Canim benim hem icerde hem disarda cok sayida dikisim var; hem epizyo yapildi, hem kendiliginden de yirtiklar olustu.
İlk gun ben hic bir sekilde lavaboya gidemedigim icin bana sonda takildi. Saniyordumki lavaboya gidersem dikisler patlayacak tamamen. Ertesi gun sondayi cikardilar ve hadi lavaboya dediler. Korka korka gittim ama cok sukur hic bir sorun olmadi. Ozel bir beslenme de uygulamadim, hastanede ne cikiyorsa onu yedim.
Psikolojik olarak kendimizi engelliyoruz, bence bol sivi tuket ve git. Hic bir sey olmuyor.
Kizlar sayenizde korkmadan tuvalete ciktim. Sagolun :)Ben de ayni korkuyla tuvalete cikamiyordum ama sonra karnim agrimaya basladi dikislerim aciyacak diye korkuyordum neyseki korktugum olmadi simdide kabiz olmamak icin komposto iciyorum cok faydasi oldu hemde sut yapiyor
Dun aksam esim lavman aldi niyeyse cok korktum yapmadim. Bugun kendiliginden rahatsizligim gecti. İnsallah benim de kullanmama gerek kalmaz.Canım bende geçen pazar normal dogum yaptım. Carsamba kontrole gittigimde doktor kabiz kalma dedi bende daha yapamadım deyince lavman yazdı. Doktordan gelince çıktım tuvalete lavmana gerek kalmadan. Sabah aç karnina kuru kayısı ve incir yiyorum her gün. Lavmani da aldım kabiz kalırsam uygulayacagim. Inşallah gerek kalmaz.
Canim korse kesinlikle kullan cok ise yariyor.ben cok memnunum gobegim cok az kaldi.sağol canım, kararsızım ama bu görüntü hic hoşuma gitmiyor, korse işe yarar umarım...
Yok mu bir gelisme :)Gunaydin
Cok tesekkurler deniycem. Insallah benim kizda ise yarar.Unutma o senin bebegin ona ne olduğunu en iyi sen bilirsin.. malesef çok biliyor büyükler.. elbette niyetleri iyidir ama yani çok bilmesinler yani..
Bizde de bebek başta düzen oturtamadı tabi. sık uyanıyordu falan ama simdi ne guzel düzen yaptı kendi. Gündüz 2 3 saat geceleri 3 4 saat uyuyor kendi. Uyanınca da emip altı değişip falan tekrar uyuyor. benim kayinvalide önceden uyuya uyuya büyüyecek diyordu. Simdi de gelmiş, ne içiyorsunuz siz niye bu kadar uyuyor diyor.. Ayy salla gitsin şunları.. bir arkadaş çok guzel cevap vermiş. Çok da iyi yapmış bence..
Kuzum benim kuzen ana cocuk sağlık ta hemşire. Ebe gibidir kendisi. Bana verdiği tarif şu,
1 su bardağı kaynar suya
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı çörek otu
Koyuyorum ve ağzını kapatip on dakika demli yorum. Her emzirme öncesi 2 çay kaşığı falan veriyorum bebeğe. Her aksam da kalanı ben içiyorum.
Ve sabah tekrar bunu hazırlıyorum..
Bizde epey ise yaradı..
Canim hayirli olsun msjini yeni gordum coook sevindim Gozunaydin.Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin 24 martta dogurdum canim :)canııııım almışsın yavrunu kucağına Allah bağışlasınsenin doğum yaptığın tarih sanırım 2 nisan dimi? ben o gün aşılama oldum cnm perşembe gün. şimdi gebeyim Allahıma şükürler olsun
Canim kanamsi durmuyosa cocuk doktoruna gotur K Vit igne yaparlar...Ya kizlar bebegimin gobegi bugun dustu ana kanamasi durmuyo. Yarin aile hekimligine gorurucem. Var mi biyle bisey yasayan? Cok endiselendim
Canim kanamsi durmuyosa cocuk doktoruna gotur K Vit igne yaparlar...
Yok mu bir gelisme :)
Kızlar biz 14 Günlük olduk bugün moralim çok bozuk bebegimi her gören çok küçük ilk gelince daha iyiydi falan diyorlar ben istemezmiyim bebeğim kilo alsın az almış ne yapabilirim hastaydı bebiş o kadar serum takıldı eve gelince onun şişligi vardı biraz verip tekrar almaya başladığını düşünürsek gene iyi bence 3 kilo doğdu şimdi 3 250 gr.bbirde göbeği hala dusmedi ya bi dussede rahatlasak cumartesi ye kadar düşmezse doktor lazerle kesecekmış tahlil falan yapacakmis o neden acaba
Benimkide kanamisti ama nokta nokta çok değil. Parca kalmış o kanadı. 2 gün sonra kanaması geçti bugunde doktor parçayı kopardı eğer sarı iltihap gibi akmazsa sorun değil demişti doktorumuz kanadigi zaman.Kızlar ya bebeğimin göbeği kanamış düşeli 8 gün oldu daha yeni kanamış. Ağrı yapar mı bu acaba?çok huzursuz dünden beri uyumuyor
Canım bizimkinde çok az bi kanama olmuştu Dr hemen K vitamini iğnesi yaptı. Çok önemliymiş canım hayati Önem taşıyormuş bu vitamin. Sen de hemen Dr götür canım erteleme.Ya kizlar bebegimin gobegi bugun dustu ana kanamasi durmuyo. Yarin aile hekimligine gorurucem. Var mi biyle bisey yasayan? Cok endiselendim
Canim aptamil mama 30 ml e bir kasik( kasik icinden cikiyor) 60 ml e 2 kasik olarak veriyorum. Bu arada su ise 40 derece falan olmali. Sen hangi marka mama kullaniyorsun?kızlar ek olarak mama verenler ölçüleri nasıl ayarlıyorsunuz kaç ml suya kaç kaşık mama koyuyorsunuz?
kızlar ek olarak mama verenler ölçüleri nasıl ayarlıyorsunuz kaç ml suya kaç kaşık mama koyuyorsunuz?
Canım çok sık emmiyor mu? O zaman fazla gelmez mi acaba? Benim oğlum çok sık emiyor ben de hazırladım senin şu tarifi ama her emzirmeden önce sanki fazla gelecek? Sen kaç saatte bir veriyorsun?
Kizlar nasilsiniz bebekten giremiyorum girmek zor oluyor keske uygulamasi olsa buraninda.dun 40 imizi cikarttik Allaha sukur.Darisi diger bebislere.annem 40 gundur yanimdaydi bugun gitti aglaya aglaya bi hal oldum alismisim baya.cok zor oldu bide iyce duygusallastim.kala kaldik gurbette kizimla.bebegimde gaz sancisindan kaka yapamayinca agliyo kucaktan inmiyo uyumuyo...gecsin diye umut ediyorum.
Kızlar biz 14 Günlük olduk bugün moralim çok bozuk bebegimi her gören çok küçük ilk gelince daha iyiydi falan diyorlar ben istemezmiyim bebeğim kilo alsın az almış ne yapabilirim hastaydı bebiş o kadar serum takıldı eve gelince onun şişligi vardı biraz verip tekrar almaya başladığını düşünürsek gene iyi bence 3 kilo doğdu şimdi 3 250 gr.bbirde göbeği hala dusmedi ya bi dussede rahatlasak cumartesi ye kadar düşmezse doktor lazerle kesecekmış tahlil falan yapacakmis o neden acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?