2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

kızlar ben de arka odalarımız serin oluyor diye geceleri diğer petekleri kapatıp açıyorum kombiyi. oğluş zaten genelde çok hareketli ve terliyor, en az hareketli hali uyurken ama o zaman bile üstünü açıp ordan oraya geçiyor yatağında :) o yüzden bi tek gece uykusu zamanı yakıyorum düşükte.

Bu arada ctesi kontrolümüz vardı, yeni ek gıdalar geldi :
Sabah kahvaltısında 30cc annesütü + 1 tk tuzsuz lor (ben kendim yaptım, dışardan da yapamadığımız zamanlar için tuzsuz %100 keçi peyniri aldık) + 1 tk organik dut pekmezi + 3-4 tk Hipp 7 tahıllı ek gıda karışımı
Acıktığı bir ara meyve püresine elma/armut/şeftali/erik ile devam
Öğlen sebzesine de kuzu eti ilavesi geldi. Havuç, patates, kabak, pirinç, 1 tk z.yağ ve 1 sb su ile haşlanan sebzeler 1 yk kadar parça et ilave ederek haşlayacağız artık. Et yumuşadığında onu alıp blendırdan geçireceğiz, veya kendimiz iyicene ezeceğiz. Sonra tekrar birlikte haşladığımız sebzelere katarak güzelce çatalla ezdirip karışmasını sağlayacağız.
Akşamüstü evde mayaladığımız yoğurda devam.

Dr umuz kahvaltıya başladıktan 3-5 gün sonra ete başlayın dedi. Sebze püresine de mevsiem göre yeşil sebzelerden ilave edebilirsiniz dedi. Ispanak, brokoli vb. 3 gün kuralından bahsetti, buna uyarak çeşitli sebzelerle deneyebilirsiniz dedi. Yine 6.ayda olduğu gibi her ek gıda sonrası annesütüne devam.

Oğluş en çok yoğurdu seviyor gibi, sizde durumlar nasıl? inşallah zamanla herşeyi sever ve de iştahla yer tüm kuzucuklar :)

Kızlar acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.ben de Nisan annesiyim.oğlum bu ay 6 ayını bitirdi.ek gıdaya başlamaya çalışıyoruz,yoğurt ve meyve yiyor fakat sebze püresi verince öğürüyor kesinlikle istemiyo hatta bi keresinde kustu.ne yapmam lazım cok strese girdim.bi de haftaya işe başlayacağım o yüzden mümkün olduğunca alışması lazım.lütfen yardımlarınız ı bekliyorum.

Ufo akşam bende yaktım iyi oldu ama uyanıkķen ufoyu istiyor üzerine gidiyor yani olmuyor, ayrıca benimki gezgin gibi kapı kapalı olunca bağıŕıyor heryerde gezecek

Benim kizimda cok hareketli surekli tv unitesinin onune gidiyo simdi ufoda eklendi surekli gozum ustunde, tabi senin minnos kapiya takmis kafayi kapali yerde duramiyo demek :) bizimki onu farketmiyo bile :)

uykusuzluk çok zor, bazen emzirirken uyuyakalıyorum elimde değil. Bizimki banyoyu çok seviyor yazın her gün yıkıyordum, şimdi bir gün durup bir gün yıkıyorum. Yıkayacağım zaman kombiyi açıp evi ısıtıyorum. Ankara'da yaşıyoruz biz. Havalar serinledi evin durumuna göre aralarda yakıyorum 2-3 saat soğuk kırılsın diye. Benimki genelde gazı varsa uyuyamıyor. Tabi diş ağrısı kulak ağrısı aşırı yorgunluk hepsi uykusuzluk yapıyor. Allah kolaylık versin canım

Sebze püresi ne veriyorsun, seveceği tadı bulman gerek, bebekler ama damak tatları var valla. brokoli dene kırmızı biber dene ben her tarifte yazıyorum kırmızı biber kurtarıcım o sayede yiyor benim ki. Sade kabak verdim yemedi, bebek tarhanası verebilirsin ben önce ondan almıştım sonra normal tarhanadan yaptım, pes etme çokta zorlayıp bulandırma, ara ara tarifi değiştirerek dene. Su içirebilmek için biberonuydu alıştırma bardağıydı çay bardağıydı kaşıktı denemediğim şey kalmamıştı, Allah kolaylık versin canım annelik zahmetli iş

Canim eger yogurt yiyorsa sebzeli yogurt corbasi dene, bir kepce yogurt, bir kasik un, bir havuc rendesi guzelce pisir ben azda tereyag koyuyorum cok seviyo, birde havuc kabak irmik pisiriyorum az yiyo onun icinede yogurt katiyorum bayila bayila yiyo. Sende deneye deneye bulursun pes etme

Insallah hasta olmazlar. Ben cok fena hasta oldum. Kizima da gecmez umarim

Bilmemki canim ben p

Pek sallamiyorum ac olsa yer herhalde allah razi olsun her verdigimden bir iki cay kasigi yer yinede geri cevirmez ama tadina bakar daha fazla yemez .
Benimki de tadina bakip birakmaya basladi. Favorimiz sadece seftali. Onun da icine havuc ve bebe biskuvisi atip hem doyurucu hem vitaminli yapmaya calisiyorum.

Bi

Biberon alistirmaya calisiyorum ben ama geviyor
0Benimki de. Damaklar cok kasiniyo zaten. Benim sutumu bari icse keske. Annem agzinda geveleyip duruyodu uykusu da vardi dedi. Deligini catalla azcikgenislettim sallarken icti ve uyudu dedi. Dogrumu acaba deligi genisletmesi.

Cok zorda kalirsam denerim.tesekkur ederim.

[QUOTE="Attilanin Annesi, post: 42978506, member: 44537m aynen öyle.. gece 2den önce uyumuyor, zaten dikkat ettiyseniz hep gece yazabiliyorum.. gündüz hiç fırsatım olmuyor nete bakmaya. acayip huysuzlaştı benim velet. gece 2 gibi yatsa sabah ezanında uyanıyor ve ondan sonra kesik kesik uyuyor ve hep dediğin gibi hep bi ağlama ve çığlık atıp duruyor.. dişten kaynaklanıyor sanırım..[/QUOTE]
Bebekler aglaya aglaya buyuyor. Uzuntuden yaslanicam:) bizde gaz da var.

Oho masallah biz daha yogurttan oteye gecemedik
Benim kiz bunlari yese beni emmeyi birakir

Kizlar oglum 1 kasik bile ek gidaya dair bir sey versem o gun beni emmiyor uyutup emziriyorum ne yapmam lazim bilmiyorum kafam cok karisik esim verme ek gida biraz daha emsin diyor ben ek gidaya bir daha alismasi zor olur diye korkuyorum ama emmeyi tamamen birakirsa da kotu ne yapmaliyim sizce

buda benden :)

ilk fotoda park yatagımız üst kademede...
ikinci fotoda ise yatak alt kademede... ama göründüğü gibi Attila'ya alt üst farketmiyor.. her türlü ayakta!
Bende yatak odama park yatak aldım
Büyük beşiği var ortopedik yatak koyunca ( oldukça kalın bizimyataklar kadar ) tehlikeli hale geldi
Bi de önümüz kış yanımızda yatsa daha iyi, sık ta uyanıyor

Canim seni o kadar iyi anliyorum ki, benim oğlum da ayni. Yoğurt ve meyveler sorunsuz, sebzeyi hayatta yemiyor. Ne yapacagimi sasirmis vaziyetteyim. Bi çaresini bulursan nolur yaz.
Ben bugün havuç denedim haslayip, içine azicik tereyagi kattim. Biraz yedi. Ama kabak ve patatesi ne yaptiysam yemedi. Hatta o kadar çok cikardi ki. Allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…