2015 Nisan Anneleri

Canim ben persembe spinal sezeryan oldu. Ilk once basin one egik oturur pozisyonda belden igne yapiliyor kateter takilip. Hicbir sey hissetmiyorsun. Igne yapilir yapilmaz bacaklarinda uyusma basliyor hemen yatiriyorlar ve islem basliyor. Daha ne oldugunu anlamadan biraz sarsinti ve bebek cikiyor:) aglamasini duymak inanilmaz guzel sey. Bebegi cocuk doktoru aliyor ilk bakimlar yapiliyor sonra iste en guzel an. Bebeginle yanak yanasin bi de benimki elini yanagima koymaz mi yavrum. Ondan sonra bi 15 dk kadar dikisler atiliyor. Tum operasyon boyunca hicbir sey hissedilmiyor. Ameliyathaneden cikarken biraz titredim odama gelince gecti. 3-4 saat sonra ayaklarimi oynatmaya basladim. Sonra biraz agrim oldu ama dayanilmayacak gibi degil, soyledim gelip agri kesici igne vurdular.bugun 4.gunum yan yatamamak disinda bi sikayetim yok cok sukur. Bi de yururken dikislerin oldugu yerde bi gerilme hissediliyor. Allah herkesin yardimcisi olsun. Daha once dedigim gibi normal ya da sezeryan inanin cok da onemli degil, onlar saglikli olsun. Tum agrilar unutuluyor

Benim yasadiklarimi anlatmissin sanki... bir haftaya kalmaz o gerginlik hissi de geciyor.benim 2 hafta oldu su an sadece cok fazla ayakta durdugum zaman sizlama oluyor dikiserimde.

Gecmis olsun bebisleri hastanede olan annelere. Insallah tez zamanda iyilesip evinize goturursunuz yavrularinizi..

Bende dogurmayan olarak tek basima dert yanayim. Gunduz oynamiyor korkutuyor aksam da durmak bilmiyor bu kiz. Ve karnimdan hala çit çit sesleri geliyor.

Saf gibi her wc e ciktigimda nişan geldimi,kalkinca suyum gelirmi acaba diye dusunmekden de delirdim.

bugün benim kizimada ayni seyi soylediler, kızım daha 3gunluk. ölçümde 11.1 çıktı, 12 den sonrası sarılık mış. sarılığı daha yeni başlamış dedi. ebe her saat başı emzir, on dakikada olsa her saat başı emzir. sık sık emzirirsen geçer dedi.

Sona kalanlar olarak çok benzer durum ve duygular içerisindeyiz anlaşılan :) Her an tetikteyim sancı var mı nişan geldi mi diye ama tık yok..

Ben de 39+3 teyim, bebeğim tombiş görünüyor 4 kiloyu buldu. Gebelik şekeri nedeniyle günün dolmasını bekleme ya da 41 - 42 haftalara kalma imkanımız yok ( şeker nedeniyle son haftalarda bebek için sağlık açısından risk artıyor) Başka doktor olsa 1-2 hafta önce sezaryenle alırdı. Ama doktorum sağolsun normal doğum istediğim için ve bebekle ilgili tüm parametreler şimdiye kadar iyi olduğu için bu zamana kadar yakın takiple bekledi.

Hala açılma sancı nişan vs yok, o yüzden artık yarın suni sancı ile normal doğumu deneyeceğiz. Benim gibi doğum emaresi olmayan bazı durumlarda işe yarıyor, bazen yaramıyormuş, kişiye göre değişiyor. Kısmet olmazsa mecburen sezaryene dönülecek.

Bebeğini bekleyen tüm annelere sağlıklı, kolay kavuşmalar, çoktan doğmuş bebiş ve annelerine koyun koyuna, sevgi dolu gazsız geceler ve hasta bebişimize bir an önce şifa ve anneciğine kavuşma diliyorum.

doğum yapan annelere tebriklerrr Allah analı babalı büyütsün.. benim gibi içinde büyütenlerede biran önce kolay doğumlar nasip etsin inşaallah
kızlar bebeği ters olanlar için; bir kitapta okumuştum inşikak suresi okumak faydalıymış. kitapta "rahim şuurludur, inşikak suresindeki secde ayetiyle bebekte secde eder ve döner" yazıyordu.
bir fikir olsun diye paylaşmak istedim.

dogumu bekleyenler olarak ne kadar da az kaldik bende cok dua ediyorum normal olsun sancim gelsin diye tik yok yarin annem ve kvm geliyor onlar da gelmisken saglicakla gelsin istiyorum ama bklm bizim oglan tipki babasi onun gibi butun isleri son dk kaliyor doguran anneler bize dua edin lutfen su mubarek gecede bizde saglicakla kavusalim miniklerimize

Canim bnmde oyleyfi bn bi tisortun onunu kesip evde kimse yokken ve geceleri hep acik gezdim baska caredi yok 2-3 gune toparliyor kirmizi kanli yaRaydi. guun içinde sürekli sicak suyla silip lansinoh surup acik gezdim. Gece goguslerim hep acikti. Tek care havayla temas ettrp iyilestrmk en hizlisi bu. Biri gelincede avent gogus kalkanimi takip gezdim. 28 gunluguz hala hassas catlak hala acıyor ama En azından bastaki gibi kanli yara değil.

Bnde zinco kullanıyorum ama ishal yapoyo galiba. Kullandgm zmn farkediyorm. Cok zorda kalmdkca kullanmıyorum. Rezene ypp vryrm

Kızlar ben tip fakultesinin aciline gttm. Baksnlar ne diyecekler acaba diye. Sancm olmadigi halde sancim var dedim maalesef yalan söyledim yoksa almazlardi. Neyse yukari cik dogum servisine dediler. Ciktim. Iceri girdim. Muayene icin bana o catal gibi masayi gosterdiler. Hic dsha once yaotrmamistim o muayeneyi. Korktum ciktim oraya. Nasil yerlesecegimi bile bilmiyorum. Ilk gebelikmi dediler anladilar acemiligimi sanirimm. Evet dedim. Birisi geldi bisey soktu icime daha dogrusu sokmaya calisti o kdr korktumki kendimi geri cektim. O sokmaya çalıştı ben cektm falan. Baya zor oldu anlayacaginiz. Cok gerildim. Ağladım sonra gozlerimdn bisuru yas akti. Asistanlsr bisyler soruyor agkaya agkaya cevap veriyirum.daha sonra 3 cm aciklik olduunu soylediler. Benm ozeldeki dr um bana hic cati muayensesi yapmamisti. Bugun sabahkinkontrolde de bebek 4 kg civari sezaryen yapalim demisti. Ancak aksam fakultedekiler. Biz 3800 gr olctuk. Zaten sezeryan yaoamayiz bu kiloya. Biz normal dogum oneriyoruz dediler. Ilk gebelik oldgu icin acilma uzun surebilr simdilik eve gideblrsn bubnedenle dediler. Suan benm kafam cok karisik. Ben simdi ozeldeki doktorumu dinleyip sezeryanmi olcsm. Yoksa fakülteyi dinleyip acilma olmasini bekleyip normal dogummu deneyecem. Ayrica fakultedekilere sordum kirk hafta dolunca beklesem sakincasi varmi diye. Biz 41.haftaya kadar bekliyoruz dediler. Yani bir hafta daha. Kusura bakmayin cok uzunnyazdim ama bazinarkadaslarls haftamiz gunumuz ayni. Onlsra da fikir olsun diye hemde sizin fikriniz i almak icin

Ayni seyi ben de yapiyorum. Tuvalete her gittigimde telasla kontrol ediyorum kan , nisan var mi diye. Gece de her uyandigimda suyum geldi mi diye yokluyorum. Her agrida devami gelicek mi diye bekliyorum.

Canim daha 4 gunun varmis ben bekle derim. Benim de bugun kontrolum vardi, beklenen gunum 25 nisan ama dr 2 mayisa kadar bekleyelim, olmazsa suni veririz dedi. Acele etme, riski yoksa bekle. Her seyin normali iyidir. Gunun coktan gecmis olsa dr u dinle derim ama bebeginin daha zamani var. İlla 9 ay 10 gun sonra gelicek diye bi kural yok.

Ben de ayni seyi burada yapmayi dusunuyorum valla! Sonunda canima tak edicek galiba! Ustelik ben 41. haftadayim.

Yanlis yonlendirme yapmak istemem ama zaten 3 cm acikligin varmis canim, bi kac gun daha bekle mumkunse. Beklerken bebeginin gun icinde hareket ediyor olmasina da dikkat et tabi ki.

Sezeryan icin de bebegin dogum kilosuna takilmamalisin bence, bu laf artik ticari bir pazarlamaya donustu, nedense butun dr lar ayni bahaneyle cikiyor anne adaylarinin karsisina. Cogumuzun annesi normal dogum yapmistir ve mutlaka aralarinda 4 kg dan fazla bebek dunyaya getirenler de olmustur. Demek ki bu mumkun.

Umarim en kisa surede yavruna kavusursun, sizin icin en sagliklisi neyse o olsun.

Gun icinde obur yorumunu okudum ama yazamadim. Danimarkada da dedigin gibi sistem. Ilk oglumda 41+3 de artik kilosu 4300 diye suni sanci verdiler. 10 cm cabuk oldu aciklik ama doguramadim. Acil sezeryan oldum.

Hic sevmiyorum buranin sistemini.

Hayırlısı artik onlar iyi olsundaa

Gun icinde obur yorumunu okudum ama yazamadim. Danimarkada da dedigin gibi sistem. Ilk oglumda 41+3 de artik kilosu 4300 diye suni sanci verdiler. 10 cm cabuk oldu aciklik ama doguramadim. Acil sezeryan oldum.

Hic sevmiyorum buranin sistemini.

Kilosunu nasil anladilar acaba canim, ultrasonla mi kontrol ettiler seni?

Ben bebegim kac kilo hic bilmiyorum, sadece 1 kere ultrasona soktular, o da 20. hafta civariydi.
41 hafta oldu ve hala mezurayla karin ölcuyorlar, saka gibi!

Rahatlik, dogallik filan iyi guzel de artik dogal sureci astik yani, bunlarin bu sakinligi beni sinir etmeye basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…