maşallah benim minigin gece uykusu iyi hemen hemen saat başı kendi kalkıyor emiyo uyuyo ama sabah beş altı gibi kalkıyo uyumuyo ve gündüz çok huysuz benim cimcime hiç ev işi yemek yapamıyorum malesef :)Canim gece 3 saat gundu 2 satte bir emzireceksin. Keske bizimkilerde biraz uyusa ama nerdee. Bn yine nobetteyim:)
pişik konusunda bizde muzdaribiz malesefKizlar pisik icin ne yapiyorsunuz?
Tamm canm saol dedigin gibi acik birakip kurumasini bekliyorum ins gecer bu yaralar ben cok merak ediyorum bu gogus uclarimiz tamamen iyi olucakmi agrisiz sancisisz emzirebileckmiyiz ? :)Canim gecmis olsun. Bende de ayni durum oldu , dr memeni gunese cikar yara biraz kabuk yapsin gecer demissti oyled de oldu. Gunese cikmasi sart mi sanmiyorum ben de lansinoh krem surup m3me kalkani koyuyordum nemli kaldigi icin daha kotu oldu. Biraz memeni ciplak kurut canim krem de surme o zaman yara kabuk olacak goreceksin. Insallah en kisa zamanda gecer yaralarin. Bu arada sol mememe emme sirasi gelince mama takviyesi yapiyordum ki memem dinlensin tabi dr tavsiyesiyle.
Bebeğin altını ne ile siliyorsun ben ilk prima hassas ciltler kullandım pisik oldu ilk hafta ondan sonra evde pamukla siliyorum ve arko klasik sürüyorum mis gibipişik konusunda bizde muzdaribiz malesefilk zeytinyağıyla başladık ama pişik oldu bepanthole geçtim pek fayda etmedi doktora gittik travazol krem verdi günde iki kere onu sürüyorum ve vazelin sürüyorum ama yine de oluyo bezini iki saate kalmadan değiştiriyorum bez prima kullanıyorum. benim kız her beze kakasini yapıyo o yüzden hiç geçmiyo pişik
Dini acidan sorun olmaz ama saglik acisindan en iyisi kan tamamen kesilene kadar beklemek.Kızlar yarın 40 çıkıyor ama az da olsa kanama hala var. Ve bu durumda ilişkiye girilir mi
Ben bir cay bardagina biraz cep sodasi döküp karıştırdım. Icine de pamuk attım emzirmeden hemen once pamukla siliyorum göğsümu kurulamadan hemen emziriyorum kızımı. Hem yaram gecti hem bebek pamukcuk olmuyor.Kizlar sol gogsum hafif yaraydi bu sabah pompayla sagarken kanadigini farkettim ve sabahtan beri veremedim onunda agzina kan gider diye nasi yapicam simdi cok sisti bu arada kanamadan sonra lansinoh surdum oylece beklio
canım ben ıslak mendil hiç kullanmadım önce sabunlu ılık beyle siliyodum şimdi sadece pamuk ve suyla temizliyorumBebeğin altını ne ile siliyorsun ben ilk prima hassas ciltler kullandım pisik oldu ilk hafta ondan sonra evde pamukla siliyorum ve arko klasik sürüyorum mis gibi
benimde bugün 46. gün ve hala kanamam oluyo arada ilkimde şimdiye çoktan bitmişti ve ilk adetim başlamıştı, gerçi iyi bir yönden içimiz tamamen temizleniyo :) 40 çıkınca kadın doğum kontrole gel demişti kanama bitseydi gidecektimKızlar yarın 40 çıkıyor ama az da olsa kanama hala var. Ve bu durumda ilişkiye girilir mi
canım endişe etme ve fitil de hemen verme benim bebeğim 6 gün kaka yapmadı ve dr götürdüm sıkıntı değil dedi 7 ci güne kadar yapmamaları normalmişKızlar bugün 3.gün bebişim kankasını yapmadı varmı böyle durumla karşılaşan doktorumuz izindeyiz cepten aramadım yerine bakan doktorla görüştüm fitil ismi verdi ama kararsız kaldım fitil versem mi hemen diye 1 gün daha beklesem mi fitile alışır diyene yazıyo nette
inşaallah sağol canım bize de ilk sarılık oldumu diye sordular olmamıştı ona bağlı olabiliyormuş ve normalmiş o bizim ki de inşaallah açlığa bağlıdırsevvalk tatlim inşallah yarın güzel haberlerle dönersin. bizimde ast 40 kusurdu alt normaldi ama ggt çok yüksek bizimde tekrar baktirmadim ama sarılık geçirdik onunla alakalı olabilir mi acaba. doktor da üstünde durmadı o yüzden rahattım ama yinede evhamlanıyorum
Insallah canim walla bende merak ediyorum. Dr zamanla nasir tutar sertlesir demisti bakalim gorecegiz. Deneyimli annelere sormak lazim bu konuyu aslinda.Tamm canm saol dedigin gibi acik birakip kurumasini bekliyorum ins gecer bu yaralar ben cok merak ediyorum bu gogus uclarimiz tamamen iyi olucakmi agrisiz sancisisz emzirebileckmiyiz ? :)
Ya canim bebege fitil filan kullanma yazik agzina cok az tereyagi var bide masaj yap.kendi yediklerinede dikkat et.tereyagini be dogar dogmaz verdim agzina hurmada yedirdim.korkmaKızlar bugün 3.gün bebişim kankasını yapmadı varmı böyle durumla karşılaşan doktorumuz izindeyiz cepten aramadım yerine bakan doktorla görüştüm fitil ismi verdi ama kararsız kaldım fitil versem mi hemen diye 1 gün daha beklesem mi fitile alışır diyene yazıyo nette
Canim bol bol ılık su iç sakin memeyi kesme zamanla düzene girer inşallah sütun yeterArkadaslar bu anne sutu olayi gittikce moralimi bozuyor.
Hastanede ilk gun sutum gelmemisti, bardakla mama vermislerdi mecburen. Sonrasinda da sutum hic yeterli gelmedi, her seferinde once emziriyorum ve eger hala agliyorsa, cirpiniyorsa biberonla 30-40 cc mama veriyorum. Su anda 14 gunluk olduk.
Kimi zaman memeyi komple kesmek istiyorum, sanki bir kurtulus gibi! O kadar bunaldim ki artik sirf bu yuzden kendimi cok yetersiz hissetmeye basladim! Allahtan aklim hala yerinde de boyle bir seye hakkim olmadiginin farkindayim.
Son olarak emzirme kampi diye bir yontem okudum, ilk firsatta onu denemeyi dusunuyorum. Bu surecte hic mama vermemem lazim, bebegimin aglamalarina nasil dayanabilirim hic bir fikrim yok!
Benim gibi sorun yasayanlar ya da emzirme kampi yapip olumlu sonuc alanlar var mi?
Canim sen benden öncemi dogurmustün.bbenim bebişte gündüz iyi uyuya uysal ama gece sürekli uyanıyor ağlıyor zamanla düzelecek insallahSlm kizlar uzun zamandir giremiyorum.herkes dogurmus kimse kalmamis.yavrulariniz iyidir insallah kirki cikan bile olmus.darisi bize bugun bizimde yari kirkimiz cikti.Hala dikislerim agriyor iylesseydim bi.oturup kalkarken bile agri oluyor.gece hic uyuyamiyorum uyutmuyor bebisim.tum gun uyuyor gece olunca uyumuyor.kaynanamda yanimda hala tekte kalamadim.neyse cikiyimda biraz uyuyum bari.gozlerim kapaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?