İyiyim sağ ol sen nasılsınSelam canim nerelerdesin, bizler iyiyiz cok sukur ek gidayla yuvarlanip gidiyoruz. Ikra kocaman olmustur nasil gidiyo is ve cocuk bakimi
Ooo hafıza süper , +1 yani 31 OcakAaaa çekirge gelmiş ... Hg... İtiş sen nasılsın .. İkra hanım Nasıl .. Siz Kocaman olmuşsunuzdur .. 30 ocaktı sanırım :) demi aceleci kız :)
bebeğiniz ne kadarlık?et için soruyorumkızlar ben de arka odalarımız serin oluyor diye geceleri diğer petekleri kapatıp açıyorum kombiyi. oğluş zaten genelde çok hareketli ve terliyor, en az hareketli hali uyurken ama o zaman bile üstünü açıp ordan oraya geçiyor yatağında :) o yüzden bi tek gece uykusu zamanı yakıyorum düşükte.
Bu arada ctesi kontrolümüz vardı, yeni ek gıdalar geldi :
Sabah kahvaltısında 30cc annesütü + 1 tk tuzsuz lor (ben kendim yaptım, dışardan da yapamadığımız zamanlar için tuzsuz %100 keçi peyniri aldık) + 1 tk organik dut pekmezi + 3-4 tk Hipp 7 tahıllı ek gıda karışımı
Acıktığı bir ara meyve püresine elma/armut/şeftali/erik ile devam
Öğlen sebzesine de kuzu eti ilavesi geldi. Havuç, patates, kabak, pirinç, 1 tk z.yağ ve 1 sb su ile haşlanan sebzeler 1 yk kadar parça et ilave ederek haşlayacağız artık. Et yumuşadığında onu alıp blendırdan geçireceğiz, veya kendimiz iyicene ezeceğiz. Sonra tekrar birlikte haşladığımız sebzelere katarak güzelce çatalla ezdirip karışmasını sağlayacağız.
Akşamüstü evde mayaladığımız yoğurda devam.
Dr umuz kahvaltıya başladıktan 3-5 gün sonra ete başlayın dedi. Sebze püresine de mevsiem göre yeşil sebzelerden ilave edebilirsiniz dedi. Ispanak, brokoli vb. 3 gün kuralından bahsetti, buna uyarak çeşitli sebzelerle deneyebilirsiniz dedi. Yine 6.ayda olduğu gibi her ek gıda sonrası annesütüne devam.
Oğluş en çok yoğurdu seviyor gibi, sizde durumlar nasıl? inşallah zamanla herşeyi sever ve de iştahla yer tüm kuzucuklar :)
buda benden :)
ilk fotoda park yatagımız üst kademede...
ikinci fotoda ise yatak alt kademede... ama göründüğü gibi Attila'ya alt üst farketmiyor.. her türlü ayakta!
evet ben oğlumu yatağında uyutuyorum gece ağlayarak uyandığında yatağına eğilip sarılıyorum hemn uykuya dalıyo ya da gündüz oturduğum odada minderde yatrdığımda uyanıp ağlayınca sarılıp elini tutuyorum burdayım annecim diyorum uykuya dalıyo geriBebegi gece sik sik uyananlar yanina yatip bir elini elinize alin . Bir elinizide cocugun karnina koyun bakin nasil uyuyor.
çok geçmiş olsunKizlar slm kizim al ayak agiz hastaligi oldu cok zor bir hastalik yiyemiyor ememiyor uyuyamiyor tedaviside yok virusun gecmesini bekleyecegiz yaklasik bir hafta tecrubeli olanlar varsa bilgi paylasirmisiniz?
maşallahhh..ne tatlı gözler onlar öyleBizim yaramazligimizda bu:)))geri geri gidincee boyle oluyor:))
maşallah paşama ceketini sevsinler:)Dun aksam elma kurdum elma kemiriyordu elma elinden düşüyor kocaman elmayi kavrayip kaldiramayinca üstüne yumulup oyle kemiriyordu ay koptuk ya :)
Eki Görüntüle 1654530
Burda da oyuncak bebek ol annecim dedim oldu :)
Eki Görüntüle 1654532
önce sadece Havuç verdim, sonra Havuç patates Karışık verdim.ikisinde de öğürdü.tavsiyelerin için çok Sağol canım bi de onları deneyim.kırmızı biberi közleyip mi koyuyorsunSebze püresi ne veriyorsun, seveceği tadı bulman gerek, bebekler ama damak tatları var valla. brokoli dene kırmızı biber dene ben her tarifte yazıyorum kırmızı biber kurtarıcım o sayede yiyor benim ki. Sade kabak verdim yemedi, bebek tarhanası verebilirsin ben önce ondan almıştım sonra normal tarhanadan yaptım, pes etme çokta zorlayıp bulandırma, ara ara tarifi değiştirerek dene. Su içirebilmek için biberonuydu alıştırma bardağıydı çay bardağıydı kaşıktı denemediğim şey kalmamıştı, Allah kolaylık versin canım annelik zahmetli iş
Cok tesekkur ederim canım tariflerini deneyeceğim.tecrübesiz ve tek olunca ne yapacağımı bilemedimCanim eger yogurt yiyorsa sebzeli yogurt corbasi dene, bir kepce yogurt, bir kasik un, bir havuc rendesi guzelce pisir ben azda tereyag koyuyorum cok seviyo, birde havuc kabak irmik pisiriyorum az yiyo onun icinede yogurt katiyorum bayila bayila yiyo. Sende deneye deneye bulursun pes etme
Canım dişten olabilir, gece için uyku tulumu alabilirsin , ben geçen gün Ankara Kızılay'a indim 30 tl ye buldum gayet güzel içi elyaf dışı Penye tavsiye ederimkızlar bebiş bu gece doğru düzgün uyumadı . habire süt istio karnı ağrıo gibi böyle olan var mı? üstünü sürekli açıo bide çare bulamıoruz...
Yerim onun elma tutan ellerini , oyuncak bebek hallerini maşallahhhhDun aksam elma kurdum elma kemiriyordu elma elinden düşüyor kocaman elmayi kavrayip kaldiramayinca üstüne yumulup oyle kemiriyordu ay koptuk ya :)
Eki Görüntüle 1654530
Burda da oyuncak bebek ol annecim dedim oldu :)
Eki Görüntüle 1654532
Canım bazı sebzeleri sevmiyor Yada bazen sebzeden sıkılınca yaptığım herhangi bir çorbanın içerisine yoğurt karıştırıyorum, yoğurdu sevdiği için sebze tadını almıyor sanırım o zamana bayıla bayıla yiyor :) aklında olsunönce sadece Havuç verdim, sonra Havuç patates Karışık verdim.ikisinde de öğürdü.tavsiyelerin için çok Sağol canım bi de onları deneyim.kırmızı biberi közleyip mi koyuyorsun
Yaziyi okumadim ama kizim esimle aramizda uyuyor:) surekli uyandigi icin boyle kolay geliyo. Bir de yatagi pek rahat degil gibi. Yatak odamizdaki besik bir tanidigimizindi. Ben kendi odasina yenisini aldim. Odasina gecene kadar idare edicem boyle. Surekli uyanmalar azalirsa odasina artik.Kızlar merhaba, ya şöyle bir yazı okudum ne kadar doğru bilemedim , siz ne düşünüyorsunuz,
http://banndu.com/bebegim-benimle-uyursa-ne-olur/
Az önce yazdım sebze pürelerinin içine 1 Kaşık kadar yoğurt koyabilirsin canım belki öyle severKızlar acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.ben de Nisan annesiyim.oğlum bu ay 6 ayını bitirdi.ek gıdaya başlamaya çalışıyoruz,yoğurt ve meyve yiyor fakat sebze püresi verince öğürüyor kesinlikle istemiyo hatta bi keresinde kustu.ne yapmam lazım cok strese girdim.bi de haftaya işe başlayacağım o yüzden mümkün olduğunca alışması lazım.lütfen yardımlarınız ı bekliyorum.
Gazi olmazsa damaklar biraz rahatsa oynuyor ama cogunlukla bizimki de ilgi istiyor. Beni evde odadan disari salmiyor.ciglik atiyor. Dogdugundan beri dogru duzgun yemek yapmiyorum evde.Benim oğlan çok kucak istiyor,sürekli onunla ilgilenilsin.Hiç kendi kendine oynamıyor.yüzüstü durmayı sevmiyor zaten.Biryere tutunup ayakta durmayı seviyor sadece.Kendi kendine oynamaması beni korkutuyor,hep böyle mi devam eder acaba.Sizin bebişler kendi başlarına oyalanıyorlar mı?
slm canm yoktun çook uzun zamndr nasılsın bebiş nasılSelam nasılsınız
Epeydir girmiyordum Mart anneleri topiğine
İyiyim sağ ol sen nasılsın
Aman ben yine eski hastalığıma yakalandım ( Bir derdim var bölümüne sardım yani )
Büyüdü maşallah sıpa, 8,5 aylık oldu
Ama çok zor hala, dediği dedik çaldığı düdük
Uykusuz vs işe geldiğim oluyo
Sizin nasıl gidiyo
Tesekkur ederiz saolun:))maşallahhh..ne tatlı gözler onlar öyle
Havuç kabak patates haşlıyorum, kırmızı biberi közleyip kabuklarını soyup ekliyorum birazda onunla haşlıyorum. Sonra blendırdan geçiriyorum. Çorba yada muhallebide pütür gelirse ağzına öğürüyor benimki. Belki pütüre alışmadığı için öğürüyordur seninkide. Zamanla alışırönce sadece Havuç verdim, sonra Havuç patates Karışık verdim.ikisinde de öğürdü.tavsiyelerin için çok Sağol canım bi de onları deneyim.kırmızı biberi közleyip mi koyuyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?