2015 Nisan Anneleri

arkadaslar ek gidaya baslayanarimiz gun icinde ne verdiklerinizi yazsaniz bizede ufuk olur.pure tariflerine ihtiyacim var .ozellikle kahvaltiya baslicam .kafam cok karisik.oglum 1 aydir ayni kilosundaydi dr goturdum tahlil yaptilar demir ve b12 eksilligi cikti.iyikide goturmusum 4 damla verdigim demir damlasini sabah 8 aksam 8 e cikardi.b12 icinde igne verdi.2 ay sonra kontrole cagirdi

arkadaslar ek gidaya baslayanarimiz gun icinde ne verdiklerinizi yazsaniz bizede ufuk olur.pure tariflerine ihtiyacim var .ozellikle kahvaltiya baslicam .kafam cok karisik.oglum 1 aydir ayni kilosundaydi dr goturdum tahlil yaptilar demir ve b12 eksilligi cikti.iyikide goturmusum 4 damla verdigim demir damlasini sabah 8 aksam 8 e cikardi.b12 icinde igne verdi.2 ay sonra kontrole cagirdi
Tatlim zaten gunde 2 defa 4 er damla vermemiz gerekiyor demiri ben 4. Aydan berri oyle veriyorum sabah aksam bide 1 de azardan kiyma koy sebze corbalarina bana dr oyle dedi daha kan tahlili yaptirmadim ama basla yavastan dedi ben sabahlari yumurta sarisi ceyrek icine pekmez bir tatli kasigi labne peynir nohut kadar tereyag bir adet cici bebe formul sutle karistirip veriyorum canim oylen yogurt veriyorum daha sonra ikindi sebze puresi tabi pek sevmedi aksam ustu meyva puresi gecevyatmadan oncede aptamil sutlu piricli ve cici bebe katip veriyorum geri kalan zaman emiyoo gecede 2 saate 3 saate bir emiyor bizim suanki menu boyle

Benim oglum 16 nisan dogumlu ismi Ahmet Özer. Özer esimin adi. Bi anlasma yapmistik kiz olursa benim ismimi, erkek olursa esimin ismini koyacaktik :)
Ek gidaya henuz duzenli olarak baslamadik. Ama hergun meyve puresi ya da yogurt ve sebze puresi veriyorum. Biz kahvalti yaparken de biseyler tattiriyorum. 6 aylik olunca anneannemizin yaptigi tarhanadan da verecegim sık sık. Ayrica doktorumuz 6 ay kontrolunde menu verecek ona uymaya calisacagim.
Bu arada oglum geceleri uzerini surekli aciyor. Asla uzerinde bisey tutmuyor. Sabahlari uyaninca da hapsuruyor haliyle. Uyku tulumu almak durumundayim. Daha onceki cocuklarinda kullanan anne var mi? Icinde daralir terler diye de endiseleniyorum. Ne cok yazdim yahu :)
Bizimkinin gazi varsa ayaklarıyla itiyor battaniyesini ben de besikle yatağının arasına sıkıştırıyorum iki tarafını istese de açamıyor :) uyku tulumuna alışırsa hep öyle gider, yorganıni açmadan uyumasını öğrenemezmiş gibi geliyor bilemedim, deneyimli annelere sormak lazım

Bizimkinin gazi varsa ayaklarıyla itiyor battaniyesini ben de besikle yatağının arasına sıkıştırıyorum iki tarafını istese de açamıyor :) uyku tulumuna alışırsa hep öyle gider, yorganıni açmadan uyumasını öğrenemezmiş gibi geliyor bilemedim, deneyimli annelere sormak lazım
Benim oğlana ne yaptıysam öğretemedim 3.5 yaşında halan deli gibi uyur . Ona kızamıyorum bende çok deli gibi yatarım bana benzemiş velet . Çok değil evlenmeden önce yataktan bile düşüyordum yetişkin olduğum halde :)) Uyku tulumu bir yaşa kadar güzel oluyor ama sonrasında olmuyor malasef bizimkine giydiremiyorum artık . Kanında delilik varsa öğretemiyorsunuz . Kızım mesela uyurken şimdilik sakin pek açmıyor üstünü .

Benim oglum 16 nisan dogumlu ismi Ahmet Özer. Özer esimin adi. Bi anlasma yapmistik kiz olursa benim ismimi, erkek olursa esimin ismini koyacaktik :)
Ek gidaya henuz duzenli olarak baslamadik. Ama hergun meyve puresi ya da yogurt ve sebze puresi veriyorum. Biz kahvalti yaparken de biseyler tattiriyorum. 6 aylik olunca anneannemizin yaptigi tarhanadan da verecegim sık sık. Ayrica doktorumuz 6 ay kontrolunde menu verecek ona uymaya calisacagim.
Bu arada oglum geceleri uzerini surekli aciyor. Asla uzerinde bisey tutmuyor. Sabahlari uyaninca da hapsuruyor haliyle. Uyku tulumu almak durumundayim. Daha onceki cocuklarinda kullanan anne var mi? Icinde daralir terler diye de endiseleniyorum. Ne cok yazdim yahu :)
Canım benim kızım 3 yaşında 1 yaşından beri hep tulumla uyudu hiç de daralmadı Oğluma da alacam kış gelince, şimdi sıcak olur. Kanzdan almıştım çok da memnundum.. Gece boyu üstünü açtı mı derdin olmaz

Kizlar beb gun icinde yogurt veriyorum icine bugday ruseymi ve pekmez katarak aksama dogru da meyve veriyorum yine bugday ruseymi katarak. Muhallebi ve sebze puresine de baslamistim fakat uykulari duzensiz olan cocuk dahda beter oldum ne gece ne gunduz hic durmadi. Biraktim muhellebi ve sebze puresini sanirim ahir geldi birden mi basladim artik ne olduysa. Bide gaz damlasina basladim. Ek gida surecinde gazi olurmus bebeklerin. İste bunlardan sonra biraz daha rahatladi ama sebze puresine bugn tekrar basliycam ama azar azar ins. Esimin isi yuzunden bi kontrole de goturemedik ki doktora. Doktor tavsiyesiyle ilerleyim :/ hepinize kati gida seruveninde basarilar ve sabirlar diliyorum arkadaslar.

Arkadaslar kizim artik hic uyumuyor, uykusuzluktan kafayi yemek uzereyim!

Tam uyudu diyorum, yarim saat sonra ayakta! Gece 2 de artik tamamen uyandi, tekrar uyudugunda saat 6 olmustu, onda da 2 saat sonra yine uyandi!

Bir hastaligi yok, agriyan bir yeri yok, karni ac degil, alti temiz, odanin sicakligi guzel. Hersey uyumasi icin ok yani!

Ben bile bu uykusuzluga dayanamiyorum artik, o minicik haliyle cin gibi bakiyor etrafina! Bu cocuk niye uyumuor kizlar, bir cozum bulun bana:KK1:

Slm arkadaşlar ben 2015 mayıs annesiyim oyun halısı almak istiyorm ikinci el uygun fiyata satmak isteyen varmı acaba

Evet teyzesi kizlarimiz adas:KK49:Allahim onlara guzel yazilar yazsin inaallah akilli uslu kizlar olsunlar:KK73:
ayy ewet yaaa akıllı uslu hayırlı evlat hayırlı kul olsunlar inşallahhh :):)

Kizlar beb gun icinde yogurt veriyorum icine bugday ruseymi ve pekmez katarak aksama dogru da meyve veriyorum yine bugday ruseymi katarak. Muhallebi ve sebze puresine de baslamistim fakat uykulari duzensiz olan cocuk dahda beter oldum ne gece ne gunduz hic durmadi. Biraktim muhellebi ve sebze puresini sanirim ahir geldi birden mi basladim artik ne olduysa. Bide gaz damlasina basladim. Ek gida surecinde gazi olurmus bebeklerin. İste bunlardan sonra biraz daha rahatladi ama sebze puresine bugn tekrar basliycam ama azar azar ins. Esimin isi yuzunden bi kontrole de goturemedik ki doktora. Doktor tavsiyesiyle ilerleyim :/ hepinize kati gida seruveninde basarilar ve sabirlar diliyorum arkadaslar.
Canim yogurt ve pekmezi ayni anda vermek pekmezdeki demirin emilimini azaltiyormus sen de bi arastir istersen ama ikisini bi anda verme derim nacizane tavsiyem:)

Tam uyudu diyorum, yarim saat sonra ayakta! Gece 2 de artik tamamen uyandi, tekrar uyudugunda saat 6 olmustu, onda da 2 saat sonra yine uyandi!

Bir hastaligi yok, agriyan bir yeri yok, karni ac degil, alti temiz, odanin sicakligi guzel. Hersey uyumasi icin ok yani!

Ben bile bu uykusuzluga dayanamiyorum artik, o minicik haliyle cin gibi bakiyor etrafina! Bu cocuk niye uyumuor kizlar, bir cozum bulun bana:KK1:
Ayni durum bizde de var hicbir sorunu yok ama uyumuyor hasta olsa diyorum bi sure sonra uykuya dalmaz ama gecenin bi koru aglayarak uyaniyor 1 saat sonra yatiyor sonra yine emmeye kalkiyr ve ben sabah zombi gibi ise gidiyorum.
Aglamasinin ve uyumamasinin sebebini ben de cozebilmis degilim. Ama cok yorucu oluyor ben de dayanamiyorum bazen.

Slm arkadaşlar ben 2015 mayıs annesiyim oyun halısı almak istiyorm ikinci el uygun fiyata satmak isteyen varmı acaba
Merhaba. Burada site ismi veremiyorum ama netten ikinci el bebek esyalari yazarsan guzel bi site bulabilirsin ben de o siteden biseyler almistim az kullanilmis yada hic kullanilmamis esyalar var direk anneler kendi satiyor canim

Canim yogurt ve pekmezi ayni anda vermek kansizlik yapiyormus sen de bi arastir istersen ama ikisini bi anda verme derim nacizane tavsiyem:)

Ayni durum bizde de var hicbir sorunu yok ama uyumuyor hasta olsa diyorum bi sure sonra uykuya dalmaz ama gecenin bi koru aglayarak uyaniyor 1 saat sonra yatiyor sonra yine emmeye kalkiyr ve ben sabah zombi gibi ise gidiyorum.
Aglamasinin ve uyumamasinin sebebini ben de cozebilmis degilim. Ama cok yorucu oluyor ben de dayanamiyorum bazen.

Cok sagol canm bilmiyordum . artik yogurda degl meyveye koyarim pekmezi ins. Bebeginin uykusu icin de bi gaz ilaci kullanmani tavsiye ederim canim.

Dislerinden olabilirmi canim benimkide dun 2de kalkti oyun istiyo guluyo hic boyle yapmazdi 1 saat sonra zorla uyuttum aca bidlerindenmi dedim eli hep agzinda

CNm sorun ya diştir yada büyüme atağı geçiriyordur . Benimki de gece uyanıyor deli diş kaşıyor. Nasıl ağrı yapıyorsa artık yavrucuklar uyuyamıyor . Uyku olayına gelince oğlumdan talimliyim ama yinede dayanamadığınız çok oluyor. Koltukta uzanırken sızan biri dahi olabiliyorum . Sızlanıp ağladığımda çok olmuştur . Baktım olmuyor öyle yaşamayı öğrendim CNm. İnş Elif biran önce düzelir tatlım .

Canim benimki de biberon almiyor, o yuzden su ya da mama veremiyorum. Kasikla versem de agzindan akitiyor suyu.

Ek gidaya gecireyim dedim, onda da oluk oluk kustu, kesinlikle midesi kabul etmedi. 3 gundur 1-2 kasik patates puresi veriyorum ben de sadece, cok yavas basladik mecburen. Su an icin sutum yetiyor cok sukur ama o ek gidaya alisana kadar sutum onun ihtiyaclarini karsilayacak mi bilemiyorum, gun gectikce hareket kabiliyeti artiyor cunku.

Gece de 2 saatte 1 uyanmaktan artik cildirmak uzereyim! Ustelik emmek icin uyaninca eskisi gibi yeniden uyumuyor da, yatagin icinde bizimle oyun oynamak istiyor! Uykusuzluktan sinir kupune dondum!

Yani canim hepimiz kismen ayni sorunlari yasiyoruz. Burada okuyorum arkadaslari masallah; peynirler, yogurtlar ne guzel.. Darisi bizlerin basina, kendini suclayip canini sıkma lutfen.
InsaAllah arkadaşım yemeyi öğretebiliriz Allahim yardim etsin. Yine emzirebiliyosun sen buna şükür. Banada ac birak belki memeyi alir diyolar. Memeye bi dönsün benden mutlusu olmicak herhalde

Kizlar acil fikirlerinize ihtiyacim var. Biz sepet besiklerden kullaniyoduk kizima yanimizda yatiyodu ama artik içine sigmiyo tabi. Nasil besik yada yatak almaliyim buyuyen besiklerde pahaliymis galiba Dolap zaten sart. Tavsiyelerinizi yazarsaniz sevinirim. Bu hafta sonu bakmayi düşünüyoruz. Birde ayni oda da mi yatirmaliyiz kendi odasinda yatnasi icin erken mi. Benim kuzimda artik geceleri cabuk uyaniyo gözler xin gibi açık oynuyo besigin de uyaninca aglamiyo kebdi odasinda yatsa müdahale edemem gibi geliyo.

Kizlar acil fikirlerinize ihtiyacim var. Biz sepet besiklerden kullaniyoduk kizima yanimizda yatiyodu ama artik içine sigmiyo tabi. Nasil besik yada yatak almaliyim buyuyen besiklerde pahaliymis galiba Dolap zaten sart. Tavsiyelerinizi yazarsaniz sevinirim. Bu hafta sonu bakmayi düşünüyoruz. Birde ayni oda da mi yatirmaliyiz kendi odasinda yatnasi icin erken mi. Benim kuzimda artik geceleri cabuk uyaniyo gözler xin gibi açık oynuyo besigin de uyaninca aglamiyo kebdi odasinda yatsa müdahale edemem gibi geliyo.
Ben park yatak kullaniyom cokta memnunum hem uzun sure kullanisli hem yaninda degilken icine birakip oyuncaklarinj koy cikamazzda tehlikeli yerlere gidemez ben ayriyetten 3 kapili dolap aldim onuda dogdugundan berri kullaniyorum daha sonra buyuyunce yanina bir baza alip korumalik takcam bide sifonyer yeter ona uzun sure kullanir ve bence daha kucukler yaninda yatir benimki bazen battaniyeyi tepesine kadar cekiyo cok kendi kendime uyanip gordum yanlara sikistirsamda cok deli yatiyo cekiyo yada tepikliyo ustunu aciyo oyuzden kis sogukta sana yakin olsun Allaha amanetler tedbiri alalimda biz

Bizde bugün 6.ay kontrolüne gittik 6 kilo 63 cm cok kucuk teyzeleri. Ek gidaya da günde tek öğün yoğurtla basliyoruz 15 gün sonra 2. Öğün sebze çorbası şeklinde doktorumuz bu şekilde soyledi
Canim bende odasını ayırmak istiyorum aslında bizim kiz bizimle büyümeyen mobilya besikte yatıyor aklı ermeden ayrı odada yatmaya alissin diye düşünüyorum ama aynı odada yatinca da gak dese duyuyoruz içim rahat oluyor anlayacağın bende

Back
X