2015 Nisan Anneleri

Haklisin bende oyle dusunuyorum zatn ne zaman gelicekleri belli olmaz Allah hayirlisiyla saglikla gelmelerini nasip etsin insallah

Çok kötü canım ya ayağımın Üstüne basamıyorum resmen
inşallah belini falan incitmemişsindir canım, geçmezse dr a gidersin. sen yan yat, dizlerini de karnına doğru çek (karnın rahatsız olmayacak şekilde), bacaklarının arasına yastık da koyabilirsin. omurgan rahatlar o zaman. şimdilik dinlen bence. yükseğe koyup da yatabilirsin bacaklarını, eğer sırt üstü yatabiliyorsan tabi. ama ters hareket etmemeye dikkat et, vücudumuz çok hassas şu an doğuma hazırlandığı için biliyorsun. geçer inşallah sıkma canını

tşkrler canım ben normal olandan aldım ama kaynarı da araştırırım..
canım ya rabbım abır versın yemek konusunda...
esin yokken bırsey olmaz allhın ıznıyle...

Kizceler biz serviste yatıyoruz suyumuz azalmış yarin suni sancı verilecek inş dua edin bize Allah rızası için sağ salim kurtulalım
hadı bakalım saatler kalmış kuzuna kavuşmana rabbım kolay bır doğum nasıp etsın ıns..
Tamam canim sagolasin
Kizlar yarin dua edicem sizede dogum olursa giremem artik
Haber vermeye cakisicam eger yarin girmezsem bilin hastanedeyim
güzel haberlerını beklıyoruz

Çok kötü canım ya ayağımın Üstüne basamıyorum resmen
Benim de cok kotu sol taraf bende de. Ozellikle sabah uyaninca cok agri var sanirim yan yatip ustune yuklenince falan oluyor. Çatı agrisimi artik bilmiyorum ama tam birlesim yeri kemigim ozellikle. Vajinanın ordaki kemik ozellikle sanırım.

hastane çantalarına hurma koyalım :)

Hurma, Kuran'da pek çok ayette bahsi geçen, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirilen bir meyvedir. Allah'ın Kuran'da bildirdiği bu meyve incelendiğinde, pek çok önemli özelliği olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)

Bazı kaynaklarda Rabbimizin Meryem suresinde Meryem validemize hurma ağacını sallamasını ve taze hurma yemesini tavsiye etmesinden yola çıkarak doğum öncesi tüm gıdasının hurma olduğuna hükmetmektedirler. Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir.

Resûlûllah (S.A.V) Efendimiz - "Kadınlarınıza lohusa döneminde hurma yediriniz. Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in lohusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (C.C.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (lohusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (C.C.) Onu Meryem’e ikram ederdi."buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.

Enerji vermesi, kabızlığı önlemesi ve süt bezlerini harekete geçirmesi sebebiyle hurma doğum yapan kadınların çok önemli bir gıdadır.
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi, ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin, yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli bir delilidir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da yaklaşık 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.
http://www.hurma.com/Hurma/Hurmanin-Anne-Bebege-Faydalari.aspx

Aynen bitanem dinlemiyor gerçekten. Oysa İslam'da hoşgörü üslubu olmalı. Ama nasiplenemiyor demek ki herkes bu üsluptan. Annesi şizofrendi, babası yeniden evlenmiş. Eşi desen karısına, çocuğuna sahip çıkma sorumluluğundan aciz... İçini dökebildiği bir tek bizlerdik. Ki yeri geldi hepimiz derdimizi, özelimizi paylaştık burada. Okumak istemeyen atlardı, neden bu kadar dert oldu insanlara anlayamadım. Gencecik, hamile, kimsesi olmayan bir kadını kırmayı başardık. Kendi adıma çok üzgünüm...

kızlar bende nst geldim herşey yolunda çok şükür bebisim 3049 olmuş 2 nisan sabahi sezeryan günü verdi

Ayyy maşallah kuzuya:):) Rabbim hayırlı doğum nasip etsin inşallah bitanem

Kizlar ben hala oldum çok mutluyum prensesim iz dünyaya geldi sukur darisi hepimizin başına

Hayırlı olsun taze halaaaa:):) Rabbim analı babalı büyütsün. Bizi de bir avazda kurtarsın inşallah:)

Kizceler biz serviste yatıyoruz suyumuz azalmış yarin suni sancı verilecek inş dua edin bize Allah rızası için sağ salim kurtulalım

Amaninn doğuran doğurana:) Allah yar ve yardımcın olsun kuzum. Bir avazda kurtul, sağlıkla kavuş inşallah yavruna:) Dualarımız seninle...

Aynı durumdayız. Ödülumuz bebekler imiz olacak insallah

İyi geceler kizlar yarin kontrol var. İnş güzel seyler söyler ve gün verir. Esim de gelecek pazar günü Allahın izniyle kayinvalidemleri alıp gelecek. Koçişle iki aydır ayriyiz özledim :)

Çok zor eşten ayrı olmak ya. Ama kavuşmalar da bir o kadar keyifli olur:) Allah baska ayrılık vermesin kuzum. Kontrolden de hayırlı haberlerle gel inşallah:)

38. Hafta bitiyor neredeyse ve her kontrolde aynı heyecan devam ediyor. Yarın kontrol ve muhtemelen çatıya bakılacak. Eşim daha da yaşanmıştır herhalde öf çok meraktan bebeğim adina

Aynı duyguları paylaşıyorum:) Her kontrolde aşırı heyecandan sormak istediğim çoğu şeyi unutuyorum:) Benim de 37 bitmek üzere. Doktor hala çatı muayenesinden bahsetmedi. Dün gittiğimde plasenta grade 2-3 idi. Tam olarak yaşlanmamış. Normal olan da buymuş zaten:) İnşallah sen de güzel haberlerle dönersin kuzum:)

Başın sağolsun canım, bebegin le vakit geçirip oya anayasa çalış. Dilerim çok yakın biri değildir

Saglik olsun cnm , sende baska seylerden beslersin bebegini..

Kızlar doğumu tetikleyen bir diğer madde de ahududu çayı imiş. Ama içmeye ne zaman başlamak gerek bilemiyorum. Geciken doğumları tetiklemek için kullanılıyormuş eski zamanlarda.

Aynen canım tetikler doğumu. Hatta erken gebelikte içilmemesi gerekir, rahim kasılmalarını tetikleyip düşüğe neden olabileceği için

Kızlar ayipdir sorması akintiniz ne durumda benimki feci artmış bi şekildede biraz

Benim de çok arttı canım. Ama son haftalarda vajinal akıntının artması çok normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…