- 13 Eylül 2011
- 1.245
- 896
- 133
Hayırlı uğurlu olsun darısı başımızaVay be suan gozumun önünde guzelce siraliyo hala soktyim ve uzgunum firsat vermedigim icib
Canim boyu nasil bizim dr gore dorduncu aydan sonra 300-350gr normal eger boyu uzadi isr.
Canim boyu iyi, 70 cm, 51 cm doğmuştu. Ben 2 ayda 500 gr almasina kafayi taktim acikcasiCanim boyu nasil bizim dr gore dorduncu aydan sonra 300-350gr normal eger boyu uzadi isr.
Canım bebeklerin büyüdükçe kilo alım hızlarının düşmesine normal diyorlar. Birde diş çıkarma emekleme eklenince kilo almadan geçirdiği ay oluyormuş. Bak ben araştırmıştımYa ayni seyi ben de kafama takiyorum. Eymen 3.5 kg doğdu, 4. Ayimizda 7,200 kg dik. Gecen hafta 6. Ay kontrolünde 7,700 kg ciktik. Sok oldum. Biz sadece anne sütü aliyoruz, yavaş yavaş ek gidaya geçtik ama ben hizli bir geçiş ypaptigim için eymen hep cikardi yediklerini. Acaba o yüzden mi boyle oldu diyorum. 2 ayda 500 gr çok az değil mi
Hayırlı uğurlu olsun darısı başımızaVay be suan gozumun önünde guzelce siraliyo hala soktyim ve uzgunum firsat vermedigim icib
Seni çok iyi anlıyorum, bende 3 ay çektim senin uzun sürmüş ama acısını bilirim. Lansinoh, garmastan, hametan, ve bunların muadili bende kullandım, doktor emzirmeden önce ıslak pamukla sil demişti. Lansinoh'u hiç silmeye gerek yok diye satıyorlar. Bunlardan farklı olarak travazol kullandım ben. Sürekli nemli olduğu için mantar olabilir dedi. Bebeğimin ağzı temizdi gerçi. onun faydasını gördüm doktoruna bir danış istersen. Allah acil şifalar versinDoktorların önerdigi kremler canım önceleri bende tedirgindim ama buacı insani mecbur bırakıyor.lansinoh, garmastan,carbosol, mustela vb zeytinyagı, kantaron kudretnarı, çorekotu yağı gibi kullanmadığım kalmadı amageçmedi.şimdi öyle yara yok kızarıklık var uçları az az çatlak bide emdikten sonra beyaz olup acıyor kuru kuru oluyor.artik umudum kalmadı geçmez benimki 8 aydır çekiyorum ama inatla emzirecem
ben öğleden sonraları çorbayla akşam 9 civarı muhallebiyi rutine bağladım, onun dışında her gün değil ama arada sabahları suda bekletilmiş kuru kayısı erik rendesi, gün içinde yoğurt veya meyvede veriyorum. Taze meyveleri cam rendede rendeleyip veriyorum, kuru olanları kayısı erik gibi haşlayıp yada suda bekletip yumuşayınca veriyorumGünde kaç öğün ek gıda veriyorsunuz,ben sadece bir öğün veriyorum ,bide meyve mi neden pişirip haşalyıp veriyorsunuz,ben cam rendede rendeleyipp veriyorum
Bizde henüz diş falan yok ama asiri hareketli Eymen, alt değiştirmeler bazen işkenceye dönüşüyor. Annelere çok kizardim, saglikliysa kiloyu çok da problem etmeyin derdim ama anne olunca farklı oluyormuş ☺Canım bebeklerin büyüdükçe kilo alım hızlarının düşmesine normal diyorlar. Birde diş çıkarma emekleme eklenince kilo almadan geçirdiği ay oluyormuş. Bak ben araştırmıştım
Le Leche League Türkiye sitesi:
Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gün’dür.
4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.
Bebeğin 0-12 ay arasında boyunun uzaması ve baş çevresinin büyümesi iyi gelişmesinin çok önemli işaretlerdir.
İlk 6 ayda bebeğin boyunun ortalama uzama hızı ayda 2,5 santimdir, baş çevresinin büyüme hızı ise ayda 64 mm’dir. Genelde anne sütüyle beslenen çocuğun kilosu 5-6 ayına kadar doğumdaki kilosunun 2 katına, 1 yaşına kadar da 2,5-3 katına çıkar, boyu %50, baş çevresi ise %33 oranında büyür.
Canim ne tarz çorbalar yapiyorsun ve muhallebide tahil olarak ne kullaniyorsun?ben öğleden sonraları çorbayla akşam 9 civarı muhallebiyi rutine bağladım, onun dışında her gün değil ama arada sabahları suda bekletilmiş kuru kayısı erik rendesi, gün içinde yoğurt veya meyvede veriyorum. Taze meyveleri cam rendede rendeleyip veriyorum, kuru olanları kayısı erik gibi haşlayıp yada suda bekletip yumuşayınca veriyorum
Sağol canım bende hep yıkadım sildim halada öyle ama artık oğlum ben gelene kadar çıldırıyor travazol denemedim ama mantar kremide kullandım başka markaSeni çok iyi anlıyorum, bende 3 ay çektim senin uzun sürmüş ama acısını bilirim. Lansinoh, garmastan, hametan, ve bunların muadili bende kullandım, doktor emzirmeden önce ıslak pamukla sil demişti. Lansinoh'u hiç silmeye gerek yok diye satıyorlar. Bunlardan farklı olarak travazol kullandım ben. Sürekli nemli olduğu için mantar olabilir dedi. Bebeğimin ağzı temizdi gerçi. onun faydasını gördüm doktoruna bir danış istersen. Allah acil şifalar versin
Canım bactroban krem mi pomad mı alacamda bilemedimCan'ım denemediğim kalmadı inanır Mısın? Çok zordu. Bactroban ve anestol geçirdi. Ama daha çok bactroban. Ben nemli tutuyordum Orayı, meğer kuru tutmak gerekiyormuş. Sadece penye iç çamaşırı takınca rahatladım. Başta çok acıdı tabi ama krem sürünce sıkıntı olmadı. Önceleri tahin yağı, zeytinyağı, kendi sütüm, ayva çekirdeği vs vs Allaaah hepsini denedim. İnşallah iyileşir Canım. Garmastan da iyi gelir diyorlar ben kullanmadım.
Ya iste her cocugun gelisimi farkli bu couklari surekli tartma nerden ciktiysa bizi boyle takintili yaptilar tolga 3 kilo dogdu simdi 8 kilo ama cok zorladigim icin simdi tekrar reddediyor memeyide ek gidayi da cocuk 13 saat emmedi uykuda bile, aman israr etmeyin bebeklere ek gida konusunda simdi napicam hic bilmiyorum tekrar uykuda emmeye donduk onu bile istemiyor off ek gidayi da yemiyor artik resmen cocukta yemek fobisi oldu biz yerken bile bakmiyor o tarafaYa ayni seyi ben de kafama takiyorum. Eymen 3.5 kg doğdu, 4. Ayimizda 7,200 kg dik. Gecen hafta 6. Ay kontrolünde 7,700 kg ciktik. Sok oldum. Biz sadece anne sütü aliyoruz, yavaş yavaş ek gidaya geçtik ama ben hizli bir geçiş ypaptigim için eymen hep cikardi yediklerini. Acaba o yüzden mi boyle oldu diyorum. 2 ayda 500 gr çok az değil mi
Hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza
Cok sagolun cnm darisi bütün mart kuzucuklarina :) siraliyo siraliyo da birden denge gidiyo pat düşüyor yataga :) sonra iiii iiiiiii larimiz başlıyo :)Hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza
Cok gecmis olsun cnmAyrıca oğlumun ağzındaki pamukçukta 6. Ayda anca geçti .sürekli hergün 1veya 2 kez karbonatlı su ile sildim ilaç falan ķâr etmedi.bu ikisi doğumumdan beri imtihanım oldu.bunada şükür evlatlarımız sağlıklı olsunda
Maşallah seninki ilk önce yürüyecek galiba ne zaman doğdu canimCok sagolun cnm darisi bütün mart kuzucuklarina :) siraliyo siraliyo da birden denge gidiyo pat düşüyor yataga :) sonra iiii iiiiiii larimiz başlıyo :)
Teşekkür ederimMaşallah seninki ilk önce yürüyecek galiba ne zaman doğdu canim
oyyy yerim ben onu bebek düşe kalka büyür diye buna diyorlar sanırım :))Cok sagolun cnm darisi bütün mart kuzucuklarina :) siraliyo siraliyo da birden denge gidiyo pat düşüyor yataga :) sonra iiii iiiiiii larimiz başlıyo :)
Amin canım, Allah sağlık versin ikinize de şifa versin. Öyle böyle derken büyüyorlarAyrıca oğlumun ağzındaki pamukçukta 6. Ayda anca geçti .sürekli hergün 1veya 2 kez karbonatlı su ile sildim ilaç falan ķâr etmedi.bu ikisi doğumumdan beri imtihanım oldu.bunada şükür evlatlarımız sağlıklı olsunda
Çorba olarak: Yarım kabak, yarım patates, yarım havucu suda haşlıyorum, yarım kırmızı biberi közleyip kabuğunu soyup onuda çorbaya katıyorum. İçine tel şehriye katıyorum. Pişince blenderdan geçiriyorum. Biraz pütürlü bırakıyorum. İçine bir çorba kaşığı zeytinyağı koyup bir kase yediriyorum. Kırmızı biber tadını çok güzelleştiriyor. Birde dün ilk defa et suyu koydum bir kaşık.Canim ne tarz çorbalar yapiyorsun ve muhallebide tahil olarak ne kullaniyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?