kizlar bu ikili uclu testlerde karnimdan bebegin suyundanmj bise.alacaklar bende yaptirmka istemiyorum boyle birseyse cocumun zarinimi .delip igne ile bi miktar alacak
Senin bahsettiğin amniyo sentez, ikili-üçlü ve dörtlü test kan alınarak bakılıyor ve yaptırıp yaptırmamak annenin terchine kalmış birşey. Ben doktorumun istediği tüm testleri yaptırıyorum ve gerekli olduğunu düşünüyorum ama tercih meselesi tabi bu.
Kizlar merhaba
Dun aksamdan beri cok fenayim. Midem kocaman oldu. Sanki deli gibi yemisim de hazmedemiyorum. Oyle gergin ki karnim ne yapacagimi sasirdim. Bunun icin cozumunuz var mi?? Tartiya ciktim 2 kilo vermisim hamile kaldigimdan beri ama kiyafetlerim olmuyo.off ne yapicami sasirdim
Maalesef çözümü yok sayılıri doğurup rahatlayacağız :) Şaka bir yana 3. aydan sonra falan bu kadar şişkinlik kalmaz, zaten o zaman göbek kocaman olmaya başlayacak :)
kızlar bu sabah kalktım ve mıde bulantısına dair hiçbirsey kalmamıs bende. tiksintide yok.

normal mi acep
Daha ne istiyorsun işte, yat kalk dua et tekrar başlamasın diye :) Normaldir merak etme.
Bulantı sıkılma darlanma daralma ateş basması keyifsizlik gerginlik sinir hali

(ben çok kötü bi hamile oldum ya kendime kendim tahammül edemiyorum

ne zaman geçecek acaba?
Kısa süre sonra geçer merak etme, hamileliğin ilk başlarında hormonların etkisi ile insanın ruh hali değişiyor ama bir süre sonra herşey yoluna giriyor.
kızlar selam benim bebişte 19 nisan civarları doğacak inşallah..
bende hiçbir belirti olmadı mide bulantısı kusma uyku vs yalnız aşırı derecede sinirliyim buda beni çok mutsuz ediyor
eşiminde çok üstüne gidiyorum..hormanlarlamı ilgili bu durum benim gibi olan varmı korkuyorum böyle stresle 9 ay nasıl geçecek...
Öyle bir geçiyor ki o 9 ay. Nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile :)
Süt tüketebiliyor musunuz kızlar? Ben hiç sevmiyorum. Yoğurt ve beyaz peynir yiyorum.
Ben tüketebiliyorum ama illaha süt içmek zorunda değilsin, canın istemiyorsa zorlama kendini. Kalsiyum alabileceğin bir sürü başka gıda var onalar yönel. Zaten peynir ve yoğurt yiyiyormuşsun.
valla ben süt yoğurt peynir zaten çok yerdim, çok şükür mide bulantım felan da yok şimdilik hala tam gaz devam ediyorum tüketmeye :) hamilelik sonrası diş çürüğü olayından çok korkuyorum ben de
Ahh ahhh ilk hamileliğimden sonra resmen ağzımdaki dişler döküldü :) O kadar çok çürüğüm oldu ve kanal tedavisi oldum ki, resmen benim kız dişlerimi yemiş her ne kadar diş hekimim hamilelik ile alakası yok dese de. Ben hamileliğim boyunca düzenli süt içtim, peynir yedim, yoğurt tükettim, badem-ceviz, kalsiyum takviyesi aldım ve çok düzenli diş fırçalarım ama olacaksa oluyor işte.
Ya arkadaslar, ben ax once tuvalete girdim, kalkrigimda bi parca pihti gibi kan vardi.. simdi acile gidiyorum bi.. dualarinizi esirgemeyin nolur..
Insallah onemsiz birseydir ya
Sana aman haberdar et diye yazacaktım ama sonra iyi olduğunu okudum. Hadi geçmiş olsun.
Merhaba arkadaşlar. Ben hamileliğimi henüz 2 gün önce öğrendim.Beklenen doğum tarihimiz 29 Nisan. Aranıza katılabilir miyim acaba
Hoş geldin.
gunaydin, gecenlerde yazmama ragmen listeye beni eklemeyi unutmussunuz. hem yeni arkadaslar da gelmis, hos gelmis, herkese hayirli olsun!
yas 33
mugla
ilk cocuk
Elif arkadaşımıza özelden mesaj atarsan hemen ekler.
şimdi yola çıktık ağlamamaya çalıştım daha kotu oldum canm

inşallah bebeğim benimle kalırda gurbette artık kendimi yalnız hissetmem...bende ücretsiz izin alacağım sanırım bebeişim olduktan sonra :) sanıyım en büyük sorunum Antepe hala alışamamış olmam bir sene oldu geleli ağrıdaydık ama orda çok dostum vardı
İnsan her koşula çok çabuk alışıyor, boşuna üzme kendini. Şimdi hamilelik ile anlamazsın bile zamanın nasıl geçtiğini. Ben nerdeyse 18 yaşımdan beri ailemden uzak yaşıyorum, hem de 21 yaşında tek başıma yurt dışına gittim ve 4 sene kaldım. Bana çok normal geliyor artık ayrılıklar. Tabi ki gidip kalıp ayrılırken üzülüyoruma am dönünce hemen alışıyorum.
iyi yolculuklar arkadaşım şahsi arabanızla mı çıktınız yolculuk iiçin ne diyor doktorlar bende bayrama memlekete gitmek istiyorum ama bilemiyorum
Eğer riskli bir gebelik yaşamıyorsan, hiçbir şey olmaz. Ben 36. haftamda bile İstanbul-İzmir yolcuuluğu yapmıştım, hastane çantamı da yanıma alıp :)
canım benim ya bende cok kötü olmustum trene binerken gitmesi güzelde dönmesi kötü

bende 7 aylık evliyim 7 aydır ayrıyım ailemden önceden köyde calısıyodum orda ailem yanımda kalıyodu tek kalmıyım diye.gurbet cok zor.bende alısamadım buraya ankaradayım suan büyük sehir bana göre degil Allahtan 3 yıl sonra tayin olcaz doguya gitcez

bundan sonrada esime dedim küçük sehir istiyorum büyük sehir istemek yok.yürüye yürüye carsıya gitmek istiyorum.burda hersey zor.canını sıkma kk olunca vakit daha cabuk geciyo inan burda konusmak iyi olyo hem tellede konusursun.bebiş bize cok büyük güç vercek yanlızlıgımızı giderecek Allah korusun onları
Bebiş doğunca çok daha rajatlarsın, merak etme.
Mrahba kizlar nasilsnz biz memlekete geldik yaz tatili için su an kayinvalidelerdeym el bebek gül bebek bakiyorlar kayinbabam meyvemsi onume getiriyor kayinvalide cayima kadar kendi veriyor torununuz olacak diye oluyorlar.inşallah Allah nasip eder.bu arad a bazi arkadaslarin kanamasi olmuş geçmiş olsun progestani ihmal etmeyin ben hamile olduğumu öğrendikten sonra basladim günde 400mg simdilik kanama yok cok şükür progestani günde 600mg kadar alabiliyorsunuz birde bol bol uzanin inşallahggeçer
Ohh sefan bol olsun, tadını çıkar, bol bol naz yap :)
Ben sali gunu yurt disina cikiyorum tatlim dr sorun yok problem olmaz dedi
Ben de geçen hamileliğimde heryere gittim, defalarca uçağa bindim. Zaten hamilelik hastalık değil, normal yaşantımıza sadece biraz dikkat ederek devan edebiliriz.
kızlaaar akşam olunca karnı birden büyüyenlerden misiniz siz dee
Evettt :)
Benim de bugün yarın atamam belliolacak onun stresi kötü etkiliyor açıklansa da meleğim de bende kurtulsak dua edin kızlar lütfen eşimden hiç ayrı kalmayayım onsuzluk bizi çok etkiler
Hayırlı haberler alırsın inşallah.
iyi akşamlar kızlarr, bu gun storları yıkadım balkonda cok yoruldum cokkkk
Ben de 38. haftamda yıkamıştım geçen hamileliğimde. Millet deli demişti :) Ama o kadar rahat geçmişti ki hamileliğim, son ana kadar koşuyordum.
kızlar genelde akşamları pc başında oluyorum,acaba olumsuz etkiler mi?
Yani tabi ki ideal olan uzak olmak ama ne kadar mümkün ki. Ben de iş yerinde pc karşısında çalışıyorum çoğu kişi gibi. Birşey olmaz.
Aynen canım. Ben hamile oldugumun farkına bile varamadim. Kızım sürekli ustumde. Karnın ağrıyo annem diyorum. Olsun benimde ağrıyo diyo. Öyle deyince kikirdayip oynuyoruz. Yemek bulaşık çamaşır temizlik hiçbiri durmuyor. Esimde evde 3 öğün yemek hazırlama. Ekimde hepsi isine okuluna gidicek. Belki ozaman anlarim
Yaa işte, çocuk olunca öyle. Benimde doktorum taşıma, kucağına alma dedi ama nerdeee. Hele hasta olunca kucağımdan inmedi. Yapacak birşey yok ne yapalım :)