zencefil genel olarak mide rahatsızlıklarına iyi gelen bi şey özellikle gebelikteki bulantılara iyi geliyor gerçekten de öyle çay yaparken soyduğumda kokusunu almak bile mide bulantımı azaltıyor.. toz zencefili her yemeğe koyardım ben ama şuan yemek yapamıyorum.. tazenin tadı çok baskın olduğu için yemeklere biraz hint ya da çin yemeği etkisi yaratıyor bu yüzden tazeyi genelde çaylara yada ballı karışım yapacaksam ona kullanıyorum. ballı limonlu rendelenmiş zencefil kış hastalıklarına çok iyi geliyor tadı da harika ama bekleme süresi var yaz sonu hazırlamak gerekiyor ki kışa kadar hazır olsun.. her faydalı şey gibi fazlası zarar günde 4 grmı geçmemek gerekiyor

çok gevezeyim yaa
evet dolaylı olarak koruduğu söylenebilir.. bu dönemde sigara içki ve ya herhangi bir zararlı maddeyi bilinçsiz olarak kendinden uzak tutarsın.. dahası aniden kesilen şiddetli bulantılar bebeğin kalbinin durması durumunda görülüyormuş :| çünkü aslında buna sebebiyet veren hormonlar bebek tarafından salgılanıyor. ne kadar bu durumun bitmesini istesem de sabah midem bulanarak kalktığımda çok şükür demeden edemiyorum...
bu arada artık fetus oldular annesi :) embriyo değil