2015 Nisan Anneleri

tavsiyem tatları birbirine karıstırma bulamaç yemesin . ben sabah koy tereyagında yumurta sarısı ve evde kendı yaptıgım lor ve ıhlamur verıyorum. guvenılır bı pekmez bulursam pekmezde eklıcem. hıc bıseyı karıstırmıyorum meyveyse meyve olarak yıyor yogurda katmıyorum yogurdu sade yıyor.

benım yavrucumda bu gece dururp duruken ateslendı hasta dgeıl sadece atesı var 38.5 u gorduk dısmı cıkaracak acaba 6 bucuk aylık olduk diş yok hala

Kizlar yurutec aldinizmi napacaksiniz
bi dr un yazısı
Hayatta her konuda olduğu gibi bebeğinizin yürüteç kullanmasının iyi ve de kötü yönleri var…

İyi yönlerine baktığımızda elbette yürüteç bebeğiniz için özgürlük anlamına gelecektir. Hele yerler parke veya fayans ise işte o zaman keyfine diyecek yok. Evin bir yanından diğerine yüzünde kocaman bir gülümsemeyle gezip dolaşacaktır. Özellikle eğer bir anne olarak 2-3 tane daha küçük çocuğunuz varsa bebeğinizi bir an evvel kucağınızdan uzaklaştırmak size de büyük bir özgürlük sağlayacaktır.

Kötü yönlerine baktığınızda;

akla ilk önce kazalar geliyor. Özellikle evinizde merdiven veya basamak varsa yürüteç ile bebeğinize kaza davetiyesi çıkartmış olursunuz. Böyle bir ortamda yürütece bebeğinizi koymadan önce mutlaka o bölgelere ulaşamaması için sağlam engeller konulması gerekiyor. Kendinizin takabileceği merdiven engelleri çocuk mağazalarından alınabilir. Yine kaza yönünden bebeğiniz artık yürüteci kullanmayı iyice öğrendiyse ve hızlı hareket edebiliyorsa yürüteç bir yere çarptığında devrilebilir. İkinci kötü yönü ise yürüme sürecini uzatabilmesidir. Doğal gelişimde baştan aşağıya doğru kas grupları gelişir; örneğin boyun, kollar, karın, kalçalar, uyluk ve baldır. Bu süreç tamamlanınca çocuğunuzun yürümesi söz konusu olacaktır. Oysa yürüteç kullanan bebeklerin kalça ve uyluk bölgelerindeki kaslarının gelişimi gecikirken baldır bölgesindeki kaslar öncelikli gelişir. Bu durum da bebeğinizin yürüme sürecini uzatabilir.
Dolayısıyla yürüteçten gelişebilecek kazaların önüne geçebileceğinizi ve bebeğinizin yürüme sürecinin uzamasının sizin için sorun olmayacağını düşünüyorsanız; bebeğinize ve kendinize bir an evvel özgürlük tanımak istiyorsanız, o zaman yürüteç kullanma kararı verebilirsiniz. Aksi takdirde yürüteç sizin için uygun olmayabilir.

Kızlar ise başlayanlar ne durumdasınız? Ben yaklaşık 2 aydır ucretsiz izindeyim yılbaşına kadarda çalışmayı düşünmüyorum. Kamuda mühendisim sabah 8 akşam 5, bebegime annem bakicak bakıcı sıkıntısı yok yani. Ama nasıl olacak bilmiyorum kizim memede uyuyor annem nasıl uyutacak diye düşünüyorum, sutum azalirmi diye korkuyorum acaba 1 yaşına kadar ise baslamasam mi diyorum kararsizim varmi benim gibi olan

bende senin gibi kararsızdım 3 gun oldu baslayalı tahmın ettıgımdne kolay gecıyor. kızım 6 bucuk aylık bende bı sure ucretsız ızın kullandım. yılbasın a kdr ucretsız ızın hakkım vardı ama kullanmak ıstemedım ıyıce baglanıcaktık ve hıc ayrılamıcaktık ve ben evde cok bunaldım. ısyerımınde bıraz tolerans tanımasıyla ıse basladım. sabah 9 bucukta gelıyorum (sabah sut ıznımın yarım saatını kullanıyorum patronumda ekstradan 1 saat ızın verdı normalde ısbası 8) evım yakın saat 1 de emmeye gelıyo kızım aksamda sut ıznımın 1 saatını kullanıyorum 5 te cıkıyorum annem bakıyo. kızım bendeyken emerek uyuyodu ama annem ayagında sallıyomus. her kısıde yenı bı duzen olustırıyor bebekler.1. gun cok az agladı dun ıkıncı gun hıc aglamadı. ılk gun emmeye gelmıstı dun ıkıncı gun gelemdı cunku bnm yemek saatımde uyumus. ama yınede aksama kdr emmedıgı halde aglamamıs aksam eve gıdınce bolca emzırdım . gecelerıde sureklı memede uyuyo kızım dogru duzgun uykuda uyumuyorum ama zaten evdede olsam uyumuyorum ve daha cok yoruluyorum. maddı acıdanda ıhtıyacım oldugu ıcın basladım . eger senın maddı sıkıntın yoksa ızın hakkını kullan zaten kamu personelısın ısınıde kaybetmezsın.bnm ozel sektor ısımı kaybeyme ıhtımalım vardı 10 yıldır aynı yerde calısıyorum evıme yakın ve memnunum. sonradan boyle bı ıs bulamama korkusu ve maddı sıkıtım olmasa bende tum hakkımı kullanırdım.

Moral oldu yazdıkların bana canım.ben de 2 hafta sonra işe başlamak zorundayım. Şimdiden strese girdim nasıl olacak diye. Bebeğime çünkü tek baktım bu zamana kadar .şimdi bi süre annem ve kv dönüşümlü bakacak. Ama oğlum bana alışkın onlarla nasıl düzen tutturacak bilmiyorum.

Bu arada canım bi sorum daha olacak. ÖZLEM duygusu nasıl oluyo. Ben çok özlerim işe hiç konsantre olamam gibi geliyo(

korkma hıc bende tek baktım hep hep yanyanaydık bıde bnm bebegım kucakkolık ve annekolık memekolıktı ama annemıde cok sevıyor bu yuzden alısması zor olmadı bende cok kararsızdım kafamda egzamalar cıktı stresten bosuna uzmusum kendımı. ama sadece annen yada kayınvalıden baksa daha ıyı olur aslında cunku cocuk bı ona bı ona derken bıraz zorlanabılır. tabı mecburıyet varsa yapıcak bısey yok.

ben ağustosun 15inden beri çalışıyorum kızım 6,5 aylık oldu anneannemiz bakıyor şükür sıkıntı yok :) ve ben özel şirketteyim cumarteside çalışıyorum malesef

Bu arada canım bi sorum daha olacak. ÖZLEM duygusu nasıl oluyo. Ben çok özlerim işe hiç konsantre olamam gibi geliyo(
ılk gun oglende emmeye geldıgı ıcın cok ozlem olmadı ama dun emmeye gelmedı cok ozlemısım ya eve gıttım kucagımdan ındırmedım pazar gunu bı suru yemek yapıp dolaba koydum hafta ıcı yemekle fılan ugrasmamak ıcın . uyku saatıne kdr bebısımle ılgılendım oynadık kudurduk. benı ısten gelıp ılk gordugunde hıc pas vermıyo bana gulmuyo sonra sonra acılıyo.. ozlenmezmı yaaa ınsan hem uzaklasıp nefes almak ıstıyo hemde ozluyo. canları sgaolsun . canım benım 24 yasında kardesım trafık kazasında öldu 1 yıl once annem onun ozlemıne nasıl dayanıyor? anneme baktıkca guclenıyorum yapacak bısey yok. allah sonsuz ayrılık vermesın canları sagolsun yeter.

zaten en çok kafamı karıştıran ilerde ayrilamazsin çocuk sana iyice alisir muhabbetleri.Evde bende çok bunaldım söyle yarım gün olsa gidip başlayacağım hemen:) benim is eve araçla 15 dk annemle evim 15 dk işle annem 20 dk. işe başlayınca sabah çocuğu anneme bırakcam öğle arasında gelirim emziririm. Sonrada cikista emziririm.Temmuza kadar da süt iznim var (Şubat a kadar 3 saat şubatta sonra 1.5 saat) maddi sıkıntı meselesi e tabi gelir yarı yarıya düşüyor sonuçta.ama çocuğum a bakıyorum daha minicik o kadar bana muhtacki 2-3 ay daha geçsin bakalım zaman ne gostercek

ister istemez hep ıcınde kalıyor. su anda benımkı ateşli her an ısı brakıp gerı gıdebılırım. offf ne zormuş yarabbim.

ben ağustosun 15inden beri çalışıyorum kızım 6,5 aylık oldu anneannemiz bakıyor şükür sıkıntı yok :) ve ben özel şirketteyim cumarteside çalışıyorum malesef

ister istemez hep ıcınde kalıyor. su anda benımkı ateşli her an ısı brakıp gerı gıdebılırım. offf ne zormuş yarabbim.
geçmiş olsun canım ins önemli bir sorun yoktur.Ben şunu merak ediyorum.Siz ısteyken bebeğiniz ne ile besleniyor, mama ek gida vb.

geçmiş olsun canım ins önemli bir sorun yoktur.Ben şunu merak ediyorum.Siz ısteyken bebeğiniz ne ile besleniyor, mama ek gida vb.
ağırlık anne sütü günde bi defa mama veriyoruz onun dışında yoğurt armut elma peynir veriyoruz

Sagip bırakıyormusun canım anne sutunu
Ben de eylulde ise basladim. Baslamadan bi ay once sikintidan vucudumda lekeler cikti o derece uzulmustum ama ise baslayinca Allah yardim ediyor alisiyorsun. Uykusuzluk cok yoruyor ama ona da alisiyorsun. Ben ise baslamadan 2 ay once sutumu sagip buzluga atmaya baslamistim. Simdi onlardan iciyor. Her gun duzenli sutumu sagiyorum eve gidincede buzluga atiyorum. Kizim bazen buzluktaki sutu icmiyor o zaman yeni sagdigim sutten veriyor annem. Aksam da ben emziriyorum daha hic mama vermedim cok sukur ama 6 aylik olacak artik kabak falan vermeye baslayacagim

bizimki 6 bucuk aylık ek gıdaya gectık. sabah ogle ve aksam eve gıdınce hep emzırıyorum. sabah kahvaltı yumurta sarısı ve lor oglen emıyor sonra sebze puresı acıkırsa yıne meyve puresı yada yogurt.arada ıhtıyac olursa 1 kez mama verıyor annem. bnm hıc sutum yok buzlukta hıc sagmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…