şeker hastalığım yok ama şeker yüklemesinde tokluk 137 gelmişti o yüzden biraz ürkmüştüm. Çikolata vb hiçbirşey tüketmiyorum artık korkudan ama aslında şekerim gayet normal.. sadece çaya attığım şeker oranı fazla ama çayıda azalttım... o yüzden havuçtan korkuyordum ama portakalda da varmış şekerEvet havuç suyu oldukça şekerli. Diyabetle ilgili bir sıkıntınız varsa portakala da dikkat edin içindeki früktoz şekeri hızlı şekilde kana karışıyormuş hatta bebeği kilolu olan hamilelere tavsiye edilmiyormuş bizim ki minyon zaten diye dibine vurdum ben portakal suyunun
Depremde zor normal zamanda ürkütüyor insanı , acaba başka yakın Şehirde gidebileceğin bir yer var mı CNm biraz olsun rahatlardın. Benim ablam ist 99 depreminde 37 haftalıktı kızına ve çok şükür Rabbim koruyor inş senide Rabbim korur CNm.günaydın kızlar ya bu aralar panikten erken doğurmazsam iyidir bundan 1 ay önce kadar burda depremler olmaya başladı 3.7-3.8 şiddetleri ama nerdeyse haftada 2-3 kez bu şekilde sallanıyo ve acaip gürültülü geliyor birden insan ister istemez panik oluyo akşam 11 de oldu tam yatacaktım sabah da 9 da oldu uyanıktım ve panikle koşturmaya başladım sonra da elim karnımda sakinleşmeye çalışıyorum şiddetleri ufak ama yıkacak gibi hissettiriyor ya Allahım büyüklerinden korusun bu panikle ne kadar dayanırım bilmiyorum
Haftamız da bebeklerin kilosu da aynı eğer siz de erken doğum sıkıntısı yoksa haftada 200 gram alsa inşallah 4 haftada 3200 olur ne güzel bence iyi gayet üzülmeyinşeker hastalığım yok ama şeker yüklemesinde tokluk 137 gelmişti o yüzden biraz ürkmüştüm. Çikolata vb hiçbirşey tüketmiyorum artık korkudan ama aslında şekerim gayet normal.. sadece çaya attığım şeker oranı fazla ama çayıda azalttım... o yüzden havuçtan korkuyordum ama portakalda da varmış şekerben günde 2 tane portakal yiyorum.... o zaman ya portakalıda bırakacağım yada havuça da başlayacağım portakalı bırakamayacağım için havuça başlayayım da bebeğimin suyunu koruyayım sizin gbi :) inşallah
bu arada ben de 35+2 deyim bebeğim dün baktığımızda 2.430 du beniim kızımda küçük anlayacağın :)
şimdi deli gibi yyemeye başladım ayvalar keçiboynuzları vs bakalım 2 hafta sonra ne kadar almış olacağız . Bebeğimin kilo almasına hep bu babanneler yüzünden taktım ya
inşallah bende kolaylıkla atlatırım o süreciRabbim büyük bende ilk doğumda yani oğlumda yapayalnızdır ve Rabbim öyle çok yardım ediyor ki inan tarifi yok . O onları hatırlıyorum şimdi ve şükrediyorum resmen iliklerime kadar hissettim mevlâmın bereketini ve yardımını .
inşallah görürüz o 4 haftaları :) şu iki haftayıı hayırlısıyla atlatalım da inşallahHaftamız da bebeklerin kilosu da aynı eğer siz de erken doğum sıkıntısı yoksa haftada 200 gram alsa inşallah 4 haftada 3200 olur ne güzel bence iyi gayet üzülmeyin
Bu arada yanında annesi olan gelen gelecek olan bakacak olan arkadaşlar çok şanlısınız ben oturup ağlamak istiyorum. Burada yapayalnızımeşimin annesi bile doğumumdan bir gün sonra gelebilecek büyük ihtimal ki kendisi gelsede bana yardımcı olabilecek bir girişkenlik yoktu ama o bile gelemeyecek ne yapacağım ben bilmiyorum. Büyük büyük ihtimal devlette doğum yapacağım ve eşimi de refakatçi olarak almayacaklar hayatta hep yalnızdım en zor zamanlarımda yine öyle oluyor annem bir iki gün sonrasında burda olacak inşallah aksilik olmazsa ama hastahanede ben kimsesiz ne yapacağım acaba özelde mi doğum yapsam diyorum oda çok pahalı offf . velhasıl bayanlar çok çok şükredin bizlerede dua edin
Oh güzel ya su biraz da olsun düzelmiş çok sevimdim Rabbim daim eder ins CNm .Çok teşekkür ederim yani suyumuz önceki haftalara göre az ama geçen hafta sarı alarm verdiğini söylemişti doktor bu hafta daha da azalır gibi geldi dedi dün ama korktuğumuz gibi olmadı her ne yaptıysan 1 hafta daha devam et dedi.Yani sanırım suyumuz normal sınırın üstüne çıkmaz o kadar yüksek değil bizi idare etsin yeter 1-2 hafta daha
Bu arada yanında annesi olan gelen gelecek olan bakacak olan arkadaşlar çok şanlısınız ben oturup ağlamak istiyorum. Burada yapayalnızımeşimin annesi bile doğumumdan bir gün sonra gelebilecek büyük ihtimal ki kendisi gelsede bana yardımcı olabilecek bir girişkenlik yoktu ama o bile gelemeyecek ne yapacağım ben bilmiyorum. Büyük büyük ihtimal devlette doğum yapacağım ve eşimi de refakatçi olarak almayacaklar hayatta hep yalnızdım en zor zamanlarımda yine öyle oluyor annem bir iki gün sonrasında burda olacak inşallah aksilik olmazsa ama hastahanede ben kimsesiz ne yapacağım acaba özelde mi doğum yapsam diyorum oda çok pahalı offf . velhasıl bayanlar çok çok şükredin bizlerede dua edin
canım aslında küçük depremler ama çok şiddetli hissettiriyor şehirde herkes panik halinde sürekli sallanıyor çünkü 1 saat uzaklıkta kardeşim 1.5 saat uzaklıkta da ailem var ama gribim evden de çıkamıyorum yol hiç çekemem Allahım bi daha yaşatmasın öyle bi felaket Allah a emanetizDepremde zor normal zamanda ürkütüyor insanı , acaba başka yakın Şehirde gidebileceğin bir yer var mı CNm biraz olsun rahatlardın. Benim ablam ist 99 depreminde 37 haftalıktı kızına ve çok şükür Rabbim koruyor inş senide Rabbim korur CNm.
kardeşlerim küçük ve okula gidiyor onları bırakacağı kimse yok yani ben hastahaneye giderken annem o gün yada bir sonraki gün küçük kardeşimi de alıp yola çıkacak yolda 14 saat sürüyoreşinin arkadaşının eşi filan yok mu canım yanında kalacak bir kaç gün sonra geleceklermiş annenler bir kaç gün önce gelseler olmuyor mu
canım genlerle alakalı,test yapıldı araştırılıyor henüz sonuç belli değil.Çok teşekkür ederim dualarınız için.Canim simdi gordum mesajlarini Allah yardimciniz olsun insallah en hayirlisi ne ise o olsun. Tum iyi niyetimiz dualarimiz seninle. Canim peki neden olmus boyle genetik sorunlari var demissin neyi var acaba bebegin?
canım Allah yardımcın olsun.. merak etme daha vakit var gün doğmadan neler doğar.. hangi şehirdesin bilmiyorum ama eğer normal doğum yapacaksan çok fşyatlı olmuyor bazı hastaneler. bir yakınımdan biliyorum normalde devlete gidiyordu ama doğum olacağı gün ilgilenmemişler onlarda duydukları bir özel hastaneye gitmiş. geçen sene hazirandı sanırım 350 gibi bi ücret ödemişlerdi. tabii emin değilim ama sormakta araştırmakta fayda var.Bu arada yanında annesi olan gelen gelecek olan bakacak olan arkadaşlar çok şanlısınız ben oturup ağlamak istiyorum. Burada yapayalnızımeşimin annesi bile doğumumdan bir gün sonra gelebilecek büyük ihtimal ki kendisi gelsede bana yardımcı olabilecek bir girişkenlik yoktu ama o bile gelemeyecek ne yapacağım ben bilmiyorum. Büyük büyük ihtimal devlette doğum yapacağım ve eşimi de refakatçi olarak almayacaklar hayatta hep yalnızdım en zor zamanlarımda yine öyle oluyor annem bir iki gün sonrasında burda olacak inşallah aksilik olmazsa ama hastahanede ben kimsesiz ne yapacağım acaba özelde mi doğum yapsam diyorum oda çok pahalı offf . velhasıl bayanlar çok çok şükredin bizlerede dua edin
canım güzel şeyler düşünelim, gebelerin duası kabul olurmuş, hepimiz dua edeceğiz bebeğin için, Allah en kısa sürede sağlığına kavuştursun.[/QUOTE]Tesekkür ederim canm.Erken dogum oldu ama zaten saglik sorunlari var,yasama ihtimali cpk az.Dua edim Allah hakkinda hayirlisini versin.
denizlideyim...kontrollerime gittiğim bir özel hastahane var 2 hafta sonra kontrolüm var o zaman fiyatları öğreneceğim inşallah cebimize uygun gelirde eşimde evet der :) aslında muayene ücretleri baya uygun inşallah doğumda öyledir :)canım Allah yardımcın olsun.. merak etme daha vakit var gün doğmadan neler doğar.. hangi şehirdesin bilmiyorum ama eğer normal doğum yapacaksan çok fşyatlı olmuyor bazı hastaneler. bir yakınımdan biliyorum normalde devlete gidiyordu ama doğum olacağı gün ilgilenmemişler onlarda duydukları bir özel hastaneye gitmiş. geçen sene hazirandı sanırım 350 gibi bi ücret ödemişlerdi. tabii emin değilim ama sormakta araştırmakta fayda var.
çookkk teşekkür edrim canım,duaya inancım sonsuz,gebeler edince daha çabuk kabul olur inşallah.Artık bebeğin sağlığıyla alakalı beklentim yok,Allah hakkında hayırlısını versin inşallah diyorum.Önce bebeğim hakkında hayırlısı olsun ama bundan sonra ki yapacağımız tek şey bir sonraki gebelikte sağlam adım atmak.Daha fazla yorum yazmakta istemiyorum gebe arkadaşlar var sonuçta ama bizimki genetik bir sorun.Kimse endişelenmesin,Allah'ın izniyle herkes sağsalim kucağına alacak.Bizimki farklı bir durum.[/QUOTE]canım güzel şeyler düşünelim, gebelerin duası kabul olurmuş, hepimiz dua edeceğiz bebeğin için, Allah en kısa sürede sağlığına kavuştursun.
Allah ım yardımcınız olsun içinizi ferahlatacak haberler sonuçlar alın inşallah ... Sağlıkla sıhatle çooook mutlu günler görünüz[/QUOTE]çookkk teşekkür edrim canım,duaya inancım sonsuz,gebeler edince daha çabuk kabul olur inşallah.Artık bebeğin sağlığıyla alakalı beklentim yok,Allah hakkında hayırlısını versin inşallah diyorum.Önce bebeğim hakkında hayırlısı olsun ama bundan sonra ki yapacağımız tek şey bir sonraki gebelikte sağlam adım atmak.Daha fazla yorum yazmakta istemiyorum gebe arkadaşlar var sonuçta ama bizimki genetik bir sorun.Kimse endişelenmesin,Allah'ın izniyle herkes sağsalim kucağına alacak.Bizimki farklı bir durum.
haydı cantan hayırlı olsun canım. 10 tane bebek bezi az olabılır gıbı gelıyor bana. ilk gunler cok sık cıs yapıyorlarmıs dıye duydum ama kac tane koymak lazım bılmıyorum acıkcası.birde sormak istediğim seyler var. hasta bezini tek tek mi aldın.ne marka aldın?ben bı medıkale sordum 30 lu falan paketlerde satıyorlar hep.merhaba kızlar, nasılsınız
güzel haber alanların gözleri aydın, rahatsız olanlara da bol şifalar versin Rabbim.. özelliklehayat_gun arkadaşımızın bebeğine Allah şifalar versin. Ben de mesajlarını okudum hiç bi sorunu yokmuş, benim de kafam takıldı.Allah korusun böyle birşeyle karşılaşmak çok zor
Sonunda hastane çantamı hazırlaım. neler koyduğumu paylaşayım. eksiğim varsa lütfen söyleyin. Hazırlamayanlar için de bi fikir olur belki.
ANNE İÇİN:
BEBEK İÇİN :
- 3lü Lohusa Takımı
- 2li Lohusa Takımı
- 3 adet lohusa külodu
- 2 adet emzirme sütyeni
- 1 adet emzirme atleti
- 2 adet normal atlet
- 4 adet hasta bezi
- 6-8 adet orkid gece
- 6-8 adet hijyenik ped
- 6-8 adet gögüs pedi
- 1 çift göğüs kalkanı
- Lohusa tacı
- Sabo terlik
- Şal
- Banyo havlusu / yüz havlusu
- 2 çift çorap
- Göğüs kremi
- Makyaj kutusu
- Saç şekillendirici ( maşa/ düzleştirici)
HASTANE İÇİN :
- 10lu hastane çıkışı / 1 adet
- 5 li hastane çıkışı / 2 adet
- üst içlik 3 adet
- Bebek bezi 10 adet
- Biberon/ emzik
- Islak mendil 2 paket
- yelek / çorap 3 çift
- Kalın battaniye
- Pişik önleyici krem
- Pişik kremi
- Ağız mendili/ yüz mendili
- Emzirme yastığı
- Alt açma
- Burun aspiratörü
- Yan yatırma yastığı
- Mavi tül / üzerine yapıştırılacak harfler
- Balonlar
- ikramlık çikolata
- pet bardak/ su
- meyve suları
- kayısı hoşafı / anne için
- kurabiye/ tatlı- tuzlu ikramlık
- Fotoğraf makinesi/ tripot
- Şarj aletleri
- Hastane dosyası / tahlil- rapor vs.
- Kağıt peçete
Evet havuç suyu oldukça şekerli. Diyabetle ilgili bir sıkıntınız varsa portakala da dikkat edin içindeki früktoz şekeri hızlı şekilde kana karışıyormuş hatta bebeği kilolu olan hamilelere tavsiye edilmiyormuş bizim ki minyon zaten diye dibine vurdum ben portakal suyunun
inşallah canım ya.. hakkında hayırlısı olsun..denizlideyim...kontrollerime gittiğim bir özel hastahane var 2 hafta sonra kontrolüm var o zaman fiyatları öğreneceğim inşallah cebimize uygun gelirde eşimde evet der :) aslında muayene ücretleri baya uygun inşallah doğumda öyledir :)
yok canım ucuyor kokusu, kalsa bile o kimyasal kalıntılarından iyidir bence, onları arındırmak daha zor....Öyle yapayım sirkeli suda kokar diye korkuyorum kıyafetler falan.. Ay ne zormuş anne olmak .. Herşeyin en iyisini düşünmeye çalışmak..
En alta dimi benimde içime sinmiyor öylece koymak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?