2015 Nisan Anneleri

Amin canm sende kavusacaksin insallah az kaldi bikac saat belki zor gececek saatler ama bunada sukur Rabbim yavrunu sana bagislasin insallah en kisa sureede iyi olur bebeginde evinize kucagina alip ope koklaya getirirsin

Canim oncelikle allah acil sifalar versin. Guzel yavrunu melekler korusun. Insallah tez zamanda yavrunun guzel haberlerini alirsin. Sag salim kucagina almayi nasip etsin allah. Butun dualar sizinle canim.
saolun kızlar Allah razı olsun inşallah taburcu olucam 11 den sonrada görüş saati.cçok küçük bi umut ama belki bebeğim daha iyidir onu da taburcu ederler akşam

Oyyy kuzum kurban olurum ben onu Yaradana.eemzir her istediğinde annesi sütun bugünlerde ona her şeyden daha faydalı.aAyrıca ona şu an fazla fazla yeter ve inşallah zaten sütun de inince gerek yok zaten mamaya

Allah ım acil şifalar versin toplar inşallah sen hırpalama kendini ki sütüne birşey olmasın

Allah ım acil şifalar versin toplar inşallah sen hırpalama kendini ki sütüne birşey olmasın

Günaydın güzel anneler ve cici nurtopları...
Hepimiz için hayırlı, uğurlu, sağlıklı, güzel bir hafta olsun inşallah.
Henüz doğum yapmamış arkadaşlarımıza Rabbim kolaylıklar versin.
Bizim evde vakit nasıl geçip gidiyor anlamıyorum. Sizleri çok merak ediyorum. Ama net'e girmek mümkün olmuyor.
Fırsat buldukça yazmaya çalışacağım.
Sevgiler....

Günaydın hanımlar .. hastahaneye giden adaylarımızın Allah yardımcısı olsun ağrısız sızısız mutlu ayrılırlar inşallah. Doğum yapmış annelerimize bir an önce toparlanmak nasip olsun. Bebeğinin küvezden çıkmasını bekleyen annelerimize dua ediyoruz inşallah bir an önce kavuşursunuz bebeklerinize evinize geçersiniz. Hepinize kolaylıklar sabırlar diliyorum...

Dün isim konusunda bana yazan arkadaşlar tekrar tekrar teşeküür ederim iyi ki varsınız birazda olsa dün gülebildim kendimi rahatlattım .. Dün gün boyu olan sancılarım bugün hiç yok gibi. Resmen geçti gitti. Dr evim yakın olmasaydı hastahaneye bile yatırmayı düşünürken bugün hiçbirşey yok çok garip . Dün o haldeyken bile ne heycan ne başka birşşey vardı bizde hep şu isim konusu .. Şu an ses yok, zaten eşimin annesi yanımızda değil ama gelince ne der nasıl olur tepkisi kestiremiyoruz gerildikçe geriliyoruz ikimizde. Ben gergin ve korkuluyum zaten yalnızlıktan iyice daralmışım ne olacağı belli değill eğer bu halde '' benim ismim olsun gibisinden bir söz söyler yada tavır takınırsa '' sanırım çok kırıcı olabilirim çünkü ben gerginken ço fazla kırıcı olabiliyorum inşallah sorunsuz atlatırız. Allah ım kimseyi kırmadan üzmeden geçirmek nasip etsin şu süreci...

Bu arada ben iki haftadır hiç durmadan evde iş yapıyorum haraket yapıyorum ara ara yürüyüş yapıyorum dün kontrolde hiç açılma yok diyince ebe şok oldum. Oysaki açılma olmuştur diye düşünüyordum . Anladım ki açılma şiddetli sancılarla oluyormuş haraketle vs değil.
Ebe de öyle dedi ... yürüyüş yapacağım diye kendini çok yorma dedi sancı geldikçe olur açılma dedi...
bekliyorum daha daha muhtemel tarihimize 8 gün var ... bebeğimin haraketleri çok kısıtlandı, çok kasılıyor ama bu kasılmalar 5 dk bulmadığı için evdeyim zaten şu alttan muane den çok korkuyorum yine dün gerildim ağladım . Nasıl doğuracağım bilmiyorum ...
Neyse bugün evdeyim anlaşılan biraz temizlik mutfakta oyalanmacayla geçireceğim kafam dağılsın hem....
çok uzun yazdım ya
herkese sağlıklı günler diliyorum. takipteyimm dua ile

Canım mesajları okumaya çalışıyorum ama sayfalar baş döndürücü bir hızla ilerlemiş.
Senin haberini şimdi okudum. Çok sevindim. Hayırlı, uğurlu olsun. Allahım analı-babalı büyütmeyi nasip etsin. Rabbim Ahmet Kağan'ımıza hayırlı, sağlıklı, sıhhatli, mutlu, huzurlu, başarılı, kısmetli, uzun ömürler versin. Senin gibi güzel bir annesi olduğu için çok şanslı bir kuzu.. Rabbim sizi birbirinize bağışlasın. İkinizi de kocaman öpüyorum... Sevgiler

Canim isim konusumda bende cok geriginim ne yapacam bilmiyorum elim yuregimde hep kiyameti koparacak esim diyr. Seninki en axindan senle ayni seyleri dusunuyor. Ben simdi sekere ece yazdrttm kargo bugun gelir. Dun haci seriftende cikolata aldim onada ece yazdm o da gelir iki gune. Bakalim ne yapacak cok korkuyotum. Dun annesigille beraberdik hic isim mevzu avilmiyor ama sohbetleri falan beni o kdr geriyorki ordan donunce resmen arabada dogurcamm sandim inanilmaz sanvi girdi cok korktum. Yarin da agdaya gitcem hazirliksizim.diye sudundm sanci durmasa eve gelip hemen.banyo yapip trmizlenecektm. Oyle oluyorsa cok korkutucu benim icin kendimi zor tuttum aglayacaktm nerdeyse bir yandan dua okudum esim de noluyor noluyor diyip duruyot o benden de kotu olacak demekki beni sakinlestirecegine. Aksam o kdr gerildimki onlarla otururken acaba ondanmi boyle oldum bilmiuorum. Gitmicem daha da bir yere zaten evde bekleyecem artik sanci gelecekmi diye

Canım ya gecmis olsun Rabbim acil sifa versin bebegine insallah seninde tez vakitte kollarında olur yavrun

o zaman benim ki de gerginlikten olmuş . Aynı şekilde bende dün çok sancı çektim bugün hiçbirşey yok . Bebkelerimizi kucağımıa almaktan başka birşey düşünmemeliyiz. Kendini düşünen önce ben diyen insanlara imreniyorum . Şimdi aynen böyle yapmalıyız. Önce benim ruh ve beden sağlığım sonrası zaten bebeğimin iyiliği demeliyiz. Rahatlatacak kafamızı dağıtacak gerilip üzülmeyecek şeyler yapmalıyız. Çıkma onların yanına gitme geriliyorsan . Ben 2 gündür eşimin kardeşlerini görmüyorum doğuma kadarda görmek istemediğimi söyledim çünkü şu an isim konusuna takıntılı olduğum için sanki herkes bana onu hatırlatıyor gibi geliyor ....
Hakkımızda hayırlısı olsun çok çok dua edelim inşallah istediğimiz gibi sonuçlanır herşey

bebeğin doğum kanalına girdiğini yada girişini farkedebiliyormuyuz acaba bu konuda bilginiz var mı ?

senin doğumun a baya az kalmış canim Rabbim sağlıkla kucağına almayi sana ve tüm hamile olanlara nasip etsin inşallah
Allah razi olsun canimm benim.evet cok az kaldi allaha sukurler olsun.sende dikkat et kendine daha onunde cokkk zaman var.Anne olmak cok zor canindan can gidiyor ilerleyen haftalarinda goreceksin.

doğum yapan anneler gözünüz aydın. rabbim hepinize sağlık sıhhat versin inşallah ben bayadır giremiyorum negüzel ya herkes kavuşuyo bebişlerine bende yarın doğum iznine ayrılcam rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

yukarıda sorduğum sorunun cevabını buldum :) şöyleymiş

Bebeğiniz Doğum Kanalına Girecek mi?

Doğum süreci başlamadan birkaç gün önce ya da doğum sürecinin başlangıcında karnınızda bir değişim fark edebilirsiniz. Doktorunuz tarafından muayene edildiğinde göbek deliğinizden ya da pubik simfizden rahmin tepe noktasına kadar olan ölçü biraz azalmış olabilir. Bu olay, bebeğinizin başı doğum kanalına girdiğinde oluşur ve genellikle angajman olarak isimlendirilir.

Eğer angajman ya da ceninin inişini fark etmezseniz endişelenmeyin. Bu her kadında veya her hamilelikte oluşmaz. Ayrıca, bebeğinizin doğum sürecinden hemen önce ya da doğum süreci sırasında doğum kanalına inmesi de yaygındır.

Angajman ile birlikte avantajlar ve problemler görebilirsiniz. Bir avantajı, karnınızn üst bölümünde yer açılmasıdır. Bu size akciğerlerinizin genişlemesi ve nefes alabilmek için daha çok yer verir. Ancak, bebeğinizin doğum kanalına inmesiyle pelvisinizde, idrar torbanızda ve rektumunuzda daha fazla baskı olabilir ve sizi rahatsız edebilir.

Bazı örneklerde, doktorunuz sizi muayene edebilir ve bebeğinizin “pelviste olmadığını” veya “yüksekte olduğunu” söyler. Bununla, bebeğinizin henüz doğum kanalına inmediğini ifade etmektedir.
Bununla birlikte bu durum çabucak değişebilir.

Doktorunuz bebeğinizin “yüzen” ya da “balote eder” bir durumda olduğunu söylüyorsa, doğum kanalında bebeğin hissedilen kısmının yüksekte olduğunu ifade eder. Ama bebek bu aşamada doğum kanalına girmemiştir. Hatta muayene olurken, doktorunuzun parmaklarından kaçabilir.

MUHTEŞEM FİNAL
Eğer hala daha doğum yapmadıysanız iyice sıkılmaya ve sabırsızlanmaya başladınız demektir. Sizden salgılanan hormonların bebeğinizin dolaşımında da bulunması nedeniyle erkeklerde torbalar, kızlarda da labiumlar normalden daha büyük görünecektir. Hatta doğum sonrası memelerinden süt dahi gelebilir. Bu hem kız hem de erkek bebeklerde rastlanabilen bir durumdur ve bir kaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Bu hafta size çok uzun gelebilir. Sabırlı olmaya açalışmalısınız. Siz herhangi bir ağrı hissetmeseniz bile rahim ağzınız yavaş yavaş açılmaya başlamış olabilir. Normal sancıların başlaması ile rahim ağzındaki açıklık ve incelme de artmaya başlar. Açıklık 10 santimetre olduğunda doğumun ilk evresi tamamlanmıştır. Daha sonra ikinci evre yaşanır ve bebeğiniz dünyaya ve size merhaba der. Vajinal doğumda kafa doğduktan hemen sonra doktorunuz bebeğinizin ağzını siler ve ilk ağlaması odada yankılanmaya başlar. Bu aşamada daha göbek kordonu kesilmeden bebeğinizin kucağınıza verilmesi ilk temasın daha sıcak yaşanmasını sağlar.

Gunaydin anneler ve melekleri :)biz gun sayiyoruz bekliyoruz kuzumuzu ne zaman gelecek diye bakalim esimin kiz kardesi geldi o yanimda kaliyor benimkinin gelesi yok

Rabbim yardimciniz olsun insallah canim benim en kisa zamanda yavrunuda alip eve donersiniz Allahim dermansiz dert vermesin dualarimiz sizinle guzel haberlerini bekliyoruz dort gozle

selam kızlar, bugün artık günümüz dolmuş durumda ve son kez rutin kontrolümüze gittik. doktor 1 cm açılma olduğunu söyledi suyumuz da fena değil yalnız günü dolanlarda 41. haftaya kadar beklenebildiğini ancak risk faktörü olarak bu sürede bebeğin kakasını yapabildiğini ve zehirlenebildiğini bu yüzden de riske girmeyeceğimizi söyledi. 40+3 'e kadar bekleyeceğiz. Cumaya kadar bol yürü, açılman olsun dedi. normal doğuma çok çok müsait olduğumu ve bebğin kilosu da fazla olmadığından kesinlikle normal doğumu çok kolay yapabileceğimi söyledi ve beni o kadar rahatlattı kii dua ve yürüyüş yapmaktan başka yapabileceğim bir şey kalmadı..şöyle bir durum var, alttan muayenede bebeğin kafasına dokunabildiğini ama tam kanala yerleşmediğini söyledi, ve dokununca bebek kendini geri çekiyormuş ve bana suni sancı verildiğinde kendini böyle geri çekerse sorun olabilirmiş. bu yüzden bebeğin kanala tam girmesi ve açılmanın artması gerekiyormuş..yoksa suni sancı da bir işe yaramayacak ve sezeryan olacak.. bu kadar normal doğuma müsait olup sezeryan olmak da iyi olmayacak benim için hayırlısı artık. en nihayetinde hergün nst ye gireceğiz ve suya bakılacak, cumaya kadar bir gelişme olmazsa hastaneye yatış..

canım, geçmiş olsun inşallah toparlar ve akşama birlikte evinize dönersiniz..

Inşallah istediğin gibi normal olur canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…