2015 Nisan Anneleri

kızlar gündüz banyo yaptırıyor musunuz, banyo yapınca bebekler iyi uyuyor, banyo saatini akşama kaydırın belki gece daha iyi uyurlar, ben oğlumda öyle tecrübe etmiştim...
Dediginde haklisin ama bizde 40 cikmadan cocuk ogleden sonra bile yikanmazmis annem yikattirmiyor.kirkimiz ciksaydi allahin izniyle bende oyle yapicam.havalarda isinacak insallah onumuz yaz bebeklerimiz icin cok iyi olur.yikayip yatirmak.

Kizlar wc ciktiginizda kanamaniz oluyormu hem onden hem arkadan kanamam var.hic boyle olmamistim korktum.doktorumu aramalimiyim sizce.

kızlar benim minik çok aşırı kusuyo resmen ağız dolusu fışkırtiyo hemen hemen her emmeden sonra çıkartıyo normal mi acaba soluk borusuna kaçacak diye de çok korkuyorum
Canım benim bildiğim fışkırarak kusuyorsa sıkıntı. Bence bi Dr git. Benim kızımda ilk doğduğunda idrar yolu enfeksiyonu vardı ve sürekli öyle kusardı. Umarım bişey çıkmaz ama tedbirli olmakta fayda var canım

kızlar gündüz banyo yaptırıyor musunuz, banyo yapınca bebekler iyi uyuyor, banyo saatini akşama kaydırın belki gece daha iyi uyurlar, ben oğlumda öyle tecrübe etmiştim...
Canim küçükkuzum da demiş bizimkiler de akşam yıkatmaz hatta Öğlene kadar yikanmasi lazım ve hergün biraz büyüsün aksama alacam bende

Allaha sukur iyi iste yarin gidip kilo kontrolu yaptiricaz.seninki nasil?mama veriyormusun?ben emziriyorm arada veriyorm.
Iyi çok şükür nefes sorunu vardı atlattık mama falan vermiyorum sutum yeterli kilo alımı az olmuştu ama benimki bi hafta yogun bakımda kalınca normal dedi doktor

Oncelikle sizede geçmiş olsun. Çok şükür ilk güne göre daha iyiyim. Ama ağrı kesicilerle duruyorum ona ragmen boynumdaki agri gecmiyor. Tutulmus gibi ama degil yarın aile doktoruna gidicem. Bakalim ne onerecek. Yurt dışındayim 3.bebek ve yanımda kimse yok. Dinlenmek kimin haddine yani

kahve icmekten de kafeinman olacam. Suyu o kadar çok içemiyorum ama artirayim insallah.
Bu arada epiduralide son 15 dk. Aldım. Ayaklarım uyuşmadi bile. Doğum sonrası yarım saat sonra kalktım. Bana faydası sadece bebeğin çıkış anında % 20 faydası oldu diyebilirim. Keşke almasaydim diyorum ama olan oldu. İlk Dogumum Dada aldım hiç bir rahatsızlık hissetmedim. Bunda canım çıktı resmen. Başımın ağrısından kafamı duvarlara vurdum yok böyle bir acı. Doğum sonrası defalarca dogurdum yani

Benim bir arkadasım aynen bunları yasadi. En sonunda klasik tupteki arko krem kullanmaya basladi. Eski tip yeşil tüpte olan. Sadece o iyi gelmis. Bende bunu bildiğim icin direkt arko ile başladım
Cok sukur henuz hic pişik yok
evet onu bende duydum sıra ona geldi onu da deniycem

Canım aynı ağrıyı bende yaşadım 10 gün sürdü benim uzanınca geçiyordu kalkınca aşırı şiddetleniyordu ben bol türk kahvesiyle atlattım Ama günde 4 lt su ve 5 kupaya yakın kahve içiyordum kahveyi soğutup su gibi içiyordum şükür iyiyim şimdi çok geçmiş olsun sanada işallah kısa zamanda atlatırsın..

Sutum az diye diye mamaya yuklenip 15 gunluk kizimi biberona alistirmisim farkinda olmadan. Yavrum resmen emmeyi unutmus gibi davraniyor.

Dunden beri sadece meme veriyorum, mama vermemeye calisiyorum ama kizim cok agliyor, icim parcalaniyor o agladikca. Cok aglayinca bir sey olacak diye de korkuyorum, mama vermemekte israr ederek kotuluk mu yapiyorum iyilik mi diye kendimi yiyorum.

Bi kac gun daha guc verse Allahim..

Evet kuzum doktor dedi kilo alimi icin gunde 2 mama vereblrsin die.. cok sumur emmesi ii sut de ii ama kilo doktor haftada 200gr istio kizim 130 150 gr alior.. yani aslnda bebegimn yapisi bu demekki diorum ama bilemedimki doktorun da bi bildigi vardir herhlde... tesekkr ederm asi blgilndrmen icin.. kusma da bnde cok korkuorm iste seytan vesvese yapio..

Benimde normal dogum yapmama ragmen ilk 3 4gun sutum yetmedi mamavermek zorunda kaldim ama icim hic rahat degildi cok uzuluyordum sonra cok sukur gerek kalmadi kuzum emdikce geldi bi de su ve uyku cok onemli canim ayrica humana cayini ve hurma aldim cok faydalarini gordum. Yasadigin psikolojiyi cok iyi anliyorum o yuzden yardimci olmak istedim Mumkun oldugunca emzir ki memeyi uyarsin sutunbol bol gelsin insaallah. Bi de mamayi kasikla ver canim biberona alismasin boylece

Türk kahvesini deneyecegim
Teşekkür ederim tavsiye için :))

Darisi bizim basimiza canim, ins biz de mamayi tamamen aticaz hayatimizdan. Tavsiyelerin icin tsk ederim.

Canim sana sacma gelebilir ama aklima geldi yazdiklarini okuyunca; meme ucuna silikon uclardan alip oyle emzirmeyi denesen nasil olur acaba? Biberon ucuna da benziyor hem memeni emerek sutu uyandirir hem de alistigi silikon ucla rahat eder belki. Sanki cok biliyormusum gibi yazdim ama sadece aklima belki boyle bir cozum olabilir diye geldi affina siginarak yazdim canim.

Estagfurullah canim ne demek..
Ya bu mama olayini komple cikaricaz ya da pes edicem ben; o yuzden verdiginiz her tavsiye onemli benim icin.
Cok tesekkur ederim, su an yaptiklarim ise yaramazsa bir de bu uc olayini deneyecegim ilk firsatta.

Canim bnm bebegin yirmi gundur oyle ilk bes gun yapmadi fitil verdim yapti. Sonra ucgunde bir fitil verdim öyle. yapti yirmi gundur sadece iki kez kendi yapti. Digerleri hep fitille. Oda uc dort gunde bir.bnde fitil verme taraftari degilim. Her alt acisimda zeytinyağı ile kulak cubuguyla popo deligini uyariyorum yaglayip hafif ice dogru sokuyorum. Bugun kendi yapti. Kucuk bebeklerde normalmis. Anne sutuyle beslnn bebeklerde ozellikle. Eskilerde sut yariyor ondan diyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…