- 24 Eylül 2014
- 982
- 1.943
- 138
- 38
Geçen ay kilo olarak değil ama hafta olarak 1 hafta gerideydi. Şimdi kilo 1900, haftası da 31. Tansiyonum 13 e 7 çıktı. Gebelik sehirlenmesinden şüphelendi, tansiyon kontrolü ve idrar tahlili istedi. Zehirlenme umrumda değil kilosu haftası normal olsun başka bişey istemiyorum.
Tamam canım benim yenmeye çalışıyım ben de söylediklerini
Valla galiba oyle bi şey. Cok da bilemedim attim valla cantaya :) ne guzel uzun zamandir kandi peddi ugrasmiyorduk yaa.mesane pedi dediği orkid gibi ped sanırım demi
SUni sancimi deneyecek canim oyle gun verdiyse benim aklima baska bisey gelmiyor.Herkese iyi akşamlar, ben de bugün özelden kontrolden geldim. Bebeğim 2800 olmuş. Doktorum vajinal muayene de etti. 1 cm açılma var dedi. Ben normal doğum istediğim için 28 inde normal doğum yapacakmış gibi gel dedi. Ben seni epiduralle ağrısız çok rahat doğurturum dedi. Yani sonuç olarak bana normal doğuma gün verdi bu nasıl olacak ben de anlamadım ama 2 hafta sonra doğum yapacakmış gibi gideceğim.
Sezeryani genelde 1hafta-10 gun once alıyorlar.benim oyle olucak...saglikla bebegine kavuş inşallahBen geldim kizlar bebisim iyimis cok sukur ama sancim cikti zaten sabahta vardi gitmeden bir gittim nst de sanci var dedi ebe hemen dr bakti yatiralim fln kactim dedim gidiyorum ben kotu olursam gelirim
Haftaya cuma gelio oglum biraz daha dursa iyi oluck
Dr yarini bile cikaramayabilirsin bu sancilarla dedi basta haftaya alttan muayene yapickti sonucu gorunce hemen yapalim dedi cati cok darmis normal olursa cok keserim 30 gun kalkamazsin neredeyse dedi zaten biliyordum normal olamicagini. Kizlar sizler kacinci haftada dogurmus olacaksiniz sezeryana gun alanlar
İns dayanir birkac gun daha erken dogmasindan korkuyorum dr bisiy olmaz desede
Ben geldim kizlar bebisim iyimis cok sukur ama sancim cikti zaten sabahta vardi gitmeden bir gittim nst de sanci var dedi ebe hemen dr bakti yatiralim fln kactim dedim gidiyorum ben kotu olursam gelirim
Haftaya cuma gelio oglum biraz daha dursa iyi oluck
Dr yarini bile cikaramayabilirsin bu sancilarla dedi basta haftaya alttan muayene yapickti sonucu gorunce hemen yapalim dedi cati cok darmis normal olursa cok keserim 30 gun kalkamazsin neredeyse dedi zaten biliyordum normal olamicagini. Kizlar sizler kacinci haftada dogurmus olacaksiniz sezeryana gun alanlar
İns dayanir birkac gun daha erken dogmasindan korkuyorum dr bisiy olmaz desede
Herkesin normal tansiyon aralığı farklı oluyor genelde kuzum. Mesela benim normal tansiyonum genellikle 9-10 civarıdır. O yüzden benimki 12'ye yükselse bünyemi kötü etkiliyor. Ama 12'ye 8 normal kabul edilebilir bir tansiyon:) Ben o mesajı neenone adlı arkadaşa yazmıştım. Onun tansiyonu 13'e 7 çıkmış. Genelde 14'ten itibaren riskli kabul ediyorlar tansiyonu.Canim 12 8 tansiyon yuksekmiki. Normal degilmi
Ne beceriklisiniz yaa.. herkes neler neler yapmis :) maasallah. Hepsi cok hos. Bayildim.Günaydın güzel anneler, haftasonu evde olmak ne güzel. Yayıla yayıla ev işlerimi ve hazırlıklarımı yapıyorum. Hastaneye, eve geleceklere ve mevlüdümüzde hatıra olarak vereceğimiz magnet ve bebek sabunlarını sizinle paylaşayım. Sabunları ben yaptım, etiketleri de atlı karınca konsepti olarak belirledik. Magnetleri tüy yapıştırarak eşimle hazırladık. Puantiyeli kutuda da bebek şeklinde mum yaptım. Sabunlar bitince mumlara geçeriz dedik.
Hak edene hak ettiği gibi davranmak lazım. Nasıl bir görgüsüzlük, anlayışsızlık bunlarınki ben bilemedim. Eşin hiç büyümemiş ki senin. Bir psikoloğa gitmesi lazım bence. Evli, bebek bekleyen bir eş böyle mi davranır? Vallahi aklım almıyor. Allah akıl fikir ihsan eylesin bunlara
Aynen kuzum, ne zaman temizlik yapsam ağrılar başlıyor. Aslında yapmazdım da işte arkadaş da olsa ev pis olunca içime sinmedi.
Bu arada tansiyonun yükselmiş. Bir miktar yükselmesi normal ama inşallah daha da yükselmez kuzum. Çok geçmiş olsun, dikkat et kendine
Hakikaten tetikteyiz. Ben de akışına bırakmıştım ama arkadaşlar geliyoruz deyince evin pisliği sinmedi içime.
Iyi aksamlarkızlar bugün doktora gittim kontrol vardı 34 hafta olmuşuz 2 hafta önce 1600 gramdır bugün 2200 çıktı gelişimi iyi dedi hala düzelmemiş ters bu gidişle sezeryan nedir nst de çektik normal çıktı 2 hafta sonra tekrar kontrol var bebek dönsün diye dua ediyorum ama bir yandan da dönecek diye korkuyorum normal doğumdan korkuyorum bu arada beşiğimizide aldık bugün craft park yatak aldık bizden bu kadar herkese hayırlı akşamlar
İns canim bende tam 37 hafta olucam sikinti olmaz insSezeryani genelde 1hafta-10 gun once alıyorlar.benim oyle olucak...saglikla bebegine kavuş inşallah
Dr cok kotu konusmadi moral vermeye calisti riskli degil fln dedi ama ben zaten kurtuntulu biriyimİnşallah biraz daha bekler kuzum yavrun. Dualar seninle... Beklemese bile artık riskli haftalar geçti çok şükür, yavrun gayet iyi olur doğunca:)
Herkesin normal tansiyon aralığı farklı oluyor genelde kuzum. Mesela benim normal tansiyonum genellikle 9-10 civarıdır. O yüzden benimki 12'ye yükselse bünyemi kötü etkiliyor. Ama 12'ye 8 normal kabul edilebilir bir tansiyon:) Ben o mesajı neenone adlı arkadaşa yazmıştım. Onun tansiyonu 13'e 7 çıkmış. Genelde 14'ten itibaren riskli kabul ediyorlar tansiyonu.
Kızlar selam ben mayıs annesiyim ama sizin tecrübelerinizden faydalanmak için burayı da okuyorum. 2 gündür gribim yalancı sancılarım başlamıştı zaten. Başım boğazım dişlerim gözlerim ağrıyor inanın ve ayaklarım yanıyor.
Dayanmaya çalışıyorum ama merak ettiğim bebek de hareketlerinde azalma var. 2 saatte 10 kez hareket ediyor muhakkak ama çok cılız. O da mı halsiz acaba. Bunun için doktora giden var mı. Eşim şuanda gelemiyor yoksa giderdim hiç beklemeden
Iyi aksamlarkızlar bugün doktora gittim kontrol vardı 34 hafta olmuşuz 2 hafta önce 1600 gramdır bugün 2200 çıktı gelişimi iyi dedi hala düzelmemiş ters bu gidişle sezeryan nedir nst de çektik normal çıktı 2 hafta sonra tekrar kontrol var bebek dönsün diye dua ediyorum ama bir yandan da dönecek diye korkuyorum normal doğumdan korkuyorum bu arada beşiğimizide aldık bugün craft park yatak aldık bizden bu kadar herkese hayırlı akşamlar
ben de ayrı yapmayı düşünüyorum.. ikimizin de ihtiyaçları farklı olucak nasılsa.Sonunda temizligimizi bizde yaptık bugun ben bisiy yapmadım ama yine ayakta saga sola gitmek yordu beni sagolsun ablalarım yengem yaptılar onlar baya yoruldular ama heryer tertemiz oldu. Rahat bi nefes aldım valla bizim beyfendi gelmeye cabaladıkca evin temizligi canımı sıkıyodu bunuda atlattık sırada çantamızı hazırlamak kaldı. kızlar siz bebeginize ve kendinize ayrı cantamı yaptınız yoksa aynımı ben ayrı yapmayı istiyorum daha düzenli olur diye ama yanılıyomuyum bilemedin
bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütülemek baya vakit alıyo, bi an önce başlamalısın canım ya da yakınlarından yardım al :)Daha bebegin kiyafetlerini yikamadim, dogum cantasina hic baslamadim. Cok tembelim
Hafif bi sancim olsa hemen panik basiyor hicbir sey hazir degil diye
Bence riske atma CNm az zaman kalmadı değil , ne olur ne olmaz , ben biraz yürüyünce artık kötü olmaya başladım .. Uzun sürede oturamıyorum. Çok hassas bir dönem şu son bir ay . Bebeklerimiz bir gün daha bizimle kalmaları onların iyiliği olucaktır bu yüzden riskli her durumdan uzak kalmak en güzeli .Iyi aksamlar hepinize :))
Yarin eşim 4 saatlik yola gidicek bnmde gelmemi istiyor ama hala karar veremedim.kendi arabamizla gidicek daha doguma 1 ayim var sizce gideyim mi bende ???
Maşallah kuzuya gerçekten de artık bebek olmuş doğmaya hazır ve nazır . Hayırlısı ise gelsin kuzu inş . Inş hersey güzel olur CNm . Çantanı da hazırla bence sonra Telaş içinde çok şey unutulur , düşünme öyle hazırlarsam doğum olur diye .,merhaba kızlar,
bizim de bugün doktor kontrolümüz vardı..tombiş oğlum daha da tombiş olmuş.3200 gr olmuş. boyu da 51 cmçok şükür bugünlere geldik. doktorum şakayla karışık bu bebek olmuş artık.istersen bugün bile alabiliriz dedi. ben gözlerimi kocaman açtım, yok daha hazır değilim. saniyede bi sürü yapcak şeyim olduğunu farkettim. öyle ki espri yaptığını bile algılayamadım. doktorumız erkek ve hsta beşiktaşlı. haftaya perşembe olmasın da ne zaman istersen yapalım dedi. liverpoolla maç varmış :) tahmini sezeryan tarihi olarak şimdilik 3 nisanı konuştuk. belki o güne kalmayabilir. bebek büyük olunca sancı başlatabilir dedi. henüz nst ye girmedim ben. bundan sonra her hafta takip ederek duruma bakarız dedi.şimdilik bizden haberler böyle
bu arada 3gün önce verdiğim halılarım geldi. el birliğiyle evimi de temizledik. içim biraz daha rahat etti ama hala yapmadığım bazı işler var. hastane çantamı da daha ayarlamadım. hazırlasam doğurcam gibi saçma bi fikir var beynimde
Allah sizlere de doktordan böyle keyifle dönmenizi nasip etsin.hepinizi öptüüm
Canım masallah kuzucugun buyumus bayaben de ayrı yapmayı düşünüyorum.. ikimizin de ihtiyaçları farklı olucak nasılsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?