2015 Nisan Anneleri

Benim oglum da emeklemiyor henuz. Ben de erken oldugunu dusunuyorum
Demi ya bencede erken hem illada her bebek emeklemiyo benim yigenim emeklemeden 9 aylikken yurudu arkafsimin kizi emeklemeden poposunun ustunde geziyordu hemde 1.5 yasina kadar emeklemedi her cocuk bir degilki

Kizlar ogluma yurutec aldim.yerinde durmuyor ne var ne yok herseyi yikiyor:)))))bir gidisi var.kucagima aldigimdada yurumek istiyor adim atmayida ogrenmis.masallah.bide sinirlenmeyi ogrenmis:))))nerden ogrendiyse evde ses tonumuza bile dikkat ediyoruz.yavrularimiz yuzumuzu gulduruyor.allah mutlulugumuzu bozmasin hepimizin.

Oncelikle hepinize desteginiz icin cok tesekkur ederim. :KK200:Tabiki hayatta en onemli sey yavrularimizin saglikli olmasi. Cok sukur :nazar: o konuda hersey yolunda masallah. Ben de yavrumun minyon oldugunu kabullenmeye calisiyorum zira onun yediklerini baska bir bebek yese daha sisman olurdu kesin. Bizimki cok hareketli o yuzden kilo almiyor. Artik bu duruma alismaya basladim ama icimde bir burukluk kaldi tabi. Bir tek doktora gidecegimiz gunler biraz gergin oluyorum sanki adamin gozunde bebegime kilo aldiramadigim icin basarisiz oldugumu dusunuyorum. Kaldi ki dr umuz cok pozitif biri ve surekli bana bebeginiz minyon tipli endiselenecek birsey yok deyip duruyor. Ne biliyim boyle bir yanim uzgun ve artik hic birseye yetisemedigimi dusunuyorum daha da geriliyorum. Is bir yandan, ev isleri, yemek, bebek, sinavlar falan kafam allak bullak. Bir de ben zaten cok zor hamilelik gecirmistim 5 ay boyunca yattim ama bir gun bile onca tehlikeye ragmen bebegim icin hep iyi seyler dusunmustum. Cok sukur sag salim dogurdum ama simdi pozitif kalmaya zorlaniyorum. Allah herkesin yavrusunu kendisine bagislasin.:KK200: sevgiler.:KK68:
Canım seni o kadar iyi Anlıyorum ki kızım öyleydi hala da yaşıtlarına göre çok Zayıf ama çok şükür sağlıklı. Bebekken her Dr giderken acaba ne kadar olmuş diye heyecanla giderdim tabi her gidiş hüsrandı hatta artık ben doktora takılıyordum buraya gelirken kızımın ceplerine taş dolduracam ağır gelsin diye sağlıklı olsunlar da Zayıf olsunlar boşver. İlerde kilo problemleri olmaz. Bizim Dr hala diyo sizin kız ince uzun çıtı pıtı bi kız olacak diye.. Bi de benimki hiçbişey yemiyo çok iştahsız biz bi de onun sinir harbini yaşıyoruz. O yemedikçe ben çıldırıyorum

Gunaydin guzel anneler. Bebislerinize tv izletiyor musunuz. Ben calisiyorum annem bakiyor bazen cok yoruluyorum kisa sure izletiyorum diyor ama sizleri merak ettim.

Bir de daha oncede yazmistim burdan ama herkes gibi ben de herseyime dikkat edemiyorum tabi. 2 gundur hurma yiyorum ve sutumun arttigini bariz hissettim. Unutanlara hatirlatmis olayim dedim :) Yavrularimizin bol bol sutu olsun insallah

Gunaydin guzel anneler. Bebislerinize tv izletiyor musunuz. Ben calisiyorum annem bakiyor bazen cok yoruluyorum kisa sure izletiyorum diyor ama sizleri merak ettim.

Bir de daha oncede yazmistim burdan ama herkes gibi ben de herseyime dikkat edemiyorum tabi. 2 gundur hurma yiyorum ve sutumun arttigini bariz hissettim. Unutanlara hatirlatmis olayim dedim :) Yavrularimizin bol bol sutu olsun insallah
Bizim ablamız izlediği için minik de arada dönüp takılıyor. Yapacak bişey yok canım

Arkadaslar merhaba, buraya yazmadan once cok dusundum ama kelimeler bogazimda dugum dugum yazmaya karar verdim. Bu yazdiklarimi kimse yanlis anlamasin ama eger cok sert tepkiler alirsam bir daha yazmam yani herseyi goze aldim. Benim kizim malesef minyon tipli ne yaparsam yapiyim kilo almiyor ve cok hareketli oldugundan o kadar yemesine ragmen et tutmuyor. Buralarda bebeklerin kilolarini okuyunca gercekten cok imreniyor ve cok uzuluyorum. Benim kizim acaba bu kilolara gelebilecek mi diye dusunuyorum. Gecen aydan beri sutumu devam sutuyle destekliyordum biraz da meyve puresi vermeye basladim tabi sutum cok azaldi artik sadece sabah ve aksam emziriyorum. Zaten calistigim icin anca boyle oluyor. Herkesin bebeginin saglikli ve tombik olmasina cok seviniyorum ama kendi kizimin minyon olmasi beni cok etkiliyor. Sonucta biz bu forumda bebeklerimizi hamilelekten beri karnimizda beraber buyuttuk cok sukur. Insallah saglikli ve mutlu bir sekilde buyur bebeklerimizin hepsi. Ben sadece beni uzen bir konuyu paylasmak istedim. Artik doktora giderken yasadigim stresten ve her tartildiginda uzulmekten yoruldum. Cok sukur yavrum saglikli ama kilosu malesef icime sinmiyor. Paylasmak istedim, saglicakla kalin.
Endiselerinde cok haklisin ben de ayni endiseleri hissediyorum. Bebegime yetememekten korkuyorum. Su anda sadece anne sutu aliyor 10 gun sonra 6 aylik olacak. Kilo alimi sinirda doktorum mama verebilirsin dedi ama ben inatla vermedim. Sutum oldugu surece 6 aya kadar mama vermem dedim. Babasinin boyu uzun oldugu icin boyu cok uzadi ama kilo alimi sinirda ve doktorum kilosuna takilip beni strese sokuyor. Her ne kadar kendi kendime bebegim saglikli desemde aklimda hep duruyor kilo durumu. Insan ister istemez kiloya takiliyor. Aslinda kilolu bebek saglikli bebek demek degil ama toplumda genel kani bu ya kilolu olmayinca etraftakiler hemen cok zayif bu diyorlar. Ben de saglikli diyorum ama bi yanimda acaba zayif mi diyor tabi. Kisacasi hissettiklerini cok iyi anliyorum ama bebeklerimiz icin en iyisini her zaman biz biliriz. Doktorlar yada bi baskasi hicbir zaman onlari bizim kadar dusunup kollayamaz. Sukretmemiz gereken tek sey saglikli olmalari.

Bende izletmek istemiyorum ama ister istemez donup bakiyodu seslere bende oyuzden sabah 15 dk aksam 15 dk izletiyorum tabi bebek kanali izliyo ve ben tv nedir bilmiyom izlemiyom sezon fizilerini bile bilmiyom napim yoksa aksama kadar oturur izler cok zararli kizlar ya hele reklamlar direk motor gelisimine zarar

TV olayı benim içime de dert oldu.gün içinde ister istemez tv yi açıyorum özellikle Oğluma izletmiyorum ama onun dikkatini çektiği için bakıyo çoğu zaman. Ne yapmak lazım bu konuda bilmiyorum.bi de kızlar gun içinde nasıl vakit geçiriyorsunuz bebişlerinizle. Çoğu zaman yeteri kadar ilgilenemiyomusum gibi geliyo bu da beni çok üzüyo:((

Bende izletmek istemiyorum ama ister istemez donup bakiyodu seslere bende oyuzden sabah 15 dk aksam 15 dk izletiyorum tabi bebek kanali izliyo ve ben tv nedir bilmiyom izlemiyom sezon fizilerini bile bilmiyom napim yoksa aksama kadar oturur izler cok zararli kizlar ya hele reklamlar direk motor gelisimine zarar
Evet ben de nette okudum da izletmemek lazimmis aslinda ama bakiyo iste napalim:( Haberleri anca izliyorum yoksa ben de unuttum televizyonu. Elimden geldigince baktirmamaya calisiyorum iste

TV olayı benim içime de dert oldu.gün içinde ister istemez tv yi açıyorum özellikle Oğluma izletmiyorum ama onun dikkatini çektiği için bakıyo çoğu zaman. Ne yapmak lazım bu konuda bilmiyorum.bi de kızlar gun içinde nasıl vakit geçiriyorsunuz bebişlerinizle. Çoğu zaman yeteri kadar ilgilenemiyomusum gibi geliyo bu da beni çok üzüyo:KK43:(
Ben yere ortu serip ustune birakiyorum onunede oyuncaklari koyuyorum kendi yuzustu donup oynuyo ben de yaninda duruyorum canim. Sarki soyluyorum bazen. Oyuncak aldim yumusak ve sesli onu veriyorum eline oynasin diye. Ama en cok zamanini yerde oynarken geciriyor. Tv ye de mumkun oldukca baktirmamak lazimmis dil gelisimlerini etkiliyormus ama her zaman mumkun olmuyor ki iste

Arkadaslar merhaba, buraya yazmadan once cok dusundum ama kelimeler bogazimda dugum dugum yazmaya karar verdim. Bu yazdiklarimi kimse yanlis anlamasin ama eger cok sert tepkiler alirsam bir daha yazmam yani herseyi goze aldim. Benim kizim malesef minyon tipli ne yaparsam yapiyim kilo almiyor ve cok hareketli oldugundan o kadar yemesine ragmen et tutmuyor. Buralarda bebeklerin kilolarini okuyunca gercekten cok imreniyor ve cok uzuluyorum. Benim kizim acaba bu kilolara gelebilecek mi diye dusunuyorum. Gecen aydan beri sutumu devam sutuyle destekliyordum biraz da meyve puresi vermeye basladim tabi sutum cok azaldi artik sadece sabah ve aksam emziriyorum. Zaten calistigim icin anca boyle oluyor. Herkesin bebeginin saglikli ve tombik olmasina cok seviniyorum ama kendi kizimin minyon olmasi beni cok etkiliyor. Sonucta biz bu forumda bebeklerimizi hamilelekten beri karnimizda beraber buyuttuk cok sukur. Insallah saglikli ve mutlu bir sekilde buyur bebeklerimizin hepsi. Ben sadece beni uzen bir konuyu paylasmak istedim. Artik doktora giderken yasadigim stresten ve her tartildiginda uzulmekten yoruldum. Cok sukur yavrum saglikli ama kilosu malesef icime sinmiyor. Paylasmak istedim, saglicakla kalin.
cnm taktığın şeye bak ewet seni anlıyorum ama bebeğin şükürler olsun sağlıklı kilo ne ki bnm eltimin kızı şuanda 1,5 yaşında ve daha 9 kilo eltim hiçte takmıyor :) bnm kızımda minyon hatta boyu kısa :) 6,5 aylık kızım 7,4 civarında hiçte üzülmüyorum, lütfen yapma ok öpüyorum fıstığı :)

Yardımcı oldugunuz icin cok sagolun arkadaslar
Ben park yatak kullaniyom cokta memnunum hem uzun sure kullanisli hem yaninda degilken icine birakip oyuncaklarinj koy cikamazzda tehlikeli yerlere gidemez ben ayriyetten 3 kapili dolap aldim onuda dogdugundan berri kullaniyorum daha sonra buyuyunce yanina bir baza alip korumalik takcam bide sifonyer yeter ona uzun sure kullanir ve bence daha kucukler yaninda yatir benimki bazen battaniyeyi tepesine kadar cekiyo cok kendi kendime uyanip gordum yanlara sikistirsamda cok deli yatiyo cekiyo yada tepikliyo ustunu aciyo oyuzden kis sogukta sana yakin olsun Allaha amanetler tedbiri alalimda biz

Bizde bugün 6.ay kontrolüne gittik 6 kilo 63 cm cok kucuk teyzeleri. Ek gidaya da günde tek öğün yoğurtla basliyoruz 15 gün sonra 2. Öğün sebze çorbası şeklinde doktorumuz bu şekilde soyledi
Canim bende odasını ayırmak istiyorum aslında bizim kiz bizimle büyümeyen mobilya besikte yatıyor aklı ermeden ayrı odada yatmaya alissin diye düşünüyorum ama aynı odada yatinca da gak dese duyuyoruz içim rahat oluyor anlayacağın bende

Selam kızlar bizde bugün 6.ay kontrolümüze gittik 7600 kg 68.5 boyumuz bu ay biraz az kg almış oğlum 400 gr ek gıdaya bugün itibariyle başladık doktor aradaki farkı kapar dedi 3 gün kuralını uygulucaz geceleri uyumadan önce muhallebiyle başladık ama doktorumuz muhallebiyi hazır önerdi içerisinde çok fazla vitamin varmış hipp organik yulaflı Elmalı bu akşam yatmadan önce verdim çok sevdi şapırdatarak yedi :) üstüne emip bir güzel uyudu masallah.3 gün sonra yoğurt başlıcaz sonra meyve sonrada sebzelere geçicez kahvaltıya öbür ay başlıcaz bugün aventin alıştırma bardağından aldık ilk suyunu zevkle içti :) bizde haberler böyle.
Z zerenkade canım bizde hem park yatak var Hemde normal odasında büyüyen yatak var ilk 3.5 ay kadar bizim odada park yatakta yattı sonra odasındaki yatağa geçti her ikisinde rahattı ama yatagı daha uzun süreli ve kullanışlı geliyor bana ama bence en önemlisi odasını ayırmalı artık ilk basta babada zor gelmişti aklım kalmıştı ama alışıyorsun zaten tetikte uyuyorsun hemen duyuyorum sesini sonra aklı erince ayırmak zor olur

Kizlar bugun bebegime kiymali tarhana corbasi verdim biraz migdesi bulandi ama alisacak ilk tarhana ve kiyma denememizdi yarinda tavuklu sehriye vericem insallah bakalim onu nasil karsilayacak kizlar bi arada kahvaltida ne veriyorsunuz bebislerinize ben bide bugun yulaf unundan muhallebi yaptim pekmezli onu yedirdim sevdi ama sabah kahvalti icin bu milupanin 8 tahilli balli var onu diyorum veriyim icine yumurta sarisi ve peynir katip sizce siz ne veriyorsunuz fikir alalim

Kizlar bugun bebegime kiymali tarhana corbasi verdim biraz migdesi bulandi ama alisacak ilk tarhana ve kiyma denememizdi yarinda tavuklu sehriye vericem insallah bakalim onu nasil karsilayacak kizlar bi arada kahvaltida ne veriyorsunuz bebislerinize ben bide bugun yulaf unundan muhallebi yaptim pekmezli onu yedirdim sevdi ama sabah kahvalti icin bu milupanin 8 tahilli balli var onu diyorum veriyim icine yumurta sarisi ve peynir katip sizce siz ne veriyorsunuz fikir alalim
Biz daha kahvaltı başlamadık ve sanırım yumurta alerjisi var bu arada milupanın dediğin maması 8. Aydan itibaren veriliyor canım

Biz daha kahvaltı başlamadık ve sanırım yumurta alerjisi var bu arada milupanın dediğin maması 8. Aydan itibaren veriliyor canım
Oylemi iyiki soyledin gerci kutunun ustunde yaziyor ama aramam en azindan saol nerden anladin yumurta alerjisini canim cildinde dokuntumu oldu

Canim hic uzulme bak bu başlıkta benim kizimdan kilo ve boy olarak daha küçük birini görmedim ben ama inan ben bu konuyu zerre kadar kafama takmiyorum.inan benim kizima hala 0-3 ay patiksiz altları oluyor 3-6 ay bazı kıyafetler büyük geliyor :KK56:Ama dert etmiyorum hiç. Persentil tablosu var bilmiyorum duydunmu bebeğinin gelişimini oradan kontrol et. Hareketlerinide çok kafaya takma benim kızımda sadece sırtüstünden yüzüstüne dönebiliyor geri dönemiyor mesela oturma falan hiç yok daha.onun için her bebek bir olmaz sağlığı yerindeyse bebisinle mutlu vakitler geçirmeye bak
Kizlar yurutec aldinizmi napacaksiniz
Canim yürüteç bildiğim kadariyla çok önerilmiyor açıkçası ben almayi dusunmuyorum

Back
X