- 24 Eylül 2014
- 982
- 1.943
- 138
- 38
Valla senin msj okuyunca insanin 10 tane normal dogurasi geliyoren iyisi aslında bebeğini kucagina almaya odaklanmak lazim.bende çok istiyorum normal doğum bakalim cuma belli olacak ne diyecek doktorum.mide yanmasi basli basina bi problem zaten ilac ta almiyorum mahfediyor beni ne yapiyim boyle gidecek lüzum yeterli saglikli olsun.aman canim dikkat et sende kendine son haftalarin eli kulagindadir yavrucugunun.
Canim masallah sana. Yazdiklarini okuyunca ben neden bu kadar normal dogumdan korkuyorum diye hayiflaniyorumcati muayenesi bile olabilecegimi sanmiyorum. Belkide yapim normal dogum icin cok musait, ama korkudan bunu bile duymak istemiyorum. Bu psikolojiyle asla normal dogum yapamam degil mi
Kızlar iyi geceler aranızda GBS tarama testi yaptıran var mı?
Grup B Streptokok (GBS) gebelerin vajen ve rektumunda bulunabilen bakteriyel bir enfeksiyon. Bu bakteri sağlıklı yetişkin kadınların vajen ve rektumlarında % 25 oranında bulunur. Bu yetişkinlerin çoğunda hiçbir klinik bulgu olmayabilir. GBS cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon değil.
GBS için testi pozitif olan kadınlar bakteri ile kolonize olmuştur. GBS doğumda anneden bebeğe geçebilir. GBS pozitif her gebenin bebeğinde enfeksiyon olmaz. Yaklaşık 2000 vajinal doğumdan birinde bebekte GBS enfeksiyonu olur.
GBS enfeksiyonu bebekte nadir olmasına rağmen ciddi sorunlara yol açabilir.
Grup B Streptokok Tanısı
Gebelerde GBS taraması 35-37. haftalarda yapılmalı. Kültür çubuğu ile vajen ve rektumdan örnek alınır. Test 24-48 saat içinde sonuçlanır.
http://www.irfantarhan.com/gebelik.aspx?id=158
Sancın falan var mı karnında doğum belirtisi olmasın oAldım canım hemde yarım saate yakın durdum sıcak suyun altında geçmedi
İlacını iç bence o yanan yemek borusunun telafisi yok malesef.. Ben 8.ayda başladım şuruba uyuyamıyordum çünkü.ilaçtan sonra rahatladım :)Oluyorumm midem öldürdü beni.uyumak istiyorum azda olsa
Vajinismus gecmisim yok aslinda ama neden doguma bu kadar kapatmisim kendimi bilemiyorum. Senin adina cok sevindim, insallah bir avazda kolayca dogurup alirsin oglunu kucagina canim..Valla nasıl bu kadar motive olabildim ben de anlamış değilim. Eceli gelen at yardan atlar derler, benimki de o hesap herhalde:):) Zihnimi sadece onun sesini, kokusunu duyduğum, ona dokunduğum ana odakladım:) Dikkat ediyorum kendime ama doğuma yardımcı olacak şeyleri de ihmal etmiyorum. Daha gelmez benimkiiii, ense yapıyor içeride:) Derken suyum falan gelirse pek bir mutlu olurum
Canım benim senin de vajinismus geçmişin var mı benim gibi? İnan ki korkulu rüyamdı çatı muayenesi ama kolay bir şeymiş aslında. Kendimi korkuttuğuma değmedi. Asla yapamazsın diye birşey yok. Eğer istersen yapabilirsin sen de ama tabi bu durumu doktorunun değerlendirmesi lazım. Doktorum muayeneden sonra emin oldu yapabileceğime. Ama kararı bana bıraktı, psikolojin önemli yapamam dersen zorlamam dedi. Bir yerde doktora güven de çok önemli. Adamı görmek bile normal doğumu çok doğal bir süreç olarak algılamamı sağlıyor. Doktorum yapabilirsin demeseydi ben de cesaret edemezdim. Normali deneyeceğiz, olmazsa sezaryene alacak. Sen de durumu doktorunla görüş, psikoloji çok önemli. Olmazsa da sezaryen olur, sağlıklı doğsunlar da gerisi boş.
Serum derken sancı veriyorlar sanırım .. Yeni güne bebeğinle başlayacaksın ne güzel yaa ben de istiyorummm banane :)kızlar tek tek alıntı yapamıyorum aşıri bi ağrım yoktu yatirdilar sancıların siklasmasini bekliyoruz sürekli serum verip nstye alıyolar Allahim çok zor hepimize yardım etsin
Aaa çok enteresan bir durum. Güzel doğumlar diliyorum, bebeğini sağlıkla kucagina alYukarıda arkadaşa bende istiyorum derken ben de kendimi apar topar doğumhanede buldum şaka gibi :) öğlene kadar doğumum gercekleşirmiş sancılar hafiften vurmaya başladı.bütün suyum boşaldı.. Ntsde sancılar var 5dkda bir vuruyor.epidural istemeye karar verdim 4cm acılmayı bekliyoruz.şimdilik bu kadar arkadaşlar bişey isterken dikkatli isteyelim :)
Yukarıda arkadaşa bende istiyorum derken ben de kendimi apar topar doğumhanede buldum şaka gibi :) öğlene kadar doğumum gercekleşirmiş sancılar hafiften vurmaya başladı.bütün suyum boşaldı.. Ntsde sancılar var 5dkda bir vuruyor.epidural istemeye karar verdim 4cm acılmayı bekliyoruz.şimdilik bu kadar arkadaşlar bişey isterken dikkatli isteyelim :)
Allah razı olsun cnm senin adina da çok sevindim rabbim hepimizi kolay kurtarsınŞimdiden hayırlı olsun kuzum:) Dualarımız seninle, sağlıkla gelsin inşallah kuzun:)
Bu hali bile enfes görünüyor:)
Kuzummmm:) Rabbim o cennet kokusundan kimseyi mahrum etmesin inşallah:) Sütün de gelir inşallah kısa zamanda, dert etme. Oğluna sarıl, kokusunu duy, her şey düzene girer kuzum:) Ara ara haberdar et bizi oğluşundan
Bi onceki mesajda ben de istiyorum yazmissin sonra suyum geldi demissin icin temizmis demek ki:) Hayirli olsun simdiden kolay bi dogum olur insalllah oglen kuzuna kavusursun:)Yukarıda arkadaşa bende istiyorum derken ben de kendimi apar topar doğumhanede buldum şaka gibi :) öğlene kadar doğumum gercekleşirmiş sancılar hafiften vurmaya başladı.bütün suyum boşaldı.. Ntsde sancılar var 5dkda bir vuruyor.epidural istemeye karar verdim 4cm acılmayı bekliyoruz.şimdilik bu kadar arkadaşlar bişey isterken dikkatli isteyelim :)
Bnmde 3cm olmuş bnde istyrm o zmn ALLAH yar ve yrdimcinz olan inş bebeğinizin sağlıkla kucağınıza alırsınz bnmde agrilarm var bklm ne zmn glck bzmkiYukarıda arkadaşa bende istiyorum derken ben de kendimi apar topar doğumhanede buldum şaka gibi :) öğlene kadar doğumum gercekleşirmiş sancılar hafiften vurmaya başladı.bütün suyum boşaldı.. Ntsde sancılar var 5dkda bir vuruyor.epidural istemeye karar verdim 4cm acılmayı bekliyoruz.şimdilik bu kadar arkadaşlar bişey isterken dikkatli isteyelim :)
Teşekkürlet canımŞimdiden hayırlı olsun kuzum:) Dualarımız seninle, sağlıkla gelsin inşallah kuzun:)
Bu hali bile enfes görünüyor:)
Kuzummmm:) Rabbim o cennet kokusundan kimseyi mahrum etmesin inşallah:) Sütün de gelir inşallah kısa zamanda, dert etme. Oğluna sarıl, kokusunu duy, her şey düzene girer kuzum:) Ara ara haberdar et bizi oğluşundan
Canım az önce diğer mesajını okudum arkadan bunu görünce şok oldum bende. Bir avazda alırsın bebeğini kucağına inşallah.Suyum geldi 2cm acıklıgım varmış ntsdeyim dua istiyorum sizden.şoktayım ..
Canım doktorunl görüş bence. Sen oanik olunca bende oldum aramızda 4 gün var. Ben hazır değilim ne olacak bilmem.Kizlar camasirimda hafif sarimsi renk degisik bisy vardi sumuk gibi afedersnz ama. Akintiya benzemiyor yani. Mucus plug dedikleri sey olsa bu dogum yakinmi demek cok korkuyorum
Allah yardımcın olsun kolay ve sağlıklı bir doğum olur inşallahYukarıda arkadaşa bende istiyorum derken ben de kendimi apar topar doğumhanede buldum şaka gibi :) öğlene kadar doğumum gercekleşirmiş sancılar hafiften vurmaya başladı.bütün suyum boşaldı.. Ntsde sancılar var 5dkda bir vuruyor.epidural istemeye karar verdim 4cm acılmayı bekliyoruz.şimdilik bu kadar arkadaşlar bişey isterken dikkatli isteyelim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?