2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Benim oğlan çok kucak istiyor,sürekli onunla ilgilenilsin.Hiç kendi kendine oynamıyor.yüzüstü durmayı sevmiyor zaten.Biryere tutunup ayakta durmayı seviyor sadece.Kendi kendine oynamaması beni korkutuyor,hep böyle mi devam eder acaba.Sizin bebişler kendi başlarına oyalanıyorlar mı?

Yok canım sütün yetiyorsa neden mama vereceksin ki

Ke
Kendi basina oynayan cocuk mu tamamen sehir efsanesi

Gece emzirmiyormusun, ben yatmadan corba veriyorum emzirip yatiriyorum sonrada gece uyaniyo tekrar emziriyorum uyuyo, gece ek gida vermek gerekmezki
Emziriyorum zaten cok sık kalkior ya ne bileyim cevremde var oyle yapanda bana garip geldi de acaba basklarida mi oyle yapiyor ben mi yanlisim die dusundum saolun:)

Benim kizim napsin oglan kiyafet

Benim kizim ne yapsin oglan kiyafeti giymekten helak oldu bi hastane cikisi kiz di. Bide gezmelik iki kiyafeti var diger herseyi oglan .

peki erkek kıyafetleri kızında kimlik kargaşasına neden olmaz mı?

Ben de tek dissiz kerem herhalde diyordum :) biz bugun olduk yedi aylik :) ayyy yarin da Begüm olacak ne kadar da küçük :)

alemsin ya!!! hangi üyenin çocuğu ne zaman doğdu, adı ne, mesleği ne, hangi şehirden vs vs.. olduklarını nasıl hatırlıyorsun ya?? valla ben tutamıyorum aklımda

not: attila'nın da daha dişi yok, ama maşallah damaklar bıçak gibi keskin :)

Gece 2 de arabaya binip biraz gezdik uyudu. Sabah 6 ya kadar ama surekli uyanip agladi.

bizde de durum aynen öyle.. gece 2den önce uyumuyor, zaten dikkat ettiyseniz hep gece yazabiliyorum.. gündüz hiç fırsatım olmuyor nete bakmaya. acayip huysuzlaştı benim velet. gece 2 gibi yatsa sabah ezanında uyanıyor ve ondan sonra kesik kesik uyuyor ve hep dediğin gibi hep bi ağlama ve çığlık atıp duruyor.. dişten kaynaklanıyor sanırım..

Kızlar merhaba, ya şöyle bir yazı okudum ne kadar doğru bilemedim , siz ne düşünüyorsunuz,
http://banndu.com/bebegim-benimle-uyursa-ne-olur/

çok güzel : “Bebeklerin odası yoktur. Bebeklerin yeri annelerinin yanıdır.”

doğru ama bu beraber yatma olayı sık sık yapıldığında çocuk kendine olan güvenini kaybediyor bence. ve tek kaldığında korkak ve hiçbirşeyi beceremeyecekmiş gibi bir ruh haline bürünüyorlar. çocuk huysuz olduğu zamanlarda ebeveynlerinin yanında yatabilir ama her gece her gece bunu yaparsak çocukta alışkanlık olacak ve kendi odasından uzaklaşacaktır.. yani bu benim düşüncem... bilemedim :)

ben yatmadan önce biberonla formül süt veriyorum. karnı iyice doyunca güzel uyuyor. ama gece uyanmalarında meme veriyorum. sabahta ilk olarak meme veriyorum. sonra biz kahvaltımızı yaptıktan sonra bebeğimin kahvaltısını veriyorum (yumurta sarısı+bebe bisküvisi+keçi peyniri; anne sütüyle yada ılık su ile ıslatıp karıştırıyorum. bazende içine pekmez damlatıyorum), gün içerisinde de bir kez çorba, akşama doğdu meyve yada meyveli yoğurt veriyorum.

benimkide tam tersi, hiç bizimle oynamıyor. çok kafasına buyruk :)

yumuşak toplardan aldım ona. karşısına oturup topu yuvarlıyorum, hiç oralı olmuyor. alıyor topu elinde sallayıp duruyor. bide hiç oturmuyor bizimki. ya emeklicek ya biryerde dikilip kalacak. :) artık oyun halısı falan hiç işe yaramıyor. devamlı evi turluyor, nerede örtü varsa hepsini çekiyor, perdelerin altında sürünüyor... :)

Son düzenleme:
Ben de dahil uc tane abim 4 5 yasina kadar annemle birlikte uyumusuz .duz liseden ankara ve odtuyu kazandik kendi kendimize okuduk. Yegenlerim ana sinifina gidene kadar annesiyle uyurdu yatili okuyorlar liseyi . Benim oglanlar hala cogu zaman bize uyur hic ayirmaya calismadim .hicbir guven problemleri yada bagimlilik durumlari yok . Yasitlarina gore cok sosyal konuskan ve giriskenler .
Cocuk ne zaman ayri uyumak isterse o zaman utumasi taraftariyim.
6 aylik el kadar bebe yanina yatip elini tutunca sabaha kadar uyuyorsa bence o cocugu yalniz yatirmak haksizlik olur

Bebegi gece sik sik uyananlar yanina yatip bir elini elinize alin . Bir elinizide cocugun karnina koyun bakin nasil uyuyor.

bu konuda çeşitli düşünceler mevcut. ama ben yukarıda da bahsettiğim gibi; çocuğun anne baba yatağına alıştırılmaması taraftarıyım. 1 yaşından sonra da kesinlikle ayrı odaya alınmalı çocuk.

tamam bu aylarda çocuk anne şevkatine ihtiyaç daha fazla duyduğundan yani koşulsuz güven hissettiğinden anne ile yatmasında sakınca olmayabilir ama bence 6-7 aydan sonra çocuk kendi yatağında yatmalı ve dediğim gibi 1-1,5 yaşlarında da ayrı odaya alınmalı. çoğu uzmana göre; anne baba ile birlikte yatan kişiler, ergenlik dönemlerinde, eğitim ve sosyal hayatlarında bazı problemler yaşayabiliyor. ama bu demek değildir ki; 5 yaşına kadar annesiyle yatan çocuk idiot olacak :) yada asosyal olacak. böyle şeyler sadece ebeveynle yatmak, aynı odada uyumakla olmuyor elbette. genetik yapının, çevrenin ve çocuğun doğuştan gelen özelliklerinin de etkisi illaki var. ben doğduğumda evimiz kiraymış ve küçükmüş. anne babamla aynı odada yatmışım kalkmışım. ben doğduktan 4 sene sonra kardeşim olmuş. başka eve çıkmışız. kardeşimle ben aynı odadaydık. kardeşim hiç anne babamla aynı odada yatmadı. ama o'da üniv. okudu, bende :) ikimizde meslek sahibi, sosyal ve aktif kişileriz. sizde de aynı durum söz konusu. ama dediğim gibi; ben ilk başlarda eşimi şutlayıp sık sık oğlumla yattım. şimdi yatagına alıştırdım. muhtemelen 1 yaşına gelmeden odasını ayıracağım. bana göre doğrusu bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…