Arkadaslar merhaba benim kızımda 2 gün sonra 1 aylık olucK göğüs yarasındN 2 hafta emziremedim kanadı derisi koptu beni aventin göğüs kalkanı ve mustelanın gmğüs ucu kremi kurtarxdı ne lansinoh ne başka doğal yöntemler hiç bişey işe yaramadı göğüsünüzn çamaşıra yada herhangi bişeye dokunmamasını sağlıcaksınız bide mustela krem cok etkili deneyin mutlaka bu kremin yapısı lansinoh gibi değilTamm canm saol dedigin gibi acik birakip kurumasini bekliyorum ins gecer bu yaralar ben cok merak ediyorum bu gogus uclarimiz tamamen iyi olucakmi agrisiz sancisisz emzirebileckmiyiz ? :)
Canim senin bebegin de hayırlı olsun benim anlamadığım sütun varsa mama neden veriyorsun kilo alımı için mi birde bebek emdikçe süt gelir bende prima Yenidoğan ıslak mendil siliyorum her seferinde saf zeytinyağı sürüyorum her açtığımda kaka yapmış oluyo günde 5 defa falan değişiyorum çok az pisigide var .bbizim aşıya var daha ama diğer oğlumda ateş yapmamisti.aama biraz huysuzlasmisti.kusmasi icinde genelde emdikten sonra küsar bebekler yan yatıriyorum ben boğazına kaçacak olursa tedirgin oluyorum ama hemen kaldırıp ters çeviriyorum ne kadar doğru bilmiyorumTekrar merhaba kizlaaaarrr.. Herkese tekrar hsyrli olsun..
Ben sut icin yediklerimi yazayim istedim.. Sabah q sise siyah cekirdekli uzum suyu, kahvaltiyla mikupa steel tea, hurma incir kayisi, gunde 1 sise maltana (malt icecegi), bol bol su... Ama sunu fark ettim ne zaman ogle uykusu uyursam gogusler tas gibi oluyor... Sesryan oldm ilk gndn beri sut var... Ve sutu sqagiyorum... Sagmak da kanallari adiormus aventin elektrikli pompasini tavsiye ederm...
Bizim bebek de kilo alamio qz aliormus... Sut emmesine ragmen gunde 2 kere 30cc de aptamil 1 veriyorum..
Bezde de cisli de olsa hemen aliorum.. Gece de alioryum.. Her sefrrrinde ilitilmis zeytinyagi ile siliorum.. Doktor tavsiyesi.. Zeytinyagi duvar olur cis kaka asiti tene degmezmis... İslak medil unibaby yenidogaan kakali bezde ilik su ile islatiorym ama cisli ise direkt islak mendille siliorum..
Benim merak ettgim kusmasi aninda cook korkuorum.. Bogazina cok kacirio.. Siz napiosnz o and??? Bir de 1.ay asisi ates yapar mi???
Canim bol bol ılık su iç sakin memeyi kesme zamanla düzene girer inşallah sütun yeter
Inşallah canım ya mama çok zor en azından altı ay anne suyu alsaİcmedigim, yemedigim sey kalmadi canim.
En kotusu de gittikce biberona alisiyor, memeyle oyun oynuyor.
Aglamasina dayanabilirsem su mama olayini komple kesicem, ins basarabilirim.
Valla bilmiyorum canim 20 gun oldu dogum yapali.insallah duzelir cunku hic uyumuyor gece.Yarin kilo kontrolu var.haftayada asimiz var.Siz kac gunluk oldunuz?Canim sen benden öncemi dogurmustün.bbenim bebişte gündüz iyi uyuya uysal ama gece sürekli uyanıyor ağlıyor zamanla düzelecek insallah
Bizde kusmasi iyi derler surun yararmis canim.aman yan yatirmayi unutma.kızlar benim minik çok aşırı kusuyo resmen ağız dolusu fışkırtiyo hemen hemen her emmeden sonra çıkartıyo normal mi acabasoluk borusuna kaçacak diye de çok korkuyorum
Bugun 17 günlük biz canimValla bilmiyorum canim 20 gun oldu dogum yapali.insallah duzelir cunku hic uyumuyor gece.Yarin kilo kontrolu var.haftayada asimiz var.Siz kac gunluk oldunuz?
Canim bimde kakolu helva sqtiliyor al ondan ye.asiri sut yapiyor.Arkadaslar bu anne sutu olayi gittikce moralimi bozuyor.
Hastanede ilk gun sutum gelmemisti, bardakla mama vermislerdi mecburen. Sonrasinda da sutum hic yeterli gelmedi, her seferinde once emziriyorum ve eger hala agliyorsa, cirpiniyorsa biberonla 30-40 cc mama veriyorum. Su anda 14 gunluk olduk.
Kimi zaman memeyi komple kesmek istiyorum, sanki bir kurtulus gibi! O kadar bunaldim ki artik sirf bu yuzden kendimi cok yetersiz hissetmeye basladim! Allahtan aklim hala yerinde de boyle bir seye hakkim olmadiginin farkindayim.
Son olarak emzirme kampi diye bir yontem okudum, ilk firsatta onu denemeyi dusunuyorum. Bu surecte hic mama vermemem lazim, bebegimin aglamalarina nasil dayanabilirim hic bir fikrim yok!
Benim gibi sorun yasayanlar ya da emzirme kampi yapip olumlu sonuc alanlar var mi?
3 gun buyukmusuz sizden biz.benim oglum abi olmus:)Bugun 17 günlük biz canim
Maşallah oğluna gelişimi nasıl3 gun buyukmusuz sizden biz.benim oglum abi olmus:)
Epiduralle normal doğum sonrası başağrısı çeken varmı.? Cildiricam ağrıdan. Ağrı kesici alıyorum sürekli ama etkisi sadece iki saat. Doğum yapalım 5 gün oldu. Önce boynum tutuldu zannettim ama ağrı dünden beri benimde resmen. Başım patliyacak sanki.
Epidural ide 8 saat suni sanci dan sonra son 15 dk aldım almaz olaydım.
canım bugün hemşire kusmasının doyma belirtisi olduğunu söyledikızlar benim minik çok aşırı kusuyo resmen ağız dolusu fışkırtiyo hemen hemen her emmeden sonra çıkartıyo normal mi acabasoluk borusuna kaçacak diye de çok korkuyorum
Canim acele etme istersen. En az 6 hafta gecsin dogumunun uzerinden, tabi normal dogum yaptiysan. sezaryansa yorum yapamicam.Kızlar yarın 40 çıkıyor ama az da olsa kanama hala var. Ve bu durumda ilişkiye girilir mi
fışkırtır gibi kusması reflü göstergesi olabilir diye biliyorum ben, benim kızım da arada öyle kusuyor ama çok sık olmadığı için önemsemiyorum pek, dr.una bi danış istersen...kızlar benim minik çok aşırı kusuyo resmen ağız dolusu fışkırtiyo hemen hemen her emmeden sonra çıkartıyo normal mi acabasoluk borusuna kaçacak diye de çok korkuyorum
benim kızım 3300 gr doğdu, hastaneden çıkarken 3100 gr.a düşmüştü, bir hafta sonra kontrole gittigimizde 3250 grdı, dr kilosunu az buldu, mama vermemi söyledi, sarılık da 13,5 du, ben mama vermedim, sütüm vardı, o günden itibaren nerdeyse saat başı emzirdim, çok şükür bir sonraki kontrolde kilo alımı olmuştu, sarılık tehlikkesi de gecti artık.. ihmal etme, iki saatte bir mutlaka emzir, mümkünse saat başı emzir hatta...bebekler dogumdan sonra kılo kaybedıyorlarya ıste onun ustune kılo aldı 3890 oldu
ben göğüs kalkanı ve lansinoh kullandım, çok şükür düzeldi yarın bir aylık oluyoruz, gecti gayet iyi durumdalar...Insallah canim walla bende merak ediyorum. Dr zamanla nasir tutar sertlesir demisti bakalim gorecegiz. Deneyimli annelere sormak lazim bu konuyu aslinda.
Benim bir arkadasım aynen bunları yasadi. En sonunda klasik tupteki arko krem kullanmaya basladi. Eski tip yeşil tüpte olan. Sadece o iyi gelmis. Bende bunu bildiğim icin direkt arko ile başladımpişik konusunda bizde muzdaribiz malesefilk zeytinyağıyla başladık ama pişik oldu bepanthole geçtim pek fayda etmedi doktora gittik travazol krem verdi günde iki kere onu sürüyorum ve vazelin sürüyorum ama yine de oluyo bezini iki saate kalmadan değiştiriyorum bez prima kullanıyorum. benim kız her beze kakasini yapıyo o yüzden hiç geçmiyo pişik
kızlar gündüz banyo yaptırıyor musunuz, banyo yapınca bebekler iyi uyuyor, banyo saatini akşama kaydırın belki gece daha iyi uyurlar, ben oğlumda öyle tecrübe etmiştim...Canim sen benden öncemi dogurmustün.bbenim bebişte gündüz iyi uyuya uysal ama gece sürekli uyanıyor ağlıyor zamanla düzelecek insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?