- 7 Kasım 2014
- 1.959
- 2.434
- 158
Yaaaa canim allah yazan ellerin dert gormesin okudukca aglayacaktim.cok haklisin ben en basindan beri normal dogum diyorum.allah hepimizin yqrdimcisi olsun.sendende allah razi olsun boyle guzel paylasimlarda bulundugun icin.Sezaryan olacak bayanlar lütfen nasıl olsa sezaryanım diye bebeği 2 hafta 3 hafta onceden aldırmayın doktorlarınıza son hafta hatta sancılarınızın hafif hafif basladığı zamana gun alın gercekten bebeklerde ilerde sorun oluyormuş alwrcik durumlar cigerlerin tam gelişememesinden nefes darlığı astım ve uyusukluk oluyo beyinleri de tam gelişemediği için dersleri algılamada güçlük cekiyolar doktorların gercekten erken tarihe gun vermek kolaylarına gidıoo ama bir 10 15 gün erkenden alıcaz kucagımıza diye cocuklarınıza omür boyu kalıcı hasarlar bırakmayalım onlar zaten kendileri tamm oldugunda rabbım onları normal bişekilde gonderiyo size tavsiyem lütfen onun normal sekilde dogmasına izin verin korkmayın Allah buyuktur kolayluğı ve sabrı o an verecektir tabi eger sezaryan gereken bir durum soz konusuysada cok erkenden bebekleri çıkartmayın bagısıklıkları cok zayıf oluyo unutmayalım birşeyi dunyada bir kişi yapabiliyorsa herkes yapabilir ve bu dogumu herkes yapabilir cunkü bu bizim fizyolajimizde var ona gore yaradılmışız düşünün içimizde bir insan buyudu ve bunu vücudumuz acıtmadan bizr zarar vermeden ufak agtı kramplarla dayanılmıcal drğildi tekmeleri dayanılmıcak değil hattaki atsın istedik hodumuza gitti bize sevfirdi rabbim sabrettik dayandık dogumunda aynı şekilde korkulu bi ruya gormeyelim herseyin güzel olucagını bilelim oanı yasayalım gercekten
Canım gözün Aydın ne güzel iki güzeller güzeli Fındığa kavuşmuşsun , Rabbim onlara güzel baht yazsın inş. Allah sizlere bağışlasın CNm , geçmiş olsun maşallah size atlatınız bu maratonu da :))Herkese merhaba :) ben persembe gunu dogum yaptim 35+2de. Kizim 2050 gr 45 cm, oglum 2330 gr 48 cm dogdu. Ikisinin de durumu cok iyi kuvoze girmediler. Su anda da yoldayiz ilk kontrolumuze gidiyoruz :).
Epidural sezaryenle yaptim dogumumu. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Cok konforlu oluyor ve bebeklerin dogdugu ani gormek muhtesem bur duygu. Esim de doguma girdi. Bu konuda da israrci ilmanizi tavsiye ederim
Bence hemen al canım ya riske atma madem pozisyon almış son vakitlerini dinlenerek geçir ona da sana da daha çok faydası olurKızlar yardım lütfen bebeğim doğum posizyonu almış kafa çok aşağıda.ayağa kalktıgımda altıma kaçırcak gibi oluyorum bazen bel ve kasık agrılarım başladı.hala çalışıyorum..normalde bu cumartesi çalışamaz alcaktım.sizce sabredip bekleyim mi cumartesiyi yoksa hemen mi çalışamaz raporunu alayım ?
Bende bundan korkuyorum , benimde her gitmem de herşey müthiş harika ilerliyor diyor geziyorum ediyorum çalışıyorum.. Ev daha temizlenmedi , bebeğimin kıyafetleri yıkanmadı , hastane çantası hazır değil..İnşallah kotrole gittiğimde böyle bir sorunla karşılaşmamCanım korkutmak istemiyorum ama bu kadar da rahat olmayın benim ilk gebeliğim 34. haftama kadar Allahıma şükürler olsun problemsiz geldim hep iyi haberlerle döndüm doktorumdan.Ayrıca bildiğin fıldır fıldır gezdim hava aldım evimle ilgilendim çalışırken de kendimi hiç hamile gibi hissetmedim.İzne ayrıldım 32 de 2 hafta evimde mis gibi dinlendim annemin ısrarlarıyla 33 de çantamı hazırladım bebek kıyafetlerini yıkadık ütüledik yerleştirdik. Bana kalsa nisanı bi görelim sonra yaparım diyodum durmadan.Derken geçen çarşamba 34teyken doktorum suyun çok azalmış sarı alarm dedibu çarşamba kararını vercekmiş ya 1 hafta daha devam ya da hemen bu cuma acil sezeryan.Bu hazırlıkları yapmasam resmen perişan olcaktım halılarım yıkandı bu cumartesi yardımcı bir bayan çağırdık ev temizlendi perdeler yıkandı çantam da hazır şimdi bir elim karnımda bir elim kalbimde hayırlı haber için dua ediyorum
canım ben ilk dogumumda nişan filan görmedim, suyum davgelmedi, sadece cok yogun kivamli bi akintim vardi, bi de sancilar tabi ki.... senin durumunu tam olarak bilmiyorum da düzensiz mi sancıların? normal dogum mu bekliyorsun yoksa sezaryen mi olacak?günaydın melekler ve annişleri
pazar gününü de atlattım çok şükür
sancılarımı takip ediyorum düzenli gelmiyor
cumaya kadar bu şekilde gider inş. acil birşey olmaz
nişan gelmedikçe doğum başlamış olmuyor dimi
dr her 10 dk bir geliyor dedi sancı için dikkat ettim bazen 10 dk bir düzenli geliyor sonra 20 dk fln oluyor
eğer bu şekilde giderse ve ben dr yi ikna edebilirsem doğumu birkaç gün daha ertelemek istiyorum
bebek ne kadar dursa içerde o kadar kar diyorum ama Allahın bileceği iş tabii
uyumak çok iyi geliyor sancılara tüm gün uyuyorum
hatta bazen bakıyorum ben çok derin uyuduğumda oğluşumda uyumuş oluyor ona da yansıda halsizliğim galiba
normalde dr kimse durmuyor bu sancılarla desede ben minikim için dayanabildiğim yere kadar dayanıcam Allahın izniyle
Canımmm bebek doğunca bebeği öpme sakın.. bak haberlerde görmüştüm bebeğin babasının dudağı uçukmuş bebeği öpmüş Allah korusun bebek mikroptan ölmüş.. çok ağlamıştım o haberdeKızlar dudağımda Uçuk çıkmış bebeğe zararı olur mu?
Ya canım eşini uyar böyle kötü rüyalarını anlatmasın sana paylaşmasın. Allah korusun. Biraz yatıp uzanben halilarimi yikama basladim bebegimde hic hareket yok babasi.dun gece kizimizi ölu gormus ben.cok agliyormusumm insallah tersi.cikar hareket etsin die tatli yedim ama ise yaramadi daha hareket edene kadar icim rahatlamicak galiba
Oy maşallah şu olay bir Banada uğrasa ne iyi olurKizlar temizligim bitti allaha sukur.camlar silindi.perdeler yikandi.kapilar silindi.kanepeler silindi.tuvalet banyo komple elden gecti.mutfak dolaplari.halilar vestiyer kanepe altlari.yatak alti bazama kadar temizlendi.oglusumunda herseyi yikandi utulendi dolabina yerlestirildi.bebek cantamizda kendi valizimde hazir.ohhhhh be:)))))bikendimi temizlemem kaldi.bide bebek sekerleri darisi isini bitiremeyenlerin basina.
Ben lohusa şerbeti yerine konsantre bir vişne şurubu almaya karar verdim şöyle kalitelilerden. Lohusa şerbeti alçaktım ama gıda boyası içi caydırdı.Yazın anneciğim kendi eliyle kaynatmıştı vişne şurubu onları da kendim içicem daha sağlıklımevlütte ya da misafirlere şerbet dağıtıcaklar nasıl süsliceksiniz bardakları
kullan at bardaklar var üstüne etiket yapıştırılabiliyor
ama evde o kullan atlar çok hoş kaçmayabilir
cam bardak almayı düşündüm 12 tane ama bu seferde etiket yapışmaz
fikirleriniz var mı
loğusa şekeri aldınız mı ölçüsü nedir
birde boyalı ile boyasız olanı nasıl ayırt edicez
Hayırlısı ile gelsinler inş CNm , sen benden üç hafta Öndesin bende senin kadar kötüleşmeye başladım , hatta 37. Ve 38. Haftalar bana hayel gibi geliyor . Oğlum da 39. Haftaya kadar gelebildik ama oğlumun kilosu pek yoktu bu kız benim bünyeme ağır gelmeye başladı galiba . Zaten bende Fındık kadar birşeyim bu karın büyüdükçe daha nasıl olur bilemiyorum . Kafasıda aşağıda sanki Altan çıkıp düşüncek gibi hissediyorum şu son 4 gündür .günaydın kızlar, biz de kalktık kahvaltımızı yaptık kızımla o da ancak hareketlendi, bu aralar çok sakin ama yeri daraldı iyice, ben nefes alamıyorum, sırtımda bıçak varmış gibi bi ağrı sürekli, kırk haftayı dolduramam gibi geliyor ama ne zaman gelecek minik kızım merakla bekliyorum...
Bana kalsa 40 a kadar bekler öyle girerim ama bana kalmıycak bebeğim beklemiycek gibi görünüyor keşke çok kalması nasip olsa.Doktorum hastaneye yat geciktirelim dese ona da kabulüm çarşamba günü randevumuzda belli olacak tamam mı devam mı... Ama çok da korkutmayalım ilerisi için teyzem de ikizlerini 35 te doğurmuştu canavar gibiler alerjileri yok dersleri çok iyi çok da küçük doğmuşlardı kısmet artık Allaha emanetSezaryan olacak bayanlar lütfen nasıl olsa sezaryanım diye bebeği 2 hafta 3 hafta onceden aldırmayın doktorlarınıza son hafta hatta sancılarınızın hafif hafif basladığı zamana gun alın gercekten bebeklerde ilerde sorun oluyormuş alwrcik durumlar cigerlerin tam gelişememesinden nefes darlığı astım ve uyusukluk oluyo beyinleri de tam gelişemediği için dersleri algılamada güçlük cekiyolar doktorların gercekten erken tarihe gun vermek kolaylarına gidıoo ama bir 10 15 gün erkenden alıcaz kucagımıza diye cocuklarınıza omür boyu kalıcı hasarlar bırakmayalım onlar zaten kendileri tamm oldugunda rabbım onları normal bişekilde gonderiyo size tavsiyem lütfen onun normal sekilde dogmasına izin verin korkmayın Allah buyuktur kolayluğı ve sabrı o an verecektir tabi eger sezaryan gereken bir durum soz konusuysada cok erkenden bebekleri çıkartmayın bagısıklıkları cok zayıf oluyo unutmayalım birşeyi dunyada bir kişi yapabiliyorsa herkes yapabilir ve bu dogumu herkes yapabilir cunkü bu bizim fizyolajimizde var ona gore yaradılmışız düşünün içimizde bir insan buyudu ve bunu vücudumuz acıtmadan bizr zarar vermeden ufak agtı kramplarla dayanılmıcal drğildi tekmeleri dayanılmıcak değil hattaki atsın istedik hodumuza gitti bize sevfirdi rabbim sabrettik dayandık dogumunda aynı şekilde korkulu bi ruya gormeyelim herseyin güzel olucagını bilelim oanı yasayalım gercekten
Afiyet olsun CNm bizde kavanoz içinde 80 tane olandan aldık , eşim getircek buraya yani beni bile cezbettiniz ya Türkiye'den çikolata getirttiriyorumgünaydın karnı burnunda güzel hatunlar,
o kadar tavsiyeden sonra ben de hastanede dağıtmak için hacı şeriften üzerinde isim yazan çikolatalardan sipariş ettim.70 tanesi 36 tl ye geliyor % 10 indirimli haliyle.
eminönündeki hacışeriften tadına baktım, güzeldi. almayan varsa tavsiye ederim. bana fiyatı uygun geldi.
İnşallah güzel haberle dön canım ama yine de hazırlıklarını yapBende bundan korkuyorum , benimde her gitmem de herşey müthiş harika ilerliyor diyor geziyorum ediyorum çalışıyorum.. Ev daha temizlenmedi , bebeğimin kıyafetleri yıkanmadı , hastane çantası hazır değil..İnşallah kotrole gittiğimde böyle bir sorunla karşılaşmam
Öyle yapıcam canım .. İnşallah senin melekte bekler biraz daha sağlıkla kavuşmayı nasip etsin rabbimİnşallah güzel haberle dön canım ama yine de hazırlıklarını yap
Burda 39. Hafta da sezeryan olucaklara gün veriliyor , bende doğa süreçleri bozmamak taraftarıyım ama sezeryan da şöyle bir durum var ki bir iki hafta Öne alınıyor . Bebeğin kanala girip Sancı başlatması annenin açılmasını sağlaması bir nebzede olsa risk bu yüzden bir kaç hafta Öne çekiliyor . 39 .dan Önce sezeryan olucaklar için eğer düzenli sançı ve suyun kanın gelmesi olmaya başladıysa hiç vakit kaybetmeden sezeryana acil alınması gerek . Bana doktorların söylediği bu . Sezeryan olması gerekenler için söylüyorum . Normal için düşünenler bebeğin Gelişimi tamamladığında zaten herşey olağan süreçte ilerliyor .Sezaryan olacak bayanlar lütfen nasıl olsa sezaryanım diye bebeği 2 hafta 3 hafta onceden aldırmayın doktorlarınıza son hafta hatta sancılarınızın hafif hafif basladığı zamana gun alın gercekten bebeklerde ilerde sorun oluyormuş alwrcik durumlar cigerlerin tam gelişememesinden nefes darlığı astım ve uyusukluk oluyo beyinleri de tam gelişemediği için dersleri algılamada güçlük cekiyolar doktorların gercekten erken tarihe gun vermek kolaylarına gidıoo ama bir 10 15 gün erkenden alıcaz kucagımıza diye cocuklarınıza omür boyu kalıcı hasarlar bırakmayalım onlar zaten kendileri tamm oldugunda rabbım onları normal bişekilde gonderiyo size tavsiyem lütfen onun normal sekilde dogmasına izin verin korkmayın Allah buyuktur kolayluğı ve sabrı o an verecektir tabi eger sezaryan gereken bir durum soz konusuysada cok erkenden bebekleri çıkartmayın bagısıklıkları cok zayıf oluyo unutmayalım birşeyi dunyada bir kişi yapabiliyorsa herkes yapabilir ve bu dogumu herkes yapabilir cunkü bu bizim fizyolajimizde var ona gore yaradılmışız düşünün içimizde bir insan buyudu ve bunu vücudumuz acıtmadan bizr zarar vermeden ufak agtı kramplarla dayanılmıcal drğildi tekmeleri dayanılmıcak değil hattaki atsın istedik hodumuza gitti bize sevfirdi rabbim sabrettik dayandık dogumunda aynı şekilde korkulu bi ruya gormeyelim herseyin güzel olucagını bilelim oanı yasayalım gercekten
Benim bebegimin de kafa capi 2 hafta onde cikiyor hep. Normal dogumum zor mu olacak diye soruyorum doktora. Sakin boyle seyler dusunme, bu tamamen benim olcumumle alakali, milimetrik farklar olmasi normal dedi. Normalde olmasi gerekenden sadece 0.5 cm buyukMus normal dogumda sikinti teskil etmezmis yani. Kadin dogum doktoru dedigin ayni zamanda psikolog bizim icin. Kaldiki gercekten de zor olacaksa dogumumuz o an yasayip gorecegiz zaten. Simdiden goz korkutmanin mantigi olmadigini dusunuyorum. Yani arkadasim hiiiiiiiic canini sikma sen. Her sey olacagina varacak.Selam Kızlar iyi haftalar
Ben cumartesi dr a gittim 2kg800gr olmuş nst ye de girdim herşey normal çıktı çok şükür aslında kontrol günüm değildi ben erken gittim zaten kendi dr um yoktu
Perşembe de kontrol günüm her hafta çağırıyorlar artık ve her gittiğimde nst olacak galiba
Bebeğim normal doğum pozisyonundaymış ama kafa çapı biraz büyük doğum çok zor olacak dedi doktor.
Hayırlısı olsun
Allah korusun canim ya bi git nst gir niye bekliyorsun.daraldikca oda etkilenir.bekleme sakin vur bi yada sagina soluna yat bak bakalim hareket edecekmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?