- 10 Ocak 2012
- 153
- 169
- 303
- 37
Guzel olmus eline saglik:)Yaptım tablo, olmuş mu
Bizdee 6.03 :))Bizi de ekler misin 06.03.2015 Mina Elif yas 30 meslek ihracat
Bi 6 mart daha buldum:)Yas28 oglum 06mart 10)
Ellerine sağlık çok güzel olmuş,Yaptım tablo, olmuş mu
Geçmiş olsun canım, Allah korumuş. Her şerde bir hayır vardır derler reflüyü öğrenmişsiniz, kuzucuk şimdi ilaçları kullanıp rahatça mışıl mışıl uyur inşallah. Benimde bebeğimin reflüsü vardı, çok kusuyordu hıçkırıyordu. Küçük bebeklerde mide kapakçığı tam gelişmediği için olurmuş zamanla düzelir dediler. Ek gıdaya başladığımızdan beri daha rahatız. Allah esirgesin saklasın bir daha da yaşatmasınBu sabah oğlum koltuktan tahta yere düştü.38 cm yüksekliğinde.Çok fena oldum.Doktora götürdük.Birşeyi yok çok şükür.
Doktorun yanında kusunca reflüsü olduğunu anladık.Aslında ben nasıl anlamamışım kendime kızıyorum.Sürekli ağzına kusmuk geliyordu,suratını ekşitiyordu.Gece çok sık uyanıyor.her saat uyanıyor.Kusmayı biliyorsunuz zaten.sık hıçkırık.Gece çığlık çığlığa ağlamalar.Meğerse midesi yanıyormuş çocuğun.ilaç verdi ve bana ve bebeğe süt ve süt ürünlerini yasakladı.
Zor bir gündü(
Toprak Güneş 19 Mart.
Ben ceviz veriyorum fındık denemedim, Cevizi rondodan geçirdim cam kavanoza koydum. Muhallebisine bir çay kaşığı koyuyorum.Kizlar memleketten taze findik ve ceviz geldi: ) bebegime ezip vermek istiyorum ama acaba erken mi veren var mi araniza?
Boyu çok sağlıklı ölçemiyorlar hemen bir ayda üzülme canım , mesela ben doktora gittiğimde ölçtürmüştüm aynı gün aşı için sağlık ocağında ölçtürdük ikisi de farklı söyledi. 1 - 2 cm oynuyorGeçen ay ebe ölçmüştü.Hatta espri yapmıştı zorla 68 yaaptım demişti.Bu ay biraz önce ben ölçtüm işaret koyup iki kere.Gene 68.
ben dun verdim cevizi ama beceremdi yemeyi, ustune bardakla sut evrdim yutabilsin diye agzindakiler dokuldu :)Kizlar memleketten taze findik ve ceviz geldi: ) bebegime ezip vermek istiyorum ama acaba erken mi veren var mi araniza?
hadi ya ben bunu hiç duymamistimNe kadar cok cnm yazmisim ya
Benim kızımada reflü demişti doktor iki haftalıkken hatta reflü yastığı almıştık. Sonra başka bir doktor değil bebeklerin mide kapakçığı geç gelişir dedi. Benimki çok sık kusuyordu. Hıçkırığın reflüyle ilgili olduğunu bilmiyordum kızımda çok sık hıçkırıyordu. Ek gıdaya başlayınca kusması azaldı.Cok gecmis olsun cnm ilk ve son olsun ins.Doktor reflu teshisini sadece kustu diye mi koydu benim kizimda kusuyor nasil anladi merak ettim.
En korktuğum şey biryerden düşmesiydi.O kadar da dikkat ediyordum.Annem düşürdü bebeği altını alırken bir an arkasını dönmüş güneş hop yere.Kadıncağız çok ağladı nasıl düşürdüm diye.Sırtüstü tahtya düşmüş.Kafasını nasıl çarptığını hatırlamıyor hemen kucaklamış.2-3 saat uyutmadık.hemen doktora götürdük.Olacağı varsa birşekilde oluyor sanırım.
Aman nolur çok dikkat edelim bundan sonra bebişlere.Birde kucaktayken çok geriye atmaya çalışıyorlar artık kendiilerini.Biz dikkat ediyoruz ama akraba,eş dost da kucağına alıyor ya onları da uyarmak lazım.Sıkı tutsunlar.
Robpttan mi cektin yoksa havanda mi dovdun blendir var benim onda ceksem mi yoksa havanda ezsem mi kararsizimben dun verdim cevizi ama beceremdi yemeyi, ustune bardakla sut evrdim yutabilsin diye agzindakiler dokuldu :)
yedirmeyi beecrebilisen haber et
bizim puturlu sorunumuz yok ama sert geldi herhalde yiyemedi
:))) elimde verdik çok minik olarakRobpttan mi cektin yoksa havanda mi dovdun blendir var benim onda ceksem mi yoksa havanda ezsem mi kararsizim
Haha evet :))Ayşe Naz ablası sayılır :)) saat 17:38 bizimde
Sutumu sagip veriyorum hala sukur ki yetiyo bugunden itibaren basliyorum yemeye boyu kisa degil ama bu ay az uzamis dedi doktor ins ise yarar senin bebisin boyu kacBen arada findik veriyorum ama eger bebegin emiyor ise annenin gunde 200gr yaklasik yirmi tane findik yemesi bebegin boy gelisiminde cok etkiliymis benim bebegim kucuk ve kisa dogdu boyda yakaldik yasitlarini Rabbimin izniyle faydali oldugu dusunuyorum cnm faydali yaglar grubundan oldugu icin cnm sen bol bol ye cnm.
Muhallebiye yada meyve puresine filan katsam arada kaynar diye dusunuyorum:):))) elimde verdik çok minik olarak
toz gibi olursa bogazina falan kaçmazmi
Bizimki de kalici 11 10 :) bir on mart günü o aglama sesini duymadim dogar dogmax uyudu :)Ayy sizin saat çok güzel hiç akıldan çıkmaz
Uykucu bebis ,simdi uyuyomu bari,uykulari nasilBizimki de kalici 11 10 :) bir on mart günü o aglama sesini duymadim dogar dogmax uyudu :)
ben dun verdim cevizi ama beceremdi yemeyi, ustune bardakla sut evrdim yutabilsin diye agzindakiler dokuldu :)
yedirmeyi beecrebilisen haber et
bizim puturlu sorunumuz yok ama sert geldi herhalde yiyemedi
Robpttan mi cektin yoksa havanda mi dovdun blendir var benim onda ceksem mi yoksa havanda ezsem mi kararsizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?