Kilosunu nasil anladilar acaba canim, ultrasonla mi kontrol ettiler seni?
Ben bebegim kac kilo hic bilmiyorum, sadece 1 kere ultrasona soktular, o da 20. hafta civariydi.
41 hafta oldu ve hala mezurayla karin ölcuyorlar, saka gibi!
Rahatlik, dogallik filan iyi guzel de artik dogal sureci astik yani, bunlarin bu sakinligi beni sinir etmeye basladi.
Solunum sorunu yaşıyor cigerlerde sorun varmış kaç gün kalacağı belli değil gece hiç uyumadim çok ağrım var .
Çok sağol bu arada canim
Evet arkadaşlar hersey anlattığınız gibi. Bende canada dayım. 3.bebegim Allah nasip ederse. Bende iki kez girdim ultrasona. 36.haftada üç kiloydu. Şimdi ne kadar oldu bilmiyorum. 39+0 iz şu an. Ve hiç gelmek gibi bir niyeti yok benim oglanın. Birinci 38 haftalik. İkinci 40+2 de doğdu. Bu sefer ne olacak bilmiyorum ve 3.olmasina rağmen korkuyorum. Kolay la sezeryan yapmıyorlar bu güzel aslında ama bu kadarda rahat nasıl davranıyorlar onu anlamıyorum. Siz suyunun azligindan, kireclenmesinden bahsediyorsunuz. Burda yok su olayı falan. Tam tevekkül yani. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Öyle yada böyle bu bebekler çıkacak ordan. Sağlıklı sıhhatli olsunlar da o yeter bize..
Canım özeller hemen sezaryen yapmak istiyor normal şansın varken kaçırma bence sonra zorluk yaşamaKızlar ben tip fakultesinin aciline gttm. Baksnlar ne diyecekler acaba diye. Sancm olmadigi halde sancim var dedim maalesef yalan söyledim yoksa almazlardi. Neyse yukari cik dogum servisine dediler. Ciktim. Iceri girdim. Muayene icin bana o catal gibi masayi gosterdiler. Hic dsha once yaotrmamistim o muayeneyi. Korktum ciktim oraya. Nasil yerlesecegimi bile bilmiyorum. Ilk gebelikmi dediler anladilar acemiligimi sanirimm. Evet dedim. Birisi geldi bisey soktu icime daha dogrusu sokmaya calisti o kdr korktumki kendimi geri cektim. O sokmaya çalıştı ben cektm falan. Baya zor oldu anlayacaginiz. Cok gerildim. Ağladım sonragozlerimdn bisuru yas akti. Asistanlsr bisyler soruyor agkaya agkaya cevap veriyirum.daha sonra 3 cm aciklik olduunu soylediler. Benm ozeldeki dr um bana hic cati muayensesi yapmamisti. Bugun sabahkinkontrolde de bebek 4 kg civari sezaryen yapalim demisti. Ancak aksam fakultedekiler. Biz 3800 gr olctuk. Zaten sezeryan yaoamayiz bu kiloya. Biz normal dogum oneriyoruz dediler. Ilk gebelik oldgu icin acilma uzun surebilr simdilik eve gideblrsn bubnedenle dediler. Suan benm kafam cok karisik. Ben simdi ozeldeki doktorumu dinleyip sezeryanmi olcsm. Yoksa fakülteyi dinleyip acilma olmasini bekleyip normal dogummu deneyecem. Ayrica fakultedekilere sordum kirk hafta dolunca beklesem sakincasi varmi diye. Biz 41.haftaya kadar bekliyoruz dediler. Yani bir hafta daha. Kusura bakmayin cok uzunnyazdim ama bazinarkadaslarls haftamiz gunumuz ayni. Onlsra da fikir olsun diye hemde sizin fikriniz i almak icin
canim ben temizlik fln dusunuyorum belki acilir diye yoksa hic sanci ve acilma olmayacak gibi ebe alttan muayene etti 1cmlik bi acilna olmus ama geri kapanmis bu olabiliyor dedi ins bizde saglicakla kavusuruz miniklerimizeMerhaba hanımlar bugün bizim 40. hafta mızın son günü. sabah kontrole gittim ve düzenli sancım çıktı . açıklık da bir parmak dedi. bebeğim haraketleri ve kalp atışları iyi olduğu için birde evim yakın olunca Ebeler eve gidebileceğimi suyun gelir yada sancım sıklaşır artarsa gelmemi söyledi. çok şükür bugün vajinal muayene biraz daha acısız geçti ve çok şükür yarın 40. hafta mız doluyor ve kızım her an kendi isteğiyle gelebilir. inşallah sezeryan olmadan yasa suni sancı almadan kolaylıkla bir doğum olur. bekleyen arkadaşlara Ebelerin uyarılarını anlatayım şöyle dedi... sancı ağrı aralıklarını iyi takip et sakın yürüyüştü ağır işti kendini ve bebeği yorma ... her ağrıda sancıda burundan derin nefes al ağızdan ver bu çok önemli kanala girecek bebek Oksijeniz kalmamalı .... Bebeğin hareketlerini iyi takip et. açılma ancak ve ancak sancı yla olur yürüyüş le kendini yorma... Eğer yürüyeceksen en fazla yarım saat yürü... ve bol su tüket dedi.
yarın sabah tekrar kontrol var doğuma kadar kontrol devam
Canm benm sancm yirmi cikti yok hic. Acilma 3 cm dediler. Bekleyip fakultedemi doguruyum sizce. Yoksa perşembe sezeryanami giriyim ozel deSimdi devletten kontrolden geldim doktorun demesine gore bir hafta daha kalir cok rahat diyor suyu iyi sanci da 40 lik bir tane acilmada yok yarin gunjmuz doluyor ne yapacagiz su benim cirkin oglusla bilmiyorum
Canim hic uzme kendini. Oncelikle psikolojini duzelt cunku cok onemli. Ben de ilk birkac gun sut veremedim. Lactamil ve humana ile destek yaptim. Ayrica bol su, bulgur pilavi ve hosaf tuketiyorum. Faydasini gordum arada gene mama veriyorum ama bizim kiz biraz obur galiba ondan. Neyse cok uzatmiyim once moralini duzelt sonra biraz takviye yap sonrasi gelir insallah canim.Kızlar sütüm yetmiyor her mama verdikçe üzülüyorum ne zaman rahat rahat gelecek bu süt.sizler napıyorsunuz yetiyormu sütler.
bence bekle dah günün dolmadı bile. Düzenli kontrole git kalp atışları için . sezeryan son çare olsun bir aksilik yoksa bekleCanm benm sancm yirmi cikti yok hic. Acilma 3 cm dediler. Bekleyip fakultedemi doguruyum sizce. Yoksa perşembe sezeryanami giriyim ozel de
cnm en iyisi sen bolirsin benim yatin kontrol var bklm ne diyecek ben normal olsun istiyorum fitil gibi bir seyi stip rahim aciliuormus onu fln denesinler istiuorum rahim yumusamaya baslamis dediler insallah brnim de acilmam olur senin acilman da var biraz dusun detimCanm benm sancm yirmi cikti yok hic. Acilma 3 cm dediler. Bekleyip fakultedemi doguruyum sizce. Yoksa perşembe sezeryanami giriyim ozel de
Benim de aklıma geldiKizlar adacayimi icsekk dogum icin.
olurmimu acaba sakinca si varmidirkiBenim de aklıma geldieşim hani hamilelikte sakıncalıydı diyor hani erken doğum olurdu diyor. Erkeni mi kaldı dedim
Gozunaydin canm Allah anali babali saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah. Okadr guzel anlatmissinki yasadim sanki hepsini gozlerim doldu masallah size insallah darisi hayirlisi biz bekleyenlere:)Selam arkadaşlar bende dogumumu anlatiyim yavaş yavaş yazıyıM anca bitiririm :) 20 nisan sabahi kontrole gelmiştim gayet klasik kontrol saniyoruz tabi. Nst ye baglandim bebeğin kalp atislari cok yuksek ve bebek hareketsiz cıktı. Suyu da azalmisti. Doktor hemen bişeyler yiyip gel tekrar bakalım dedi. Biz durumun farkında değiliz tabi eşimle eve gittik bişeyler yedik ama içim huzursuz bi yandan. Geri geldik sonra tekrar nst doktor . Doktor dedi ki seni bugün yatiriyorumben aynı böyle kaldım hiç hazır degilim sonuçta kontrole diye gelmişim bebeğin kordonu dolanmış , şu sınırda salamam seni karar ver sini sancı mi sezeryan mi dedi. Benim elim ayağım buz kesti tabi öyle diyince. Hiç açılma yok sancı 20 ye bile çikmiyo nst de üstelik kordon dolanmış. Risk almak istemedim sezeryan dedim. Apar topar yatisim yapıldı neye ugradigimi sasirdim resmen. Eşim hemen eve gitti cantami almaya kaldım hastane de yalnız. yeni yemek yediğim için beklemek zorundaymisiz. Başladık beklemeye bana ilk dediler ki 9 gibi alırız tamam dedim Anneme haber verdim başka şehirden geLice kadın delirdi tabi. Ben annemi beklerken saat 6 buçuk ta bi geldiler hadi bakalım seni alıyoruz diye eşimle birbirimize bakakaldik 9 diye bekliyoruz ya. Meğer anestezi doktoru spinal istediğimi duyunca izin vermiş erken alinmama. Beni yatirdilar sedyeye götürdüler çok korktum titreme başladım. Ameliyathaneye geldik. Çok aydınlık biyer ve cok korkunc beni direk yatirdilar sonda takttilar. Sonda o kadar acitmiyor kızlar canlı canlı taktılar bana sadece biraz rahatsızlık hissediyosunuz. Sonra anestezi doktoru geldi omurgama baktı spinal e uygun dedi spinal ignesinide hiç hiç hiç hissetmedim. ama yatirdiklarinda odum koptu neşteri hissederım diye. Aslında hissediyosunuz ama acı duymuyosunuz. Yalnız biraz baskı var acı gibi gelebilir çok panikletiyo o baskı insanı. Benim başımda anestezi doktorları vardı 2 tane devamli konusturdular beni. devamli cekistirme hissediyosunuz. bi an anestezi doktorum omzuma bastirip bak şimdi böyle bi baskı hissediceksin dedi demesine kalmadan o muhteşem sesi duydum allahım çok güzeldi bebegimi yanıma koydular hersey korku hersey bitti gitti. Ama sonra bebegimi götürdüler korkunç kısmı başladı. Benim midem bulunmaya başladı dört beş kez uyardim devamli ilac verdiler ama dayanamadim kusmaya ve titremeye başladım allahım bi yandan dikiliyorum üstelik biraz acıyor bi yandan kusuyorum ve titriyorum. Doktorumun eli çok hızlıydi ve cok tatliydi hemen bitirdi dikisi öptü beni çıktılar sonra. Ben deli gibi titriyorum yok titremem geçmiyor. Beni ameliyathanede isiticiyla beklettiler yarım saat kadar. Sonra cikardilar odama annemle aynı anda girdik ben ağlarım yavruma anam ağlar yavrusuna gibiydik aynı ikimizde agliyoruz. Sonra hemen bebeğim i getirip emzirttiler hemen emdi yavrum çok şükür. 3 4 saat sonra yavaş yavaş uyuşukluk geçmeye başladı haliyle agrilarda başladı. Hemen ağrı kesici taktılar. 6 saat sonra gelip sizi kaldırmamiz lazım yuruycez biraz dediler bu arada 2 muayene oldu çok fenaydi dikislere karnina bastirip duruyolar. Ilk kalkista çok kötüydü çok ağrı oluyor ama dayanilmiycak gibi değil. Bugün biraz daha iyiyim gaz sorunum yok bebeğim kakasını yapmadı onu bekliyoruz Bende kalkarken yatarken biraz zorlanıyorum ama çok kötü değil. Normal çok istiyodum ama açıkçası spinaldende çok memnun kaldim ve hastaneden. ay çok uzattım işte böyle özet fok korkulucak bişey yokmuş ben Nazlı niyazli bi insanım ben bile dayanabiliyorum bebek gelince hersey unutuluyor şimdilik böyle kızlar bekleyenlere sabır versin Allah sikmayin kendinizi hersey nasip
çok yorma kendini bebeğin yorumlanması lazım tabi senin de. Enerji şart . hafif hafif yürüyüşler yapcanim ben temizlik fln dusunuyorum belki acilir diye yoksa hic sanci ve acilma olmayacak gibi ebe alttan muayene etti 1cmlik bi acilna olmus ama geri kapanmis bu olabiliyor dedi ins bizde saglicakla kavusuruz miniklerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?