıyor. ya çocuk katıldı yeter diyorum, yook kendi bildiğini okuyor!
 
yürüteç erkek bebekler için zararlıymış, almiym diyorum. sonra diyorum ki "amaaaan eskiden böyle şeyler yoktu.... her bebeğin yürüteçi vardı".. e bakıyorum eskilerde bi hasar var mı? yok ama bende kararsızım valla. belki şöyle 10-11 aylık olunca hala yürümezse fisher price'ın fili gibi yürüme arkadaşı alırım.
 
Kizlar iyi aksamlar.ben grip baslangici oluyorum sanirim.ilac atip uyumayi dusunuyorum.hangi grip ilacini kullanabiliyoruz acaba emziriyorum da hangisi uygundur.?

ıhlamur nane limon falan kaynat iç bence canım emziriyorken ilaç kullanmayı önermiyor doktorlar ama çok kötü olursan parol içebilirsin sadece.
 

benim eşimin anne ve babası yok. anneannesi yetiştirmiş. o yüzden baya baya eski kafa yetişmiş yemek konusunda. herşeyi yesin tatsın istiyor. tamam yesin tadına baksın ama sırayla, yavaş yavaş... yok anlamıyor. çocuğa dondurma yalatmışlığı bile var. e çocuk sevdi tabi rahat bırakır mı ağladı durdu tekrar tekrar vermek zorunda kaldık. eve gidince bi güzel tartıştık bu yüzden eşimle. tamam dikkat ederim diyor. sonra unutuyor, gene aynı şeyler..

geçen çipura aldım, kılçığını iyice ayıklayıp nohut büyüklüğünde verdim çocuğa. ay vermez olaydım bi baktım benimki çocuğa turp veriyor, roka tutuşturuyor eline... nerdeyse oturup rakı balık yapacak çocukla!
 
Biz

bizimde aynı en sevdiğimiz şey zıplamak birde ayaklarına tam basmıyor sürekli parmak ucunda sanırsın balerin

ahaha o parmak ucuyla basma olayı bizde de var. sanki biryere yetişemiyormuş gibi bide tutunup iyice yükseliyor. bide kollarından tutup ayakta diktiğimde kolbastı oynar gibi hareket ediyor :)
 
Günaydınlarrrr...
Yaren hapşırmaya başladı önlem olarak ne yapayım ben şimdi ... Yardım lütfen
Benim Boğaz'ımda da bi gıcık var benimde hasta olmamam lazım ağır geçiyor benin gribimde ..
 
Aaaa sinirleniyor değilmi :)) bende bizimki mi bu kadar sinirli diyordum :)
Bu bağırmalardan ben bıktım artık iki dk rahat yok. Kahvaltı toplayıp işe gitmem lazım o arada öyle bir bağırıyor ki, sabrım taşıyor artık ben de bağırıyorum. Sonra babası geliyor anne sinirlendi oğlum sus diyor kucağına alıyor. Sonra bir de vicdan yapıyorum of of.
 


Ama çocuk söyledi zaten günde 45 dk olabilir dedi onun haricinde fıtık yapıyor dedi , siz normal olanı yapmışsınız 10 dk al sonra Arabasına koy , iyi bir uygulama, bizim zaten kucağı sevmediği için pek kangurunun eksikliğini hissetmedik :)
 
Hahaha rakı balık iyiymiş yaaaa hahaha :))
 
Kıyamam yaaaa , ben genelde sakin biriyim damarıma basılmadığı sürece ama giydirirken Dönüyor vuruyor la 2 dk dur yok sonra bir ASRIN. ! Diyorum öyle BAKIYOR tepki bekliyor ona göre ya devam edecek ya dudak bükecek :)) tavşan gibi bakınca gülüyorum bende , oda gülüp devam ediyor , iradesizmiyim neyim
 
bizim dr yürüteçte vakit geçirebilir ama yürümesin dedi. biz de halının üzerine koyuyoruz, zaten fazla durmuyor ama bi 10-15dk oyalanıyor. eşimin takım arkadaşının çocuğundan kalma bu var bizde: http://www.e-bebek.com/mamalove-yurutec-hoppala-ve-yurume-yardimcim_XYZ-6966970
hoppalaya da hiç gerek yok, bazı arkadaşlar da demiş, bizim oğlan zıpzıp yapıyor sürekli kendiliğinden koltuk altından dikiltince :)

kanguruyu bizimki de 2-3 aylıkken sevmemişti çok, ama sonrasında alıştı arabadan daha çok onda duruyor :) uyuyakalıyor bazen de. evde uyutamadığımda bile işe yaramışlığı var :) ergonomik olması önemli tabi, yük dağılımını vücudumuza yaymalı ki uzun süre rahat taşıyabilelim. boba 4g den çok memnunuz biz.
bide bebek arabasında anakucağı gibi olanı kullanıyoruz biz hala, yani bu kısmını:

bu kısmına geçmedik daha:


sizler?
bide artık ilk resimdeki küçük geliyor, oto koltuğu almamız lazım. nasıl bişey, hangi marka model vs almak lazım acaba..
 
ıhlamur nane limon falan kaynat iç bence canım emziriyorken ilaç kullanmayı önermiyor doktorlar ama çok kötü olursan parol içebilirsin sadece.
Teşekkür ederim canm bende ole yapaym maske taktm onu emzirirken falan allahm ya cocuk bana bakip gulmekten ememedi:))bizim bacaklarimiz o bacak seklindeydi dogdugunda doktor kesinlikle yurutec almayin demisti zaten cok zararli birsy cocuk yurumek istediginde zaten kendi baslar demisti.bizimki zaten eminim onuda sevmezdi:))
 
ctesi günü 7.ay kontrolümüz var, doktora yatak konusunu da soracağım. şuan oyun parkında sünger yatakta yatıyor. internette araştırmıştım ve visco terletebilir diye sünger almıştık. ama artık sanki ortopedik bir yatak alabiliriz, yatak çöküyor ve sürekli ters düz ön arka yapıyorum ben de, altına battaniyelerle takviye yapıyorum, rahatsız gözüküyor ortası. şimdilik üst kademede, ama yakındır sanırım alt kademeye almamız. zaten üst kademe max 9kg ya kadar taşıyor.
sizler nasıl yatak kullanıyorsunuz peki?
 
Biz dun bugun itibariyle 7.aya girdik:)hayirlisiyla insallah yeni seyler ogrenmeeye:))biz oyun parkinda hala visco yatak kullaniyoruz birsey olmadi daha ust kademedeyiz bizde:)tasidigi kadar yatar sonra odasindaki yataga geceriz :) su an bizi tasiyo bakalim ama max 9 kg demissin ya bizim kolilomuz 8800 9 uda gectigimzde de tasir bu bizi ya diye dusunuyorum:)
 
maşallah kuzucuğa :) sünger sanırım viscoya göre daha çabuk çöküyor yıpanıyor. ki bizim oğlanın uykusunda bile aşırı hareketli olduğunu, oradan oraya ilerlediğini düşünürsek bizdeki oyun parkı kraft calipso, 70x120 olsun ve uzun süre kullanabilelim istedik. biz de 8200 idik en son :) ürün bilgilerinde öyle yazıyor bizimkinde, belki 9 kg üzerini de taşır sizinki canım.

bu arada çitleri araştırıyorum, http://nimostylo.blogspot.com.tr/2014/06/evde-bebek-bakimi-guvenligi-western.html#.VhS69_luh1Y bu model baya iyi gibi, sipariş vericem şimdi. evim büyük olsaydı ve oğluşun ayrı bi odası olsaydı tenteli bahçe oyun alanları var, ondan alabilirdim belki: http://www.e-bebek.com/baby-plus-altigen-oyun-bahcesi-tenteli_BYP-MC107BM
 
ahaha o parmak ucuyla basma olayı bizde de var. sanki biryere yetişemiyormuş gibi bide tutunup iyice yükseliyor. bide kollarından tutup ayakta diktiğimde kolbastı oynar gibi hareket ediyor :)
maşallah Atilla tutununca ayakta güzel duruyor, ben bizimkine doğru bastırayım diye deniyorum ama hiç oralı olmuyor. zaten göstererek bir şey öğretemiyorum illa deneyecek kendi bulacak
 
hayırlı uğurlu olsun yeni ayı, kolaylıkla yaşına ulaşın inşallah.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…