• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

  • Kız

  • Erkek

  • Çoğul Gebelik


Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlaar bazı hastaneler bebis dogdugunda onlara verdigimiz telefon numarası listesine mesaj atıyolarmıs hem de bebegin ağzından dünyaya geldigini haber veriyomus cok tatlı dimi:) anneme arkadasının torununun mesajı gelmis cok duygulandım cok güzeldi diyor ben de istiyorum hastaneyle görüscem:)
 
BEnim 20li haftalardan beri erken doğum riskim var serviks kısa bebeğin başı 1 aydır doğum kanalında neredeyse kontrol etmek istedi bende tedirgin oldum hatta cuma günü fitille doğumu başlatalım gelmesi an meselesi falan dedi ben kendimi iyi hissediyorum düşünmem lazım dedim kaçtım resmen bebeğim gelecekse kendi gelsin değil mi ya kafam çok karışık ya bişey olursa doğum kanalında sıkışır mı bebek sağlığına olumsuz bir etkisi olur mu acabaa aklıma bin türlü şey geliyor cuma günü 36+4 oluyoruz dahaaaaaaaaa:KK17:o_O:KK42:
Aklına kötü şeyler getirme bebeğin haraketlerine dikkat et mutlaka birde Dr una guvenmelisin cnm hayırlısı neyse o olsun
 
Kızlar perşembe günü 37+1 de Dr kontrolüm var sizce çatı muayene si yapar mı ona göre ağda yaptırmak istiyorum. Ne kadar ileri atsam o kadar iyi doğum geldiğinde jilet kullanmak istemiyorum çok kararsız kaldım?
 
Kızlar selamlar herşey yolunda doktordan geliyorum ufaktan sancılarım çıktı doktor sezeryan olursan 25 mayıs verdi tarihi yani bebeğim kendi gelmezse 25 mayısta alacaz kısmetse
 
Benim söylemek istediğimde ona benzer zaten.10 veya 15 dk bir memeden aynı şekilde diğer memeden emecek.Demek istediğim şu.En son hangi memeyi bıraktıysa bir sonrakinde o memeden başla.(sağ-sol--sol-sağ)şeklinde.
Hı öyle yapıyorum canım. Doktordan geldik bebegimdeki pamukçuk değilmiş süt pasiymis pamukçuk olmasi için yanaklarda olması lazımmış. . Sileyim mi dedim sakin dokunma dedi Anlamadım gitti
Canim artik sik giremiyorum ama ben arastirmistim bunu. Kaynatilip sogumus suya gazli bezi batirip agzinin icini yanaklarini silman gerek. Baska bsye gerek kalmaz.
Canım doktora sordum pamukçuk değilmiş pamukçuk yanaklarda da olurmuş. Süt pasiymis bu. Sakın silme dedi
 
Gunaydin teyzeleri ve oglusumun arkadaslari. Emmeye basladik mi en az 1 saat memedeyiz. Bugun meme uclarim biraz daha iyi. Asiri sekilde yara olmustu. Merhem iyi gelmeye basladi sanirim. Biz gunde 3-4 Kez kaka yapiyoruz. Ve 2-3 kez cis yapiyoruz. Ama aklim doyup doymadiginda.yeterlimi sizce bu durum. Bir de dun dr kontrolumuz vardi. Atesimiz cikti. Oglumun minik elinden kan aldilar, dayanamadim beraber agladik. Cok sukur bisey cikmadi. Dr cok giydirmekten dedi. Aklinizda olsun cok giydirmeyin ve gun icinde atesini takip edin derim.
ağlıyor mu canım doymazsa ağlar demişti doktorumuz.
benm oğlum delik deşik oldu canım. kuvözde serum yüzünden damaryolu açmışlar iki günde bir değiştirdiklerinden elleri kolları ayakları delik deşik sarılık yüzünden de sürekli kan alınıyor çok üzülüyorum
eşim de ondan almayın benden alın diyesim geliyo diyor
bebikoların ateşleri normalden biraz yüksek 37 buçuk oluyor galiba. oğlumun hep öyle çıktı hastanedeyken normal dediler. yinede dikkat et bugün doktorda bana çok giydirmişsin dedi.
 
Merhaba kızlar doğum yapanları duydum geldim ben de haziran annesi görünsem de mayıs ayında doğurucam sanırım doğum yapanları tebrik ediyorum yapacaklara sabır sağlık diliyorum hepimiz sağlıklı bir şekilde çocuğumuzu kucaüımıza alalım inşallah.
 
Canim bende dun gece migde karin agrisiyla uyandim sabah ishal olmusyum acaba dogum mu yaklasti
İnme ve yerleşme: İlk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

İshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.
Diye bi yazıda okudum canım
 
Kızlar selamlar herşey yolunda doktordan geliyorum ufaktan sancılarım çıktı doktor sezeryan olursan 25 mayıs verdi tarihi yani bebeğim kendi gelmezse 25 mayısta alacaz kısmetse
Hadi gözün Aydın canım hayırlısı ile hepimiz kucağımıza alırız yavrularımızı :))
 
Kızlar ishal sorunu bende de var 3 gündür hemde. Doğum mu yaklaştı havalardan mı nedir çözemedim valla cuma kontrol var sorucam bakalım.
 
Kızlar fena halde başım ağrıyor.bir sersemlik var kafamda.hiç halim yok kolumu kaldıramıyorum.yaşam enerjim bitmiş gibi resmen.depresyona mı giriyorum anlamadım.sezeryanı düşünmeye başladım.birde belirsizlik falan kafamı yoruyor bir süredir.şu süreç bitse de bebeğimizi de alıp gelsek evimize.
 
Doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Maşallah
 
Hı öyle yapıyorum canım. Doktordan geldik bebegimdeki pamukçuk değilmiş süt pasiymis pamukçuk olmasi için yanaklarda olması lazımmış. . Sileyim mi dedim sakin dokunma dedi Anlamadım gitti

Canım doktora sordum pamukçuk değilmiş pamukçuk yanaklarda da olurmuş. Süt pasiymis bu. Sakın silme dedi
Ayy bunu ogrendigim iyi oldu:KK45: yoksa silerdim ben. Sen simdi tecrubeli anne oldun. 15 gun sonra ins bende anne olucam. Cok heyecanliyim. Ama temizlik hic bitmeyecek gibio_O
 
Kizlar bugunkontrol vardi. Bebegin suyucok azalmis, hastaneye yattim. Serum veriyorlar. Ne olur fua edin benim icin, yarin tekrar bakacaklar, bi artis yoksa dogumu baslatacaklar. Annem pazar gunu gelecek, hastane cantasini da hazirlamamistim daha. Bebegimin daha 3 haftasi var, ne olur fua edin, suyum cogalsin yarina kadar

allah yardimciniz olsun canim guzel haberler gelecek senden.yuregini ferah tut
 
Back
X