Canım site mummalzemesi.com. Ufkum açıldı resmen. Aslında hayata geçirirsem hol birşeyler olacak gibi. Örgü fikride güzel ama ben beceremem onu. Birde eşim fikrimi duyunca vaftiz töreni gibi mum mu dsğıtıcan fln dedi ama saçma olmaz heralde :)
Günaydın kızlar. . geçmişi okuyamadım umarım herkes bebişi ile birlikte çok iyi ve sağlıklıdır. bizim son 13 günüMÜZ kaldı bakalım minik bey ne zaman gelmeye karar vericek.. gece iki defa galiba sancım geldi ilk gebelik olduğu için anlayamıyom kalktım lavaboya filan gittim geçmedi zten bi kaç gecedir de belimde ağrı şeklinde bişeler oluyo karnıma geliyodu ama bu gece olan çok şiddetliydi hayırlısı diyorum daha sonra uyuyakalmısım şimdilik iyiyim ama tekrardan olursa nst te baktırmayı düşünüyorum yarında haftalık kontroluumuz var zaten... dualarınızı bekliyom..
Günaydın güzel anneler ve cici nurtopları. Biz uyandık, kahvaltı ettik. Babamız işe, abimiz kreşe gitti. Biraz sancımız var ama yine de yatak keyfi yapmaya çalışacağız.
Canım lohusa şerbetinin iki tipi var. Biri kırmızı şeker formu kaynayan suya atılıp yapılıyor. (Lohusa şekeri+karanfil+tarçın+muskat). Kırmızı boyalı bir ürün. Bu tip misafirlere dağıtmak için çok uygun olabilir. Dolaba atabilirsin. Üzerine ceviz ikramı ile sıcak veya soğuk servis edersin. Bu sanırım sizlerin aldığınız şekli.
Ama lohusanın içmesi için uygun olan formu az şekerle ve doğal köklerle kaynatılarak yapılanıdır. Adana'da Kaynar diye satılır. Bir çok aktarda bulabilirsiniz. Ya da tek tek içindekileri alabilirsiniz. Şeker, Su ve 7 kök baharattan (Karanfil+Çubuk Tarçın+Yenibahar+Zencefil+Havlıcan+Zerdeçal+Kakule) yapılıyor. İçindeki her bir kökün hem anneye hem de bebeğe çok faydası var. Metabolizmayı da hızlandırdığından süt yapım ve akışına destek oluyor. Ben eklemiyorum ama bazı insanlar daha kırmızı görünsün diye bu karışımın içine de hazır lohusa şekerlerinden küçük bir parça katıyorlar. Bu tip kaynarı da üzerine ceviz ekleyerek hem soğuk hem sıcak servis edebilirsin.
Manisa bildign yaz gibi gunluk guneslikGunaydin Ankaraya kar yagiyor:)
günaydın.Gunaydin herkese. Bebek bakim cantasi olarak ne aldiniz? Ben karar veremedim, kullanisli bir sey olsun istiyorum. Bi arkadasim nike in sirt cantasini kullaniyor cok memnun. Bir de bebek bakim urununu hangi marka sectiniz?
seninki daha iyimis canim hepsi icinde ben tarcin karanfili ayri aldim .cevizi bende ilkkez duydum.guzel olur ama bence@weryew tatlim ben konuya gec kalmışım ama gitmezsin umarım.. arkadaşlar arasında bile olur böyle seyler.. e biz burada arkadaş olduk.. elbette sıkıntıyı derdi de sevinci de paylaşacağız...
Kizlar ben de tam tarif bilmiyorum. Dün kale den aldim. Yalnız aldığım lohusa şekerinde tarçın karanfil de var. Normalde baktığım tarifte, su şeker lohusa şekeri tarçın karanfil zencefil koyuyorsun..
Ama simdi aldığımda zaten var. o yüzden su şeker ve lohusa şekeri düşünüyorum.. bu tarifte şeker ayrıca kondu biraz tatlı oluyormuş. Ama ikram ederken isteyen sıcak isteyen soğuk içsin diye, bardağın yarısını yaptığı şerbetten üstünü de tercihe göre sıcak yada soğuk su ile tamamlıyorsun...
Bir de kale 'deki abi yanina gül suyu verdi bana. Kaynayinca icine biraz gül suyu koy çok guzel olur dedi..
Ben de bunları aldim ama ilk deneme olacak bakalim nasil olacak :)
Ben de merak ediyorum önceden hazırlayıp dolapta durur degil mi? Şerbet sonucta bozulacak birsey değil ki..
Ve de üstüne ceviz nasil oluyor? onu ilk duydum...
amin canim Allah razi olsun cumlemiz insallahMeryemcim yapma böyle ayrılma sayfadan... Hepimizin sıkıntıları oluyor zaman zaman. Böyle zamanda destek olmazsak birbirimize ne zaman olacağız
Amin bitanem. Allah razı olsun. Cümlemiz hep güzel haberler alırız inşallah:)
Amin bitanem hepimizin kolay olur inşallah:)
Amin bitanem:) Hepimiz kolay, hayırlı doğumlar yaparız inşallah:) Biz de mutlu oldukça güzel şeyler yaşıyoruz oğlumla:)
Aminnn kuzucum:) Oğlum hiç üzmüyor annesini elhamdülillah:) Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin:)
Kuzum çok geçmiş olsunAllah'a şükür bebiş iyi:) Rabbim şifa versin. Şu son haftaları sağlıkla, hayırlısıyla atlatalım inşallah
canim 10 gun babalik iznibabalık izni hakkında bilgisi olan var mı? son yasaya göre
Masallah canim burasi soguk kar yagiyo arttida.Manisa bildign yaz gibi gunluk guneslik
ayniyiz canim dun agrilardan yatadim aksamda belime sanci girip durdu ama bugn birsey yok gelsin artik kucuk adam :)
Canım 3 tane de bana yaz.selam kızlar yasin zinciri başlatacaktık, Mustafa bebek icin, ı okuyabilir? Benim mesajımı alıntı yaparsanız kaçırmamış olurum, şu anda beş tane oldu benim bildigim kadarıyla...
Canım çikolata buzdolabına konursa içindeki kakao yağları kristalleşir ve yüzeye çıkar. Üzerinde beyazlaşma olur. Sana gelen karton kutu duruyorsa sarıp sarmalayıp o kutuya koyup, balkonda güneş görmeyen ve deterjan gibi koku alacağı malzemeler olmayan bir yere koyabilirsin. Buna imkanın yoksa eviniz 20-22 derece arasında ise mutfak üst dolaplarına ya da kullanmadığınız/oturmadığınız bir odana (yatak odası olmasın-diğer odalara göre nispeten sıcak olur) koyabilirsin.kızlar aldıgınız cikolataları nerde muhafaza ediyorsunuz.ben hacı şeriften aldım evde soguk odam yok.kutusuyla posette koyup balkona koyayım diyorum ama içime sinmiyor güvercinler geliyo yagmur yagarsa kötü olursa diyorum.buzdolabına koysak kutu ile bişey olurmu?
Canım Hayırlı dogumlar diliyorum rabbim saglıcakla bebeğişi kucagına almayı ve tez zamndada taburcu olmayı nasip etsin ve bol süt tabiki bizleride haberdar et canım darısı basımıza inşallah hersey istediğin gibi olsun Allah yardımcın olsunGünaydın güzel anneler ve kuzuları:))Biz çok heyecanlıyız :))tüm gece uyuyamadım heyecandan:))bir kaç saat sonra Allah'ın izniyle oğlumu kucağıma alacağım o da bende kıpır kıpırız:))masallah...tüm gebeliğimizi paylaştık,şimdi de doğum heyecanımı paylaşmak istedim:))Sizleri çookk seviyorum.Dualarınızı eksik etmeyin...En kısa sürede haberdar ederim...Bu sırada doğum yapacak kocaman göbüşlü dev yürekli anneler Rabbim yardımcınız olsun:))sevgiler...
Ya ben çölyak hastasıyım tadına bakma şansım yok canım ama eşime tattırdım beğenditadı ve lezzetı nasıl baktınız mı tavsıye edrmısnz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?