- 16 Eylül 2014
- 355
- 296
- 53
- 35
maşallah cnm allah analı babalı buyutsun.sunı sancı kısmı nasıldı?
allah kolaylık versın cnm.kolayca almışsındır inş kucagına.
canım daha detaylı anlatırmısın ilk doğumunu nasıl oldu ??
Anlatayimm.. :) 35 haftanin sonunda 2 cm acilmam basladi.. neredeyse 3 hafta 2 cm aciklikla gezdim.. nst'de duzensiz sancilarim cikiyordu.. 38+3 de 3 cm acikligim olmustu ama bende sanci falan yoktu.. suyumda cok az kalmis.. suniyle baslatildi dogumum.. ilk 4 saat agir ilerledi acilmam.. 9 saat sonunda 10 cm'e geldik.. 15 dakikalik ikinmanin sonunda bebegim dogdu.. bastan beri boynunda kordon vardi ve kafasi da buyuktu.. ama sukur cok zorlamadi.. sancilarin son 2 saati cok zorladi ama ikinma surecine gectikten sonra sancilar hafifliyor.. soyle diyeyim dr ikinmami soyledikce sancim geciyordu.. bence normal dusunuyorsaniz son secenek olarak suniyi deneyin.. benim acilmam erken basladi yavas ilerledi.. kiminde de gec basliyor 5 saat icinde dogum gerceklesiyor.. bunyeye, bebege gore degisiyor yani..
Bu arada sanci sirasinda yurumek, comelmek, koltuk gibi bir seye tutunarak rukuda durmak sanciyi atlatmakta etkili.. tabi bebegin asagi inmesini de kolaylastiriyor.. ben nst'ye bile 2 kere falan baglandim.. cunku yatakta mumkun degil yatamiyordum.. sen de normal dogum istiyorsun heralde.. insallah kolay ve saglikli bir dogumun olur hayirlisiylaa..