2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Canım bebeklerin büyüdükçe kilo alım hızlarının düşmesine normal diyorlar. Birde diş çıkarma emekleme eklenince kilo almadan geçirdiği ay oluyormuş. Bak ben araştırmıştım
Le Leche League Türkiye sitesi:
Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gün’dür.
4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.

Bebeğin 0-12 ay arasında boyunun uzaması ve baş çevresinin büyümesi iyi gelişmesinin çok önemli işaretlerdir.

İlk 6 ayda bebeğin boyunun ortalama uzama hızı ayda 2,5 santimdir, baş çevresinin büyüme hızı ise ayda 64 mm’dir. Genelde anne sütüyle beslenen çocuğun kilosu 5-6 ayına kadar doğumdaki kilosunun 2 katına, 1 yaşına kadar da 2,5-3 katına çıkar, boyu %50, baş çevresi ise %33 oranında büyür.

Seni çok iyi anlıyorum, bende 3 ay çektim senin uzun sürmüş ama acısını bilirim. Lansinoh, garmastan, hametan, ve bunların muadili bende kullandım, doktor emzirmeden önce ıslak pamukla sil demişti. Lansinoh'u hiç silmeye gerek yok diye satıyorlar. Bunlardan farklı olarak travazol kullandım ben. Sürekli nemli olduğu için mantar olabilir dedi. Bebeğimin ağzı temizdi gerçi. onun faydasını gördüm doktoruna bir danış istersen. Allah acil şifalar versin

Günde kaç öğün ek gıda veriyorsunuz,ben sadece bir öğün veriyorum ,bide meyve mi neden pişirip haşalyıp veriyorsunuz,ben cam rendede rendeleyipp veriyorum
ben öğleden sonraları çorbayla akşam 9 civarı muhallebiyi rutine bağladım, onun dışında her gün değil ama arada sabahları suda bekletilmiş kuru kayısı erik rendesi, gün içinde yoğurt veya meyvede veriyorum. Taze meyveleri cam rendede rendeleyip veriyorum, kuru olanları kayısı erik gibi haşlayıp yada suda bekletip yumuşayınca veriyorum

Bizde henüz diş falan yok ama asiri hareketli Eymen, alt değiştirmeler bazen işkenceye dönüşüyor. Annelere çok kizardim, saglikliysa kiloyu çok da problem etmeyin derdim ama anne olunca farklı oluyormuş ☺

Canim ne tarz çorbalar yapiyorsun ve muhallebide tahil olarak ne kullaniyorsun?

Sağol canım bende hep yıkadım sildim halada öyle ama artık oğlum ben gelene kadar çıldırıyor travazol denemedim ama mantar kremide kullandım başka marka

Ayrıca oğlumun ağzındaki pamukçukta 6. Ayda anca geçti .sürekli hergün 1veya 2 kez karbonatlı su ile sildim ilaç falan ķâr etmedi.bu ikisi doğumumdan beri imtihanım oldu.bunada şükür evlatlarımız sağlıklı olsunda

Canım bactroban krem mi pomad mı alacamda bilemedim

Ya iste her cocugun gelisimi farkli bu couklari surekli tartma nerden ciktiysa bizi boyle takintili yaptilar tolga 3 kilo dogdu simdi 8 kilo ama cok zorladigim icin simdi tekrar reddediyor memeyide ek gidayi da cocuk 13 saat emmedi uykuda bile, aman israr etmeyin bebeklere ek gida konusunda simdi napicam hic bilmiyorum tekrar uykuda emmeye donduk onu bile istemiyor off ek gidayi da yemiyor artik resmen cocukta yemek fobisi oldu biz yerken bile bakmiyor o tarafa

Cok gecmis olsun cnm

Amin canım, Allah sağlık versin ikinize de şifa versin. Öyle böyle derken büyüyorlar

Kizlar emeklemesi sart mi bebeklerin yani kesin emekler mi bebekler benim oglum hic emekleyecek gibi degil yuz ustu koyuyorum yatiyor hemen sonra one donuyor. Annem benim emeklemedigimi 7 aylikken ayakta desteksiz dikilebildigimi 9 aylikken yurudugumu soyluyor ama burda tum bebekler emekliyor

Canim ne tarz çorbalar yapiyorsun ve muhallebide tahil olarak ne kullaniyorsun?
Çorba olarak: Yarım kabak, yarım patates, yarım havucu suda haşlıyorum, yarım kırmızı biberi közleyip kabuğunu soyup onuda çorbaya katıyorum. İçine tel şehriye katıyorum. Pişince blenderdan geçiriyorum. Biraz pütürlü bırakıyorum. İçine bir çorba kaşığı zeytinyağı koyup bir kase yediriyorum. Kırmızı biber tadını çok güzelleştiriyor. Birde dün ilk defa et suyu koydum bir kaşık.
Tarhana çorbası yediriyorum. Yoğurt çorbası denedim ama benimki çok sevmedi, zaten yoğurdu da sevmiyor. Sebze çorbasına bazen brokoli katıyorum.
Muhalllebi olarak, sade suyla yaptıklarımı yemedi, bende devam sütüyle hazırlıyorum muhallebiyi 90 cc suya 3 kaşık devam maması koyuyorum, içine Hipp'in 7 tahıllı maması var bir ölçek ondan katıyorum. 1 çay kaşığı ezilmiş ceviz koyuyorum. 2 tane petibör bisküvi 3 tanede bebe bisküvisi karıştırıp yediriyorum. Bunu çok seviyor.
Ayrıca sabahları bazen 2-3 bebe bisküvisine bir tatlı kaşığı pekmez bir tatlı kaşığı tahin yarım çay kaşığı ezilmiş cevizi karıştırıp veriyor annem.
Pirinç unlu pekmezli mama denedim ama benimki başta biraz yedi sonra yemedi bıraktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…