2015 Nisan Anneleri

ben varım ilk doğumum da normal bunda da normal bekliyoruz inşallah
Ohh ne güzel maşallah sancı şiddeti nedir normalin bunu hep merak ettim sonuçta dayanılmıcak değildir heralde oyle olsu hiç bir kadın dogum yapamazdı diye düşünüyorum ama soylermisin sancının ve dogum anındaki şiddet ne derecede

Canım doktorunla konuştun mu? Ağrılar artık hepimizde var ama yine de doktora danışmak lazım

Benim nişanım geldi galiba

Kuzuumm doktorunla görüş. Nişansa yönlendirir seni. Ay ben bile heyecanlandım şimdi:)

Annem kiziyor doverim seni diyor normal doguracakmisim biz evde dogurduk kimse yoktu yanimizda sizin camimiz ne kadar kiymetli diyor.offfff annemi özledim ben:.((((
Annen cok dogru diyo canım ama bizi cok korkuttular ya normal dogumdan bunda filmlerin doktorların yonlendirmesi cok fazla ben kadın dogumda calıştım bekarken doktor son ayındaki kadına sen korkuyosun ıkınamaz doguramazsın diyip sezaryana diretiyodu ve nelerini gordüm otuzden gercekten ciddi bi durum olmadıgı surece anneyı ve bebeği etkileyecek elbette bende sezaryan derim ama keyfe kedere sen korkuyon sen ıkınamazsın böyle seyler bana cok tuhaf geliyo

Cok sevindim canım aileden daha onemli bişey yok gercekten onlara ne kadar kırılsakta onlar bizede darılsalarda aile bagı cok güzel ve hiç bişey okadar onemli değil

Spinal anestezi ile epidural arasındaki fark ne peki?bunlardan birini ben mi seçicem yoksa dr yönlendirir mi?

Kuzum net bilgi vereyim ben sana. Epidural anestezi hem normal doğumda hem sezaryende kullanılabilir. Ama spinal sadece sezaryende uygulanır. Hatta sezaryende spinalle epidural beraber de uygulanabilir (Kombine eoidural-spinal diye geçer.) Ayrıca epidural de spinal de belden aşağısının uyuşmasını sağlıyor ve bebeğe anestezik etki geçmiyor:)

Farklarına gelince;

Spinal anestezide ilaç dura denen omurilik zarını geçerek omurilik sıvısı içine verilir. Etkisi hemen başlar ama kısa sürer ve ilaç verildikten sonra katater kapatıldığından yeniden ilaç verilemez süreyi uzatmak için.

Epiduralde ise ilaç omurilik sıvısına degil zarın dışına verilir. Etkisini 15-20 dakikada gösterir ve spinale göre daha uzun süreli uyuşma sağlanır. Hatta katater kapatılmadığı için yeniden ilaç verilerek süre uzatılabilir.

Spinal anestezide baş ağrısı daha çok görülebiliyor epidurale göre.

Bir de kanama - pıhtılaşma bozukluklarında, belde bir problem varlığında spinal ya da epidural yerine genel anestezi tercih ediyor doktorlar.

Ya aynen bende kararsız kaldım

Ben varım normal doğumu bekleyen:) Rabbimden bir mani olmadığı sürece normal doğacak inşallah kuzum:)

Çok şükür:) Çok şükür kuzum benim, Allah yaşatmasın bir daha küslük

Canım 13 haftalık olduğunda öğrendiysen ve düzenli regl oluyorsan 13 haftadan geriye sayarak regl tarihini bulabilirsin aslında. Eğer düzenli olmuyorsan ilk gittiginde doktorun sana bir regl tarihi belirlemesi gerekir. İlk öğrendiğin günkü ultrason kağıdında yazıyordur. Ha bir de kafana takma bu kadar, sonuçta ne son adet tarihimize göre ne de ultrasona göre belirlenen tarihler kesin tarihler değil:) Yaklaşık olarak verilen tarihler bunlar. O tarihler yaklaştıkça tetikte olmak lazım:) Ama şunu da söyleyeyim bebeğin ultrasonda ne kadarlık göründüğünden ziyade anne karnında ne kadar süre kaldığı önemli organ gelişimi için. O yüzden sata göre verilen tarih daha güvenilir. Tabi yine de verilen tarihten önce de doğabilir kuzular sonra da:)

bizde de durum aynı canım okula giderken karnımı öpmeler biz 4 kişiyizler herşeye dahil ediyor inşallah devamı gelir..bu arada 2008 kasım doğumluyuz..

Tahminen tarih vermişti o doktor son adet tarihimi ama regl m sonradan kesildi.. Haklısın canım aslında bebişler ne zaman keyifleri gelirse o zaman geliyor :) herkes sat a göre doğuyor diyince kafam karıştı benimde

Ohh iyi maşallah rabbim tamamına erdirsin hepimizi inşallah

Kızlar iyi geceler :) biz bugün gün aldık pazartesi sezeryan ile doğuma gidiyoruz inşallah :) bizden duanizi esirgemeyin.. Allah yardımcımız olsun babamizda sağ salim yarin gelir inşallah..

Amaninnn bir minik daha geliyor desene topiğimize:) Çok heyecanlandım ben, seni düşünemiyorum bile:) Eşin de sağ salim gelir inşallah yanınıza:) Allah yardımcın olsun şimdiden. İnşallah kolayca, sağlıkla kavuşursun kuzuna:)

Fiziksel ya da psikolojik gerçekten geçerli bir sebep olmadan bu tarz yönlendirmeler yapan doktorları ben de anlayamıyorum kuzum. Ikınmak iradeye bağlı bir şey değil ki. Doğum anında elinde olmadan ıkınma duygusu geliyor, içgüdüsel yani. Dolayısıyla sen korkar ıkınamazsın, ifadesi ikna edici ve inandırıcı değil bence.

Tahminen tarih vermişti o doktor son adet tarihimi ama regl m sonradan kesildi.. Haklısın canım aslında bebişler ne zaman keyifleri gelirse o zaman geliyor :) herkes sat a göre doğuyor diyince kafam karıştı benimde

Tahminen verilen bir regl tarihi varmış madem sen ona göre hesapla kuzum:) Herkesin sata göre doğuyor demesi aslında bebek tam o gün kesin geliyor dünyaya demek değil ki:) Sadece sata göre verilen tarihin, bebeğin anne karnında geçirdiği süreyi daha iyi ifade ediyor oluşu nedeniyle öyle deniyor. Yoksa kaç kişinin tam sata göre doğmuştur ki bebişi:) Bakalım bizim sıpaların keyfi ne zaman yetecek de doğmaya karar verecekler:)

Ohh iyi maşallah rabbim tamamına erdirsin hepimizi inşallah

Amin canım inşallah:)

Doğru diyosun canım çok teşekkür ederim cevabın için sat fazla önemli değil o zaman :))

Ne güzel yazmışsın hayalperdesi.teşekkür ediyorum ilginden dolayı.

Bende biberon kullanmayı düşünmüyorum aynı senin gibi düşünüyorum ama emzik konusunda kararsızim alırım bulunsun diyorum
Eğer bebek reddediyor, ağzına aldığında içi kalkıyorsa emziğe de zorlanmamalı... " ayyy niye alıştırmadın, rahat ederdin" lafını da çok duydum kızımda. Ee ağzına aldığında kusuyordu niye zorlayayım ki, bir de işin bıraktırma tarafı var, o daha da zormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…