- 12 Ocak 2015
- 638
- 746
- 103
- 44
Hic sorma, endise icinde bir hayat bizi bekliyor..hareket etse bir ayrı etmese ayrı endişeleniyoruz annelik işte ömür hep endişe ile geçecek sanırım..
hareket etse bir ayrı etmese ayrı endişeleniyoruz annelik işte ömür hep endişe ile geçecek sanırım..
Ben bu yuzden 3 kere apar topar doktora gittim. Nst ye de girdim usg de de hersey normal cikmisti. Sanirim bebek sakin fazla hareketli degil. En azindan boyle avutuyorum kendimi. Bazi arkadaslar yaziyor ya bebegim hic uyutmadi cok hareketliydi diye sasiriyorum, benim hic o kadar hareketli olmadi oglum.bnde ayni durumdayım ya bugün dra gitmeyi bile düşündüm, tekme atmiuor sadece dayayıp itiyor gibi, pazartesi randevu var nasil dayanicam bilmiuorum
benim adet sancım cok ağrılı olur.ya bızım agrı esıgımız cok yuksek o yuzden regl agrısını hıssetmıyoruz ve dogum sancıarı bu sebeple sorunsuz gececek yada bu agrıyı bılmedıgımız ıcın ılk tecrubemız fena olcak
umarım öyledir canım ya yoksa duramam böyle doğum bile yapmak istemiyorum gördükten sonra
eşimde sağlıkçı hastanede az önce kadın geldi 13 üncüyü doğurdu diyo
Evet kızlar size ilk doğumunu anlatmak istiyorum inşallah hepimizin doğumu kolay sağlıkla bir avazda olur
Doğumdan 2 gün önce regl ağrısı gibi çok hafif bir ağrı başladı o gece kin aya gittik göbek bile attım ertesi gün değişen bişey yoktu doktora gittik gorumcemle 1 cm açık var gece 3 gibi dogurursun dedi bana evde beklemek istedim döndük benim san cim hep duzrnliydi 5 dk da bir 20 saniye ama bildiğiniz regl ağrısı fazlası yok bütün gece devam etti ben gayet uyudum sabah da uyandığımda aynıydı gece dogurmadim yani kahvaltılı ettim düşümü aldım makyajımı yaptım saat 1 di gorumcem yine mi gitsek nolur nolmaz dedi annemle kayinvalidem böyle doğum olmaz diyorlarneyse biz saat 1 de çıktık evden yarım saate ordaydik pazar günüydü hastane bomboş bi erkek dr vardi ona baktirmam dedim hemşire ben bakayım ona göre doktor unu ararız dedi baktı yüzüme baktı sen nasıl dayaniyorsun 9 cm dedi hemen hazırladılar beni ağrım regl düzeyinde hala doktorum geldi 15 dk içinde suyumu patlattı serum falan taktılar dogumhaneye indik prensesim 14:20 de dünyaya geldi yani digumhanede san cim arttı tabi ama dayanilmayacak gibi değildi hiç dikislerde uyuttular beni 15 dk falan sonrası rüya gibi zaten odada gözlerimi açtım eşim yanımdaydı gördün mu dedim evet dedi o anda getirdiler kuzumu ağlamaya başladım göğsüme koydular hemen emmeye başladı dünyanın en güzel anlariydi hepimize nasip olsun inşallah darısı basinza kızlar
Selam arkadaslar. Bebeklerimiz cok hareketli diyor bazi arkadaslar masallah. Benim bebegim son zamanlarda cok sakin. Zaten uzun zamandir tekme attigi yok, sadece itiyor, poposunu dayiyor vs. Kucuk kucuk hareket ediyor, hickirik tutuyor. Siz de boyle hareketli yazinca endiselendim
ya bızım agrı esıgımız cok yuksek o yuzden regl agrısını hıssetmıyoruz ve dogum sancıarı bu sebeple sorunsuz gececek yada bu agrıyı bılmedıgımız ıcın ılk tecrubemız fena olcak
benim adet sancım cok ağrılı olur.
doğum sancım da oyle oldu.
belki sizin de adet sancısı olmadıgı gibi, doğum sancınız da az olur :)
Kızlar doktordan geldim tansiyonum yüksek cıktı 14-8 idrarda proteine baktı cok şükür yok bir hafta takip etmemi istedi günlük yazcam haftaya kadar bakcakmış yüksekse hap vercek
Eşinden haber alabildin mi canım ? Hiç merak etme Allahın izniyle iyilerdir sadece bi talihsizlik olmuş Allah beterinden saklasın.Bizi de haberdar et olur mu sen de rahat olmaya çalış birazcık canım kuzunu düşünGünaydın kızlar eşimin bindiği uçakta biri ölmüş galiba almanyaya zorunlu iniş yapmışlar dün geceden beri uyumadım halan Almanya'da Türkiye'ye gidememiş .. Var mı böyle şey düşündükçe Kafayı yiyecem , çok şükür birşey olmamış ama insan bilene kadar 9 doğuruyor resmen ..Allah vere burda doğurmam inş . Bizim görümce de Antep'ten istanbula vardı oda orda kaldı bekliyor eşimi . Filim gibi resmen kırk yıl düşünsek böyle birşey gelmez akla.
Bende de bi ara kalp atışları düştü ama dr bişey demedi sanırım uyuyordur diye düşündüm bende. Kilo kısmına gelince ben de aynı dertteyim ama Allah başka dert vermesin diyorum canım en azından gelişimleri normal haftasıyla uyumlu miniklerimiz en önemlisi de bu bizim içinkizlar kontrolden çıktık moralim bozuldu nst yi doktorumuz beğenmedi bebeğin hareketleri çok zayıf dedi tekrar istedi çikolata yedim tekrar çekindim bu defa da hafif sancı çıktıbebekte hiç kilo almamış bir haftada 2850 gr sadece 50 gr almış görünüyo ultrason da mi var benim minikte mi var anlamadım haftaya cuma kontrole aç gel dedi aksi bişey olursa sezeryana alırız dedi olmazsa 31 de dedi.
ilkayyy ne güzeeel bir haber paylaştın bizimlee :) heralde normal doğum yapan ilk sensin :) baya bir erken gelmiş minnoşun sağlıkla, mutlulukla büyüt yavrunu.. senin ağrı eşiğin biraz yüksek sanırım 9 cme kadar iyi gitmişsin :) benim anlamadığım dikişlerde neden uyuttular ? çok mu dikiş atıldı bir de kaç dak uyutuldun?
Canım bu ilk doğumum bu henüz olmadı beni 15 dk uyuttular en sonunda 5 dik isim vardı 2 içerde 3 disardaayyy ne güzeeel bir haber paylaştın bizimlee :) heralde normal doğum yapan ilk sensin :) baya bir erken gelmiş minnoşun sağlıkla, mutlulukla büyüt yavrunu.. senin ağrı eşiğin biraz yüksek sanırım 9 cme kadar iyi gitmişsin :) benim anlamadığım dikişlerde neden uyuttular ? çok mu dikiş atıldı bir de kaç dak uyutuldun?
İdrarda protein olmaması iyi bi haber canım bi de artık 38.haftalara geldik çok şükür doğum bile olsa sıkıntı olmaz Allahın izniyleKızlar doktordan geldim tansiyonum yüksek cıktı 14-8 idrarda proteine baktı cok şükür yok bir hafta takip etmemi istedi günlük yazcam haftaya kadar bakcakmış yüksekse hap vercek
Allah acil şifalar versin canımKızlar doktordan geldim tansiyonum yüksek cıktı 14-8 idrarda proteine baktı cok şükür yok bir hafta takip etmemi istedi günlük yazcam haftaya kadar bakcakmış yüksekse hap vercek
Fazla adet ağrısı çekmem canım ilk günüm belime agirir biraz sonra gecerbayılıyorum senin gibi doğum yapanlara ama az daha evde doğuracakmışsın 9 cm e kadar anlamamışsın ondan da korkuyorum ben kimisi aniden evde doğuruyor ya böyle oluyor demek ki benim annemin doğumları da çok kolay olmuş o da gık demedim diyor hemen gelmişiz zor yetişmiş ebeler kardeşimde de bende de sormak istediğim normalde adet sancısı nasıl çekiyorsun ağır mı normal mi
Kızlar doktordan geldim tansiyonum yüksek cıktı 14-8 idrarda proteine baktı cok şükür yok bir hafta takip etmemi istedi günlük yazcam haftaya kadar bakcakmış yüksekse hap vercek
Bizde dr dan geldik herşey yolunda şükürler olsun suyu da iyi ama kilosu yine az geldi bana daha 3 kilo olmamış ama boyu 51 cm. Kafama takmamaya çalışıyorum ancak yinede annelik işte kilo alınca sanki daha iyi olacakmış gibi düşünüyorumNst de yine sancım çıktı 36dan sonra ağrılarım olmaya başladı zaten kendimde hissediyorum bakalım 10 gün sonra yine gidicem sanırım kuzum pek kilolu olmayacak. 10 gün sonra çatı muayenesi de yapacakmış
canım sağlığı ile doğsun da inşallah varsın biraz zayıf olsun. Ben de benimkinin kilosu az diye düşünüyorum ama önemli olan elbette sağlığı. Allah hepimize hayırlsını nasip etsin inşallahkizlar kontrolden çıktık moralim bozuldu nst yi doktorumuz beğenmedi bebeğin hareketleri çok zayıf dedi tekrar istedi çikolata yedim tekrar çekindim bu defa da hafif sancı çıktıbebekte hiç kilo almamış bir haftada 2850 gr sadece 50 gr almış görünüyo ultrason da mi var benim minikte mi var anlamadım haftaya cuma kontrole aç gel dedi aksi bişey olursa sezeryana alırız dedi olmazsa 31 de dedi.
Tamamen aynı şeyleri düşünüyoruzKIZLAR DIKKAT! bir derdimi anlatiyorum istemeyen okumasin sonra beni de dislamayin basliktan( weryew gibi)
:) kendinizi normal doguma nasil motive ediyorsunuz? Aklim o kadar karisik ki anlatamam. Eski bir vajinismus hastasiyim. Normal dogumu nasil yaparim bilmiyorum. Sezeryan istiyorum acikcasi. Ama cevremde inanilmaz bir baski beni normal doguma dogru itekliyor. Doktorum cati muayenesine gore karar ver diyor. Bu arada herkes cati muayenesine gitme cok gereksiz diyor. Ayni zamanda doktorum zayif ve uzun oldugum icin kolay bir dogum yapabilecegimi soyluyor. Ama arkasindan ekliyor: dikisim olmaz sanma normalde altta,sezeryanda ustte olur dikisin. Cati muayenesinden cok korkuyorum kizlar ben normal muayene bile olamiyorum. Herkes sezeryani kotuluyor. Ben dogum sirasinda kasilip bebege zarar vermekten korkuyorum.
benimki de bazen pek yavaş oluyor canım her bebek farklı işte ama anlıyorum seni hissedemeyince insan çok panik oluyor. Allah yardımcımız olsunSelam arkadaslar. Bebeklerimiz cok hareketli diyor bazi arkadaslar masallah. Benim bebegim son zamanlarda cok sakin. Zaten uzun zamandir tekme attigi yok, sadece itiyor, poposunu dayiyor vs. Kucuk kucuk hareket ediyor, hickirik tutuyor. Siz de boyle hareketli yazinca endiselendim
canım seninle aynıyız ben hiç alttan muayene olmadım vajinismusu yendiğim ay hamile kaldım dr um çatı muayenesi yapmamasına rağmen ben direk sezeryan istedim ben de o anda kasılmaktan korkuyorum ki kasılırım biliyorum hatta kaç cm açılmış ona bile baktıramam heralde o yüzden riske atmak istemiyorum ama kendi durumunu sen daha iyi bilirsinKIZLAR DIKKAT! bir derdimi anlatiyorum istemeyen okumasin sonra beni de dislamayin basliktan( weryew gibi)
:) kendinizi normal doguma nasil motive ediyorsunuz? Aklim o kadar karisik ki anlatamam. Eski bir vajinismus hastasiyim. Normal dogumu nasil yaparim bilmiyorum. Sezeryan istiyorum acikcasi. Ama cevremde inanilmaz bir baski beni normal doguma dogru itekliyor. Doktorum cati muayenesine gore karar ver diyor. Bu arada herkes cati muayenesine gitme cok gereksiz diyor. Ayni zamanda doktorum zayif ve uzun oldugum icin kolay bir dogum yapabilecegimi soyluyor. Ama arkasindan ekliyor: dikisim olmaz sanma normalde altta,sezeryanda ustte olur dikisin. Cati muayenesinden cok korkuyorum kizlar ben normal muayene bile olamiyorum. Herkes sezeryani kotuluyor. Ben dogum sirasinda kasilip bebege zarar vermekten korkuyorum.
İlk
ilk
doğumunu anlattimm daha dogurmadimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?