İnşallah canım istediğin gibi olsunBiz varız cnm , normal dogum bekliyoruz.kismet tabi bi aksilik olmazsa inşallah
Ohh ne güzel maşallah sancı şiddeti nedir normalin bunu hep merak ettim sonuçta dayanılmıcak değildir heralde oyle olsu hiç bir kadın dogum yapamazdı diye düşünüyorum ama soylermisin sancının ve dogum anındaki şiddet ne derecedeben varım ilk doğumum da normal bunda da normal bekliyoruz inşallah
Ay benim kaç gündür hafif hafif sancıların vardı bugünde böyle ara ara vuruyordu bebeğim karnmda hep bi yeri şişirip taş gibi yapiyodu bu akşam napsam bel agrisini geciremiyorum aceba doktora gitsemmi biraz daha beklesemmi yuruyemiyorum bile daha önceden bunları yaşamış olanlar var mi sormak istedim
Benim nişanım geldi galiba
evet ben de varımmBiz varız cnm , normal dogum bekliyoruz.kismet tabi bi aksilik olmazsa inşallah
Annen cok dogru diyo canım ama bizi cok korkuttular ya normal dogumdan bunda filmlerin doktorların yonlendirmesi cok fazla ben kadın dogumda calıştım bekarken doktor son ayındaki kadına sen korkuyosun ıkınamaz doguramazsın diyip sezaryana diretiyodu ve nelerini gordüm otuzden gercekten ciddi bi durum olmadıgı surece anneyı ve bebeği etkileyecek elbette bende sezaryan derim ama keyfe kedere sen korkuyon sen ıkınamazsın böyle seyler bana cok tuhaf geliyoAnnem kiziyor doverim seni diyornormal doguracakmisim biz evde dogurduk kimse yoktu yanimizda sizin camimiz ne kadar kiymetli diyor.offfff annemi özledim ben:.((((
Cok sevindim canım aileden daha onemli bişey yok gercekten onlara ne kadar kırılsakta onlar bizede darılsalarda aile bagı cok güzel ve hiç bişey okadar onemli değilkızlar babam bugün aksam 20.30 a kadar küslugu devam ettirdi sonra annem kardeşim ve benim oturduğumuz odaya geldi bana sen benim ilk göz agrimsin dedi sacimi okasadi yanagimdan öptü bende tavir yapmadim baba ben sen rahatca TV izle diye odami değiştirdinm dedim küslük bitti annemle kardesiminde gönlünü aldi.simdi içim rahat insallah bir daha boyle bisey olmaz.
Spinal anestezi ile epidural arasındaki fark ne peki?bunlardan birini ben mi seçicem yoksa dr yönlendirir mi?
Ya aynen bende kararsız kaldım
kızlar babam bugün aksam 20.30 a kadar küslugu devam ettirdi sonra annem kardeşim ve benim oturduğumuz odaya geldi bana sen benim ilk göz agrimsin dedi sacimi okasadi yanagimdan öptü bende tavir yapmadim baba ben sen rahatca TV izle diye odami değiştirdinm dedim küslük bitti annemle kardesiminde gönlünü aldi.simdi içim rahat insallah bir daha boyle bisey olmaz.
Kızlar ya birşey sorucam . Ben hamileliğimi bebeğim 13. Haftalıkken öğrendim.. Yani regl oluyordum ve bir gece karın ağrısıyla doktora gittiğimde öğrendim hamileliğimi ve 13 haftalık görünüyor ultrasonda dedi doktor ama son adet tarihim yok benim.. O günden beride hep 13 haftadan itibaren hesaplamaya başladım :/ benim son adet tarihim olmadığına göre bebeğim ultrasona göre mi doğacak kafamda deli sorular
bizde de durum aynı canım okula giderken karnımı öpmeler biz 4 kişiyizler herşeye dahil ediyor inşallah devamı gelir..bu arada 2008 kasım doğumluyuz..aynı sayılırız cnm, benim kızım da 2009 haziran doğumlu, şimdi de oğlumuz olacak kısmetse. hayırlısıyla kavuşsun ablalarımız kardeşlerine.
benim kızım baya kabullendi kardeş olayını, alıştı, okula giderken çoğunlukla karnımı da öpüyor. herşeye dahil ediyor artık, evin bir bireyi olarak görüp bütün planlara vs. katıyor kardeşini. bakalım doğduktan sonra nasıl olacak? sizde durumlar nasıl?
Tahminen tarih vermişti o doktor son adet tarihimi ama regl m sonradan kesildi.. Haklısın canım aslında bebişler ne zaman keyifleri gelirse o zaman geliyor :) herkes sat a göre doğuyor diyince kafam karıştı benimdeBen varım normal doğumu bekleyen:) Rabbimden bir mani olmadığı sürece normal doğacak inşallah kuzum:)
Çok şükür:) Çok şükür kuzum benim, Allah yaşatmasın bir daha küslük
Canım 13 haftalık olduğunda öğrendiysen ve düzenli regl oluyorsan 13 haftadan geriye sayarak regl tarihini bulabilirsin aslında. Eğer düzenli olmuyorsan ilk gittiginde doktorun sana bir regl tarihi belirlemesi gerekir. İlk öğrendiğin günkü ultrason kağıdında yazıyordur. Ha bir de kafana takma bu kadar, sonuçta ne son adet tarihimize göre ne de ultrasona göre belirlenen tarihler kesin tarihler değil:) Yaklaşık olarak verilen tarihler bunlar. O tarihler yaklaştıkça tetikte olmak lazım:) Ama şunu da söyleyeyim bebeğin ultrasonda ne kadarlık göründüğünden ziyade anne karnında ne kadar süre kaldığı önemli organ gelişimi için. O yüzden sata göre verilen tarih daha güvenilir. Tabi yine de verilen tarihten önce de doğabilir kuzular sonra da:)
Ohh iyi maşallah rabbim tamamına erdirsin hepimizi inşallahBen varım normal doğumu bekleyen:) Rabbimden bir mani olmadığı sürece normal doğacak inşallah kuzum:)
Çok şükür:) Çok şükür kuzum benim, Allah yaşatmasın bir daha küslük
Canım 13 haftalık olduğunda öğrendiysen ve düzenli regl oluyorsan 13 haftadan geriye sayarak regl tarihini bulabilirsin aslında. Eğer düzenli olmuyorsan ilk gittiginde doktorun sana bir regl tarihi belirlemesi gerekir. İlk öğrendiğin günkü ultrason kağıdında yazıyordur. Ha bir de kafana takma bu kadar, sonuçta ne son adet tarihimize göre ne de ultrasona göre belirlenen tarihler kesin tarihler değil:) Yaklaşık olarak verilen tarihler bunlar. O tarihler yaklaştıkça tetikte olmak lazım:) Ama şunu da söyleyeyim bebeğin ultrasonda ne kadarlık göründüğünden ziyade anne karnında ne kadar süre kaldığı önemli organ gelişimi için. O yüzden sata göre verilen tarih daha güvenilir. Tabi yine de verilen tarihten önce de doğabilir kuzular sonra da:)
Kızlar iyi geceler :) biz bugün gün aldık pazartesi sezeryan ile doğuma gidiyoruz inşallah :) bizden duanizi esirgemeyin.. Allah yardımcımız olsun babamizda sağ salim yarin gelir inşallah..
Annen cok dogru diyo canım ama bizi cok korkuttular ya normal dogumdan bunda filmlerin doktorların yonlendirmesi cok fazla ben kadın dogumda calıştım bekarken doktor son ayındaki kadına sen korkuyosun ıkınamaz doguramazsın diyip sezaryana diretiyodu ve nelerini gordüm otuzden gercekten ciddi bi durum olmadıgı surece anneyı ve bebeği etkileyecek elbette bende sezaryan derim ama keyfe kedere sen korkuyon sen ıkınamazsın böyle seyler bana cok tuhaf geliyo
Tahminen tarih vermişti o doktor son adet tarihimi ama regl m sonradan kesildi.. Haklısın canım aslında bebişler ne zaman keyifleri gelirse o zaman geliyor :) herkes sat a göre doğuyor diyince kafam karıştı benimde
Ohh iyi maşallah rabbim tamamına erdirsin hepimizi inşallah
Doğru diyosun canım çok teşekkür ederim cevabın için sat fazla önemli değil o zaman :))Tahminen verilen bir regl tarihi varmış madem sen ona göre hesapla kuzum:) Herkesin sata göre doğuyor demesi aslında bebek tam o gün kesin geliyor dünyaya demek değil ki:) Sadece sata göre verilen tarihin, bebeğin anne karnında geçirdiği süreyi daha iyi ifade ediyor oluşu nedeniyle öyle deniyor. Yoksa kaç kişinin tam sata göre doğmuştur ki bebişi:) Bakalım bizim sıpaların keyfi ne zaman yetecek de doğmaya karar verecekler:)
Amin canım inşallah:)
Doğru diyosun canım çok teşekkür ederim cevabın için sat fazla önemli değil o zaman :))
Cok sukur 38.i gorduk :))))
Uyuyamayanlara gunaydin :)
Ne güzel yazmışsın hayalperdesi.teşekkür ediyorum ilginden dolayı.Kuzum net bilgi vereyim ben sana. Epidural anestezi hem normal doğumda hem sezaryende kullanılabilir. Ama spinal sadece sezaryende uygulanır. Hatta sezaryende spinalle epidural beraber de uygulanabilir (Kombine eoidural-spinal diye geçer.) Ayrıca epidural de spinal de belden aşağısının uyuşmasını sağlıyor ve bebeğe anestezik etki geçmiyor:)
Farklarına gelince;
Spinal anestezide ilaç dura denen omurilik zarını geçerek omurilik sıvısı içine verilir. Etkisi hemen başlar ama kısa sürer ve ilaç verildikten sonra katater kapatıldığından yeniden ilaç verilemez süreyi uzatmak için.
Epiduralde ise ilaç omurilik sıvısına degil zarın dışına verilir. Etkisini 15-20 dakikada gösterir ve spinale göre daha uzun süreli uyuşma sağlanır. Hatta katater kapatılmadığı için yeniden ilaç verilerek süre uzatılabilir.
Spinal anestezide baş ağrısı daha çok görülebiliyor epidurale göre.
Bir de kanama - pıhtılaşma bozukluklarında, belde bir problem varlığında spinal ya da epidural yerine genel anestezi tercih ediyor doktorlar.
Eğer bebek reddediyor, ağzına aldığında içi kalkıyorsa emziğe de zorlanmamalı... " ayyy niye alıştırmadın, rahat ederdin" lafını da çok duydum kızımda. Ee ağzına aldığında kusuyordu niye zorlayayım ki, bir de işin bıraktırma tarafı var, o daha da zormuş.Bende biberon kullanmayı düşünmüyorum aynı senin gibi düşünüyorum ama emzik konusunda kararsızim alırım bulunsun diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?