- 9 Kasım 2008
- 307
- 200
- 133
Maaşallah Allah hepimize böyle kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallahEvet kızlar size ilk doğumunu anlatmak istiyorum inşallah hepimizin doğumu kolay sağlıkla bir avazda olur
Doğumdan 2 gün önce regl ağrısı gibi çok hafif bir ağrı başladı o gece kin aya gittik göbek bile attım ertesi gün değişen bişey yoktu doktora gittik gorumcemle 1 cm açık var gece 3 gibi dogurursun dedi bana evde beklemek istedim döndük benim san cim hep duzrnliydi 5 dk da bir 20 saniye ama bildiğiniz regl ağrısı fazlası yok bütün gece devam etti ben gayet uyudum sabah da uyandığımda aynıydı gece dogurmadim yani kahvaltılı ettim düşümü aldım makyajımı yaptım saat 1 di gorumcem yine mi gitsek nolur nolmaz dedi annemle kayinvalidem böyle doğum olmaz diyorlarneyse biz saat 1 de çıktık evden yarım saate ordaydik pazar günüydü hastane bomboş bi erkek dr vardi ona baktirmam dedim hemşire ben bakayım ona göre doktor unu ararız dedi baktı yüzüme baktı sen nasıl dayaniyorsun 9 cm dedi hemen hazırladılar beni ağrım regl düzeyinde hala doktorum geldi 15 dk içinde suyumu patlattı serum falan taktılar dogumhaneye indik prensesim 14:20 de dünyaya geldi yani digumhanede san cim arttı tabi ama dayanilmayacak gibi değildi hiç dikislerde uyuttular beni 15 dk falan sonrası rüya gibi zaten odada gözlerimi açtım eşim yanımdaydı gördün mu dedim evet dedi o anda getirdiler kuzumu ağlamaya başladım göğsüme koydular hemen emmeye başladı dünyanın en güzel anlariydi hepimize nasip olsun inşallah darısı basinza kızlar
canım seninle aynıyız ben hiç alttan muayene olmadım vajinismusu yendiğim ay hamile kaldım dr um çatı muayenesi yapmamasına rağmen ben direk sezeryan istedim ben de o anda kasılmaktan korkuyorum ki kasılırım biliyorum hatta kaç cm açılmış ona bile baktıramam heralde o yüzden riske atmak istemiyorum ama kendi durumunu sen daha iyi bilirsin
KIZLAR DIKKAT! bir derdimi anlatiyorum istemeyen okumasin sonra beni de dislamayin basliktan( weryew gibi)
:) kendinizi normal doguma nasil motive ediyorsunuz? Aklim o kadar karisik ki anlatamam. Eski bir vajinismus hastasiyim. Normal dogumu nasil yaparim bilmiyorum. Sezeryan istiyorum acikcasi. Ama cevremde inanilmaz bir baski beni normal doguma dogru itekliyor. Doktorum cati muayenesine gore karar ver diyor. Bu arada herkes cati muayenesine gitme cok gereksiz diyor. Ayni zamanda doktorum zayif ve uzun oldugum icin kolay bir dogum yapabilecegimi soyluyor. Ama arkasindan ekliyor: dikisim olmaz sanma normalde altta,sezeryanda ustte olur dikisin. Cati muayenesinden cok korkuyorum kizlar ben normal muayene bile olamiyorum. Herkes sezeryani kotuluyor. Ben dogum sirasinda kasilip bebege zarar vermekten korkuyorum.
Ben farkında değildim ama belini kaldiriyormusum tam bebeğin kafasının çıktığı sırada doktorum belini sabit tut bebeğin boynuna zarar verirsin dedi ama bilinçli yapmiyordum ışte öyle olunca ebeye uyutsak mi acaba dedi ve ben uykuya daldım 15 dk kadar hem dikisleri duymamış oldum normalde uyutmuyorlar ama istersen dikislerde uyutabiliyorlarmisaaaabi yanlış anlaşılma olmuş o zaman ama sorum hala geçerli neden uyuttular dikişlerin sırasında? normalde uyutulup mu yapılıyor ki?
Canim o ani sen yasacaksin pek milleti takma senin ne yasadigini nasil hissettigini kimse bilemez.Benim cevremde sezeryani oyle bir tavirla anlatiyor ki sanki normal dogumla doguranlar daha cok anne oluyomis gibi.Ama benim normal dogumu istememde i ani yasamak istiyorum bende sezeryandan korkuyorum benim bu gidisle sezeryan olacak belki ama kim nasil istiyorsa oyle dogursun bence sende sezeryan istiyosan ol kimseyi takma fazla.KIZLAR DIKKAT! bir derdimi anlatiyorum istemeyen okumasin sonra beni de dislamayin basliktan( weryew gibi)
:) kendinizi normal doguma nasil motive ediyorsunuz? Aklim o kadar karisik ki anlatamam. Eski bir vajinismus hastasiyim. Normal dogumu nasil yaparim bilmiyorum. Sezeryan istiyorum acikcasi. Ama cevremde inanilmaz bir baski beni normal doguma dogru itekliyor. Doktorum cati muayenesine gore karar ver diyor. Bu arada herkes cati muayenesine gitme cok gereksiz diyor. Ayni zamanda doktorum zayif ve uzun oldugum icin kolay bir dogum yapabilecegimi soyluyor. Ama arkasindan ekliyor: dikisim olmaz sanma normalde altta,sezeryanda ustte olur dikisin. Cati muayenesinden cok korkuyorum kizlar ben normal muayene bile olamiyorum. Herkes sezeryani kotuluyor. Ben dogum sirasinda kasilip bebege zarar vermekten korkuyorum.
kimseye sezeryan veya normal dogum kararımızı acıklamak zorunda degılız kızlar. boyle ıstıyorsanız kararınız buysa sizin için en dogrusu budur. çevreyı bosverın. ama bır sekılde drunuza vajınısmus gecmısınızı soyleyın. hıc yalnız kalamıyorsanız telefon acıp soyleyın.Ben doktoruma henuz vaji gecmisimi anlatmadim.cunku hic yalniz gidemedim yanina. Normal icin cevrem cok baski yapiyor tabii ki bilmiyorlar hastaligimi.hatta benim kv cok dengesizdir atip tutuyo benim yanimda sezeryan icin. Susuyorum ama cok etkileniyorum.sezeryan olacagimi insanlara nasil bir bahaneyle aciklayacagimi bilmiyorum. Cati nasil olursa olsun bebek dogar diyorlar. Bir de ozele gittigim icin onyargi var.ozeldeki doktorlar sezeryana yonlendiriyor diye.
oy maşallahhhhh oğluşuna.Bugun kontrolum vardi kizlar nst ye girdim bi sikinti yok.sanci falanda cikmadi.oglus 3 kilo olmus 49 cm. 4 nisanda sabah bekliyorum dedi.suni sanci olacak sancim olmazsa.ama ben suni sanci istemiyorum
Tatlım sen güzelce dinlen, beslen ve suyunu ihmal etme. Bizim kilomuzda geri. Bundan bir hafta önce de gittiğimiz kontrolde hiç kilo almamıştık. Dün ki kontrolde 200 gr almışız. Kırmızı et, yumurta, süt, pekmez (içine limon veya portakal sıkılmış) özelliklebunları günlük menüne eklemeye çalış. Demir hapını da düzenli almayı ihmal etme. Emin ol ikinize de iyi gelecek.kizlar kontrolden çıktık moralim bozuldu nst yi doktorumuz beğenmedi bebeğin hareketleri çok zayıf dedi tekrar istedi çikolata yedim tekrar çekindim bu defa da hafif sancı çıktıbebekte hiç kilo almamış bir haftada 2850 gr sadece 50 gr almış görünüyo ultrason da mi var benim minikte mi var anlamadım haftaya cuma kontrole aç gel dedi aksi bişey olursa sezeryana alırız dedi olmazsa 31 de dedi.
allh kolaylık versınşu temizlik işi tek başına çok zor bir haftadır bitiremedim ya camları sildim yağmur yagdı battı kanepeleri vs sildim sırada mutfak var
tamam canım tşkr ederım deneyecegımcanım iş dönüşü bazı gunler benımde oyle oluyor. sıcak su yapıp içine ayak banyosu yapıyorum veya üşenirsem sıcak su ile yıkıyorum sonra ayagım yuksek kalacak sekılde yatıyorum bırazda.iyi geliyor tavsıye ederım.
gür akan su anlamındaymıs.birde orta asyada yetişen hep yeşil kalan bir agac adıymıs.maki gibi sanırım
geçmiş olsun ....Kızlar doktordan geldim tansiyonum yüksek cıktı 14-8 idrarda proteine baktı cok şükür yok bir hafta takip etmemi istedi günlük yazcam haftaya kadar bakcakmış yüksekse hap vercek
Bugun kontrolum vardi kizlar nst ye girdim bi sikinti yok.sanci falanda cikmadi.oglus 3 kilo olmus 49 cm. 4 nisanda sabah bekliyorum dedi.suni sanci olacak sancim olmazsa.ama ben suni sanci istemiyorum[/QUOT
maşallah bebişine..4 nisan da 40 haftan doluyor dıye o gun sunı sancı almak zorunda değilsin 42.haftaya kadar bekleyebilirsin canım..ama bu arada sık sık kontrole gıtmek gerekiyor.
maşallah yavruna boyu cok güzel ....kilosunu dert etme desemde ediyoruz biliyorum ama sağlığı sıhhatı yerınde olsun gerisi boş..hem ölçümlerden fazla olma ihtimali de var..Bizde dr dan geldik herşey yolunda şükürler olsun suyu da iyi ama kilosu yine az geldi bana daha 3 kilo olmamış ama boyu 51 cm. Kafama takmamaya çalışıyorum ancak yinede annelik işte kilo alınca sanki daha iyi olacakmış gibi düşünüyorumNst de yine sancım çıktı 36dan sonra ağrılarım olmaya başladı zaten kendimde hissediyorum bakalım 10 gün sonra yine gidicem sanırım kuzum pek kilolu olmayacak. 10 gün sonra çatı muayenesi de yapacakmış
canım ne kadar gerilik var dedi doktor kaç kilo bebişinbenimde kızım bu ay çok az kilo almış ilk defa gerilik çıktı nst de de öyle çok hareketli değil ama doktor normal dedi seninde bebeğin gayet iyi kiloda bence 3 kiloya yakın sağlıklı olsunlar yeter ki inşallah biir sıkıntı yoktur canım gönlünü ferah tut hepimiz de sıkıntılar çıkıyo malesef birbirimize dua edelim bol bol sağlıkla evlatlarımizla evimize gelelim inşallah
Çok haklısın ama işte kilo alınca sanki iyiymiş gibi düşünüyoruz ya tatlım o yüzden kilosu azçıkınca kafama takıyorum işte.Yoksa dediğin gibi tek önemlisi onun sağlıklı olması şükürler olsun suyu falanda iyiymiş inşallah 3 üzerinde doğarda giydirirken falan zorlanmam :)allh kolaylık versın
tamam canım tşkr ederım deneyecegım
geçmiş olsun ....
Hiiç sorma bende de bu hafta çatlak oldu ne güzel çatlamadım diyordum ama bu hafta kötü sürprizle karşılaştımkızlar vatana millete hayırlı olsun çaaatırrrr çatırrrr çatladım... hani şu googlea hamile çatlağı yazınca çıkan iğrenç çatlaklar varya hehh bende var onlar işte
Benim kucuklugumden beri dogum korkum var. Hicbir zaman aklim almadi:) simdi de korkuyorum cati muayenesi de olmayacagim. Belki normal dogum icin yapim cok musait bilemiyorum ama sezeryani tercih edecegim. Esim normal dogum taraftari elbette karari bana birakiyor ama belki cok elverislisindir diyor. Hatta doktorda lafi gecti, doktora ben sezeryan esim normal dogum taraftari dedigimde, esiniz gebe kaldiginda onu normal dogurturuz dedi :) doktorum tamamen karari anneye birakiyor. Normal dogumu isteyen, dogum korkum yok diyen arkadaslara giptayla bakiyorum masallah. Sag salim bebeklerimizi kucagimiza alalim insallah..KIZLAR DIKKAT! bir derdimi anlatiyorum istemeyen okumasin sonra beni de dislamayin basliktan( weryew gibi)
kızlar vatana millete hayırlı olsun çaaatırrrr çatırrrr çatladım... hani şu googlea hamile çatlağı yazınca çıkan iğrenç çatlaklar varya hehh bende var onlar işte
Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda tedaviniz sonuçlanırda o güzel haberi alırsınız şimdilik bi tane ayetel kursi okudum Rabbim kabul etsin. Bugün kontrole gittiğimdede tedavi için gelenelr vardı hepsine dua ettim inşallah Allahım her isteyene nasip eder bu duyguları sizinde tedaviniz en kısa zamanda olumlu bi şekilde sonuçlanırarkadaşlar burda çok fazla hamile olduğunu gördüm.Ben de tüp bebek tedavisi görüyorum.çok zorlu bir süreçteyim.yumurtlamamda sıkıntılar oluyor.ama bu forumdakilere baktım aranızda benim gibi tedavilerden sonra hamile olanlar var.Allah hepinize bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip esin.sizden ricam benim için birer Meryem suresi ve ayetel kürsü okuyup Rabbimin bana da nasip etmesi için ..o güzel duyguları yaşamam için inşallah.. Allah razı olsun okuyanlardan...
Canim inşallah tez zamanda tedavin güzel sonuçlanır bu duyguyu sende tadarsin ben okurum tabikiarkadaşlar burda çok fazla hamile olduğunu gördüm.Ben de tüp bebek tedavisi görüyorum.çok zorlu bir süreçteyim.yumurtlamamda sıkıntılar oluyor.ama bu forumdakilere baktım aranızda benim gibi tedavilerden sonra hamile olanlar var.Allah hepinize bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip esin.sizden ricam benim için birer Meryem suresi ve ayetel kürsü okuyup Rabbimin bana da nasip etmesi için ..o güzel duyguları yaşamam için inşallah.. Allah razı olsun okuyanlardan...
KIZLAR DIKKAT! bir derdimi anlatiyorum istemeyen okumasin sonra beni de dislamayin basliktan( weryew gibi)
Allah sizede tez zamanda sağlıklı uzun ömürlü hayırlı bir evlat ve rahat bir hamilelik nasip etsin inşallah... tüm isteyenlere aratmadan nasip olsun....arkadaşlar burda çok fazla hamile olduğunu gördüm.Ben de tüp bebek tedavisi görüyorum.çok zorlu bir süreçteyim.yumurtlamamda sıkıntılar oluyor.ama bu forumdakilere baktım aranızda benim gibi tedavilerden sonra hamile olanlar var.Allah hepinize bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip esin.sizden ricam benim için birer Meryem suresi ve ayetel kürsü okuyup Rabbimin bana da nasip etmesi için ..o güzel duyguları yaşamam için inşallah.. Allah razı olsun okuyanlardan...
ahh canım bu öyle basen çatlağı gibi değğil yalnız. bende çatlak olayına alışık biriyim.. çatlamamış yerim yok ama bunlar mor resmen... çok kötü yabende hamılelıkten kaynaklanan yok su anda ama ne farkederkı . ergenlık donemımden dolayı basenlerım yanlarım iç bacaklarım çatlak dolu zaten. hamılelıkte catlamamısım cok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?