ben engelliler merkezinde çalışıyorum.burada engelli çocuğa sahip velilerin hepsinin hali içler acısı.hiç birinin sosyal hayatı yok çogunun kocası terk etmiş zoru görünce.işlerinden ayrılmışlar ki bu çocuklara tam gün bakıcılık yapmak gerek.
ve en acınası olanı bu annelerin en büyük derdi ben ölsem bu çocuga kim bakacak.tamam siz çocugu yinede aldırmayın fakat bizler amerikada falan değil türkiye de yaşıyoruz.günümüzde bakım evlerinde engelli çocuklara tecavüz ve taciz türü bir sürü olay yaşanıyor.işin içinde oldugumdan biliyorum.
daha geçen ay bir kız öğrencim kaçırılıp tecavüze uğradı .kaçıran hapiste şuan ama peki ya o çocugun yaşadığı travma ne olacak.
sadece kendinizi düşünmeyin doğacak engelli çocuk içinde hayat bir ızdırap oluyor.diğer çocuklar gibi yaşamıyorlar.normal çocuklar acımasızdır ve dalga geçerler bunları mı yaşasın istiyorsunuz sırf siz günaha girmemek için bir ömür boyu engelli olan çocugun günahına gireceksiniz.yapmayın böyle.kendinizi değil doğacak engelli çocugu düşünün derim
allah korusun kimse yaşamasın inşallah.ama bir kaç sayfa geride %100 sonu veren bir testin türkiyede yapıldgını yazmıştım.ilgilenirseniz
http://www.hakankilavuz.com.tr/tr/index.php/gebelik/42-down-sendromu/169-cff-dna-analizi.html