2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Canım eğer günlük süt kullanıyorsan sütü hafif kabarana kadar ısıt sonra biraz bekle , serçe parmağını süte Batır 5 e kadar say 5 in sonunda hafif yanıyorsa parmağın tamamdır, 500 ml süte 1 yemek kaşığı yoğurt yeterli ayrı bir kaba yoğurdu koy ılıyan sütü koy iyice çırp daha sonra süte karıştırıp tekrar çırp ve ( ben kavanoza koyuyorum) neye koymak istersen koyup tam Ağzına kadar değil 2 parmak kalacak şekilde bir kap olsun ağzınıda kağıt havlu ile kapatıp kapağını kapat , iyice sar sıcak bir yerde 6-7 saat beklet , sonra al ağzındaki kağıt havluyu Alıp kapağını kapatıp dolaba koy işte bu kadar :))

Bende bardakta tutturamadim bi turlu.simdi 1 litrelik kavanozlara mayaliyirum güzel oluyo

Gunaydin cnm gecen ayni haberle bende yikildim hic kilo almamisti yirmi gunde dr goturdum bu arada iki dis cikardi ishal oldu haliyle bazen olur boyle bir ay daha bakalim dedi ayrica kilosuna da israr iyi diyor ki biz 7kgyuz.Gercekten cok zor insan kendisini yetersiz hissediyor ama bir yandan da dusunuyorum sagligi yerinde rahatlatmaya calisiyorum kendimi.UZuldukce sutte azaliyor yine olan bize oluyor.

Ya ısısını Ateş ölçerle bile ölçüyorum :) küçük parmağımla 10 a kadar sayacak kadar sıcak da tutuyorum ..
Nasıl kapta mayalıyorsun ?

Açık süt mü ?

Bende bardakta tutturamadim bi turlu.simdi 1 litrelik kavanozlara mayaliyirum güzel oluyo
Bildiğimiz kavanoz değilmi! Süt Nasıl süt ? Miktar ne kadar ? Kapağını Nasıl kapatıyorusn ? Ne kadar bekletip buzluğa koyuyorsun ?
Ne çok soru sordum :)

Canım ek mama vermiyor musun

Kızlar aranızda süt alerjisi olan bebek var mı?Şuan cok büyük bir sıkıntımız yok ama hala yoğurt ve peynirde sorun var.Kahvaltı önerisi alacaktım yumurta verebiliyorum buarada

Kızlar aranızda süt alerjisi olan bebek var mı?Şuan cok büyük bir sıkıntımız yok ama hala yoğurt ve peynirde sorun var.Kahvaltı önerisi alacaktım yumurta verebiliyorum buarada
Sut degil ama yumurta aki kirmizi erik domates cerez cesitleri bircok seye cikiyo benimkinin ama sute yok hamdolsun. Ona da olsaydi ne ben birsey yerdim ne o :) dun aksam yogurt yedirdim taze mayalanmis. Elaziga gidince az az yapmam lazim ama bakalim nasil olacak bi kere denedim bardakta olmadi. Normalde 3 lt yapiyordum evde

Ben bardağa mayalıyorum. Açık süt alıyorum. Sıcaklığını serçe parmağımı süte batırıyorum 3-5 sn içinde tuttabilecek sıcaklıkta olunca mayalıyorum. Bir çay kaşığı maya kullanıyorum sütten biraz sulandırıyorum. Ağzını kapatıyorum. kapağıyla sonra da güzelce sarıyorum 3,5 - 4 saat bekliyorum sonra ağzını açıp buz dolabına koyuyorum.
İnşallah seninde olur.

Ben bardak olarak torku nun kahvaltılık çikolatasının en küçük boyundan biriktirmiştim. bardak şeklinde ve kapaklı. Tavsiye ederim güzel oluyor.)

Bildiğimiz kavanoz değilmi! Süt Nasıl süt ? Miktar ne kadar ? Kapağını Nasıl kapatıyorusn ? Ne kadar bekletip buzluğa koyuyorsun ?
Ne çok soru sordum :)
Sutcumuz var canim.sütü güzelce kaynatıp kavanozlara paylastiriyorum.uygun ısıya gelince fırına sofra bezini serip üstüne kavanozlari koyuyorum her kavanoz için 2 tatlı kaşığı sütle sıvılaştırılmış yoğurdu koyup karıştırıyoruz.mayaladiktan sonra hareket etmemesi gerekiyordu o yüzden fırının içindeyken koyuyorum yoğurdunu.kavanozların üstüne tel süzgeç koyup üstüne sofra beziyle iyice satıyorum.bu işi genelde yatmadan önce yapıyorum 12-1 civarı.sabah 6-7 gibide kapaklarını kapatıp buzdolabına koyuyorum.akşama kadar dinleniyo yoğurt.akşamda yediriorum tabi o gün canı isterse:):)

Canım kaç aylik senin bebek.benimkide 6. Ayda memeyi az emiyor bazende kendini geri atıp reddediyordu, ama bir süre sonra düzeldi belli zamanlarda olabiliyormuş böyle.bide nazara gelmiş olabilir oku veya bi büyüğünüze okuttur.benimkide hiç bir zaman kilolu bi bebek olmadı.şimdi dahada zayıfladı sanki 6. Aydan beri tartılmadıda benimde çok canım sıkılıyor.bende bi doktoramı götürsem diyorum eşim kızıyor bişey yok hareketli diyo.of ne zor iş anne olmak seni cok iyi anlıyorum.allah bütün bebekler iyilik sağlık ve usluluk versin.bide benimki şu ara çok ağlıyor, gece uykusuda iyi degil

Slmlar bayramdan beri giremedim ne cok ilerlemissiniz ancak bitirebildim:) oglum 4 disini cikardi doktorun ssoyledigine gore enaz 4 tanesi de siradaymis 2 haftadir uyku haram geece saat basi cigliklarla kalkiyo calpol ile anca bikac saat uyuyabiliyor burda pekcok bebek emeklemeye baslamis bile benimki hala surunerek ilerliyo ve desteksiz oturamiyo bakalim insallah su disler cikar biran once pasamin da keyfi yerine gelir ya ne zormussss: (((((

Benimkide çok huysuz dişten mi diyorum ama hiç bir belirti yok ne kadar zamanda çıktı başka belirtisi varmıydı.geçmiş olsun

Seninkininde masallahi var bizde daha dis yok:))

Canım ek mama vermiyor musun
Yok canim vermiyorum emdikten sonra sutumu sagiyorum onu da icse doyar hatta tek memeyi emiyor ikisini emse yine doyar azalmis olsada ama istahsiz cocuk hayatini asgari idare edecek kadar emiyor doyana kadar emmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…