- 2 Temmuz 2014
- 3.340
- 2.435
- 198
Ben 15 20 gün sonra yapacağımkızlar bizim bebekler mayıs ayında doğarsa mevlütler hep ağustosa kalıyorr tam da tatil sezonu oluyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben 15 20 gün sonra yapacağımkızlar bizim bebekler mayıs ayında doğarsa mevlütler hep ağustosa kalıyorr tam da tatil sezonu oluyor
canım sen devlet memurumusun yoksa kamu kurumunda şirkete bağlı yada sözleşmelimizinCANIM BEN DEVLETE BAĞLI KURUMDA ÇALIŞIYORUM, SİZİN SİSTEM NASIL BİLEMEDİM, BEN 2 YIL ÜCRETSİZ AYRILACAĞIM İNŞALLAH....
kamudaki şirketlerde bile artık ücretsiz izin var tatlım 8+8 sgk ya kayıtlı olan herkesin ortak hakkı sonraki kuruma ve işverene bağlı6 ay ücretli izni neye dayanarak alabiliyorsun canım? toplu iş sözleşmeniz mi var?
çünkü yasaya göre 8+8 = 16 hafta. doğum öncesi sonuna kadar çalışsan da doğum sonrasına anca 3 ay yetiyor.
Ben 15 20 gün sonra yapacağım
benımkı kasıkta degıl tamamen yukarda yarın dr a gıdecegım sorarım olmazsaKasılma kadına vuruyor die biliyorum benimm vurmalar başladı mesela aşağıya kasığa o yüzden sen korkma bence canm
Sözleşme var canım o yüzden ben devlete bağlı kurumsal bir şirkette çalışıyorum mesela sağlık sigortası olarak özel sağlık sigortam ds var dopum herşey ücretsiz olacak inşallah yani haklarıö memurlarda olandan farklı bize özel haklar var
canım sen devlet memurumusun yoksa kamu kurumunda şirkete bağlı yada sözleşmelimizin
kamudaki şirketlerde bile artık ücretsiz izin var tatlım 8+8 sgk ya kayıtlı olan herkesin ortak hakkı sonraki kuruma ve işverene bağlı
ayy
hayırlısı olsun inş çıkar bunu okudum nasıl mutlu oldum anlatamam . çünkü ben 4 ay ücretli izinden sonra işime mecbur geri dönecektim . peki bu 6 ay 4 ay ücretli izinden sonramı +6 ay olarak yoksa ücretli izinden sonra +2 ay olarakmı hesaplanıyor onunla ilgili bilginiz varmı acaba ?
asgari brüt ücretin %80 i ödenecekmiş kanunlaşırsa.. baya çifte standart gibi duruyor.. anneleri kurumlarına göre ayırmaları üzücü olmuş..
DUZENLEME 15/05/2015 DE GIRCEK DIO YURURLUGE O GUNE KDR DOGURMASAK BARI :)http://www.memurlar.net/haber/507110/
buna da bakın kızlar
tasarının tamamını okudum şu haliyle ortaya çıkan manzarayı özetleyeyim dedim.KIZLAR ŞU YENİ KANUNUN FAYDALI YÖNÜNÜ BEN PEK GÖREMEDİM. ZATEN 3 SAAT SÜT İZNİ VARDI SAAT 1 BİLEMEDİN 2 DE ÇIKILIYORDUK TAM MAAŞ ALINIYORDU, ŞİMDİ 12 YE KADAR ÇALIŞ YARIM MAAŞ, BENCE O KADAR DA GÜZEL BİR DURUM OLMADI, DOĞRU DÜRÜST DOĞUM İZNİNİ 6 AYA ÇIKARSALAR NEYSEEEE....
canım hamılelıkte o yuz el ayak sısmesı oluyor cok korkma cokda rahat olma tabı bnmde bır gun normalım bır gun sısım tansıyonla alakalı yada yorgunlukla fln heralde ama genel olarak hamılelllerde oyle sıslıkler oluyor ztn, bebişinede masallah :)merhaba arkadaşlar
biz kontrolden geldik. Aslında moralimiz çok bozuk gittik bizi gören yüzün şişmiş karnın düşmüş diyordu. Doktorumuza söyledik yoo gayet iyi karnında yüzünde dedi. başım ağrıyordu tansiyonum 14-8 çıktı ve doktor artık beni korkutuyorsun her hafta gel dedi. 2100 gram olmuşuz ama boyumuzu sormayı unuttuk. tekrar renkli ultrasona girdik tansiyon dışında herşey normal görünüyor. ciğer geliştiricimizin ilk dozunu olduk yarın ikinci doz olacaz. Galiba 38 i göremicez ve nisan annesi olcaz
Dualaşalım inşallah
tabikide çok güzel olurkeşke öyle bişey yapsalar :)ücretsiz izinde sorun yok canım da, ücretli izin de farklı uygulamalar var. toplu iş sözleşmeleriyle arttırılabiliyor mesela. o yüzden sordum ben. çünkü 6 ay ücretli izin muhteşem bişi. keşke hepimizde o hak olsa.
canım 1 ocak itibariyle geçerli sıkıntı yok yani doğurabilirsinDUZENLEME 15/05/2015 DE GIRCEK DIO YURURLUGE O GUNE KDR DOGURMASAK BARI :)
yarı maaşla değil tam maaşla bende sizin gibi anladım.umarım kanun kabulü geçikmezde bize yetişir.tasarının tamamını okudum şu haliyle ortaya çıkan manzarayı özetleyeyim dedim.
-işçiler için ilk bebekte 2, ikinci bebekte 4., üç ve sonrasın da 6 ay, analık iznini müteakiben ve bu süre içerisinde süt izni kullanmaksızın yarı zamanlı ücretsiz izinli çalışma uygulaması isteğe bağlı (yarı zamanlı ücretsiz izin uygulaması),
-devlet memurları için de talebe bağlı ancak bu dönemde yarı maaş uygulaması yok yani tam maaş olacağı anlaşılıyor, yine süt izni kullanılamayacak bu dönemde ve
-hem işçiler hem memurlar için çalışma zamanlarını kurum belirleyecek
-Bu arada her bebekte farklı zaman yerine tüm bebeklerde 6 ay olması şeklinde değişiklik yapılmış komisyonda İnşallah da öyle çıkar kanun.
-kanun kabülünden sonraki doğumlarda geçerli olacak,
-devlet memurları analık iznini müteakip 6 ay yarı zamanlı çalışabilecek bu zamanın bitiminden başlayarak itibaren 24 ay içinde ister tek seferde ister başlayıp tekrar ayrılmak şeklinde ücretsiz izin talep edilebilecek.
-ilköğretim yaşına kadar talep edilecek yarı zamanlı çalışma anneler için talep ederlerse bu iki sürenin bitiminden sonra babalar içinse babalık izninin (doğum sonrası 10 gün) bitiminden sonra başlıyor bu zamanlar içinde fiili çalışmaya bağlı ödemeler hariç her şey yarı zaman üzerinden hesaplanıyormuş (prim+ emekliliğe esas çalışma süresi falan filan)
-yine memurlar için ücretsiz izinli geçirilen süreler kademe derce ilerlemesinde tam sayılacak.
Benim dee :)kızlar yarın kontrolummmm var heyecanlıyımmm mınık erkekımle buluscam![]()
ınşallah guzelhaberle donerı canımmm :)Benim dee :)
kızlar bizim bebekler mayıs ayında doğarsa mevlütler hep ağustosa kalıyorr tam da tatil sezonu oluyor
aynen ben de aynısını söyledim. 300 tl az değil yaniDUZENLEME 15/05/2015 DE GIRCEK DIO YURURLUGE O GUNE KDR DOGURMASAK BARI :)
İnşallah canım. :)))ınşallah guzelhaberle donerı canımmm :)
sorma canım kıpır kıpırlar maşallah.. bazen eli mi ayağı mı bir yerleri öyle kalkıyorki yakalamaya çalışıyorum.. yerim ben onları ya..kızlar karnım yukarı çıktı benim baya bildiğin gögüs altımda kıpırdıyo iş arkadaşım kız şok oldu bildiğin badin üstünden kalkıp iniyo:))))))))) sora incek demi aşşağı ay çok tatlı bu ya valla yiycem bunu yiycem![]()