• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
ben bişey merak ediyorum . normalde ücretli izinden sonra çalışmaya başlayacağım. süt izni çocuk 1 yaşına girene kadar var diye biliyorum . ve bizim şirkette doğum yapan bir arkadaş erken çıkmak yerine cuma günleri tam gün izin yapıyordu. cocuk 1 yaşına gelene kdr öyle çalıştı . haftasonu zaten izinliyiz biz.
bu şekilde de uygulama oluyor dimi bende boyle yapmayı düşünüyorum . hergün 1 de çıkma gibi olayı bilmiyordum ben . sadece bu kız bu şekilde kullandığı için bundan haberim var.
devlet memurları için araştırma yaptım ben analık iznini müteakip (aktarma yapıldıysa 8+5=13 haftanın bitimi) ve yorumlar sonucu anladığım kanun metninde geçen doktor bu süreyi uzatabilir diyo çünkü 8+5 den sonrada doktor raporu alındıysa bu süreden sonra çalışmaya başlayınca ilk altı ay günde 3 saat emzirme iznini anne gün içinde istediği saattte ve isterse iki parça halinde 1,5+1,5 saat olarak kullanabilir, istersede hafta içi 1 gün izin olarak kullanabilir. Ben 8+5 den sonra yıllık izinlerimi kullanacağım için 3 saatlik süt iznimin bir kısmını kullanamayacağım mesela.

Kızlar çantamı hazırladım bazılarını fazla koydum bilerek gönlüm öyle istedi :-)
Bebiş için
1 tane 10 lu
1 tane 5 li hastane çıkışı
1 tane tulum
Ayrıca 3 tane iç zıbın
Ayrıca bir eldiven
Bir önlük
Ayrıca 2 çorap
2 tane patik
2 Penye 1 kalın battaniye
6 tane ağız bezi
Biberon
Emzik ve kutusu
Pompa
10 tane bez (az mı acaba)
1 paket ıslak mendil
Pişik kremi
Ve sarı başörtüsü

Benim için
Bir pijama
Bir sabahlık
Bir gecelik
2 çorap
4 tane hasta kilodu
2 tane normal çamaşır
Emzirme atleti
Emzirme sütyeni
Hırka
Havlu(el yıkama da annem eşim kullansın diye)
Havlu kağıt
Seccade
Makyaj ve bakım malzemeleri
Diş macunu ve fırçası
Tarak ve toka
Taç ve terliği
Yazma
Göğüs kremi ve pedi
Çıkışta pijama üstüne ferace :)))

Koyup da yazmayı Unuttuğum ya da koymayı unuttuğum şeyler olabilir. Önerilerinizi bekliyorum kızlar :)
ped koymamıssın canım,hasta pedı,sonra gecelık ped

bunun altı termoslu olanını aldım. kullanmadım tabi ama kullanışlı bence. içinde ayrı bölüm yok ama bilesin. ben özellkikle sırt çantası olsun die bunu almıştım
sen hangi siteden kaç liraya aldın canım?.. termoslu olması daha iyiymiş..

tasarının tamamını okudum şu haliyle ortaya çıkan manzarayı özetleyeyim dedim.

-işçiler için ilk bebekte 2, ikinci bebekte 4., üç ve sonrasın da 6 ay, analık iznini müteakiben ve bu süre içerisinde süt izni kullanmaksızın yarı zamanlı ücretsiz izinli çalışma uygulaması isteğe bağlı (yarı zamanlı ücretsiz izin uygulaması),
-devlet memurları için de talebe bağlı ancak bu dönemde yarı maaş uygulaması yok yani tam maaş olacağı anlaşılıyor, yine süt izni kullanılamayacak bu dönemde ve
-hem işçiler hem memurlar için çalışma zamanlarını kurum belirleyecek
-Bu arada her bebekte farklı zaman yerine tüm bebeklerde 6 ay olması şeklinde değişiklik yapılmış komisyonda İnşallah da öyle çıkar kanun.
-kanun kabülünden sonraki doğumlarda geçerli olacak,
-devlet memurları analık iznini müteakip 6 ay yarı zamanlı çalışabilecek bu zamanın bitiminden başlayarak itibaren 24 ay içinde ister tek seferde ister başlayıp tekrar ayrılmak şeklinde ücretsiz izin talep edilebilecek.
-ilköğretim yaşına kadar talep edilecek yarı zamanlı çalışma anneler için talep ederlerse bu iki sürenin bitiminden sonra babalar içinse babalık izninin (doğum sonrası 10 gün) bitiminden sonra başlıyor bu zamanlar içinde fiili çalışmaya bağlı ödemeler hariç her şey yarı zaman üzerinden hesaplanıyormuş (prim+ emekliliğe esas çalışma süresi falan filan)
-yine memurlar için ücretsiz izinli geçirilen süreler kademe derce ilerlemesinde tam sayılacak.
VUUUUU, ÖZET SÜPER OLDU, AMA YARIM GÜN ÇALIŞINCA TAM MAAŞ VERECEKLERİNİ SANMAM, Bİ DE KURUMUN ÇALIŞMA SAATLERİNİ DÜZENLEMESİ KÖTÜ, BEBEĞİMİ NE ZAMAN EMZİRECEĞİME AMİRİM Mİ KARAR VERECEK Kİ ???

-işçiler için ilk bebekte 2, ikinci bebekte 4., üç ve sonrasın da 6 ay, analık iznini müteakiben ve bu süre içerisinde süt izni kullanmaksızın yarı zamanlı ücretsiz izinli çalışma uygulaması isteğe bağlı (yarı zamanlı ücretsiz izin uygulaması),
-devlet memurları için de talebe bağlı ancak bu dönemde yarı maaş uygulaması yok yani tam maaş olacağı anlaşılıyor, yine süt izni kullanılamayacak bu dönemde ve
-Bu arada her bebekte farklı zaman yerine tüm bebeklerde 6 ay olması şeklinde değişiklik yapılmış komisyonda İnşallah da öyle çıkar kanun.
-devlet memurları analık iznini müteakip 6 ay yarı zamanlı çalışabilecek bu zamanın bitiminden başlayarak itibaren 24 ay içinde ister tek seferde ister başlayıp tekrar ayrılmak şeklinde ücretsiz izin talep edilebilecek.
-ilköğretim yaşına kadar talep edilecek yarı zamanlı çalışma anneler için talep ederlerse bu iki sürenin bitiminden sonra babalar içinse babalık izninin (doğum sonrası 10 gün) bitiminden sonra başlıyor bu zamanlar içinde fiili çalışmaya bağlı ödemeler hariç her şey yarı zaman üzerinden hesaplanıyormuş (prim+ emekliliğe esas çalışma süresi falan filan)
-yine memurlar için ücretsiz izinli geçirilen süreler kademe derce ilerlemesinde tam sayılacak.
Ay algılama sorunu yaşıyorum yani olay şu kurumsal şirketler de mesela Yarı Zamanlı çalışıyorsanız yarı maaş olacak olay bu demi

Başbakan şunu demişti özel şirket çalışanının yarı maaşını biz yarısını şirket verecek tam maaş yatacak mağdur olmucak dedi

Bu yasa nr zaman girecek seçime kadar soksalar

öyle değildir heralde canım ya yarım maaş alınca ne anlamı olcakki.ben yarı çalışıp tam maaş diye hatırlıyorum.

oluyor canım bizim iş yerinde de yapan var.o seninle müdürün anlaşmasına bağlı

olmaz.alabiliyorsun..
İNŞALLAH ÖYLEDİR CANIM, ÖYLE İSE GÜZELLLL...

aynen ben de şu 40 olayına gıcık oluyorum. mantığıma ters, eskidenmiş o, şimdi hastanede doğuruyosun çıkana kadar 40 kişi seviyo zaten bebeği. benim kayınvalde 40ından önce olmaz dedi. inş annem iyileşir de 20sinde yaparım. şeytan dio inadına yap.
Valla ramazan giriyor millet okul kapanıyor tatile gidecek o yüzden allah izin verirse ben istiyorum annem de kayınvalide de onayladı bakalımm

asgari brüt ücretin %80 i ödenecekmiş kanunlaşırsa.. baya çifte standart gibi duruyor.. anneleri kurumlarına göre ayırmaları üzücü olmuş..
bu asgari brüt ücretin %80 i bakıcı için ödenecek olan ücret mi neyi kastediyor sunuz? bir de kurumlarına göre ayırma derken devlet özel ayrımını mı demek istiyorsunuz?

VUUUUU, ÖZET SÜPER OLDU, AMA YARIM GÜN ÇALIŞINCA TAM MAAŞ VERECEKLERİNİ SANMAM, Bİ DE KURUMUN ÇALIŞMA SAATLERİNİ DÜZENLEMESİ KÖTÜ, BEBEĞİMİ NE ZAMAN EMZİRECEĞİME AMİRİM Mİ KARAR VERECEK Kİ ???
kamu için öyle canım yarı çalışıp tam maaş.zaten bu yasa cıkmamıs olsa 3 saatlik süt iznimiz vardi.tam maaştı.simdi 4 saat gibi oldu izin.

CANIM BEN ALTI AY DEĞİL İKİ YIL AYRILACAĞIM, DEVLET MEMURUYUM...
yanlışmı okudum canım ilk 6 ay ücretli izin alacağım yazmıştın.ücretli izin 8 hafta olduğu için nasıl 6 aya çıkartacaksın diye sormustum.

canım kamu kafasına göre düzenlemiyor çalışma saatlerini tabiki senin isteğine göre.emzirme saatlerine uygun olarak.olur vermesi gerekiyor sadece.

DUZENLEME 15/05/2015 DE GIRCEK DIO YURURLUGE O GUNE KDR DOGURMASAK BARI :)
01/01/2015 tarihi itibariyle hak kazanılacak geriye dönük yani talep edebilirsin

01/01/2015 tarih baz alınacak kanunun kabulünden sonraki doğumlar etkilenmez

yarı maaşla değil tam maaşla bende sizin gibi anladım.umarım kanun kabulü geçikmezde bize yetişir.
,
01/01/2015

aynen ben de şu 40 olayına gıcık oluyorum. mantığıma ters, eskidenmiş o, şimdi hastanede doğuruyosun çıkana kadar 40 kişi seviyo zaten bebeği. benim kayınvalde 40ından önce olmaz dedi. inş annem iyileşir de 20sinde yaparım. şeytan dio inadına yap.
Bi lohusanın 40 çıkınca çok rahatlıyor ama sonuçta dua edilecek abdestini alır bebeğinin duasına sende katılırsın

devlet memurları için araştırma yaptım ben analık iznini müteakip (aktarma yapıldıysa 8+5=13 haftanın bitimi) ve yorumlar sonucu anladığım kanun metninde geçen doktor bu süreyi uzatabilir diyo çünkü 8+5 den sonrada doktor raporu alındıysa bu süreden sonra çalışmaya başlayınca ilk altı ay günde 3 saat emzirme iznini anne gün içinde istediği saattte ve isterse iki parça halinde 1,5+1,5 saat olarak kullanabilir, istersede hafta içi 1 gün izin olarak kullanabilir. Ben 8+5 den sonra yıllık izinlerimi kullanacağım için 3 saatlik süt iznimin bir kısmını kullanamayacağım mesela.
bu son yasaya göre çocuk 9 ay olana kadar yarı zamanlı çalışılsa süt izni 9 aydan sonra başlar

işçiler için farklı olduğunu biliyorum ama özel şirkette uymak zorunda yasa sonuçta
tasarıda devlet memurları kanunu 657 ye atıf yapan maddeler ayrı özel sektöre hitaben ayrı maddeler halinde düzenlemeler var mesela özelde çalışan kadın işçiler için bu uygulamadan yararlanması fesih sebebi sayılmayacak yani kanuna uyması zorunlu

bu uygulama süt izninden farklı evet kurum karar verecek diyo

01/01/2015 tarihi itibariyle hak kazanılacak geriye dönük yani talep edebilirsin

01/01/2015 tarih baz alınacak kanunun kabulünden sonraki doğumlar etkilenmez

,
01/01/2015

Bi lohusanın 40 çıkınca çok rahatlıyor ama sonuçta dua edilecek abdestini alır bebeğinin duasına sende katılırsın

bu son yasaya göre çocuk 9 ay olana kadar yarı zamanlı çalışılsa süt izni 9 aydan sonra başlar
süt izni; madde 104 A bendindeki sürelerden sonra diyo bu yasa F bendi olarak eklenecek o yüzde olmaz

Back
X