Canım çok sık emmiyor mu? O zaman fazla gelmez mi acaba? Benim oğlum çok sık emiyor ben de hazırladım senin şu tarifi ama her emzirmeden önce sanki fazla gelecek? Sen kaç saatte bir veriyorsun?Unutma o senin bebegin ona ne olduğunu en iyi sen bilirsin.. malesef çok biliyor büyükler.. elbette niyetleri iyidir ama yani çok bilmesinler yani..
Bizde de bebek başta düzen oturtamadı tabi. sık uyanıyordu falan ama simdi ne guzel düzen yaptı kendi. Gündüz 2 3 saat geceleri 3 4 saat uyuyor kendi. Uyanınca da emip altı değişip falan tekrar uyuyor. benim kayinvalide önceden uyuya uyuya büyüyecek diyordu. Simdi de gelmiş, ne içiyorsunuz siz niye bu kadar uyuyor diyor.. Ayy salla gitsin şunları.. bir arkadaş çok guzel cevap vermiş. Çok da iyi yapmış bence..
Kuzum benim kuzen ana cocuk sağlık ta hemşire. Ebe gibidir kendisi. Bana verdiği tarif şu,
1 su bardağı kaynar suya
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı çörek otu
Koyuyorum ve ağzını kapatip on dakika demli yorum. Her emzirme öncesi 2 çay kaşığı falan veriyorum bebeğe. Her aksam da kalanı ben içiyorum.
Ve sabah tekrar bunu hazırlıyorum..
Bizde epey ise yaradı..
Sağol canım gittik bugün aynen K vitamini iğnesi yaptı Dr.canım dr a gittin mi bilmiyorum. bu sayfadan sonrasını okumadım ama eltiminde bebeğinin 2 haftalıkken göbeginden hafif kan gelmişti. dr a gitmişlerdi. vitamin eksikliğinden oluyoöuş, sanırım k vitami. vitamin iğnesi yaptılar hastanede. sende ihmal etme dr a gidin bence. geçmiş olsun
Kizlar moralim cok bozuldu. Henuz dogurmayanlar var biraz konu degisiyor gibi olacak ama kusura bakmayin. Benim kv inatla her gordugunde sutumu soruyor.bugun emzirirken geldi yanima cocugun agzi boyle dolu dolu olmuyor dolu dolu yutkunmuyor sutun cok degil senin dedi.bebegim gunde 4 kez kaka yapiyor.aglayip ortaligi yikmaz hic.bir kere zor bir gun gecirdik o gun de kabiz olmustu.doymuyorsa anlar miydim? Kilo alimina iyi dedi ebemiz.bir haftada 300 gram almisti.haftaya yine kontrolumuz var.3 kilo 150 gram dogmustu bebegim simdi 4 kilonun ustunde.25 gunluguz.gunduz 2 saatte bir gece ise 3 saatte bir emziriyorum.doydugunu nerden anlayabilirim? Memelerin kucuk sutun az doymuyor bu cocu
bizim 15 gün. alkolle yapıyoruz düşmüyor yaabizim bugun 13. gunumuz.alkolle pansuman yapıyorum bende. ama hala düşmedi.
Normal dogum yapanlara bi sorum var kizlar; 5 gun oldu dogum yapali ve ben hala tuvalete cikamadim, bugune kadar bir rahatsizlik hissetmiyodum ama artik sancilanmaya basladim. Psikolojik heralde, dikislerime basinc olucak diye yapamiyorum. Var mi benim gibi sorun yasayan?
Ben de ayni korkuyla tuvalete cikamiyordum ama sonra karnim agrimaya basladi dikislerim aciyacak diye korkuyordum neyseki korktugum olmadi simdide kabiz olmamak icin komposto iciyorum cok faydasi oldu hemde sut yapiyorNormal dogum yapanlara bi sorum var kizlar; 5 gun oldu dogum yapali ve ben hala tuvalete cikamadim, bugune kadar bir rahatsizlik hissetmiyodum ama artik sancilanmaya basladim. Psikolojik heralde, dikislerime basinc olucak diye yapamiyorum. Var mi benim gibi sorun yasayan?
En hafif sancidan doguma kadar 31 saat surdu. Dayanilmaz olan kismi ise 5-6 saat falandi. Ne yaptin sen dogurdun mu :)Yaşasın gözün aydınn :)) kaç saat sürmüş oldu sonuç olarak :) çok imrendim sana şimdi. Sağlıkla sıhhatle büyüt inşallah canım.
oh sevindim canım :)Sağol canım Aradım doktoru K vitamini iğnesi yapmamız Lazım dedi. Öğleden sonra gidecez. Ağrı falan da yapmaz dedi
haydi hayırlısı olsun:) bence iyi kilosu. Gecen hafta dra gittiğimde laf arasında günde ortalama 25 gr alması iyi gibi birsey soyledi cunkuselam kızlar nasılsınız bakalım :) buralar çok sessizlesti minikler sağolsun :) bizim dün kirkimiz çıktı ama kırkımizi uçuramadik dün hava esiyodu eşim çıkarmadı dışarı bugün babanneye geldik :) kanamadan bahsetmişsiniz benim yeni bitti sayılır 40 gün boyunca düzenli olmasa da kanamam oldu iki gündür hiç yok. benim sütüm de öyle çok dolu dolu değil ama bebeğimin kaka ve idrari düzenl oluyo bir ayda tam 1 kilo aldı normal mi acaba bilemedim.
Allah analı babalı büyütsün :)Kizlar bende oglumu saglicakla aldim kucagima carsamba gunu...
Sezeryan oldu akintim az oluyor ve idrar yollari enfeksiyonu gibi yanma olmaya basladi normal mi acaba?
Birde bebegim tam ememiyor gogusleri bitiremiyor ne yapicam
Allah hayırlı zamanda kucağına almak nasip etsin insallahOf of hic tik yok ya
Sadece 2 gundur eskisi gibi yine cok hareketli. Bundan da sikayetim yok zaten
Dun aci yedim ki ben hic yiyemem normalde. Ama yok oda yaramadi.
ben Philips aventin biberon setini almıştım onun içinden yenidoğan emzikte çıkıyor. Ama cok buyuk geldi. Yarısını bile zor alır agzina.sonra bi arkadasimin önerisi ile chicco silikon damakli aldık. Ama onuda almıyor kızımKizlar emzik kullanan varmi?kullanan varsa hangisini kullaniyorsunuz?benim oglan durmuyor hic yardim edin bana.
Bugun 14. Gun pansumanini yaparken kabuk kabuk birşeyler dökülmüş olduğunu gordumbizim 15 gün. alkolle yapıyoruz düşmüyor yaa
süper o zaman maşallah kuzularımiza tatlim :)Bnm bebegim de bugun kirki doldu bir ayda tam bir kg almisti ayda en az 500 gr almasi lazım dedi dr. Gayet normal cnm bzmklr
En hafif sancidan doguma kadar 31 saat surdu. Dayanilmaz olan kismi ise 5-6 saat falandi. Ne yaptin sen dogurdun mu :)
Benim oglan da 41 saat surmustu. Yavas aciliyorum. senin daha kisa surer insallah.Dayanılmaz sancı için 5-6 saat de fazlaymış aslında :) Ben hala içimde tutuyorum canım ya. yarın 40+0 olacak. Yarın doktor kontrolümüz var bakalım ne diyecek... Bekledikçe de tırsmaya başladım, korkum yokken korkular başladı biraz biraz bende... Bir de sancıların varken hareketli miydi bebişin? Benimki hala maşallah çok hareketli de...
Canim dogurmussun hayırlı olsun saglikla büyüt bebisiniBenim oglan da 41 saat surmustu. Yavas aciliyorum. senin daha kisa surer insallah.
Hareketliydi bebek. Bakalim benim sancim 40 haftalikken basladi belki bugun sancilanirsin :)
canım ben hem normal doğumdan sonra hem sezaryenden sonra kabızlık sorunu yaşadım, ilk günlerde olmuyor da sonradan oluyor, mutlaka bişeyler yap, aç karnına kayısı ye, bol su iç, yemekten önce yeşil salata ye, çünkü daha kötü olursun, benim kabızlıktan ötürü çatlağım oluşmuş, üç haftalıkken genel cerrahiye gittim bu nedenle, duphalac iNormal dogum yapanlara bi sorum var kizlar; 5 gun oldu dogum yapali ve ben hala tuvalete cikamadim, bugune kadar bir rahatsizlik hissetmiyodum ama artik sancilanmaya basladim. Psikolojik heralde, dikislerime basinc olucak diye yapamiyorum. Var mi benim gibi sorun yasayan?
sağol canım, kararsızım ama bu görüntü hic hoşuma gitmiyor, korse işe yarar umarım...Ben medikalden aldım canım. Abdominal korse diye geçiyor.
Canım bende geçen pazar normal dogum yaptım. Carsamba kontrole gittigimde doktor kabiz kalma dedi bende daha yapamadım deyince lavman yazdı. Doktordan gelince çıktım tuvalete lavmana gerek kalmadan. Sabah aç karnina kuru kayısı ve incir yiyorum her gün. Lavmani da aldım kabiz kalırsam uygulayacagim. Inşallah gerek kalmaz.Normal dogum yapanlara bi sorum var kizlar; 5 gun oldu dogum yapali ve ben hala tuvalete cikamadim, bugune kadar bir rahatsizlik hissetmiyodum ama artik sancilanmaya basladim. Psikolojik heralde, dikislerime basinc olucak diye yapamiyorum. Var mi benim gibi sorun yasayan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?