- 5 Eylül 2010
- 1.067
- 1.371
- 448
ben regl agrısı nedır bılmıyorummEvet kızlar size ilk doğumunu anlatmak istiyorum inşallah hepimizin doğumu kolay sağlıkla bir avazda olur
Doğumdan 2 gün önce regl ağrısı gibi çok hafif bir ağrı başladı o gece kin aya gittik göbek bile attım ertesi gün değişen bişey yoktu doktora gittik gorumcemle 1 cm açık var gece 3 gibi dogurursun dedi bana evde beklemek istedim döndük benim san cim hep duzrnliydi 5 dk da bir 20 saniye ama bildiğiniz regl ağrısı fazlası yok bütün gece devam etti ben gayet uyudum sabah da uyandığımda aynıydı gece dogurmadim yani kahvaltılı ettim düşümü aldım makyajımı yaptım saat 1 di gorumcem yine mi gitsek nolur nolmaz dedi annemle kayinvalidem böyle doğum olmaz diyorlarneyse biz saat 1 de çıktık evden yarım saate ordaydik pazar günüydü hastane bomboş bi erkek dr vardi ona baktirmam dedim hemşire ben bakayım ona göre doktor unu ararız dedi baktı yüzüme baktı sen nasıl dayaniyorsun 9 cm dedi hemen hazırladılar beni ağrım regl düzeyinde hala doktorum geldi 15 dk içinde suyumu patlattı serum falan taktılar dogumhaneye indik prensesim 14:20 de dünyaya geldi yani digumhanede san cim arttı tabi ama dayanilmayacak gibi değildi hiç dikislerde uyuttular beni 15 dk falan sonrası rüya gibi zaten odada gözlerimi açtım eşim yanımdaydı gördün mu dedim evet dedi o anda getirdiler kuzumu ağlamaya başladım göğsüme koydular hemen emmeye başladı dünyanın en güzel anlariydi hepimize nasip olsun inşallah darısı basinza kızlar
Kızlar ya karar veremiyorum devlettemi dogursam ozeldemi şimdiye kadar hep ozele gittim herkes devlete gitmemi soylüyo zeynep kamile cok tecrubeli fıktorların oldugunu soyluyo bide Allah korusun bebekte vwya bende bi sıkıntı olursada direk yogun bakımları ve üniteleri var küvezlik bi durum olursa cunkü özeli karşılayamm kafam cok karıştı ne yapcamı bilmiyorum
ikinci nst ii dedi ilkinde uyuyodu galibacanım, ultrason cihazlarında farklı görünebiliyor içinin rahat etmesi açısından bence başka bir yere daha baktır istersen. bende de bi keresinde kalp atışı çok yüksek çıkmıştı 2.kez nst istemişti girmeden önce muz yemiştim belki ondan oldu bilmiyorum. bir dahakine tam girmeden önce muz ye dicem ama aç gel demiş doktorun.. başka bir yere daha baktırmanda fayda var bence
Bu arada yanında annesi olan gelen gelecek olan bakacak olan arkadaşlar çok şanlısınız ben oturup ağlamak istiyorum. Burada yapayalnızımeşimin annesi bile doğumumdan bir gün sonra gelebilecek büyük ihtimal ki kendisi gelsede bana yardımcı olabilecek bir girişkenlik yoktu ama o bile gelemeyecek ne yapacağım ben bilmiyorum. Büyük büyük ihtimal devlette doğum yapacağım ve eşimi de refakatçi olarak almayacaklar hayatta hep yalnızdım en zor zamanlarımda yine öyle oluyor annem bir iki gün sonrasında burda olacak inşallah aksilik olmazsa ama hastahanede ben kimsesiz ne yapacağım acaba özelde mi doğum yapsam diyorum oda çok pahalı offf . velhasıl bayanlar çok çok şükredin bizlerede dua edin
Canım haftan çok iyi bence üzülme. Yolun sonuna gelmişsiniz çok şükür boşver kilosunu organ gelişimi tamamlanmıştır artık doğsun senin kollarında büyüsün kilosunu dışarda da alır.Hakkında hayırlısı olsunkizlar kontrolden çıktık moralim bozuldu nst yi doktorumuz beğenmedi bebeğin hareketleri çok zayıf dedi tekrar istedi çikolata yedim tekrar çekindim bu defa da hafif sancı çıktıbebekte hiç kilo almamış bir haftada 2850 gr sadece 50 gr almış görünüyo ultrason da mi var benim minikte mi var anlamadım haftaya cuma kontrole aç gel dedi aksi bişey olursa sezeryana alırız dedi olmazsa 31 de dedi.
bayılıyorum senin gibi doğum yapanlara ama az daha evde doğuracakmışsın 9 cm e kadar anlamamışsın ondan da korkuyorum ben kimisi aniden evde doğuruyor ya böyle oluyor demek ki benim annemin doğumları da çok kolay olmuş o da gık demedim diyor hemen gelmişiz zor yetişmiş ebeler kardeşimde de bende de sormak istediğim normalde adet sancısı nasıl çekiyorsun ağır mı normal miEvet kızlar size ilk doğumunu anlatmak istiyorum inşallah hepimizin doğumu kolay sağlıkla bir avazda olur
Doğumdan 2 gün önce regl ağrısı gibi çok hafif bir ağrı başladı o gece kin aya gittik göbek bile attım ertesi gün değişen bişey yoktu doktora gittik gorumcemle 1 cm açık var gece 3 gibi dogurursun dedi bana evde beklemek istedim döndük benim san cim hep duzrnliydi 5 dk da bir 20 saniye ama bildiğiniz regl ağrısı fazlası yok bütün gece devam etti ben gayet uyudum sabah da uyandığımda aynıydı gece dogurmadim yani kahvaltılı ettim düşümü aldım makyajımı yaptım saat 1 di gorumcem yine mi gitsek nolur nolmaz dedi annemle kayinvalidem böyle doğum olmaz diyorlarneyse biz saat 1 de çıktık evden yarım saate ordaydik pazar günüydü hastane bomboş bi erkek dr vardi ona baktirmam dedim hemşire ben bakayım ona göre doktor unu ararız dedi baktı yüzüme baktı sen nasıl dayaniyorsun 9 cm dedi hemen hazırladılar beni ağrım regl düzeyinde hala doktorum geldi 15 dk içinde suyumu patlattı serum falan taktılar dogumhaneye indik prensesim 14:20 de dünyaya geldi yani digumhanede san cim arttı tabi ama dayanilmayacak gibi değildi hiç dikislerde uyuttular beni 15 dk falan sonrası rüya gibi zaten odada gözlerimi açtım eşim yanımdaydı gördün mu dedim evet dedi o anda getirdiler kuzumu ağlamaya başladım göğsüme koydular hemen emmeye başladı dünyanın en güzel anlariydi hepimize nasip olsun inşallah darısı basinza kızlar
Ay çok duygulandım gercekten kolay olmus Canım Rabbim hepimize hayırlı dogumlar evlatlarımızı saglıkla kucagımıza almayı nasip etsinEvet kızlar size ilk doğumunu anlatmak istiyorum inşallah hepimizin doğumu kolay sağlıkla bir avazda olur
Selam arkadaslar. Bebeklerimiz cok hareketli diyor bazi arkadaslar masallah. Benim bebegim son zamanlarda cok sakin. Zaten uzun zamandir tekme attigi yok, sadece itiyor, poposunu dayiyor vs. Kucuk kucuk hareket ediyor, hickirik tutuyor. Siz de boyle hareketli yazinca endiselendim
Inş CNm Öyledir , halan haber bekliyorum daha varmamış telde kapalı ulaşamıyorumda öyle bekliyorum . Oğluma bakıp gözlerim doluyor , onu iki gün nasıl idare ederim diye düşünürken birde böyle bir durum çok ağır geldi . Görseniz kuzumun halini , babası gitmeden bir gün önce sabah gitmiş yanına baba diye öpüp durdu çok düşkün babasına ne biliyim aklıma kırkbin tane şey geliyor aklıma engel olamıyorum işte . Inş dediğin ve Dediğiniz gibi her şerde bir hayır vardır ve biz çok kötüsünü bertaraf etmişisdir . Bu arada görümceyi havaalanından kızkardeşim gidip almış bizim eve bırakmış çok şükür o oralarda perişan olmadı .Canım Allah rahmet eylesinKalanlara sabır versin inşallah.
Kuzumm her şer görünende vardır bir hayır. Belki de böylelikle bir sıkıntıyı def etti Rabbim başınızdan
Canım Allah hayırlı doğum nasip etsin inşallah her şey yolunda gider
Günaydın kızlar eşimin bindiği uçakta biri ölmüş galiba almanyaya zorunlu iniş yapmışlar dün geceden beri uyumadım halan Almanya'da Türkiye'ye gidememiş .. Var mı böyle şey düşündükçe Kafayı yiyecem , çok şükür birşey olmamış ama insan bilene kadar 9 doğuruyor resmen ..Allah vere burda doğurmam inş . Bizim görümce de Antep'ten istanbula vardı oda orda kaldı bekliyor eşimi . Filim gibi resmen kırk yıl düşünsek böyle birşey gelmez akla.
canım iş dönüşü bazı gunler benımde oyle oluyor. sıcak su yapıp içine ayak banyosu yapıyorum veya üşenirsem sıcak su ile yıkıyorum sonra ayagım yuksek kalacak sekılde yatıyorum bırazda.iyi geliyor tavsıye ederım.kızlar ayak tabanlarım o kadar cok agrıyor kı üzerine basamıyorum..ayağa kalktığımda sanki iğneler batıyor((
gür akan su anlamındaymıs.birde orta asyada yetişen hep yeşil kalan bir agac adıymıs.maki gibi sanırım:) bizim ki de dün gece acayip hareketliydi ilk defa böyle oldu heralde geliyor demiştim :) biz oğlumuza Selim ismini koyacağız, 2.si kız olursa Selin mi koysak diye esprisini yapmıştık ama Selin diye bir arkadaşım var isminden çok memnun değil, hiç bir anlamı yok dedi ben de bilmiyordum. kulağa hoş geliyor ama çocukların anne babalar üzerinde ki tek hakkı isim olacak bu yüzden anlamlı isimler düşünebilirsiniz nacizane fikrim
amin canm Allah cumlemizden razi olsun,insaAllah hakkımızda hayırlı olan neyse o olurAnladım canım ozamn ben kendi doktoruma devam ediyim ozamn cok saol soylediğin için Allah razı olsun valla yoksa yarın oraya gitcektım gitmeme gerek kalmadı bu durumda cumartesi krnfi doktorum caarmıştı oraya giderim saglıkla alalım insallah bebişleri kucagımıza
bendeeee. regl donemlerımde hiç agrım olmazdı. hafıf bı agırlık hıssı olurdu o kadarben regl agrısı nedır bılmıyorummnası anlayacagım merak edıyorum
bnde ayni durumdayım ya bugün dra gitmeyi bile düşündüm, tekme atmiuor sadece dayayıp itiyor gibi, pazartesi randevu var nasil dayanicam bilmiuorumSelam arkadaslar. Bebeklerimiz cok hareketli diyor bazi arkadaslar masallah. Benim bebegim son zamanlarda cok sakin. Zaten uzun zamandir tekme attigi yok, sadece itiyor, poposunu dayiyor vs. Kucuk kucuk hareket ediyor, hickirik tutuyor. Siz de boyle hareketli yazinca endiselendim
ya bızım agrı esıgımız cok yuksek o yuzden regl agrısını hıssetmıyoruz ve dogum sancıarı bu sebeple sorunsuz gececek yada bu agrıyı bılmedıgımız ıcın ılk tecrubemız fena olcakbendeeee. regl donemlerımde hiç agrım olmazdı. hafıf bı agırlık hıssı olurdu o kadar
ya bızım agrı esıgımız cok yuksek o yuzden regl agrısını hıssetmıyoruz ve dogum sancıarı bu sebeple sorunsuz gececek yada bu agrıyı bılmedıgımız ıcın ılk tecrubemız fena olcak
Dun bebeğim az hareket etti diye gece panik yaptim zeynep Kamil e gttk. Nryseki dr beni usg ye alinca hareket etmeye başladı. Nst cekti hersey normal. Uyuyodu galiba. Alttan muayene etti daha oncede sancim cikinca etmislerdi ama bu dr mahvetti beni. Canim yandi. Acilmam yok. Ama nst de sancim cikti yine. Ara ara adet sancisi gibi bisey hissedyrm o kdr. 1 hafta once 2900 olcmustu ozeldeki dr. Devlettwki bu gece 3400 dedi. Sok oldum bi haftada 500 gr zor alir bence. Her dr her cihaz farklı olcuyo. Yrn ozeldeki dr a gdcm bklm kac gr Cikicak. Ama hic onemsmyrm ssglikla dogsun artik psikilojim bozuldu. Ay hareket ettimi uyuyomu biseymi oldu diye dusunmekten. Bi hafta kaldi SezeryAN gunume allahim guc sabir versin hepimize
Kızlar ya ben cok korkmaya basladım. Daha once gittigim bi dr ilk 10 gunde gelir demişti. Kendi doktorum 15-20si arası diyor. Ben de o yuzden temizliği 2 nisanda yaptırmaya, halıları da Nisanın ilk haftası temizletmeye karar verdim. Kişisel temizliğimi de yaptırmadım.
Ama ya paşam erken gelmek isterse, ya sorun cıkarsa,maazallah ya bi problem olur da apartopar doğurmam gerekirse..
Belki sacma ama hem dogsun istiyorum hem de Nisanın en azından 9unu, 10unu beklesin bebegim diyorum.
Öte yandan agrılarım iyice arttı. Göbegim 3 gundur tas gibi, sürekli ağır ve ağrıyor. Kendimi zor tasıyorum. Hiçbir seye yetişemiyorum,uyuyamıyorum.
Bir garip psikolojideyim. Ne oldu bana bilmiyorum(
Cok yazdım kusuruma bakmayın
Evet kızlar size ilk doğumunu anlatmak istiyorum inşallah hepimizin doğumu kolay sağlıkla bir avazda olur
Kuzum benim... Anlıyorum ben seni... Rabbimin izniyle sıkıntısız gidip dönsün inşallah eşin. Bir haber aldığında bize de haber ver mutlaka. Kardeşinin görümceni alması da iyi olmuş. En azından bir de onu düşünmek zorunda kalmazsın...Inş CNm Öyledir , halan haber bekliyorum daha varmamış telde kapalı ulaşamıyorumda öyle bekliyorum . Oğluma bakıp gözlerim doluyor , onu iki gün nasıl idare ederim diye düşünürken birde böyle bir durum çok ağır geldi . Görseniz kuzumun halini , babası gitmeden bir gün önce sabah gitmiş yanına baba diye öpüp durdu çok düşkün babasına ne biliyim aklıma kırkbin tane şey geliyor aklıma engel olamıyorum işte . Inş dediğin ve Dediğiniz gibi her şerde bir hayır vardır ve biz çok kötüsünü bertaraf etmişisdir . Bu arada görümceyi havaalanından kızkardeşim gidip almış bizim eve bırakmış çok şükür o oralarda perişan olmadı .
Dun bebeğim az hareket etti diye gece panik yaptim zeynep Kamil e gttk. Nryseki dr beni usg ye alinca hareket etmeye başladı. Nst cekti hersey normal. Uyuyodu galiba. Alttan muayene etti daha oncede sancim cikinca etmislerdi ama bu dr mahvetti beni. Canim yandi. Acilmam yok. Ama nst de sancim cikti yine. Ara ara adet sancisi gibi bisey hissedyrm o kdr. 1 hafta once 2900 olcmustu ozeldeki dr. Devlettwki bu gece 3400 dedi. Sok oldum bi haftada 500 gr zor alir bence. Her dr her cihaz farklı olcuyo. Yrn ozeldeki dr a gdcm bklm kac gr Cikicak. Ama hic onemsmyrm ssglikla dogsun artik psikilojim bozuldu. Ay hareket ettimi uyuyomu biseymi oldu diye dusunmekten. Bi hafta kaldi SezeryAN gunume allahim guc sabir versin hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?